Mieszkanie od dewelopera- zmiany w projekcie.

Kupiłem mieszkanie od dewelopera. W grudniu 2022, kiedy jeszcze przyłącza nie były rozprowadzone po lokalu wniosłem mailowo zmiany do projektu, chciałem usunąć jedną ścianę oraz rozmieścić grzejniki w innym miejscu. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi zwrotnej, więc po jakimś czasie zadzwoniłem z pytaniem co w mojej sprawie. Dostałem informację, że jeśli wysłałem to na maila to na pewno ktoś się sprawą zajmie i mam się nie martwić. Dalej nikt się nie odzywał, więc uznałem że zmiany zostały zaakceptowane. Wczoraj byłem obejrzeć lokal i zmiany nie zostały uwzględnione. Mieszkanie wybudowane zgodnie z pierwotnym projektem. Obecnie deweloper umywa ręce, mówi że może dokonać zmian, ale na mój koszt. Problem w tym, że zmiany w tamtym okresie nie generowały żadnych dodatkowych kosztów, ponieważ wystarczyło nie budować dodatkowej ściany, a przyłącza nie były doprowadzone. Teraz trzeba kuć i przenosić przyłącza w inne miejsca co będzie generowało koszty, które w mojej ocenie powinien ponieść deweloper, ponieważ to z winy ich pracownika (kierownika budowy który otrzymał zmiany) nie zostało to zrealizowane. Tłumaczył się, że mogłem wcześniej się pojawić i tego dopilnować oraz że miał dużo pracy i ten mail mu umknął. Mieszkania będą wydawać za jakieś 2 miesiące.
anonim cytuj
31-08-2023
Masz dowód, że ten e-mail dotarł do odpowiedniej osoby?
Pierwsza odpowiedź na twój telefon to nie jest potwierdzenie otrzymania wiadomości a tym bardziej akceptacji tego o co wnosisz.
Na przyszłość - wszystkie sprawy od kwoty 100 zł w górę warto załatwiać w formie pisemnej papierowej, z potwierdzeniem odbioru/doręczenia. Podpisałeś ten e-mail podpisem kwalifikowanym lub czymś równoważnym aby mógł być uznany za dokument?

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Wniosek o podwyższenie alimentów.
1.wniosek o podwyższenie alimentów napisałam i złożyłam samodzielnie. 2. jest już odp. pozwanego, którą uzyskałam z czytelni. Sąd nie podjął jeszcze kroków w naszej sprawie. 3. pozwany ma pełnomocnika, w odpowiedzi kłamstwa, oczernianie mojej osoby i twierdzenia, że żyję w dostatku, mam wątpliwości co do zarobków, które są podane w odpowiedzi. Nie wspomnę już o podważanie moich kosztów, które na prawdę uczciwie policzyłam. moje pytanie: Czy m...
Prawo dziedziczenia.
Jeśli zmarła osoba, nie ma męża, dzieci, jedyny brat tej osoby zmarł również, rodzice też nie żyją, to czy osobą dziedziczącą po tej zmarłej będzie jedyny syn nieżyjącego brata zmarłej? czy krąg osób uprawnionych do dziedziczenia nie obejmuje dalej niż mąż/dzieci/rodzice?...
Posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania.
Czy posiedzenie sądu w kwestii warunkowego umorzenia postępowania odbywa się w posiedzeniu jawnym? Na posiedzeniu będzie rozpatrywany wniosek o warunkowe umorzenie postępowania, sprawca wypadku przyznał się do zarzucanego czynu i czyn nie budzi wątpliwości, sama poszkodowana nie może wziąć udziału w posiedzeniu ze względu na stan zdrowia, czy jako publiczność w posiedzeniu mogą wziąć udział osoby bliskie? Czy posiedzenie jest z urzędu rozpatrywan...
Zakupy online, problem z przyjęciem zwrotu
Potrzebuje porady co mogę zrobić. Otóż 26czerwca kupiłam ubrania na transmisji. Poprosiłam o paczkę otwartą ponieważ chciałam jeszcze coś domówić. 30czerwca została wysłana i otrzymałam ja 1lipca i od razu napisałam do butiku jakie ciuchy chciałabym z niej zwrócić a które zostają. Ogólnie od razu był wielki problem z Panią z butiku bo powiedziała że nie ma zwrotów. Powołalam się na prawo konsumenckie do zwrotu w ciągu 14dni od daty otrzymania tow...

Wyszukiwarka