Mandat z fotoradaru.

Witam,
Otrzymałem zdjęcie z fotoradaru z GITD za przekroczenie prędkości.
Z racji sytuacji - chcę wskazać w odpowiedzi innego kierowcę jako sprawcę wykroczenia, jednak osoba ta nie posiada prawa jazdy. Proszę o informację jakie konsekwencje prawne poniesie wskazana osoba? Tj. czy dostanie mandat za popełnione wykroczenie przekroczenia prędkości, czy może też za brak prawa jazdy dodatkowo?
anonim cytuj
09-09-2023
Art. 96 § 1 p. 2 KW.
Odradzam, zwłaszcza, jeżeli to nieprawda.

anonim cytuj
09-09-2023

Sugerowane Tematy

Ograniczenie praw rodzicielskich.
Witam czy miał ktoś ostatnio sprawę o ograniczenie praw ? Chciałam podpytać jakie sąd zadaje pytania, czego się mniej więcej spodziewać . Przemoc psychiczna , zaniedbywanie ,wyzywanie córki czy warto wchodzić w szczegóły ?...
Dług - ważny czy przedawniony?
Na jednej ze stron znalazłem informację o długu osoby, która znam. Chciałbym jej pomóc. Lecz tu mam zagwózdkę. Czy jest jakiś oficjalny sposób czy ta osoba ma nadal aktualny dług (czy przedawniony)? Czy firma, która wystawiła informację na stronie Y może mi udzielić takiej ogólnej informacji?...
Telefony od windykatorów
Nękają mnie telefonami windykatorzy. Czy muszę każdy odbierać?...
Umowa najmu okazjonalnego.
Chcę wynająć mieszkanie na podstawie umowy najmu okazjonalnego. Zgłaszają się głównie osoby z dziećmi i zwierzętami lub Ukraińcy. Prywatnie nie mam nic przeciwko temu, boję się jednak, że prawo nie stanie po mojej stronie w dwóch sytuacjach: 1. Gdy najemca nie będzie chciał opuścić mieszkania 2. Gdy najemca będzie zalegał z opłatami. Czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć jak najlepiej się zabezpieczyć? Jak przebiegała procedura wyrzucenia takich...

Wyszukiwarka