Wypowiedziałam firmie umowę o pracę z winy pracodawcy ze względu na rażące niedbalstwo jakim jest nie wypłacanie wynagrodzenia w terminie. W przeciągu pół roku 2 razy było po terminie ( 14 i 17 ) ale w tym miesiącu konkretne przegiął bo dopiero w piątek 22 września wypłacił wynagrodzenie. A w umowie jasno mamy, że do 10 każdego miesiąca. W firmie pracuję ponad 3 lata.
Czy oprócz standardowego wynagradzania należy mi się jakaś odprawa? Jakieś zadośćuczynienie ? Czy zwał jak zwał? Wypłata ekwiwalentu za niewykorzystany urlop też mi się należy prawda?
Tak należy się odprawa za okres wypowiedzenia i należy się odszkodowanie też w wysokości za okres wypowiedzenia jaki cię obowiązuje
po odprawę i odszkodowanie pewnie będziesz musiała udać do sadu pracy.
Pracowałam w firmie 3.5 roku. Umowa była na czas nieokreślony.
Czyli za 3 m-ce odszkodowanie i za 2 m-ce odprawa.
Mam dług za telefon sprzed paru lat. Komornik nic na adres zameldowania nie wysyła, sprawdziłam w BIK i w BIG i też nic nie ma. Co zrobić, gdy chcę spłacić zadłużenie?...
Złapałem żonę na zdradzie, i od razu złożyłem pozew o rozwód z orzeczeniem o winie. Wcześniej odstawiła jeszcze kilka innych występów na które mam dowody i ona o tym wie że jest przegrana. Była wtedy w stanie ciężkiego upojenia alkoholem i pewnie się przewracała i poobijała. Po trzech dniach jej matka jej doradziła(tak napisała w odpowiedzi na pozew) żeby poszła na policję zgłosić że to ja ją uderzyłem. Poszła i nakłamała. Zostałem wezwany na roz...
Muszę przedstawić do adwokata plan kontaktów. Wiem mniej więcej, jak to ma wyglądać, ale czy ktoś mógłby mi pokazać przykładowy plan, na którym będę się wzorować?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: