Witam, otrzymałem wypowiedzenie z umowy o pracę w trybie natychmiastowym którego nie podpisałem, lecz w tym samym dniu poszedłem na L4 czy ono jest wtedy aktywne?
Twoje L4 nic nie zmieniło, wypowiedzenie dostałeś i się z nim zapoznałeś, nic nie musiałeś podpisywać.
Nie jest tak że jeżeli pracownik odmówi wypowiedzenia to pracodawcą musi sporządzić notatkę służbową czy to jest tylko na zasadzie żeby miał podkładkę do sądu?
Notatkę pewnie sporządził, ale to nie zmienia twojego położenia. Dostałeś wypowiedzenie i koniec.
anonim cytuj
30-08-2023
L4 nie chroni przed rozwiązaniem umowy bez okresu wypowiedzenia. Możesz się od tego odwołać do sądu pracy. Chyba, że to jedynie propozycja rozwiązania umowy na mocy porozumienia była.
Witam ,zmarł mój ojciec z którym od lat nie miałam kontaktu. Dowiedziałam się, że pochowało go miasto natomiast nie wiem kiedy zmarł, gdzie leży....potrzebuje akt zgonu w celu zrzeczenia się spadku przeze mnie i córkę, jest szansa, że uzyskam takowy w USC?...
Witam , proszę o pomoc.
Jestem w 7 miesiacu ciazy, natomiast ojciec dziecka popełnił samobójstwo… nie wiem co zrobić, poniewaz aktualnie nie pracuje. Nie byliśmy małżeństwem i nie wiem czy należą mi się jakieś świadczenia na zapomogę dziecka.. Partner pracował za granica - Holandia, Legalnie- przez agencje pracy. Z tego co czytałam przysługuje renta… gdzie najlepiej się udać dowiedzieć co w tej sytuacji ? ZUS ? Chodzi również o to ze jeżeli o...
Brat stracił pracę z powodu koronowirusa na koniec kwietnia. Zarejestrował się w urzędzie pracy gdzie został przyznany zasiłek dla bezrobotnych od czerwca dostał dodatek solidarnościowy z ZUS. Wczoraj się dowiedział że musi zwrócić zasiłek do urzędu pracy. Czy faktycznie musi oddać bo dodatek solidarnościowy dostał pomniejszony o kwotę zasiłku? Taką informację uzyskał telefonicznie z urzędu pracy....
Witam, bardzo proszę o poradę. Jestem z moim mężem od 18 lat, ale małżeństwem jesteśmy od 4 lat. Nim wzięliśmy ślub, mąż znalazł firmę która miała na sprzedaż różnego rodzaju działki budowlane w różnych częściach Polski. Zdecydował się i płaci miesięcznie raty i mieliśmy plan aby się tam wybudować. Rok później wzięliśmy ślub. Nie mamy żadnej intercyzy. Niestety drogi nasze się rozeszły i nie ma możliwości abyśmy wrócili do siebie i czekamy na s...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: