Mandat z fotoradaru.

Witam,
Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru z GITD za przekroczenie prędkości.
Z racji sytuacji - chcę wskazać w odpowiedzi innego kierowcę jako sprawcę wykroczenia, jednak osoba ta nie posiada prawa jazdy. Proszę o informację jakie konsekwencje prawne poniesie wskazana osoba? Tj. czy dostanie mandat za popełnione wykroczenie przekroczenia prędkości, czy może też za brak prawa jazdy dodatkowo?
anonim cytuj
09-09-2023
Art. 96 § 1 p. 2 KW.
Odradzam, zwłaszcza, jeżeli to nieprawda.

anonim cytuj
09-09-2023

Sugerowane Tematy

Darowizna dla rodziców.
Jak wygląda prawo w Pl? Jeśli dzieci wspomagają rodziców przelewami. Np. rodzic ma 3 dzieci i każde z nich przeleje mu na konto po 100tys. Bo wiem że mama martwi się o 4 dziecko ze jest mało zaradne. Jak Dzieci przeleją rodzicom pieniądze to w sumie rodzic będzie miał 300tys. na koncie, wtedy mama zamieni te pieniądze na funty i prześlę córce, żeby pomóc jej w spłacie kredytu w UK. Czy rodzic będzie musiał zapłacić podatek od darowizny od wła...
Komornicy zabierają mi wszystkie pieniądze na życie. Co zrobić w tej sytuacji?
Witam. Potrzebuję pomocy, otóż otrzymuję rentę rodzinną po mężu, mam 2 komorników, gdzie pierwszy zabiera mi 400zl z renty, a drugi że pracuje na umowę zlecenie zabrał mi całe wynagrodzenie. Wynajmuje mieszkanie gdzie moje opłaty wynoszą więcej niż renta rodzinna I dokładam 600zl z wynagrodzenia, którego nie dostałam i nie mam z czego żyć, co mogę zrobić w tej sytuacji?...
Umowa obowiązuję od 1.08, czy jeśli poinformuje pracodawcę tego samego dnia o ciąży to pracodawca ma prawo wycofać umowę lub co może zrobić?
Jestem zatrudniona od 10.2020 do 31.07.2021 w firmie. Podpisałam już umowę w tej samej firmie na rok, która zaczyna obowiązywać od 1.08 do 31.07.2023. Czy jeśli poinformuje pracodawcę 1.08 o ciąży czy pracodawca ma prawo wycofać umowę lub co może zrobić?...
Problem z naprawioną usterką w wynajmowanym mieszkaniu. Właściciel nie chce oddać kaucji.
Wynajmowałam mieszkanie i napuchła oscieżnica. Ok zadeklarowałam wymianę. Wymieniałam w firmie gdzie była montowana. Okazuje się, że używanego koloru już nie ma i zmontowali kolor używany teraz. Kolor się delikatnie różni. Właściciel nie chce oddać kaucji bo twierdzi, że kolor jest inny i czeka na wycenę innej. Czy ma prawo? Usterka wymieniona, inny kolor nie z mojej winy. Teraz właścicielka piszę, że to zaniża standard mieszkania i chce wymie...

Wyszukiwarka