Mieszkanie od dewelopera- zmiany w projekcie.

Kupiłem mieszkanie od dewelopera. W grudniu 2022, kiedy jeszcze przyłącza nie były rozprowadzone po lokalu wniosłem mailowo zmiany do projektu, chciałem usunąć jedną ścianę oraz rozmieścić grzejniki w innym miejscu. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi zwrotnej, więc po jakimś czasie zadzwoniłem z pytaniem co w mojej sprawie. Dostałem informację, że jeśli wysłałem to na maila to na pewno ktoś się sprawą zajmie i mam się nie martwić. Dalej nikt się nie odzywał, więc uznałem że zmiany zostały zaakceptowane. Wczoraj byłem obejrzeć lokal i zmiany nie zostały uwzględnione. Mieszkanie wybudowane zgodnie z pierwotnym projektem. Obecnie deweloper umywa ręce, mówi że może dokonać zmian, ale na mój koszt. Problem w tym, że zmiany w tamtym okresie nie generowały żadnych dodatkowych kosztów, ponieważ wystarczyło nie budować dodatkowej ściany, a przyłącza nie były doprowadzone. Teraz trzeba kuć i przenosić przyłącza w inne miejsca co będzie generowało koszty, które w mojej ocenie powinien ponieść deweloper, ponieważ to z winy ich pracownika (kierownika budowy który otrzymał zmiany) nie zostało to zrealizowane. Tłumaczył się, że mogłem wcześniej się pojawić i tego dopilnować oraz że miał dużo pracy i ten mail mu umknął. Mieszkania będą wydawać za jakieś 2 miesiące.
anonim cytuj
31-08-2023
Masz dowód, że ten e-mail dotarł do odpowiedniej osoby?
Pierwsza odpowiedź na twój telefon to nie jest potwierdzenie otrzymania wiadomości a tym bardziej akceptacji tego o co wnosisz.
Na przyszłość - wszystkie sprawy od kwoty 100 zł w górę warto załatwiać w formie pisemnej papierowej, z potwierdzeniem odbioru/doręczenia. Podpisałeś ten e-mail podpisem kwalifikowanym lub czymś równoważnym aby mógł być uznany za dokument?

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Nękający właściciel mieszkania
Witam mam pytanie czy właściciel mieszkania które wynajmujemy może co miesiąc przychodzić i sprawdzać czystość i czy nic nie zniszczyliśmy? Przecież tak się nie da żyć za każdym razem jak ta kobieta ma przyjść dostaje bólu brzucha proszę o poradę. Zaznaczę ze wszystkie rachunki płacimy na czas więc nie ma żadnych powodów by nas kontrolować ...
Odziedziczyłam po tacie mieszkanie. Rodzina domaga się oddania obrazu z tego mieszkania. Czy mogą się o niego upominać??
Odziedziczyłam po tacie mieszkanie. W mieszkaniu jest stary obraz - znalazłam podobny w internecie sprzedawany za ok 1000 zl. Odkąd pamiętam czyli od ok 40 lat obraz był w naszym mieszkaniu. Teraz po śmierci taty dalsza rodzina mnie dosłownie osacza ze to ich obraz i chce żebym im go oddała. straszy mnie sądem. Dla mnie obraz ma wartość sentymentalna gdyż zawsze był w domu a poza tym to pamiątka teraz. Ja nic nie wiem na temat pochodzenia tego ob...
komornik zajął całe wynagrodzenie
Czy komornik moze zajac cale wynagrodzenie? Mąż ma umowe zlecenie na 200zl a komornik zabral 500 i z czego teraz zyc? A do domu zadne pismo nawet nie przyszlo od komornika...
Odmowa wypłaty odszkodowania za uszkodzoną przesyłkę.
Dzień dobry, potrzebuje porady czy jest sens się odwoływać czy składać pozew do Sądu? Dnia 9 około 12/13 kurier dostarcza mi przesyłkę, proszę aby pozostawił paczkę przy garażu na podwórku a między czasie przyjeżdżam z gotówką. O 17 wracam z pracy, sprawdzam przesyłkę. Jest uszkodzenie na kartonie więc dzwonię do kuriera od razu, nie odbiera. Próbuję złożyć odwołanie przez DHL - niestety nie mogę tego zrobić. Następnego dnia kurier generuje jak...

Wyszukiwarka