Witam,
Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru z GITD za przekroczenie prędkości.
Z racji sytuacji - chcę wskazać w odpowiedzi innego kierowcę jako sprawcę wykroczenia, jednak osoba ta nie posiada prawa jazdy. Proszę o informację jakie konsekwencje prawne poniesie wskazana osoba? Tj. czy dostanie mandat za popełnione wykroczenie przekroczenia prędkości, czy może też za brak prawa jazdy dodatkowo?
Witam, dostałem pismo odnośnie zapłaty za pobyt i badania w szpitalu podczas ubezpieczenia w Niemczech w AOK. Wystarczy że podeślę skan Karty AOK które obejmuje też podobno Polskę aby uniknąć opłaty?...
Szukasz wiarygodnego i renomowanego pożyczkodawcy prywatnego, który pomoże Ci uzyskać pożyczkę? Dobrze trafiłeś. Jako doświadczony pożyczkodawca prywatny oferuję pożyczki dopasowane do różnych potrzeb. Niezależnie od tego, czy chcesz sfinansować osobisty projekt, uregulować długi, czy zainwestować, jestem gotowy wesprzeć Cię elastycznymi i autentycznymi rozwiązaniami finansowymi.
Co oferuję:
Pożyczki osobiste: Potrzebujesz dodatkowych środk...
Witam.
Od 1 sierpnia wynajmuję mieszkanie z umową na czas określony (1 rok). Mieszkam w nim od 1 października, jednak chciałabym przeprowadzić się do innego.
Właścicielka ma zapłacone za listopad z góry oraz kaucję. Jak wygląda kwestia rozwiązania takiej umowy? Jedynie porozumienie stron? (chciałabym odzyskać przynajmniej pieniądze za nadpłacony miesiąc, bo kaucji pewnie nie mogę).
...
Witam chciałam zapytać co mogę zrobić , jak wyegzekwować od byłego partnera pieniążki, które pobiera za granicą (zasiłek rodzinny ) na nasze wspólne dziecko . Od jakiegoś czasu nie wysyła tego zasiłku na nieletnią . Pozew o alimenty złożony wraz z zabezpieczeniem , sąd wydał postanowienie o płaceniu zabezpieczenia do czasu rozprawy ....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: