Zwolnienie lekarskie w okresie wypowiedzenia.

Witam, otrzymałem wypowiedzenie z umowy o pracę w trybie natychmiastowym którego nie podpisałem, lecz w tym samym dniu poszedłem na L4 czy ono jest wtedy aktywne?
anonim cytuj
30-08-2023
Twoje L4 nic nie zmieniło, wypowiedzenie dostałeś i się z nim zapoznałeś, nic nie musiałeś podpisywać.
Nie jest tak że jeżeli pracownik odmówi wypowiedzenia to pracodawcą musi sporządzić notatkę służbową czy to jest tylko na zasadzie żeby miał podkładkę do sądu?

Notatkę pewnie sporządził, ale to nie zmienia twojego położenia. Dostałeś wypowiedzenie i koniec.

anonim cytuj
30-08-2023
L4 nie chroni przed rozwiązaniem umowy bez okresu wypowiedzenia. Możesz się od tego odwołać do sądu pracy. Chyba, że to jedynie propozycja rozwiązania umowy na mocy porozumienia była.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Ugoda z PZU.
Chciałbym podpytać osób którym udało się dojść do w miarę korzystnej ugody z PZU. Nie wchodząc za mocno w szczegóły mam ponad 100 tysięcy do oddania ubezpieczalni. Jestem załamany ale trudno, jakoś trzeba to przełknąć. Czy jest szansa że PZU pójdzie na rękę i pozwoli płacić powiedzmy 1000zł miesięcznie? Dla mnie to nie jest mało, ale więcej po prostu nie dam rady spłacać. Co ewentualnie grozi za nie spłacenie, tylko że to nie jest tak że ja nie...
Odrzucenie spadku
Witam serdecznie Chciałem zapytać, czy po odrzuceniu spadku w sądzie przeze mnie i później mojego dziecka, spadek przechodzi na małżonkę zmarłego (moja mamę) i mojego brata, czy pierw na braci zmarłego, jeżeli nie żyją już jego rodzice? Pozdrawiam ...
Reklamacja towaru
Witam serdecznie. Mam pytanie odnośnie reklamacji towaru. W dniu 04.01 wysłałam zgodnie z formularzem reklamacyjnym uszkodzony produkt. Został dostarczony do magazynu pośrednika sprzedaży OleOle 05.01 (zgodnie z internetowym potwierdzeniem dostarczenia) natomiast maila, że sprzęt został przyjęty do weryfikacji dostałam 12.01. Jednocześnie OleOle przekazało informacje, że ze względu na covid rozpatrzenie reklamacji może trwać dłużej. Moje pyt...
Zasiedzenie w złej wierze - nieruchomość.
Dobry wieczór, Chciałbym poruszyć temat zasiedzenia nieruchomości. Poniżej przedstawię mój, a właściwie przypadek teścia, który chce posiąść działkę, która sąsiaduje z jego. Otóż w 1994 r. teściu rozpoczął budowę domu na części działki, która została mu darowana w 1997 roku. Pozostała część działki Jego rodziców została przez nich nabyta chyba w latach czterdziestych. Już na etapie budowy wystąpiły problemy z właścicielem sąsiadującej działki...

Wyszukiwarka