Witam,
Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru z GITD za przekroczenie prędkości.
Z racji sytuacji - chcę wskazać w odpowiedzi innego kierowcę jako sprawcę wykroczenia, jednak osoba ta nie posiada prawa jazdy. Proszę o informację jakie konsekwencje prawne poniesie wskazana osoba? Tj. czy dostanie mandat za popełnione wykroczenie przekroczenia prędkości, czy może też za brak prawa jazdy dodatkowo?
SPRZEDAŻ NIERUCHOMOŚCI - KOSZTA NOTARIALNE
Jestem na etapie sprzedaży nieruchomości, wszystkie papiery do tego potrzebne ogarnięte, zostaje mi kwestia kosztów notarialnych.
1. Które koszta ponosi sprzedający?
2. Jakie kupujący?
3. A które są wspólne ( jeśli strony się tak dogadają )?
Czytałem kilka artykułów ale można się w tym pogubić i nie każdy wspomina o wszystkich kosztach....
Witam mam pytanie, jeśli szkoła wystąpiła do sądu rodzinnego o nienależycie wykonywaną władzę rodzicielską ponieważ dziecko jest problemowe ( nazywając rzecz po imieniu Pyskate) i sąd nie znalazł przesłanek dla tego wniosku. Uznał że nie widzi tu żadnego argumentu który wskazywała by na winę rodziców. Czy w takim przypadku mogę wystąpić przeciwko szkole o " szykanowanie " mojej rodziny, czy też bezpodstawne pomówienia? Śmiem twierdzić ...
Z żoną mamy małżeńską wspólność majątkową. Planujemy kupić mieszkanie z 3 źródeł finansowania:
1. wspólne oszczędności
2. mój wkład otrzymany od rodziców w drodze darowizny
3. kredyt.
Czy mój wkład do zakupu mieszkania będzie traktowany jako darowizna na rzecz żony i podlega zgłoszeniu do US?
Czy w razie rozwodu mam szansę otrzymać swój wkład który dostałem w darowiźnie?
W przyszłości otrzymam kolejną darowiznę pieniężną od rodziców - czy n...
Żeby za dużo nie pisać to zadam tylko jedne małe pytanie dotyczące windykacji. Czy firma windykacyjna ma prawo(czy moze) dzwonić do moich znajomych oraz rodziny i prosić o to abym się z tą firmą skontaktował?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: