Problem z uzyskaniem tytułu wykonawczego.

Bardzo proszę o wskazówki, co powinienem zrobić. Mając prawomocny nakaz zapłaty wysłałem do Sądu wniosek o klauzulę wykonalności. W odpowiedzi Sąd przysłał mi wezwanie do uzupełnienia mojego wniosku o dane pozwanego takie jak: adres zameldowania, imiona rodziców, data urodzenia, drugie imię, numer dowodu osobistego, względnie o podanie numeru PESEL.
Ja posiadam tylko adres pozwanego, na który Sąd wysłał pozew. Żadnych innych danych nie posiadam. Jak powinienem w takiej sytuacji postąpić?
anonim cytuj
31-08-2023
Jeśli nie znasz PESELU a imię i nazwisko pozwanego jest na tyle popularne, że sądowi w rejestrze PESEL wyskakuje kilkanaście osób, to ciężko nadać klauzulę. W klauzuli sąd musi bowiem wpisać PESEL. Więc postaraj się o dane pozwanego i przekaż je sądowi - tyle ile zdołasz uzyskać.

anonim cytuj
31-08-2023
A może niech Pan spróbuje złożenia wniosku do Centrum Personalizacji Dokumentów MSWiA, działającego w imieniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji w celu udostępnienie danych ze zbioru PESEL - chodzi o dane dłużnika. Opłata to chyba 31 zł.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Wykup mieszkania
Dzień dobry moja babcia miała dwóch mężów ( obydwoje już nie żyją). Drugi jej mąż parę lat temu zmarł. Sprawa wygląda następująco; Babcia chcę wykupić mieszkanie gdzie obecnie mieszka ( mieszkał tam z nią również mąż, który tak jak napisałam już nie żyje) a następnie mieszkanie od razu po wykupieniu, chcę przepisać na mnie- czyli na swoją wnuczkę. Problem jest taki, że drugi mąż mojej babci miał dwóch synów, nie są to biologiczne dzieci mojej b...
Dziedziczenie przez dzieci konkubenta.
Moja mama była w nieformalnym związku przez prawie 20 lat. Po Jej śmierci, 4 lata temu, majątek odziedziczyliśmy we trójkę razem z rodzeństwem. Partner mamy oczywiście mieszkał do końca życia z Nami. Ma On dwójkę dzieci z, którymi nie utrzymywał kontaktu. Czy mogą Oni teraz żądać jakiegoś spadku lub ewentualnie chcieć żebyśmy spłacało kredyt, który miał mamy partner a nie ubezpieczył go na wypadek swojej śmierci?...
Najem okazjonalny- Oszukany przez najemcę
Witam serdecznie, piszę tutaj poniewaz moze juz ktos mial podobne doswiadczenia i może mi poradzić co powinienem zrobić w tej sytuacji. Od ponad czterech lat wynajmuje mieszkania na umowie najmu okazjonalnego. Do tej pory mialem juz trzech lokatorów. Przy dwóch pierwszych nie bylo problemow. Mieszkanie zostało pozostawiane w stanie do posprzątania, lekkiego odświeżenia i mogłem wynająć je dalej. Przy ostatniej kobiecie odebrałem mieszkanie w moc...
Przywłaszczenie przez pracownika dużej sumy pieniężnej.
Dzień dobry. Co może grozić pracownikowi zatrudnionemu w sklepie na zlecenie od 7 lat za ujawnione raportami, oraz monitoringiem kradzieże typu wydruki GOOGLE PLAY, PAYSAFECARD na kwotę około 50 tyś zł. Trwało to około rok czasu. Dodam, ze sprzedawany był także towar ze sklepu na lewo - pracownik nie wydawał paragonu, natomiast udokumentował sprzedaż w zeszycie z utargiem, zakreślając taka sprzedaż jako sprzedaż kartą, bo osoba ta nie wiedziała...

Wyszukiwarka