Mogę zostać wyrzucona przez rodzeństwo dziadka?

Czy po śmierci dziadka, który jest właścicielem mieszkania mogę zostać wyrzucona przez rodzeństwo dziadka które mieszka na końcu polski? Jestem zameldowana.
anonim cytuj
09-09-2023
Nie. Nie mogą wyrzucić.
jeżeli nastąpi ustawowe dziedziczenie to już na „ostatniej prostej” istnieje sądowy nakaz eksmisji - choć do tego dość długa droga
Nie mogą wymeldować jeżeli ta Pani tam mieszka/przebywa

No wtedy tak i tylko przez sąd ale od tak sobie nie mogą, a jeśli ta osoba udowodni przed sądem że to ona sprawowała opiekę nad zmarłym, wówczas sąd może odrzucić wniosek o eksmisję bo i tak się zdarzało .

anonim cytuj
09-09-2023
Spisz z dziadkiem umowę dożywocia u notariusza. Wtedy nikt Ci nic nie zrobi.

anonim cytuj
09-09-2023

Sugerowane Tematy

Brat mieszka w bloku i ma 2 psy, jest jeden sąsiad któremu to nie odpowiada. Policja nie chce przyjąć zawiadomienia o nękaniu.
Witam może ktoś będzie w stanie pomóc co zrobić . Brat mieszka w bloku i ma 2 psy jest jeden sąsiad któremu to nie odpowiada i już kilka razy wzywał straż miejska był też na wizycie patrol Animals psy są zadbane żadnych uwag . Sąsiad raz już napisał na drzwiach cyt ,, ucisz te psy kur .... ,, Były też liściki na temat uciszenia psów . Była policja dzielnicowy i nic wczoraj brat poszedl po psy i wyszedł wieczorem pod jego nieobecność sąsiad zadzwo...
Czy oskarżony ma prawo do zmiany obrońcy w trakcie procesu?
Witam, Zmagam się z trudną sytuacją prawną i szukam porady. Jestem oskarżony w sprawie kryminalnej i początkowo wynająłem prywatnego adwokata, aby mnie reprezentować. Niestety, mam coraz więcej problemów z komunikacją z moim obecnym prawnikiem, który wydaje się nie angażować się w moją sprawę tak, jakbym oczekiwał. Czy mam prawo zmienić mojego obrońcę w trakcie trwania procesu? Czy są jakieś ograniczenia czy warunki, które muszę spełnić, ab...
Czy pracodawca może mnie zmusić do nadgodzin?
Dobry wieczór mam jedno pytanie. Otóż u mnie w pracy non stop brakuje ludzi, sytuacja ciągnie się od jakiegoś roku, cały czas robimy za dwóch robotę. Czy jeśli muszę odebrać dziecko ze szkoły do 16:30 czy pracodawca może mnie zmusić do nadgodzin? Dodam że to nie jest cały czas tylko np. 1 tydzień w miesiącu kiedy mąż ma popołudniówki....
Rozliczenie kosztów zużycia wody.
Mam pytanie bo dostałem ostatnio rozliczenie kosztów zużycia wody w bloku. Spółdzielnia mieszkaniowa poinformowała mnie ze "zgodnie z obowiązującym Regulaminem" (szczerze nikt chyba nie wie jaki jest regulamin) dokonała rozliczenia kosztów zużycia wody w oparciu wodomierzy, i po raz pierwszy oprócz wskazań wodomierzy indywidualnych w mieszkaniach dodano korektę do wskazań wodomierza zbiorczego, nie wiem o co chodzi jakim prawem oni nac...

Wyszukiwarka