Odprawa, wypowiedzenie z winy pracodawcy.

Wypowiedziałam firmie umowę o pracę z winy pracodawcy ze względu na rażące niedbalstwo jakim jest nie wypłacanie wynagrodzenia w terminie. W przeciągu pół roku 2 razy było po terminie ( 14 i 17 ) ale w tym miesiącu konkretne przegiął bo dopiero w piątek 22 września wypłacił wynagrodzenie. A w umowie jasno mamy, że do 10 każdego miesiąca. W firmie pracuję ponad 3 lata.
Czy oprócz standardowego wynagradzania należy mi się jakaś odprawa? Jakieś zadośćuczynienie ? Czy zwał jak zwał? Wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop też mi się należy prawda?
anonim cytuj
25-09-2023
Tak należy się odprawa za okres wypowiedzenia i należy się odszkodowanie też w wysokości za okres wypowiedzenia jaki cię obowiązuje
po odprawę i odszkodowanie pewnie będziesz musiała udać do sadu pracy.
Pracowałam w firmie 3.5 roku. Umowa była na czas nieokreślony.

Czyli za 3 m-ce odszkodowanie i za 2 m-ce odprawa.

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Co zrobić, gdy chcę spłacić zadłużenie?
Mam dług za telefon sprzed paru lat. Komornik nic na adres zameldowania nie wysyła, sprawdziłam w BIK i w BIG i też nic nie ma. Co zrobić, gdy chcę spłacić zadłużenie?...
Przedłużenie umowy wynajmu mieszkania. (aneks pospisywany co roku)
Witam. Dnia 17 sierpnia kończy się nam umowa najmu mieszkania. Kontaktowałam się już z właścicielką mieszkania czy przedłużamy umowę, odpowiedziała że nie ma żadnych przeciwwskazań, że możemy dalej mieszkać. Tylko musimy podpisać aneks ,który podpisujemy co roku. Wynajmuje u tej Pani mieszkanie już 4lata jest to najem okazjonalny. Do tej pory się nie odezwała w sprawie aneksu,czy się przypomnieć jeszcze raz czy czekać? Nie chce żeby się potem oka...
Ile pracodawca płaci za zwolnienie lekarskie?
Po okresie próbnym podpisałem umowę o pracę na rok. Niestety los chciał że wylądowałem na chorobowym i teraz pracodawca nie chce zapłacić chorobowego, bo jak twierdzi to już ZUS musi zapłacić, a z tego co wyczytałem w Internecie za pierwsze 30 dni płaci pracodawca. Jak to wygląda naprawdę?...
Czy można spłacić alimenty z odsetkami pomijając komornika
Witam! Czy ktoś może mi wyjaśnić jak to jest z odsetkami? Dłużnik chce spłacić mi dług bezpośrednio na konto, czy odsetki które są od alimentów też powinien mi spłacić czy one należą się komornikowi?...

Wyszukiwarka