Zwolnienie lekarskie w okresie wypowiedzenia.

Witam, otrzymałem wypowiedzenie z umowy o pracę w trybie natychmiastowym którego nie podpisałem, lecz w tym samym dniu poszedłem na L4 czy ono jest wtedy aktywne?
anonim cytuj
30-08-2023
Twoje L4 nic nie zmieniło, wypowiedzenie dostałeś i się z nim zapoznałeś, nic nie musiałeś podpisywać.
Nie jest tak że jeżeli pracownik odmówi wypowiedzenia to pracodawcą musi sporządzić notatkę służbową czy to jest tylko na zasadzie żeby miał podkładkę do sądu?

Notatkę pewnie sporządził, ale to nie zmienia twojego położenia. Dostałeś wypowiedzenie i koniec.

anonim cytuj
30-08-2023
L4 nie chroni przed rozwiązaniem umowy bez okresu wypowiedzenia. Możesz się od tego odwołać do sądu pracy. Chyba, że to jedynie propozycja rozwiązania umowy na mocy porozumienia była.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

konto bankowe po zmarłym tacie
Nabyłem spadek przez sąd po zmarłym tacie w postawieniu mam wpisane nieruchomość oraz gospodarstwo rolne. Tata miał konto bankowego i mam rozumieć że nie mam do niego praw?...
Zaginiona paczka
Witam, proszę o poradę prawną. Wysłałem paczkę przez Pocztę Polską do USA w której znajdowały się drogie limitowane buty. Paczka była ubezpieczona na kilka tysięcy złotych. Przesyłka w Nowym Yorku się zgubiła. Po złożeniu podania o zwrot pieniędzy poczta prosiła od podesłanie rachunku lub dokumentu potwierdzającego tak wysoką wartość paczki. Jednak jest to nie możliwe ponieważ te buty są kilka razy obecnie droższe na rynku wtórnym niż podczas ...
Odejście a inwentura.
Dzień dobry. Gdy byłem zatrudniany (salon meblowy) na moje przyjście została zrobiona inwentura, na której się podpisałem z innymi pracownikami. Natomiast od 2 miesięcy działam na innym salonie, z innym zespołem, a w pierwotnym salonie jest ktoś inny na moje miejsce. Przy tej zmianie nie była robiona inwentaryzacja. Odchodzę z końcem miesiąca, i dowiedziałem się, że ma być zrobiona inwentaryzacja w obecnym salonie. Pytanie, czy będę odpowiedzialn...
Wyegzekwowanie płatności za wykonaną usługę.
Wykonałem pewną usługę zdalnie, usługa według mnie została wykonana prawie 3 miesiące temu, klient dla którego usługę wykonałem w naszej rozmowie telefonicznej mówi to samo. Problemem natomiast jest to, że przez te 3 miesiące nie mogę doprosić się o dane do faktury. Tutaj też ciekawostka, której wcześniej nie sprawdziłem, mianowicie klient zawiesił z początkiem poprzedniego roku działalność gospodarczą natomiast świadczył usługi związane z zawi...

Wyszukiwarka