Podwójne ubezpieczenie pojazdu.

Mam taki problem a mianowicie zakupiłem polisę OC z jednej z porównywarek OC, zostało opłacone i OC działa od 5-06-2023, lecz później po fakcie zacząłem rozglądać się za innymi ubezpieczeniami i skalkulowałem inną ofertę, tylko żeby zapłacić niższą cenę i zakres ubezpieczenia, widocznie coś nieświadomie naklikałem. Teraz Ubezpieczalnia wysyła mi ponaglenia do zapłaty drugiej składki polisy. Gdy zadzwoniłem, powiedziano mi, że miał Pan 30 dni na odstąpienie od umowy zawartej na odległość, ale nie zostałem poinformowany o tym i zrobiłem to całkowicie nieświadomie. Dzisiaj gdy zorientowałem się, że mam 2 ubezpieczenia u UFG napisałem im wypowiedzenie umowy OC, po czym usłyszałem że nie mogę jej wypowiedzieć, bo termin 30 dni minął, i muszę opłacić 2 składkę. Jakie są przepisy prawa o podwójnym ubezpieczeniu pojazdu. Drugie ubezpieczenie mam od 24-06-2023r. a dopiero mnie zaczęli informować czyli już 32dni ubezpieczenia. Jak z nimi dojść do porozumienia, żeby odstąpić od umowy, bo nie chcą iść na ustępstwa. Proszę o odpowiedź
anonim cytuj
08-09-2023
Z tytułu podwójnego ubezpieczenia można wypowiedzieć umowę automatycznie wznowioną.
Tak to zdążyłem wyczytać, ale chciałem się dowiedzieć o innym przypadku. Wiem, że w sprawach nieuregulowanych stosuje się zasady K.C co w tej sytuacji mogę zrobić czekać aż mi nalicza opłatę. Sprzedać auto, a może zaprowadzić do kasacji. Jak załatwić sprawę i anulować drugie ubezpieczenie. Samochód jak i ja nie potrzebują 2 ubezpieczeń to zbędny koszt, a umowa została nieświadomie zawarta i nieopłacone. Czy czeka mnie batalia sadowa z ubezpieczalnią? Jak się pozbyć 2 niechcianego ubezpieczenia.

anonim cytuj
08-09-2023

Sugerowane Tematy

Praca i studia.
Mam małe pytanie co do paragrafu 17 KP. W październiku rozpocząłem studia zaoczne w mieście, w którym pracuje i mieszkam. Praca jest dwuzmianowa (6:15-14:15 i 12-20) i już zaczynają się problemy. Zgłosiłem swojemu kierownikowi, że podjąłem studia, na jego prośbę wydrukowałem mu plan zajęć na semestr zimowy żeby wiedział jak ma mi ustawiać godziny pracy. I jak na złość znowu ustawił mi tak godziny pracy, że w piątek nie mogę pojawić się na zajęci...
Pobicie brak ubezpieczenia.
Dobry wieczór, zdarzenie miało miejsce w czwartek. Zostałem pobity, policja zrobiła notatkę, zabrała mnie karetka, byłem w 2 szpitalach. Mówiłem że nie jestem ubezpieczony bo pracuje w innym kraju. Zarówno policjant jak i lekarka z uśmiechem powiedzieli że dostanę rachunek a sprawca na koniec zapłaci-czy faktycznie tak jest? Co należy robić krok po kroku aby sprawca został obciążony za przyjazd karetki itd? Druga sprawa-boli mnie ząb, jedynka. J...
Pobicie
Witam. Mam pytanie jeśli osoba która wylała na mnie drinka a następnie zadała mnie paznokciami po twarzy i zaczęłam się bronić w postaci odepchnięcia i kopnięcia po czym 3 kolegów ruszyło na mnie i we 4 mnie wywróciło i kopali po głowie, doznałem pęknięcia lewego płata szczęki, krwiaka okularowego i złamania zęba, mogę założyć im sprawę? Byłem na obdukcje i posiadam opinie lekarska....
Mam zajęcie komornicze za alimenty, przyznano mi rentę. Czy komornik będzie zabierał i z wynagrodzenia i renty kwoty na alimenty?
Od 2018 roku mam zajęcie komornicze za alimenty. W tej chwili komornik zabiera 60% wynagrodzenia. Sytuacja się zmieniła bo przyznano mi rentę. W dalszym ciągu pracuje. Pytanie moje jest czy komornik będzie zabierał i z wynagrodzenia i renty kwoty na alimenty. Dodam ze place bieżące i zaległe alimenty. Dziękuje za odpowiedź....

Wyszukiwarka