Ile mam czasu na rozwiązanie umowy?

Ile mam czasu kiedy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych na złożenie rozwiązania umowy bez wypowiedzenia?
Pracuje w firmie na umowę o pracę na czas nieokreślony, niestety we wrześniu pracodawca wypłacił wynagrodzenie 18 września pomimo iż w umowie mam do 10 każdego miesiąca. Chciałbym wykorzystać ten fakt, aby odejść z pracy z "dnia na dzień".
Oczywiście normalnie dalej pracuje i chodzę do pracy zgodnie z grafikiem.
Czy tak w ogóle można? Mógłbym ten fakt wykorzystać? Ile mam czasu i od którego dnia to się liczy?
anonim cytuj
25-09-2023
Proponuje rozwiązać , a przynajmniej spróbować umowę za porozumieniem stron
Pismo możesz złożyć do miesiąca czasu , ale pewnie odszkodowania jak i odprawy nie otrzymasz dobrowolnie , pewnie będzie potrzebny pozew do sadu pracy.
Nie zależy mi na żadnej odprawie ani odszkodowaniu. Po prostu irytuje mnie sam fakt, że muszę dalej tutaj pracować. W tym tygodniu mam cały tydzień na 14 do pracy. Czyli mam 30 albo 31 dni od dnia wypłaty czyli 18 września tak? W uzasadnieniu coś konkretnego trzeba napisać czy tylko ark 55 KP?

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Zakupy online, problem z przyjęciem zwrotu
Potrzebuje porady co mogę zrobić. Otóż 26czerwca kupiłam ubrania na transmisji. Poprosiłam o paczkę otwartą ponieważ chciałam jeszcze coś domówić. 30czerwca została wysłana i otrzymałam ja 1lipca i od razu napisałam do butiku jakie ciuchy chciałabym z niej zwrócić a które zostają. Ogólnie od razu był wielki problem z Panią z butiku bo powiedziała że nie ma zwrotów. Powołalam się na prawo konsumenckie do zwrotu w ciągu 14dni od daty otrzymania tow...
Czy dochody z praktyk uczniowskich a PIT.
Mam pytanie odnośnie poprawnie wypełnienia PIT-u. Otóż dziecko ukończyło 18 lat w marcu 2023, miało praktyki i zarobiło 3746zł. Wypełniłem PIT-M dla dziecka + ulga na dziecko za 2 miesiące dla obojga rodziców. Czy dobrze zrobiłem, czy też dziecko już musi wypełnić swój "osobny" PIT ?...
Czy nauczyciel może dziecku zabrać telefon w depozyt?
Czy nauczyciel może dziecku zabrać telefon w depozyt? Na jakiej zasadzie to może się odbyć? W jaki sposób powinien być przechowywany?...
Od września zdaniem dyrektora dzieci mają 53% nieobecności. Co w takiej sytuacji mi grozi?
Dzień dobry. Dwoje dzieci klasa II i III szkoła podstawowa. Od września zdaniem dyrektora mają 53% nieobecności. Dzieciaki od października do końca marca są wiecznie chore. Jak nie katar, to kaszel, zapalenie oskrzeli itd. Nie ze wszystkim chodzimy do pediatry, bo nasza doktor nauczyła Nas radzić sobie z przeziębieniem "domowymi sposobami", odracza częste wizyty w przychodni, ograniczamy jest więc do spraw naprawdę tego wymagających. Do...

Wyszukiwarka