Mieszkanie od dewelopera- zmiany w projekcie.
Kupiłem mieszkanie od dewelopera. W grudniu 2022, kiedy jeszcze przyłącza nie były rozprowadzone po lokalu wniosłem mailowo zmiany do projektu, chciałem usunąć jedną ścianę oraz rozmieścić grzejniki w innym miejscu. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi zwrotnej, więc po jakimś czasie zadzwoniłem z pytaniem co w mojej sprawie. Dostałem informację, że jeśli wysłałem to na maila to na pewno ktoś się sprawą zajmie i mam się nie martwić. Dalej nikt się nie odzywał, więc uznałem że zmiany zostały zaakceptowane. Wczoraj byłem obejrzeć lokal i zmiany nie zostały uwzględnione. Mieszkanie wybudowane zgodnie z pierwotnym projektem. Obecnie deweloper umywa ręce, mówi że może dokonać zmian, ale na mój koszt. Problem w tym, że zmiany w tamtym okresie nie generowały żadnych dodatkowych kosztów, ponieważ wystarczyło nie budować dodatkowej ściany, a przyłącza nie były doprowadzone. Teraz trzeba kuć i przenosić przyłącza w inne miejsca co będzie generowało koszty, które w mojej ocenie powinien ponieść deweloper, ponieważ to z winy ich pracownika (kierownika budowy który otrzymał zmiany) nie zostało to zrealizowane. Tłumaczył się, że mogłem wcześniej się pojawić i tego dopilnować oraz że miał dużo pracy i ten mail mu umknął. Mieszkania będą wydawać za jakieś 2 miesiące.