Mieszkanie od dewelopera- zmiany w projekcie.

Kupiłem mieszkanie od dewelopera. W grudniu 2022, kiedy jeszcze przyłącza nie były rozprowadzone po lokalu wniosłem mailowo zmiany do projektu, chciałem usunąć jedną ścianę oraz rozmieścić grzejniki w innym miejscu. Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi zwrotnej, więc po jakimś czasie zadzwoniłem z pytaniem co w mojej sprawie. Dostałem informację, że jeśli wysłałem to na maila to na pewno ktoś się sprawą zajmie i mam się nie martwić. Dalej nikt się nie odzywał, więc uznałem że zmiany zostały zaakceptowane. Wczoraj byłem obejrzeć lokal i zmiany nie zostały uwzględnione. Mieszkanie wybudowane zgodnie z pierwotnym projektem. Obecnie deweloper umywa ręce, mówi że może dokonać zmian, ale na mój koszt. Problem w tym, że zmiany w tamtym okresie nie generowały żadnych dodatkowych kosztów, ponieważ wystarczyło nie budować dodatkowej ściany, a przyłącza nie były doprowadzone. Teraz trzeba kuć i przenosić przyłącza w inne miejsca co będzie generowało koszty, które w mojej ocenie powinien ponieść deweloper, ponieważ to z winy ich pracownika (kierownika budowy który otrzymał zmiany) nie zostało to zrealizowane. Tłumaczył się, że mogłem wcześniej się pojawić i tego dopilnować oraz że miał dużo pracy i ten mail mu umknął. Mieszkania będą wydawać za jakieś 2 miesiące.
anonim cytuj
31-08-2023
Masz dowód, że ten e-mail dotarł do odpowiedniej osoby?
Pierwsza odpowiedź na twój telefon to nie jest potwierdzenie otrzymania wiadomości a tym bardziej akceptacji tego o co wnosisz.
Na przyszłość - wszystkie sprawy od kwoty 100 zł w górę warto załatwiać w formie pisemnej papierowej, z potwierdzeniem odbioru/doręczenia. Podpisałeś ten e-mail podpisem kwalifikowanym lub czymś równoważnym aby mógł być uznany za dokument?

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

mam umowę o pracę,czy mogę sobie jeszcze dorobić?
Witam. Jestem osobą prywatną. Jestem zatrudniony w firmie normalnie na umowę o pracę. Mam dodatkową zdolność/umiejętność, którą mogę wykorzystać by sobie "dorobić". Chciałbym się ogłosić na portalach społecznościowych, ale pytanie. Co muszę spełnić/zrobić żeby było to 100% legalne? Słyszałem o czymś takim jak działalność nierejestrowana. Czy mogę mieć problemy jeśli ktoś zgłosi do skarbówki, że deklaruje się na jakąś usługę nie mając...
Wyrok za niedokończone pracę społeczne
Witam Mialam zasadzone pracę społeczne, zostało 200h ale skończył się czas na wykonanie ... Kurator wysłał wniosek do sądu o odwieszenie kary . Rozprawa była 4stycznia ... tyle dowiedziałam się od kuratora i że 24.01 wysłano do mnie wyrok który zapadł. Mam pytanie czy jeśli zapadł wyrok i sad odwiesza mi kare i zdecydował o więzieniu to rozumiem że od czasu otrzymania pisma mam 2 tyg aby złożyć wniosek o wstrzymanie i złożyć o dozór elektro...
Praca w innym miejscu niż na umowie.
Aktualnie mamy biuro i magazyn w jednym budynku ale szef zdecydował, że magazyn będzie przeniesiony do innej miejscowości. Ja pracuje jako pracownik biurowy i nie czuje się ja siłach przez tydzień pracować ciężko fizycznie i dźwigać towary, oraz ustawiać regały do wysokiego składowania. Czy jako pracownik biurowy, mam prawo odmówić jazdy 20 km do innej miejscowości? Dźwigania tam rzeczy przez cały tydzień? Oczywiście wszystko jest na słowo, nie d...
Podpisanie umowy przy zwolnieniu.
Poruszam dziś temat, który dotknął mnie osobiście, mianowicie zakończyłem wczoraj stosunek pracy z szefem (informując go w wiadomości sms, że przyjdę omówić warunki mojego odejścia). Pracowałem tam przez 1,5 miesiąca i niestety przez ten czas nie mogłem, mimo nalegań, doczekać się umowy o pracę (w założeniu obiecana była umowa - zlecenie). Dziś, podczas skandalicznie przeprowadzonej rozmowy, zostałem poinformowany, że otrzymam wypłatę 10-tego, al...

Wyszukiwarka