Wypowiedziałam firmie umowę o pracę z winy pracodawcy ze względu na rażące niedbalstwo jakim jest nie wypłacanie wynagrodzenia w terminie. W przeciągu pół roku 2 razy było po terminie ( 14 i 17 ) ale w tym miesiącu konkretne przegiął bo dopiero w piątek 22 września wypłacił wynagrodzenie. A w umowie jasno mamy, że do 10 każdego miesiąca. W firmie pracuję ponad 3 lata.
Czy oprócz standardowego wynagradzania należy mi się jakaś odprawa? Jakieś zadośćuczynienie ? Czy zwał jak zwał? Wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop też mi się należy prawda?
Tak należy się odprawa za okres wypowiedzenia i należy się odszkodowanie też w wysokości za okres wypowiedzenia jaki cię obowiązuje
po odprawę i odszkodowanie pewnie będziesz musiała udać do sadu pracy.
Pracowałam w firmie 3.5 roku. Umowa była na czas nieokreślony.
Czyli za 3 m-ce odszkodowanie i za 2 m-ce odprawa.
Wypowiedziałam firmie umowę o pracę z winy pracodawcy ze względu na rażące niedbalstwo jakim jest nie wypłacanie wynagrodzenia w terminie. W przeciągu pół roku 2 razy było po terminie ( 14 i 17 ) ale w tym miesiącu konkretne przegiął bo dopiero w piątek 22 września wypłacił wynagrodzenie. A w umowie jasno mamy, że do 10 każdego miesiąca. W firmie pracuję ponad 3 lata.
Czy oprócz standardowego wynagradzania należy mi się jakaś odprawa? Jakieś zad...
Czy ojciec 10 letniego syna pozbawiony władzy rodzicielskiej może założyć sprawę o widzenia z dzieckiem? Z tego co mi wiadomo to pozbawienie władzy rodzicielskiej to niemożność decydowania o sprawach dziecka. Czy pozbawienie władzy rodzicielskiej to też brak widzeń i wszelkich kontaktów z dzieckiem? Czy mimo pozbawienia praw rodzicielskich jest sens o starania się przed sądem o widzenia z synem?...
Kochani mam kolejną prośbę o opinię. Syn po szkole 19 lat, zaczął pracę w jednym z wiodących marketów budowlanych. Nie miał rozmowy rekrutacyjnej, zapytano tylko czy chce pracować i polecono przyjść dnia następnego na stanowisko pracy- dział majsterkowanie i ogrodnictwo. Przez 2 tyg. syn nie otrzymywał umowy, choć go ,, cisnęłam,, aby się upomiał. We wtorek syn uległ wypadkowi w miejscu pracy, ma ucięty palec i paznokieć. Natychmiast udał się na ...
Chciałbym się dowiedzieć czy zarząd wspólnoty może podnieść stawkę na fundusz remontowy o ponad 100% kwoty liczone od metra kw. mieszkania.
Chodzi o to że na zebraniu najbliższym chcą przedstawić taka uchwałę, ponieważ pieniądze chcą przeznaczyć na utwardzenie i nową nawierzchnie drogi. Nie udał się zarządowi pomysł aby każdy z mieszkańców.
Dobrowolnie wpłacił około 1500 zł tytułem wpłaty na remont drogi, więc chcą wymusić w funduszu remontowym...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: