Egzekucja komornicza.

Witam serdecznie, poradźcie co robić. Komornicy na wniosek firmy windykacyjnej prowadzili przeciw mnie dwie egzekucje, spłaciłem wszystko, co do grosza, komornik jeden jak i drugi przysłał mi postanowienie o zakończeniu postępowania i że "tytuł wykonawczy pozostaje w aktach sprawy, ponieważ całe roszczenie egzekucyjne wynikające z tytułu wykonawczego zostało w całości zaspokojone. Postępowanie egzekucyjne zostało zakończone. Firma dalej atakuje mnie smsami iż mam im jeszcze coś dopłacić ponieważ komornicy nie ściągnęli całości i straszą ponownym skierowaniem sprawy do egzekucji komorniczej. Poradźcie co im odpowiedzieć i czy mogą tak zrobić.
anonim cytuj
21-09-2023
Przesyłałeś im dokumenty od komorników?
komornicy im poprzesyłali, mi także

Zatem według mnie zacząłbym od pisma do tej firmy, że egzekucje zostały zakończone w całości ściągnięciem długów i jeśli coś mają to po pierwsze niech to przedstawią na piśmie. Zaznacz przy tym, że nieuzasadnione żądania i "pomyłki" będziesz traktował jako złośliwe niepokojenie.

anonim cytuj
21-09-2023

Sugerowane Tematy

nie odebrana paczka pobraniowa
Witam. Mam problem z kupującym. Sprzedałem mu rzecz za pobraniem. Sam zaproponował przesyłkę pobraniową. Ustaliliśmy również fakt że opłatę uiszcza kupujący. Został poinformowany przeze mnie że jest już na poczcie. Wszystko ładnie pięknie ale na dzień dzisiejszy paczka nadal leży do odbioru na poczcie. Pisałem kiedy ma zamiar odebrać paczkę ale zero odezwu. W jaki sposób mogę odzyskać pieniądze od kupującego? Bo z tego co wiem to jak paczka wrac...
Ojciec zabrał dzieci i grozi ze ich nie odda matce
Witam. Co mogę zrobić jeżeli mam z byłym partnerem dwójkę dzieci (nie ma ani pozbawionych ani ograniczonych praw) były partner wyszedł z zakładu karnego nie dawno umówiłam się z nim że dzieci będą mogły być z nim przez 5 dni z racji takiej że starszy syn chodzi do zerówki i w niedziele ma mi ich odwieźć a teraz straszy mnie że dzieci w niedziele nie zobaczę i że dzieci więcej nie zobaczę bo zostają z nim. Jak mogę zabrać od niego dzieci w niedz...
Czy mam prawo odmówić wykonywania dodatkowych obowiązków np obsługi gotówki skoro nie mam tego obecnie w zakresie obowiązków i nikt mi nie zapłaci dodatkowo?
Od przyszłego miesiąca zatrudnia mnie i koleżanki nowa firma (rejestracja medyczna) dochodzi obowiązków w tym pobieranie płatności u nas.Pracodawca ustalił że płatność będzie u nas na rejestracji po wizytach.Nie wyobrażam sobie sytuacji gdzie musze gonić Pacjenta żeby zapłacił lub dokładać ze swojej kieszeni jeśli ktoś nie zapłaci a są to duże pieniądze.Czy jeśli Pracodawca chce abyśmy my w razie takiej sytuacji składały się na 'braki' to powinie...
Problemy z najemcą.
Jestem właścicielem kawalerki I mam umowę najmu okazjonalnego z jedną osobą. Ta osoba teraz pracuje za granicą od dwóch lat a w tym mieszkaniu hula towarzystwo na zmianę. Tydzień syn , tydzień siostra, miesiąc ciotka, dwa miesiące koleżanka po rozwodzie itd. W umowie napisane, że podnajem i zgoda na zamieszkanie osób innych, tylko za pisemną zgodą właściciela. Ja takiej zgody nie wyrażam, by mieszkanie było hotelem. Najemca wrócił na święta i ju...

Wyszukiwarka