Ile mam czasu na rozwiązanie umowy?

Ile mam czasu kiedy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych na złożenie rozwiązania umowy bez wypowiedzenia?
Pracuje w firmie na umowę o pracę na czas nieokreślony, niestety we wrześniu pracodawca wypłacił wynagrodzenie 18 września pomimo iż w umowie mam do 10 każdego miesiąca. Chciałbym wykorzystać ten fakt, aby odejść z pracy z "dnia na dzień".
Oczywiście normalnie dalej pracuje i chodzę do pracy zgodnie z grafikiem.
Czy tak w ogóle można? Mógłbym ten fakt wykorzystać? Ile mam czasu i od którego dnia to się liczy?
anonim cytuj
25-09-2023
Proponuje rozwiązać , a przynajmniej spróbować umowę za porozumieniem stron
Pismo możesz złożyć do miesiąca czasu , ale pewnie odszkodowania jak i odprawy nie otrzymasz dobrowolnie , pewnie będzie potrzebny pozew do sadu pracy.
Nie zależy mi na żadnej odprawie ani odszkodowaniu. Po prostu irytuje mnie sam fakt, że muszę dalej tutaj pracować. W tym tygodniu mam cały tydzień na 14 do pracy. Czyli mam 30 albo 31 dni od dnia wypłaty czyli 18 września tak? W uzasadnieniu coś konkretnego trzeba napisać czy tylko ark 55 KP?

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Czy mam obowiązek dawać córce komórkę żeby rozmawiała z ojcem?
Witam. Ojciec córki ma kontakty ustalone sądownie. Wyjechał zagranice. Przyjeżdża raz na pol roku. Żąda ode mnie że wtedy kiedy ma ustalone kontakty ma mieć kontakt z dzieckiem przez telefon. Czy ja mam obowiązek dawać córce komórkę żeby z nim rozmawiała? Grozi mi że pójdzie do sądu, żeby mnie ukarali bo utrudniam mu kontakty. Corka ma 7 lat....
Podejrzenie o wyłudzenie renty.
Jeśli ktoś napisze maila lub wyśle pisemnie takie podejrzenie o wyłudzenie, bez podania własnego imienia i nazwiska, czy taka informacja jest sprawdzana?...
Osoba z postępowania posiada inne nazwisko niż wskazane w testamencie.
Proszę o poradę, sprawa spadkowa po ojcu, zostawił testament holograficzny wskazał spadkobierców, drugą żonę ich wspólnego syna i jej córkę z pierwszego małżeństwa, mnie jako córkę pominął, ale do rzeczy ,sąd wskazuje ze osoba z postępowania posiada inne nazwisko niż wskazane w testamencie i była kuzynką spadkodawcy (de facto nie jest bo to córka żony z innego małżeństwa więc żadna rodzina) dalej sąd wskazuje na mnie jako spadkobiorcę ustawowego ...
Matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem?
Witam mam ustalone kontakty z dzieckiem w obecności matki na zabezpieczeniu. Jak to wygląda gdy matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem ??...

Wyszukiwarka