Odprawa, wypowiedzenie z winy pracodawcy.

Wypowiedziałam firmie umowę o pracę z winy pracodawcy ze względu na rażące niedbalstwo jakim jest nie wypłacanie wynagrodzenia w terminie. W przeciągu pół roku 2 razy było po terminie ( 14 i 17 ) ale w tym miesiącu konkretne przegiął bo dopiero w piątek 22 września wypłacił wynagrodzenie. A w umowie jasno mamy, że do 10 każdego miesiąca. W firmie pracuję ponad 3 lata.
Czy oprócz standardowego wynagradzania należy mi się jakaś odprawa? Jakieś zadośćuczynienie ? Czy zwał jak zwał? Wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop też mi się należy prawda?
anonim cytuj
25-09-2023
Tak należy się odprawa za okres wypowiedzenia i należy się odszkodowanie też w wysokości za okres wypowiedzenia jaki cię obowiązuje
po odprawę i odszkodowanie pewnie będziesz musiała udać do sadu pracy.
Pracowałam w firmie 3.5 roku. Umowa była na czas nieokreślony.

Czyli za 3 m-ce odszkodowanie i za 2 m-ce odprawa.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Pracodawca pomylił PESEL przy rejestracji do ZUS.
Czy istnieje możliwość, że pracodawca pomylił PESEL przy rejestracji do ZUS? Pracuje od niedawna i musiałem iść do lekarza, okazało się, że nie mam ubezpieczenia. Na pasku wyszło, że PESEL się nie zgadza. Czy jest możliwe podanie złego numeru PESEL w ZUS? Bo nie chce mi się w to wierzyć....
Czy trzeba mieć skończoną szkołę, żeby otworzyć kwiaciarnie?
Cześć, czy trzeba mieć skończoną szkołę, żeby otworzyć kwiaciarnie pytam pod katem prawnym czy może być to samouk lub osoba po kursach czy musi być koniecznie szkoła i egzamin zawodowy?...
Jak napisać testament?
Zaczynam myśleć o spisaniu testamentu. Sytuacja jest taka: 1. Żyję w związku nieformalnym; 2. Mam dorosłe dziecko 3. Mam nieletnie dziecko. Majątek jakiś jest, mieszkanie póki co na hipotekę. Chciałbym aby żadne z nich nie było pokrzywdzone (zwłaszcza partnerka) a po mojej śmierci wszelkie decyzje na tematy związane z np. pochówkiem czy decyzjami co dalej podejmowała partnerka. Jak to ogarnąć? Z tego co wiem to tak czy owak dzieciom należy...
Wyjazd z dzieckiem z kraju bez zgody rodzica, z którym nie ma kontaktu
Córka 8lat, od 7lat nie jestem z ojcem dziecka, ojciec nie płaci alimentów, ma nowa rodzinę, nie pisze i nie dzwoni, wcale nie interesuje się dzieckiem. Złożyłam papiery o podwyższenie alimentów ponieważ teraz to 350zl. Mam przygotowany pozew o pozbawienie władzy rodzicielskiej, na dniach będzie złożony w sądzie. Chciałabym z córką wyjechać z kraju, mam możliwość zapewnienia nam pięknej przyszłości i dobrej pracy, ale oferta spadła nagle i w...

Wyszukiwarka