Odprawa, wypowiedzenie z winy pracodawcy.

Wypowiedziałam firmie umowę o pracę z winy pracodawcy ze względu na rażące niedbalstwo jakim jest nie wypłacanie wynagrodzenia w terminie. W przeciągu pół roku 2 razy było po terminie ( 14 i 17 ) ale w tym miesiącu konkretne przegiął bo dopiero w piątek 22 września wypłacił wynagrodzenie. A w umowie jasno mamy, że do 10 każdego miesiąca. W firmie pracuję ponad 3 lata.
Czy oprócz standardowego wynagradzania należy mi się jakaś odprawa? Jakieś zadośćuczynienie ? Czy zwał jak zwał? Wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop też mi się należy prawda?
anonim cytuj
25-09-2023
Tak należy się odprawa za okres wypowiedzenia i należy się odszkodowanie też w wysokości za okres wypowiedzenia jaki cię obowiązuje
po odprawę i odszkodowanie pewnie będziesz musiała udać do sadu pracy.
Pracowałam w firmie 3.5 roku. Umowa była na czas nieokreślony.

Czyli za 3 m-ce odszkodowanie i za 2 m-ce odprawa.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Regulamin pracodawcy dotyczący oddawania krwi
W regulaminie pracodawcy zaznaczone jest, że oddanie krwi powinno zostać zgłoszone z co najmniej tygodniowym wyprzedzeniem. Czy takie działanie jest zgodne z prawem?...
Kłopoty z niezgodnymi zapisami w umowie najmu
Chciałbym zapytać o coś, co zaczyna mi spędzać sen z powiek. Mam problem z moją obecną umową najmu. Mieszkam w tej kawalerce od prawie roku, a od dwóch miesięcy mój wynajmujący próbuje wprowadzić do umowy najmu zapisy, które wydają mi się dość niepokojące. Chciałby wpisać do umowy najmu zapis, który obliguje mnie do pokrycia wszystkich napraw powyżej 500 zł. Dodatkowo, chce wprowadzić zapis, który daje mu prawo do wejścia do mieszkania bez upr...
Podwyższenie alimentów.
Mam pytanie, czy można starać się podnieść alimenty 16 letniej córce z 800 zł na 1600. Dodam, że zaszły duże zmiany w życiu córki. Aparat ortodontyczny + wizyty po 300zł miesięcznie, bilet MPK, szkoła średnia- koszt książek, dodatkowo wielka inflacja, wzrost kosztów mieszkania i innych rzeczy. Odeszły tatusiowi alimenty na pełnoletnie dziecko. Dodam tylko, że ojciec nie ma kontaktu i ja sama w 100% zajmuje się córką. Sama już nie wyrabiam....
Zmiana imienia
Witam, jak wygląda sprawa zmiany imienia? Przeprowadziłam się do Holandii, gdzie planuje swoją przyszłość. Moim problemem jest to że nikt nie potrafi wypowiedzieć a co dopiero napisać Katarzyna Czy jest jakaś szansa że taki powód by wystarczył? W samej Holandii zmienić go nie mogę...

Wyszukiwarka