Odprawa, wypowiedzenie z winy pracodawcy.

Wypowiedziałam firmie umowę o pracę z winy pracodawcy ze względu na rażące niedbalstwo jakim jest nie wypłacanie wynagrodzenia w terminie. W przeciągu pół roku 2 razy było po terminie ( 14 i 17 ) ale w tym miesiącu konkretne przegiął bo dopiero w piątek 22 września wypłacił wynagrodzenie. A w umowie jasno mamy, że do 10 każdego miesiąca. W firmie pracuję ponad 3 lata.
Czy oprócz standardowego wynagradzania należy mi się jakaś odprawa? Jakieś zadośćuczynienie ? Czy zwał jak zwał? Wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop też mi się należy prawda?
anonim cytuj
25-09-2023
Tak należy się odprawa za okres wypowiedzenia i należy się odszkodowanie też w wysokości za okres wypowiedzenia jaki cię obowiązuje
po odprawę i odszkodowanie pewnie będziesz musiała udać do sadu pracy.
Pracowałam w firmie 3.5 roku. Umowa była na czas nieokreślony.

Czyli za 3 m-ce odszkodowanie i za 2 m-ce odprawa.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Rozliczenie kosztów zużycia wody.
Mam pytanie bo dostałem ostatnio rozliczenie kosztów zużycia wody w bloku. Spółdzielnia mieszkaniowa poinformowała mnie ze "zgodnie z obowiązującym Regulaminem" (szczerze nikt chyba nie wie jaki jest regulamin) dokonała rozliczenia kosztów zużycia wody w oparciu wodomierzy, i po raz pierwszy oprócz wskazań wodomierzy indywidualnych w mieszkaniach dodano korektę do wskazań wodomierza zbiorczego, nie wiem o co chodzi jakim prawem oni nac...
Zaległy podatek.
Burmistrza Miasta .... postanowił wszcząć postępowanie w przedmiocie zakresu odpowiedzialności spadkobierców z tytułu zaległości podatkowej po zmarłej wpisanej jako płatnik w sprawie łącznego zobowiązania pieniężnego za okres od 2016 do 2023. Uzasadnienie z postanowienia sądu rejonowego wynika, że spadek po zmarłej nabyli dzieci spadkodawca pozostawił niezapłacone zaległości podatkowe. Stosownie do art. 97 ust 1 ustawy ordynacja podatkowa spadkob...
Obniżenie podatku ze względu na wiek do 26 lat.
Jeśli zarabiam 5000zl brutto i nie mam ukończonych 26 lat, nie jestem uczniem i przy zatrudnieniu podpisywałem obniżenie podatku ze względu na wiek to ile zarobię. Wiem, że u osób powyżej 26 roku wychodzi 3738 netto ....
Oszustwo w internecie
Witam, Jakie powinnam podjąć kroki jesli nie dostałam zamówionego artykułu ze sklepu internetowego? Zamówienie nie jest duże bo na 36 zł tylko ale nie chce pozwolić na oszustwo i chce pociągnąć to dalej. Czy taka mała kwota kwalifikuje się do poniesienia konsekwencji? Sprzedawca twierdzi, że minęło ponad 100 dni od momentu w którym zgłosiłam brak dostarczonego towaru i nie należy mi się ani zwrot ani ponowna wysyłka. Oczywiscie jest to kłamstwo ...

Wyszukiwarka