Mandat z fotoradaru.

Witam,
Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru z GITD za przekroczenie prędkości.
Z racji sytuacji - chcę wskazać w odpowiedzi innego kierowcę jako sprawcę wykroczenia, jednak osoba ta nie posiada prawa jazdy. Proszę o informację jakie konsekwencje prawne poniesie wskazana osoba? Tj. czy dostanie mandat za popełnione wykroczenie przekroczenia prędkości, czy może też za brak prawa jazdy dodatkowo?
anonim cytuj
09-09-2023
Art. 96 § 1 p. 2 KW.
Odradzam, zwłaszcza, jeżeli to nieprawda.

anonim cytuj
09-09-2023

Sugerowane Tematy

Kwota wolna od zajecia komorniczego, wypłata a bank
Mam pytanie. Posiadam konto w alior banku, mam zajecie komornicze na kwotę 838 złoty zarabiam najniższą krajową, wypłatę dostaje 28 każdego miesiąca a kwotę wolną od zajecia mam wykorzystaną i się odnawia 1 dnia każdego miesiąca czy te 838złoty zostanie zablokowane z mojej najniższej krajowej i czy odblokują mi te pieniądze pierwszego dnia miesiąca jeżeli kwota wolna od zajecia się odnowi? Dodam że Kwotę wolną od zajecia komorniczego mam wykorzy...
Pytanie dotyczące urlopu rodzicielskiego po zmianach wchodzących 1 sierpnia 2022r.
Dzień dobry. Obecnie przebywam na urlopie z tytułu urodzenia dziecka udzielonego na dotychczasowych zasadach tj. 20tyg. urlopu macierzyńskiego i 32 tyg. urlopu rodzicielskiego. Urlop ten kończy się dnia 7 sierpnia. Czy w tej sytuacji mogę złożyć wniosek o dodatkowe 9 tygodni? Niestety nie mogę doszukać się jednoznacznej odpowiedzi na moje pytanie....
Czy mandat może być za wysoki? (po przyjęciu i sprawdzeniu taryfikatora)
Witam piszę w sprawie mandatu , otóż mandat został otrzymany za używanie telefonu podczas jazdy , brak świateł i pasów , został przyjęty jednak wydaje się że jest zbyt wysoki bo wynosi on 1000zl , po sprawdzeniu trafikatora wychodzi na to że za jazdę z telefonem od 200-500 pasy 100 i światła również 100 zł, co daje 700 zł max a nie 1000 czy tak powinno być bo są 3 wykroczenia na raz czy wystawiony został za duży mandat ?...
Zostałem obrażony przez wpisy na Facebooku. Nie zostało podane moje imię i nazwisko, czy w tej sytuacji kwalifikuje się to aby zgłosić to zdarzenie na policję?
Zostałem obrażony przez wpisy na Facebooku, z kontekstu postów i komentarzy widać że mowa o mnie. Nie zostało podane moje imię i nazwisko ale inicjały. Czy w tej sytuacji kwalifikuje się to aby zgłosić to zdarzenie na policję?...

Wyszukiwarka