Mandat z fotoradaru.

Witam,
Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru z GITD za przekroczenie prędkości.
Z racji sytuacji - chcę wskazać w odpowiedzi innego kierowcę jako sprawcę wykroczenia, jednak osoba ta nie posiada prawa jazdy. Proszę o informację jakie konsekwencje prawne poniesie wskazana osoba? Tj. czy dostanie mandat za popełnione wykroczenie przekroczenia prędkości, czy może też za brak prawa jazdy dodatkowo?
anonim cytuj
09-09-2023
Art. 96 § 1 p. 2 KW.
Odradzam, zwłaszcza, jeżeli to nieprawda.

anonim cytuj
09-09-2023

Sugerowane Tematy

Czy mogę się zarejestrować w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna nie posiadając miejsca zameldowania?
Szanowni państwo, czy można się zarejestrować w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna nie posiadając stałego lub tymczasowego miejsca zameldowania? Nie jestem nigdzie zameldowana....
Czy jestem zobowiązana odprowadzić podatek jeśli siostra wyśle mi kwotę powyżej 20tys? (nasze zaległe alimenty)
Witam czy jestem zobowiązana odprowadzić podatek jeśli siostra wyśle mi kwotę powyżej 20tys? Dokładnie chodzi o nasze zaległe alimenty, sprzed kilku lat plus odsetki. Ojciec wysłał jej całość do podzielenia na pół w tytule jest sygnatura sprawy i oznaczenie że to alimenty dla nas. Wychodzi na to że siostra musi mi wysłać prawie 30 tys. Czy może to zrobić po prostu na moje konto? Tak żebym ja nie musiała odprowadzać podatku. W tytule oczywiście na...
Ile lat po ukończeniu szkoły można zdawać maturę?
Chciałbym zapytać czy mogę zdawać maturę jeśli liceum ukończyłam ponad 5lat temu? Słyszałam kiedyś że czas na zrobienie matury jest tylko do 5lat po ukończeniu szkoły średniej....
Czy jako osoba fizyczna mam obowiązek podlegania ubezpieczeniu (zdrowotne, emerytalno-rentowe, społeczne)?
Czy jako osoba fizyczna mam obowiązek podlegania ubezpieczeniu (zdrowotne, emerytalno-rentowe, społeczne)? Nie mam działalności, nie pracuję....

Wyszukiwarka