Podwójne ubezpieczenie pojazdu.

Mam taki problem a mianowicie zakupiłem polisę OC z jednej z porównywarek OC, zostało opłacone i OC działa od 5-06-2023, lecz później po fakcie zacząłem rozglądać się za innymi ubezpieczeniami i skalkulowałem inną ofertę, tylko żeby zapłacić niższą cenę i zakres ubezpieczenia, widocznie coś nieświadomie naklikałem. Teraz Ubezpieczalnia wysyła mi ponaglenia do zapłaty drugiej składki polisy. Gdy zadzwoniłem, powiedziano mi, że miał Pan 30 dni na odstąpienie od umowy zawartej na odległość, ale nie zostałem poinformowany o tym i zrobiłem to całkowicie nieświadomie. Dzisiaj gdy zorientowałem się, że mam 2 ubezpieczenia u UFG napisałem im wypowiedzenie umowy OC, po czym usłyszałem że nie mogę jej wypowiedzieć, bo termin 30 dni minął, i muszę opłacić 2 składkę. Jakie są przepisy prawa o podwójnym ubezpieczeniu pojazdu. Drugie ubezpieczenie mam od 24-06-2023r. a dopiero mnie zaczęli informować czyli już 32dni ubezpieczenia. Jak z nimi dojść do porozumienia, żeby odstąpić od umowy, bo nie chcą iść na ustępstwa. Proszę o odpowiedź
anonim cytuj
08-09-2023
Z tytułu podwójnego ubezpieczenia można wypowiedzieć umowę automatycznie wznowioną.
Tak to zdążyłem wyczytać, ale chciałem się dowiedzieć o innym przypadku. Wiem, że w sprawach nieuregulowanych stosuje się zasady K.C co w tej sytuacji mogę zrobić czekać aż mi nalicza opłatę. Sprzedać auto, a może zaprowadzić do kasacji. Jak załatwić sprawę i anulować drugie ubezpieczenie. Samochód jak i ja nie potrzebują 2 ubezpieczeń to zbędny koszt, a umowa została nieświadomie zawarta i nieopłacone. Czy czeka mnie batalia sadowa z ubezpieczalnią? Jak się pozbyć 2 niechcianego ubezpieczenia.

anonim cytuj
08-09-2023

Sugerowane Tematy

Czy tylko w jednej aptece mogę zrealizować receptę?
Na recepcie mam 5 opakowań mleka dla dziecka. Wykupiłam 1 opakowanie po czym dziś chciałam wykupić pozostałe 4, niestety brak mleka w aptece i hurtowni. Pani powiedziała, że nie wiadomo kiedy będzie wiec chciałam zabrać receptę i wykupić w innej aptece co okazało się nie możliwe. Czy to jest zgodne z prawem, że nie mogę zabrać recepty i iść do innej apteki?...
Alimenty od dziadków.
Przyznano mi alimenty na córkę od dziadków ojca. Czy alimenty z funduszu alimentacyjnego są dalej ważne z racji ze ojciec nie płaci? Czy te alimenty od dziadków są to tylko alimenty uzupełniające? Czy należą mi się alimenty z fa jeśli dostałam alimenty od dziadków dziecka?...
Kto pokrywa koszty leczenia zwierzat z fundacji
Witam, Mam problem i w związku z nim pytanie... Miesiąc temu przyjęłam kota do domu tymczasowego (z fundacji). Umowa w wersji MINI tj. fundacja zapewnia wyżywienie, żwirek, opiekę wet, ja dom i opiekę. Kot był złapany na działkach, w bardzo złym stanie, długo przebywał w lecznicy zanim prosto z niej trafił do mnie. Problem w tym, zaraził moją kocicę rezydentkę giardią (pasożyt). Sprawa ujawniła się parę dni temu, jak zrobili mu badania. Chor...
Ugoda alimentacyjna z partnerką.
Zawarłem ugodę alimentacyjną z partnerką. (Bez notariusza, mediatora) napisała wniosek, ja podpisałem I złożyliśmy po prostu do sadu. Wkrótce się rozstaliśmy I wyrzuciła mnie z mieszkania. Niedawno przyszło pismo z sadu, ze w ów wniosku są braki formalne. W związku z czym mam pytanie czy te alimenty są ustalone czy nie? Do tej pory płaciłem, lecz przy samodzielnym utrzymaniu nie stać mnie płacić tak wysokich alimentów jak na ugodzie tj. 1100 zł. ...

Wyszukiwarka