Odprawa, wypowiedzenie z winy pracodawcy.

Wypowiedziałam firmie umowę o pracę z winy pracodawcy ze względu na rażące niedbalstwo jakim jest nie wypłacanie wynagrodzenia w terminie. W przeciągu pół roku 2 razy było po terminie ( 14 i 17 ) ale w tym miesiącu konkretne przegiął bo dopiero w piątek 22 września wypłacił wynagrodzenie. A w umowie jasno mamy, że do 10 każdego miesiąca. W firmie pracuję ponad 3 lata.
Czy oprócz standardowego wynagradzania należy mi się jakaś odprawa? Jakieś zadośćuczynienie ? Czy zwał jak zwał? Wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop też mi się należy prawda?
anonim cytuj
25-09-2023
Tak należy się odprawa za okres wypowiedzenia i należy się odszkodowanie też w wysokości za okres wypowiedzenia jaki cię obowiązuje
po odprawę i odszkodowanie pewnie będziesz musiała udać do sadu pracy.
Pracowałam w firmie 3.5 roku. Umowa była na czas nieokreślony.

Czyli za 3 m-ce odszkodowanie i za 2 m-ce odprawa.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Zajęcie wynagrodzenia.
Od kilku lat płacę alimenty na dzieci w kwocie 2 tys. Otrzymałem dzisiaj pismo od komornika dot. zajęcia wynagrodzenia w związku z niespłaconym kredytem bankowym. Zarabiam 5 tys. na rękę, 2 tys. oddaję dzieciom. Czy w takiej sytuacji komornik zabierze mi całą kwotę powyżej minimalnego wynagrodzenia, tj. zostawi tylko 2.709,48 zł ? Jeżeli z tego oddam 2 tys. zł na dzieci, to na życie zostanie mi tylko 709,48zł. Co powinienem zrobić, żeby komornik ...
Czy lekarz może odmówić przyjęcia chorego?
Witam, czy lekarz ma prawo odmówić przyjęcia chorego pacjenta mówiac że wszystkie numerki przyjęć na dany dzień są wykorzystane? Dodam że jej to dalszy ciąg choroby i chory nadal jest chory....
Kupiłem samochóz zajetu przez komornika
Witam.Kupiłem samochodów poszedłem do wydziału komunikacji w celu przerejestrowania go, okazało się że jest jest zajęty przez komornika ,to starą z przed 5 lat ,poprzedni właściciel nie odbiera a zadłużenie jest na jeszcze wcześniejszego właściciela .Co powinienem zrobić żeby to wyjaśnić?...
"Bezpieczny kredyt 2%"
Może uda mi się uzyskać odpowiedzi na pytanie dot. kupna mieszkania z narzeczonym. Rozeznajemy się właśnie w temacie programu "bezpieczny kredyt 2%". Narzeczony chciałby wziąć kredyt na siebie za który kupilibyśmy mieszkanie, spłacalibyśmy go wspólnie. W związku z tym, że nie musimy pokrywać kosztów wkładu własnego i nie podzielimy tego 50/50, to jak to uregulować prawnie, tak aby mieszkanie było przepisane również na mnie?...

Wyszukiwarka