Zwolnienie lekarskie w okresie wypowiedzenia.

Witam, otrzymałem wypowiedzenie z umowy o pracę w trybie natychmiastowym którego nie podpisałem, lecz w tym samym dniu poszedłem na L4 czy ono jest wtedy aktywne?
anonim cytuj
30-08-2023
Twoje L4 nic nie zmieniło, wypowiedzenie dostałeś i się z nim zapoznałeś, nic nie musiałeś podpisywać.
Nie jest tak że jeżeli pracownik odmówi wypowiedzenia to pracodawcą musi sporządzić notatkę służbową czy to jest tylko na zasadzie żeby miał podkładkę do sądu?

Notatkę pewnie sporządził, ale to nie zmienia twojego położenia. Dostałeś wypowiedzenie i koniec.

anonim cytuj
30-08-2023
L4 nie chroni przed rozwiązaniem umowy bez okresu wypowiedzenia. Możesz się od tego odwołać do sądu pracy. Chyba, że to jedynie propozycja rozwiązania umowy na mocy porozumienia była.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Świadczenie pielęgnacyjne.
Mam 24 lata, jakiś czas temu zamieszkałam z moją babcią, która przeszła trzy udary. Wzięłam na siebie całą opiekę, której zresztą babcia wymaga non stop, jest leżąca, przez udary cała lewa strona jest nie władna więc musimy sobie jakoś radzić. Zrezygnowałam z pracy żeby móc poświęcić jej jak najwięcej czasu i do tej pory utrzymywałyśmy się z emerytury babci, natomiast są to na tyle małe pieniądze, że po prostu zaczyna brakować. Babcia ma syna, ...
Jak odzyskać zaliczkę?
W tym tygodniu we wtorek zostawiłam zaliczkę za towar w sklepie, sprzedawca wypisał mi druczek z nazwą towaru i kwotą zaliczki. Niestety jednak nie mogę sfinalizować transakcji bo najprościej mówiąc powinęła mi się noga. W piątek poszłam do sklepu wyjaśnić sytuację i odebrać zaliczkę - nie udało się. Dodam że wcześniej w sklepie nie wspomniano, że "w razie W" zaliczkę tracę. Podpowiedzcie, czy jest jakieś prawo mówiące o tym, że sklep m...
niepłacenie alimentów
Mam pytanie czy za nie placenie alimentow przez 6 lat moze isc do wiezienia ??? Maz kolezanki 6 lat juz jej nie placi czy moze byc mozliwosc ze go zamkna...
Zatrzymane prawo jazdy.
Witam. W dniu wczorajszym zostały mi zatrzymane prawo jazdy z powodu przekroczenia prędkości w terenie zabudowanym przez wideo rejestrator z alfy romeo. Na nagraniu moja średnia prędkość to 102,5km/h jednak jechałem autem wyposażonym w ogranicznik prędkości do 90 km/h oraz gps. Na wydruku z gps moja prędkość podczas zatrzymania to 90 km/h , nie przyjąłem mandatu jednak policjanci nie spisali ze mną żadnego protokołu odmowy mandatu i powiedzieli ż...

Wyszukiwarka