Mieszkanie od dewelopera- zmiany w projekcie.

Kupiłem mieszkanie od dewelopera. W grudniu 2022, kiedy jeszcze przyłącza nie były rozprowadzone po lokalu wniosłem mailowo zmiany do projektu, chciałem usunąć jedną ścianę oraz rozmieścić grzejniki w innym miejscu. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi zwrotnej, więc po jakimś czasie zadzwoniłem z pytaniem co w mojej sprawie. Dostałem informację, że jeśli wysłałem to na maila to na pewno ktoś się sprawą zajmie i mam się nie martwić. Dalej nikt się nie odzywał, więc uznałem że zmiany zostały zaakceptowane. Wczoraj byłem obejrzeć lokal i zmiany nie zostały uwzględnione. Mieszkanie wybudowane zgodnie z pierwotnym projektem. Obecnie deweloper umywa ręce, mówi że może dokonać zmian, ale na mój koszt. Problem w tym, że zmiany w tamtym okresie nie generowały żadnych dodatkowych kosztów, ponieważ wystarczyło nie budować dodatkowej ściany, a przyłącza nie były doprowadzone. Teraz trzeba kuć i przenosić przyłącza w inne miejsca co będzie generowało koszty, które w mojej ocenie powinien ponieść deweloper, ponieważ to z winy ich pracownika (kierownika budowy który otrzymał zmiany) nie zostało to zrealizowane. Tłumaczył się, że mogłem wcześniej się pojawić i tego dopilnować oraz że miał dużo pracy i ten mail mu umknął. Mieszkania będą wydawać za jakieś 2 miesiące.
anonim cytuj
31-08-2023
Masz dowód, że ten e-mail dotarł do odpowiedniej osoby?
Pierwsza odpowiedź na twój telefon to nie jest potwierdzenie otrzymania wiadomości a tym bardziej akceptacji tego o co wnosisz.
Na przyszłość - wszystkie sprawy od kwoty 100 zł w górę warto załatwiać w formie pisemnej papierowej, z potwierdzeniem odbioru/doręczenia. Podpisałeś ten e-mail podpisem kwalifikowanym lub czymś równoważnym aby mógł być uznany za dokument?

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Zniesienie współwłasności.
Dzień dobry. Mam partnera, z którym nie mamy ślubu. Wybudowaliśmy dom wyceniony przez bank na 1mln 200 tys. Działkę, na której stoi dom i kredyt mamy wspólny. Chcemy się rozstać, ale ja chce sprzedać dom i podzielić się pieniędzmi a partner wyklucza sprzedaż. Moje pytanie brzmi jak wygląda spłata drugiej osoby w takim przypadku, kiedy jedna osoba zostaje w tym domu? Od czego zacząć? Od przepisania działki i kredytu na partnera z pisemną gwarancją...
Nieuzasadniony wpis w KW.
Na mojej współwłasnej nieruchomości za zaległości dokonał wpisu wierzyciel. Zaległość została uregulowana w lutym ubiegłego roku, w marcu złożyłem wniosek do sądu o wykreślenie hipoteki przymusowej, załączyłem zgodę wierzyciela, upłynął sobie prawie jeden rok, w marcu bieżącego roku sąd oddalił mój wniosek o wykreślenie hipoteki przymusowej ponieważ wierzyciel błędnie wpisał na zgodzie kwotę zaległości. Do dnia dzisiejszego hipoteka przymusowa ...
Prawo spadkowe - zmiany.
Wyczytałam, że 15 listopada zmieniły się przepisy odnośnie odrzucenia spadku w imieniu małoletniego. Czy prawda jest , że teraz jeśli ja jako rodzic odrzucam spadek u notariusza, nie muszę już prosić o zgodę sąd i mogę od razu za zgodą drugiego rodzica odrzucić spadek w imieniu dziecka od razu ?...
Umowa darowizny mieszkania.
Babcia chce przepisać dom na mnie i mojego tatę. Tata ma syna z pierwszego małżeństwa, który z nami nie utrzymuje kontaktu. Czy w razie śmierci babci lub taty przyrodni brat ma prawo do zachowku? Jak to wygląda prawnie?...

Wyszukiwarka