Ile mam czasu na rozwiązanie umowy?

Ile mam czasu kiedy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych na złożenie rozwiązania umowy bez wypowiedzenia?
Pracuje w firmie na umowę o pracę na czas nieokreślony, niestety we wrześniu pracodawca wypłacił wynagrodzenie 18 września pomimo iż w umowie mam do 10 każdego miesiąca. Chciałbym wykorzystać ten fakt, aby odejść z pracy z "dnia na dzień".
Oczywiście normalnie dalej pracuje i chodzę do pracy zgodnie z grafikiem.
Czy tak w ogóle można? Mógłbym ten fakt wykorzystać? Ile mam czasu i od którego dnia to się liczy?
anonim cytuj
25-09-2023
Proponuje rozwiązać , a przynajmniej spróbować umowę za porozumieniem stron
Pismo możesz złożyć do miesiąca czasu , ale pewnie odszkodowania jak i odprawy nie otrzymasz dobrowolnie , pewnie będzie potrzebny pozew do sadu pracy.
Nie zależy mi na żadnej odprawie ani odszkodowaniu. Po prostu irytuje mnie sam fakt, że muszę dalej tutaj pracować. W tym tygodniu mam cały tydzień na 14 do pracy. Czyli mam 30 albo 31 dni od dnia wypłaty czyli 18 września tak? W uzasadnieniu coś konkretnego trzeba napisać czy tylko ark 55 KP?

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Co zrobić z dłużnikiem - alimenciarzem?
Witam, Co zrobić z dłużnikiem - alimenciarzem, który nie płaci regularnie i ma już dług około 34 tys.? Wiem, że posiada na siebie jedynie auto i nic więcej. Jest zgłoszony u komornika, ale komornik powiedział że ma związane ręce, bo można liczyć jedynie na to aż dłużnik sam będzie wpłacał. Konta dwa zajęte,na których nic się nie pojawia. Wiem, że ma już żonę i nowe dziecko,ale to chyba nie ważne. Czy jeżeli on nie płaci mogę pozwać jego matkę o ...
Wniosek o upadłość konsumencką.
Potrzebuję porady w zakresie wypełnienia wniosku o upadłość konsumencką , mianowicie chodzi mi o rubrykę (SPIS WIERZYCIELI ) w tej rubryce jest 5 pul każde pole dla jednego wierzyciela ,więc mogę dodać tylko pięciu wierzycieli a co jeśli mam 7 wierzycieli? . Wtedy muszę dodać kolejne 6 i 7 na kartce a4 i moje pytanie czy każdy dodatkowy wierzyciel musi być na osobnej kartce a4 czy razem na jednej kartce ponumerowany jako szósty i siódmy. i jak tą...
Koszty postępowania klauzulowego.
Witam, proszę o poradę co do następujących okoliczności. Powódka złożyła w maju 2022 pozew o nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym. Do nakazu został wniesiony skutecznie sprzeciw. Postępowanie przed Sądem Rejonowym trwało rok czasu, i zakończyło się wyrokiem 30 maja 2023r, umarzając postępowanie co do należności głównej w wysokości 3 tyś złotych, jednocześnie zasądzając od pozwanego na rzecz powódki kwotę 15 zł, słownie piętnaście złotych,...
Podsumowanie przychodów za sprzedaż na portalu Vinted.
Hej, moje podsumowanie przychodów za sprzedaż na portalu Vinted to 19,114 zł za rok 2023 gdzie dochód to może 5/6 tyś - jak się z tego rozliczyć ? Czy to podlega jako działalność niezarejestrowana ?...

Wyszukiwarka