Zameldowanie.

Witam, chciałbym się zameldować w domu rodziców. Niestety rodzice nie będą mogli stawić się ze mną osobiście w gminie. Jak powinno wyglądać oświadczenie od nich, że pozwalają mi tam zamieszkać?
anonim cytuj
31-08-2023
Po prostu zgłoś do gminy swój pobyt pod tym adresem.
Możesz to zrobić nawet przez internet.
Jak powinno wyglądać oświadczenie od nich, że pozwalają mi tam zamieszkać?

Może być umową użyczenia.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Wynajmuje mieszkanie a właściciel mieszkania nigdzie tego nie zgłosił co zrobić??
Dobry wieczór. Wynajmuję mieszkanie od pana x od 2009 r. Umowę zawarliśmy tzw. ustną.Wszystko ok pięknie przez 13 lat .Właściciel prosił mnie żebym nie płacił mu na konto tylko do ręki . Mówię ok.Teraz po 13 latach żąda horrendalnych pieniędzy za najem gdy poprosiłem go o rachunek za zeszły rok bo chciałem koszty wykazać okazało się że on nigdzie tego wynajmu nie zgłosił .Czy mogę go w jakiś sposób zgłosić nie wiem do urzędu skarbowego? Czy sądu?...
Sprawa o zaprzeczenie ojcostwa.
Małżeństwo z 2 dzieci. Żona zdradza męża, zachodzi w ciążę z obecnym partnerem. Rodzi dziecko nowego partnera jeszcze w trakcie trwania sprawy rozwodowej. Doszło do sprawy o zaprzeczenie ojcostwa gdyż według prawa dziecko poczęte w trakcie trwania związku małżeńskiego jest dzieckiem męża. Sprawa rozwodowa odbyła się kilka tygodni temu. Sąd orzekł rozwód ale jeszcze nie został do małżonków doręczony prawomocny wyrok rozwodowy z sądu. Teraz mąż d...
Odbiór nadgodzin.
Czy jeśli firma nakazuje pracownikowi odbiór nadgodzin to te dodatkowe godziny , które musi dodać do odbieranych ( i przepracowanych rzeczywiście przez pracownika) może nakazać wybrać w innym terminie tzn . np. do końca okresu rozliczeniowego tj . w innym miesiącu ? Przykład : pracownik w styczniu miał w sumie 8 godzin przepracowanych nadgodzin - pracodawca nakazuje mu odebrać te 8 godzin 29 stycznia . Pracownik wybiera cały dzień ( 8 godzinny ...
Związek nieformalny a wypłata ubezpieczenia.
Proszę mi powiedzieć, czy jeśli jestem w związku nieformalnym od 11 lat to czy przysługuję mi coś z ubezpieczenia prywatnego za śmierć teścia. Mam polisę, ale tam jest tylko śmierć rodziców/śmierć rodziców współmałżonka....

Wyszukiwarka