Gdzie wyciągnę akt zgonu ?

Witam ,zmarł mój ojciec z którym od lat nie miałam kontaktu. Dowiedziałam się, że pochowało go miasto natomiast nie wiem kiedy zmarł, gdzie leży....potrzebuje akt zgonu w celu zrzeczenia się spadku przeze mnie i córkę, jest szansa, że uzyskam takowy w USC?
anonim cytuj
25-09-2023
Pamiętaj, że masz pół roku od chwili gdy dowiedziałaś się o śmierci by odrzucić spadek. Akt zgonu uzyskasz w każdym USC.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

L4 na urlopie wychowawczym przy pracy na pół etatu
Witam, jestem na urlopie wychowawczym od dwóch miesięcy (płynne przejście po urlopie rodzicielskim, obecnie nie pobieram żadnego zasiłku; 1/2 etatu na czas nieokreślony i 1/2 etatu na czas określony - przed L4 w pierwszej ciąży) i jednocześnie pracuję na 1/2 etatu na czas nieokreślony (inny pracodawca niż przed ciążą, praca rozpoczęta podczas urlopu rodzicielskiego). Teraz zaszłam w drugą ciążę - jak będzie naliczane L4? Czy umowa na czas okr...
Wniosek o uzasadnienie złożony w dniu ogłoszenia wyroku.
Wiem że wniosek złożony w dzień ogłoszenia wyroku ale w godzinach poprzedzających jego ogłoszenie jest nieważny. Teoretycznie więc można złożyć go tuż po tym jak wyrok został ogłoszony. Tak więc zrobiłem, wychodząc z rozprawy złożyłem wniosek na dzienniku podawczym. Na drugim egzemplarzu dostałem pieczątkę z potwierdzeniem daty wpływu. Nie ma tam jednak wpisanej godziny złożenia wniosku dlatego zacząłem obawiać się czy nie będzie później jakichś...
Wypowiedzenie umowy wcześniej niż przewiduje umowa.
To mój pierwszy post, dlatego chciałbym się na początek serdecznie przywitać. Moje pytanie dotyczy umowy dzierżawy gruntu rolnego, a dokładniej, jestem dzierżawcą stawu, w którym hoduję ryby. Umowa dzierżawy jest zawarta na czas określony do 31.12.2024 roku. Zmienił się właściciel gruntu, czyli de facto Wydzierżawiający. Czy nowy właściciel gruntu - nowy Wydzierżawiający ma prawo wypowiedzieć mi umowę i kazać mi się wyprowadzić przed czasem 31...
Złożyłem zawiadomienie o przestępstwie z art. 161 2kk, prokurator wydał postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia.
Dzień dobry, złożyłem zawiadomienie o przestępstwie z art. 161 2kk, prokurator wydał postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia, napisałem zażalenie do prokuratury i sąd na posiedzeniu podtrzymuje decyzję prokuratora, a ja jestem pewien że osoba wiedziała o tym że jest na coś chora ale mi o tym nie powiedziała, co w tej sytuacji powinienem zrobić? pozdrawiam...

Wyszukiwarka