Odprawa, wypowiedzenie z winy pracodawcy.

Wypowiedziałam firmie umowę o pracę z winy pracodawcy ze względu na rażące niedbalstwo jakim jest nie wypłacanie wynagrodzenia w terminie. W przeciągu pół roku 2 razy było po terminie ( 14 i 17 ) ale w tym miesiącu konkretne przegiął bo dopiero w piątek 22 września wypłacił wynagrodzenie. A w umowie jasno mamy, że do 10 każdego miesiąca. W firmie pracuję ponad 3 lata.
Czy oprócz standardowego wynagradzania należy mi się jakaś odprawa? Jakieś zadośćuczynienie ? Czy zwał jak zwał? Wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop też mi się należy prawda?
anonim cytuj
25-09-2023
Tak należy się odprawa za okres wypowiedzenia i należy się odszkodowanie też w wysokości za okres wypowiedzenia jaki cię obowiązuje
po odprawę i odszkodowanie pewnie będziesz musiała udać do sadu pracy.
Pracowałam w firmie 3.5 roku. Umowa była na czas nieokreślony.

Czyli za 3 m-ce odszkodowanie i za 2 m-ce odprawa.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Zmiana warunków pracy bez mojej zgody
Hej, mam do was forum dlajurysty.pl pytanie, bo coś mnie zastanawia i zaczynam się stresować. W pracy szef zaczął ostatnio nawijać coś o zmianie warunków pracy, mówił coś o przeniesieniu mnie do innej działu i chyba chce mi zmienić stanowisko. A ja tutaj się zastanawiam, bo jak na razie nic mi nie powiedział na 100%, ale coś czuję, że to na mnie. Czy on może mi tak po prostu, z dnia na dzień, powiedzieć, że od jutra siedzę w innym miejscu i r...
Pomyłka kuriera, dostarczył paczkę pod zły adres? co mogę zrobić?
Witam mam pewną sprawę i nie za bardzo wiem jak mam ja ugryźć a więc: Zamówiłam buty internetowo ( sklep super wywiązał się z wysyłką) zaznaczyłam kuriera DPD , buty miały być w piątek, o godzinie 9.30 dostałam maila ze przesyłka doręczona ( oczywiście nie do mnie ) osoba odbierająca " A..A " nie moje inicjały, kilkukrotnie próbowałam skontaktować się z kurierem tego dnia bez skutku ( na smsy również nie odpowiadał ) , nie wiele myś...
Podział majątku.
Kiedy można zrobić podział majątku, tylko od razu po rozwodzie. Czy potem tez. kto kogo spłaca po rozwodzie, jest na to jakieś prawo. Czy trzeba miedzy sobą się dogadać....
Czy zgodne z prawem jest utrwalanie wizerunku pracownika przez kierownika?
Witam, Czy zgodne z prawem jest utrwalanie wizerunku pracownika przez kierownika (poprzez zrobienie zdjęcia pracownikowi ) ,by pokazać właścicielom firmy ,czy jest on właściwie umundurowany w miejscu pracy ? Właśnie taki (wg mnie żenujący ) sposób na kontrolę umundurowania wymyśliło sobie szefostwo. Ale ja też nie wiem co się dalej ze zdjęciem mojej osoby stanie , czy nikt go w jakikolwiek sposób nie wykorzysta ... Orientuje się ktoś w temaci...

Wyszukiwarka