Podwójne ubezpieczenie pojazdu.

Mam taki problem a mianowicie zakupiłem polisę OC z jednej z porównywarek OC, zostało opłacone i OC działa od 5-06-2023, lecz później po fakcie zacząłem rozglądać się za innymi ubezpieczeniami i skalkulowałem inną ofertę, tylko żeby zapłacić niższą cenę i zakres ubezpieczenia, widocznie coś nieświadomie naklikałem. Teraz Ubezpieczalnia wysyła mi ponaglenia do zapłaty drugiej składki polisy. Gdy zadzwoniłem, powiedziano mi, że miał Pan 30 dni na odstąpienie od umowy zawartej na odległość, ale nie zostałem poinformowany o tym i zrobiłem to całkowicie nieświadomie. Dzisiaj gdy zorientowałem się, że mam 2 ubezpieczenia u UFG napisałem im wypowiedzenie umowy OC, po czym usłyszałem że nie mogę jej wypowiedzieć, bo termin 30 dni minął, i muszę opłacić 2 składkę. Jakie są przepisy prawa o podwójnym ubezpieczeniu pojazdu. Drugie ubezpieczenie mam od 24-06-2023r. a dopiero mnie zaczęli informować czyli już 32dni ubezpieczenia. Jak z nimi dojść do porozumienia, żeby odstąpić od umowy, bo nie chcą iść na ustępstwa. Proszę o odpowiedź
anonim cytuj
08-09-2023
Z tytułu podwójnego ubezpieczenia można wypowiedzieć umowę automatycznie wznowioną.
Tak to zdążyłem wyczytać, ale chciałem się dowiedzieć o innym przypadku. Wiem, że w sprawach nieuregulowanych stosuje się zasady K.C co w tej sytuacji mogę zrobić czekać aż mi nalicza opłatę. Sprzedać auto, a może zaprowadzić do kasacji. Jak załatwić sprawę i anulować drugie ubezpieczenie. Samochód jak i ja nie potrzebują 2 ubezpieczeń to zbędny koszt, a umowa została nieświadomie zawarta i nieopłacone. Czy czeka mnie batalia sadowa z ubezpieczalnią? Jak się pozbyć 2 niechcianego ubezpieczenia.

anonim cytuj
08-09-2023

Sugerowane Tematy

Czy pracodawca ma prawo ujawnić chorobę pracownika?
Po kilkunastu latach pracy w charakterze kierownika zakładu, trafiłem do firmy dla której wyzysk i "zajeżdżanie" pracowników to norma. Po roku pracy znalazłem się na L4 - od psychiatry - wypalenie zawodowe. Dziś dowiedziałem się, że szef w/w firmy na spotkaniach przekazał pracownikom od jakiego lekarza mam zwolnienie. Już chyba nie ma osoby, która nie wie. Czy takie zachowanie nie jest poważnym naruszeniem moich praw? Pomimo, że nie pla...
Były mąż nie płaci za prąd i wodę. Umowy prądu i wodociągów są na mnie. Co zrobić w takiej sytuacji?
W kwietniu wyprowadziłam się od męża z domu jego matki. W październiku dostaliśmy rozwód. Od kwietnia były już mąż nie płaci za prąd i wodę. Umowy prądu i wodociągów są na mnie. Długi urosły do 2 tys. Co mam zrobić ? Nie mogę się z nim dogadać w celu przepisania umowy i spłaty...... Da się coś zrobić ?????...
Zwrot długu.
Witam, Pożyczyłam znajomemu pieniądze, nie mam pisemnej umowy, była to kwota 1000 zł , zwrócił mi 400 zł i reszty nie chce oddać. Jako dowód mam tylko SMS do niego , gdzie potwierdza że jest mi winny te pieniądze. Co mogę teraz zrobić, czy mam szanse w sądzie, czy sama mogę napisać pozew. Mogę prosić o jakieś wskazówki....
Jak skrócić okres wypowiedzenia o pracę.
W firmie pracuje ponad 3 lata, więc okres wypowiedzenia mam trzymiesięczny. Jednak nie dam rady tak długo tam pracować. Chciałabym skrócić ten czas do maksimum miesiąca. Wiem, że mogę złożyć wypowiedzenie za porozumieniem stron. Jednak obawiam się, że pracodawca może odmówić takiego rozwiązania. Czy mogę jakoś temu zaradzić? Dodam jeszcze, że przysługuje mi, aż 30 dni urlopu (nie dostarczyłam wcześniej zaświadczenia o ukończeniu studiów i się sk...

Wyszukiwarka