Mandat z fotoradaru.

Witam,
Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru z GITD za przekroczenie prędkości.
Z racji sytuacji - chcę wskazać w odpowiedzi innego kierowcę jako sprawcę wykroczenia, jednak osoba ta nie posiada prawa jazdy. Proszę o informację jakie konsekwencje prawne poniesie wskazana osoba? Tj. czy dostanie mandat za popełnione wykroczenie przekroczenia prędkości, czy może też za brak prawa jazdy dodatkowo?
anonim cytuj
09-09-2023
Art. 96 § 1 p. 2 KW.
Odradzam, zwłaszcza, jeżeli to nieprawda.

anonim cytuj
09-09-2023

Sugerowane Tematy

Umowa najmu lokalu komunalnego.
W lokalu komunalnym zameldowani są: A - główny najemca, który miał podpisaną umowę najmu B - żona głównego najemcy, która NIE MIAŁA podpisanej umowy najmu C - dorosła córka, która również NIE MIAŁA podpisanej umowy najmu Zarządzający budynkiem wypowiedział umowę najmu w ten sposób, że wysłał list do A i B, ale z pominięciem C - dorosłej córki, która o wypowiedzeniu umowy najmu dowiedziała się z pozwu emisyjnego doręczonego 6 miesięcy później....
Wynajmuje mieszkanie parze z dzieckiem. Problemy z płatnością i z kontaktem.
Witam, Wynajmuje mieszkanie parze z dzieckiem. Umowa najmu okaznalnego oraz dokument że poddają się dobrowolnie egzekucji komorniczej. Okazało się, że w momencie podpisania umowy, Pani była w ciąży więc jest już teraz dwoje dzieci o czym nie wiedziałam. Od początku roku zaczęły się problemy z płatnością i z kontaktem z najemcami. Były to opóźnienia dwa, trzy dni. Aktualnie opóźnienie wynosi 3 tyg. I nie zanosi się aby zostało to opłacone. Każdeg...
Umowa o pracę
Pracuje na umowę o pracę. Pierwsza moja umowa była na 1/2 etatu którą pracodawca zmienił na 1/4 etatu. Pracuję 6 godzin dziennie, płacone mam za 4 godziny a na umowie mam 2. Moje pytanie brzmi co mogę zrobić w tej sytuacji?...
zakończenie obowiązku alimentacyjnego- dziecko za granicą
witam. w myśl obowiązującego prawa należy złożyć wniosek do sądu uwzględniającego miejsce zamieszkania dziecka. ale dziecko jest w Anglii. Ktoś rozwiązał ten problem?...

Wyszukiwarka