Ile mam czasu na rozwiązanie umowy?

Ile mam czasu kiedy pracodawca dopuścił się ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych na złożenie rozwiązania umowy bez wypowiedzenia?
Pracuje w firmie na umowę o pracę na czas nieokreślony, niestety we wrześniu pracodawca wypłacił wynagrodzenie 18 września pomimo iż w umowie mam do 10 każdego miesiąca. Chciałbym wykorzystać ten fakt, aby odejść z pracy z "dnia na dzień".
Oczywiście normalnie dalej pracuje i chodzę do pracy zgodnie z grafikiem.
Czy tak w ogóle można? Mógłbym ten fakt wykorzystać? Ile mam czasu i od którego dnia to się liczy?
anonim cytuj
25-09-2023
Proponuje rozwiązać , a przynajmniej spróbować umowę za porozumieniem stron
Pismo możesz złożyć do miesiąca czasu , ale pewnie odszkodowania jak i odprawy nie otrzymasz dobrowolnie , pewnie będzie potrzebny pozew do sadu pracy.
Nie zależy mi na żadnej odprawie ani odszkodowaniu. Po prostu irytuje mnie sam fakt, że muszę dalej tutaj pracować. W tym tygodniu mam cały tydzień na 14 do pracy. Czyli mam 30 albo 31 dni od dnia wypłaty czyli 18 września tak? W uzasadnieniu coś konkretnego trzeba napisać czy tylko ark 55 KP?

anonim cytuj
25-09-2023

Sugerowane Tematy

Reklamacja
Jak mam złożyć reklamację na biurko zakupione na firmę przez internet, blat po 3 miesiącach zagiął się na środku ,chyba za cienki jest. Sprzedajacy ma poniższy zapis w regulminie: 1. Sprzedający na podstawie art. 558§1 Kodeksu cywilnego całkowicie wyłącza odpowiedzialność wobec Klientów z tytułu wad fizycznych i prawnych (rękojmia)...
Czy babcia może się ubiegać o 500+?
Witam. Jeżeli moja babcia skończyła 75lat, i ma niską emeryturę ale jest zdrowa i samodzielną to może się ubiegać o 500+ czy nie? Wszędzie czytam co innego i mam już mętlik w głowie....
Skarga na inspekcję pracy.
Dzień dobry, gdzie mogę złożyć skargę na inspekcję pracy? Od sierpnia regularnie przekładana przez inspektora wizyta u pracodawcy (nie wypłacone wynagrodzenie trzy miesiące)....
Ojciec dziecka dalej płaci 300 zł, nie chce wyrównać zaległości.
Proszę o radę co zrobić w takiej sytuacji a mianowicie: Ojciec dziecka od chwili urodzenia placil 300 zł alimentów miesięcznie, dobrowolnie bez żadnej innej pomocy z jego strony jeśli chodzi o wychowanie i utrzymanie córki. Prosilam wiele razy, żeby dobrowolnie podwyższył alimenty, nic to nie dało. Po ponad 4 latach złożyłam pismo do sądu o alimenty w wysokości 800 zł. Zostały one przyznane z wyrównaniem od 19 czerwca. Jest miesiąc wrzesień, p...

Wyszukiwarka