Podwójne ubezpieczenie pojazdu.

Mam taki problem a mianowicie zakupiłem polisę OC z jednej z porównywarek OC, zostało opłacone i OC działa od 5-06-2023, lecz później po fakcie zacząłem rozglądać się za innymi ubezpieczeniami i skalkulowałem inną ofertę, tylko żeby zapłacić niższą cenę i zakres ubezpieczenia, widocznie coś nieświadomie naklikałem. Teraz Ubezpieczalnia wysyła mi ponaglenia do zapłaty drugiej składki polisy. Gdy zadzwoniłem, powiedziano mi, że miał Pan 30 dni na odstąpienie od umowy zawartej na odległość, ale nie zostałem poinformowany o tym i zrobiłem to całkowicie nieświadomie. Dzisiaj gdy zorientowałem się, że mam 2 ubezpieczenia u UFG napisałem im wypowiedzenie umowy OC, po czym usłyszałem że nie mogę jej wypowiedzieć, bo termin 30 dni minął, i muszę opłacić 2 składkę. Jakie są przepisy prawa o podwójnym ubezpieczeniu pojazdu. Drugie ubezpieczenie mam od 24-06-2023r. a dopiero mnie zaczęli informować czyli już 32dni ubezpieczenia. Jak z nimi dojść do porozumienia, żeby odstąpić od umowy, bo nie chcą iść na ustępstwa. Proszę o odpowiedź
anonim cytuj
08-09-2023
Z tytułu podwójnego ubezpieczenia można wypowiedzieć umowę automatycznie wznowioną.
Tak to zdążyłem wyczytać, ale chciałem się dowiedzieć o innym przypadku. Wiem, że w sprawach nieuregulowanych stosuje się zasady K.C co w tej sytuacji mogę zrobić czekać aż mi nalicza opłatę. Sprzedać auto, a może zaprowadzić do kasacji. Jak załatwić sprawę i anulować drugie ubezpieczenie. Samochód jak i ja nie potrzebują 2 ubezpieczeń to zbędny koszt, a umowa została nieświadomie zawarta i nieopłacone. Czy czeka mnie batalia sadowa z ubezpieczalnią? Jak się pozbyć 2 niechcianego ubezpieczenia.

anonim cytuj
08-09-2023

Sugerowane Tematy

Czy potrzebuje zgody ojca dziecka na wyjazd z dzieckiem za granicę?
Witam, planuje wyjazd z 4 letnim dzieckiem do USA na 3 miesiące. Z jego ojcem mamy sądownie ustalone kontakty i alimenty. On osobiście z kontaktów się nie wywiązuje, jedynie dziadkowie opiekują się nim w wyznaczone dni. Nie widziałam go, ani nie mam z nim kontaktu od kilku miesięcy. Widnieje w akcie urodzenia dziecka, nie ma też ograniczonych, ani odebranych praw rodzicielskich. Chciałabym się dowiedzieć, czy potrzebuje jego zgody na wyjazd? Jak...
Świadczenie pielęgnacyjne.
Mam 24 lata, jakiś czas temu zamieszkałam z moją babcią, która przeszła trzy udary. Wzięłam na siebie całą opiekę, której zresztą babcia wymaga non stop, jest leżąca, przez udary cała lewa strona jest nie władna więc musimy sobie jakoś radzić. Zrezygnowałam z pracy żeby móc poświęcić jej jak najwięcej czasu i do tej pory utrzymywałyśmy się z emerytury babci, natomiast są to na tyle małe pieniądze, że po prostu zaczyna brakować. Babcia ma syna, ...
Zarzuty po odbiorze dzieła.
Witam. Na początku roku wykonywałem usługę u klientki polegająca na szpachlowaniu tynków gipsowym u niej w domu. Po wykonanej usłudze szpachlowania zgłosiłem zakończenie prac zgodnie z umową (e-mail). Zgodnie z zapisami w umowie "wszelkie uwagi przy odbiorze zostaną zanotowane w protokole". Podczas odbioru nie było żadnych uwag więc żadnego protokołu nie sporządziliśmy. Klientka się rozliczyła czyli dzieło zostało oddane. Był tylko e-ma...
Zwolnienie dyscyplinarne.
Witam, mam pytanie odnośnie zwolnienia dyscyplinarnego. A mianowicie, jestem kierownikiem i moi pracownicy umyślnie nie wydawali klientom paragonu gdy oni odchodzili i ich nie chcieli po czym kasowali wszystko razem dla zwiększenia wyników ja tego nie robiłam ale wiedziałam o tej sytuacji. Zostałam ukarana brakiem premii oraz notatka służbową, incydent miał miejsce około 1.5 miesiąca temu, czy pracodawca może mnie w dalszym ciągu zwolnić dyscyp...

Wyszukiwarka