Odprawa, wypowiedzenie z winy pracodawcy.

Wypowiedziałam firmie umowę o pracę z winy pracodawcy ze względu na rażące niedbalstwo jakim jest nie wypłacanie wynagrodzenia w terminie. W przeciągu pół roku 2 razy było po terminie ( 14 i 17 ) ale w tym miesiącu konkretne przegiął bo dopiero w piątek 22 września wypłacił wynagrodzenie. A w umowie jasno mamy, że do 10 każdego miesiąca. W firmie pracuję ponad 3 lata.
Czy oprócz standardowego wynagradzania należy mi się jakaś odprawa? Jakieś zadośćuczynienie ? Czy zwał jak zwał? Wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop też mi się należy prawda?
anonim cytuj
25-09-2023
Tak należy się odprawa za okres wypowiedzenia i należy się odszkodowanie też w wysokości za okres wypowiedzenia jaki cię obowiązuje
po odprawę i odszkodowanie pewnie będziesz musiała udać do sadu pracy.
Pracowałam w firmie 3.5 roku. Umowa była na czas nieokreślony.

Czyli za 3 m-ce odszkodowanie i za 2 m-ce odprawa.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Wniosek o zasiedzenie powyżej 30 lat.
Kilka tygodni temu otrzymałem pismo z sądu. Jest to wniosek o stwierdzenie zasiedzenia własności nieruchomości. W wniosku wynika iż posiadam dwie przyrodnie siostry o istnieniu których do tej pory nie miałem pojęcia. Mój ojciec zmarł w latach 80, po jego śmierci nie było przeprowadzonego postępowania spadkowego. Owe siostry we wniosku twierdzą, iż ojciec porzucił je gdy były małe. Siostry urodziły się w latach 40 natomiast akt własności ziemi i n...
Obniżenie alimentów na dziecko.
Witam pracuje za granica jako kierowca zawodowy alimenty na dziecko 10 lat 1500 zł. Matka dziecka nie pracuje wola ciągle więcej. Zamierzam zjechać do Polski zacząć tu pracować. Mam nowa żonę z która chcemy razem pracować w Polsce. Mam dość ciągłych wyjazdów meczy mnie to psychicznie już. Czy jak znajdę prace w Polsce wiadomo ze mniej zarobię i czy to zasadne dla sądu o obniżenie alimentów ? Czy sad może nakazać matce dziecka również pracow...
Mój ojciec ma liczne zadłużenia i zajęcia komornicze, w jaki sposób się przed tym uchronić oraz swoją rodzinę?
Witam. Mój ojciec ma liczne zadłużenia i zajęcia komornicze na pensji. Czy w związku z tym jest możliwość, że ja jako córka będę musiała te zadłużenia spłacać? Jeśli tak, w jaki sposób się przed tym uchronić oraz swoją rodzinę (mojego męża i dzieci)? Dziękuję pozdrawiam....
L4 paychiatryczne
Czesc, chciałbym wyjasnic pewna niepewna dla mnie kwestie. Obecne przebywam na L4 z powodow zaburzen psychicznych, nie zdradzajac szczegolow, okres zwolnienia lekarskiego bedzie trwal 24 dni wliczajac weekendy natomiast moja praca jest 5dni w tyg, potem mam juz zaplanowane 2 dni wolne. Szaanse sa dosc wysokie ze po tych 2 dniach urlopu ponownie otrzymam zwolnienie, tym razem na 27 dni. Czy w takim wypadku wyplacenie wynagrodziena pozostaje po str...

Wyszukiwarka