Mandat z fotoradaru.

Witam,
Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru z GITD za przekroczenie prędkości.
Z racji sytuacji - chcę wskazać w odpowiedzi innego kierowcę jako sprawcę wykroczenia, jednak osoba ta nie posiada prawa jazdy. Proszę o informację jakie konsekwencje prawne poniesie wskazana osoba? Tj. czy dostanie mandat za popełnione wykroczenie przekroczenia prędkości, czy może też za brak prawa jazdy dodatkowo?
anonim cytuj
09-09-2023
Art. 96 § 1 p. 2 KW.
Odradzam, zwłaszcza, jeżeli to nieprawda.

anonim cytuj
09-09-2023

Sugerowane Tematy

zatarcie skazania
Mam takie pytanie jeżeli ktoś został skazany na grzywnę, która jak wiadomo zaciera się rok po zapłacie, ale skazany jej nie opłacił została zarządzona zastępcza kara pozbawienia wolności i dopiero wtedy po wezwania do ZK ją zapłacił to kiedy wtedy jest zatarcie. Tak samo rok od zapłaty ? ...
Ustanowienie kuratora za osobę nieznaną z miejsca zamieszkania.
W 2021 roku byłemu mężowi podwyższałam alimenty na dziecko, w związku z tym, że się ukrywa moja prawniczka w jakiś sposób ustaliła matkę kuratorem odpowiedzialnym za odbieranie powiadomień i reprezentowanie go przed sądem . Jaki paragraf o tym stanowi, żebym mogła złożyć taki wniosek, ponieważ od grudnia sąd stara się dostarczyć odpis pozwu i wyrok o zabezpieczeniu, ale bezskutecznie. Teraz muszę opłacić komornika żeby On dostarczył, ale nie wi...
Umowa o dzieło, a działalność gospodarcza
Umowa o dzieło podpisana jako osoba fizyczna. Dzieło nie zostało jeszcze wykonane. Obecnie rozpoczęłam działalnośc gospodarczą, w której mieści się zakres umowy. Czy moge wystawić rachunek za zrealizowane dzieło? Czy powinna to być faktura skoro mam firmę? ...
Wizyta terenowa komornika.
Witam, czy komornik może zająć różne rzeczy? Mam meldunek, mieszkam z rodzicami. Przyszło pismo że będzie wizyta terenowa komornika....

Wyszukiwarka