Ponaglenie w zabraniu rzeczy po wynajmie.

W kwietniu tego roku wypożyczyliśmy z mężem "słownie" garaż znajomemu na miesiąc czasu . Jest już wrzesień rzeczy nie zostały nadal zabrane po kilkukrotnym ponagleniu i nie ma z tą osobą kontaktu . Co można zrobić żeby rzeczy usnąć , jakie kroki podjąć ?
anonim cytuj
09-09-2023
Wezwij na piśmie do odbioru gratów z garażu. Jeśli potrzebujesz miejsca, masz prawo takie rzeczy przekazać do zewnętrznego magazynu, opłacić go a następnie kosztami obciążyć tego, który wynajmował garaż. Nie wyrzucaj ich czasem. Na odbiór ma dwa lata. Po tym czasie możesz z nimi zrobić co tylko chcesz.

anonim cytuj
09-09-2023
Wezwanie/powództwo cywilne.

anonim cytuj
09-09-2023

Sugerowane Tematy

Skarga kasacyjna.
Sąd Okręgowy oddalił moje zażalenie na postanowienie Sądu Rejonowego o zapłatę. Obie instancje uzasadniały swoje stanowisko faktem, iż mój pełnomocnik nie uzupełnił braków formalnych w terminie, mimo, iż posiadał wszystkie informacje aby te braki uzupełnić. Moje uprzejme zapytanie: 1. W jakim terminie mogę zwrócić się do BRPR z prośba o złożenie skargi kasacyjnej do SN; 2. Czy za niedopełnienie obowiązków mogę dochodzić od pełnomocnika odszkod...
Skarga na komornika.
Mam takie pytanie, złożyłam skargę na komornika, ponieważ od kilku miesięcy po wpłacie przez dłużnika pieniędzy nie wypłaca mi ich. Czy ja w trakcie postępowania mogę wycofać egzekucję? Z góry dziękuję za odpowiedź. Edit. Zależy mi na informacji czy podczas trwania postępowania wobec komornika mogę wycofać egzekucję?...
Czy pracodawca w ciągu miesiąca może zmienić grafik bez zgody pracownika?
Czy pracodawca w ciągu miesiąca może zmienić grafik bez zgody pracownika? Dajmy taki przykład, że idę na zwolnienie lekarskie i przed zwolnieniem mam 7 dni pracy od pon. do ndz, dwa dni wolne w innym tygodniu. Po przyjściu ze zwolnienia grafik zmieniony tak, żeby pracodawca był jak najmniej stratny, czyli zamiast 7 dni pracy wstawia jak najwięcej wolnego podczas choroby. Czy można tak robić, czy nie?...
Kredyt.
Chciałem pomóc przyjacielowi i wziąłem kredyt na siebie, pożyczyłem mu te pieniądze i on spłacił swoje długi. Na chwilę obecną nie ma możliwości oddania całej kwoty, więc wpadliśmy na pomysł aby wpisać jakąś umowę. Czy jest możliwość ogarnąć między nami umowę, aby to mój przyjaciel spłacał ten kredyt, a nie ja? notariusz? nie wiem np. że on przelewa co miesiąc bankowi pieniądze za raty albo mi na konto co miesiąc? Jest jakaś opcja aby on miał ...

Wyszukiwarka