Mandat z fotoradaru.

Witam,
Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru z GITD za przekroczenie prędkości.
Z racji sytuacji - chcę wskazać w odpowiedzi innego kierowcę jako sprawcę wykroczenia, jednak osoba ta nie posiada prawa jazdy. Proszę o informację jakie konsekwencje prawne poniesie wskazana osoba? Tj. czy dostanie mandat za popełnione wykroczenie przekroczenia prędkości, czy może też za brak prawa jazdy dodatkowo?
anonim cytuj
09-09-2023
Art. 96 § 1 p. 2 KW.
Odradzam, zwłaszcza, jeżeli to nieprawda.

anonim cytuj
09-09-2023

Sugerowane Tematy

Pierwsza sprawa rozwodowa.
Jak to wygląda? Z mojej strony: Pozew bez orzekania o winie\ zabezpieczenie alimentów na czas trwania procesu (już przyznane) /kontakty z dzieckiem /piecza Druga strona nie wypowiedziała się co do pozwu, nie podjęła nawet pisma, 2 krotnie awizowanego... Ale, nagle komornik zadziałał (zabezpieczenie alimentacyjne na czas trwania procesu) i strona być może pojawi się w Sądzie. Moje pytanie: Jeżeli strona się stawi na pierwszej rozprawie, oczyw...
Co żonie się należy po ślubie i jaki jest podział w czasie rozwodu??
Dzień dobry, 1) Jeżeli mąż przed ślubem otrzymał w darowiznę działkę , na której postawił dom - odbiór domu był miesiąc po ślubie czy ewentualnie po rozwodzie należy się żonie połowa domu i połowa działki ? 2) Jeżeli zona będąc Panna otrzymała notarialnie z zapisem dożywocia działkę z nieruchomością to czy ewentualnie po rozwodzie mężowi należałaby się połowa lub jakąś część? 3) Jeżeli żona po ślubie otrzymałabym notarialnie z zapisem dożywoc...
Samotna matka.
Witam od 9 lat jestem pracująca samotna matka. Chciałabym się rozliczyć z podatku jako matka samotna ale w Urzędzie Skarbowym Pani mówi że skoro ojciec dziecka nie ma ograniczonej władzy rodzicielskiej i jeśli zabiera dziecko raz na jakiś czas na kilka godzin to oznacza że bierze czynny udział w wychowaniu i nie jestem jako samotna matka....
Adwokat może żądać prowizji od wyroku?
Cześć, adwokat wziął za napisanie apelacji karnej określoną kwotę, ale nie spisał ze mną żadnej umowy, ja podpisałam z kolei tylko pełnomocnictwo dla niego. Nie mówił nic o żadnym dodatkowym honorarium po zakończeniu. Sprawa skończyła się dla mnie wyrokiem w zawieszeniu. Adwokat oczekuje teraz ode mnie, że go dodatkowo za taki wyrok wynagrodzę i żąda ode mnie kwotę, którą zapłaciłam za napisanie apelacji pomnożoną o 2,5. Ja zwracam mu uwagę, że n...

Wyszukiwarka