Zwolnienie lekarskie w okresie wypowiedzenia.

Witam, otrzymałem wypowiedzenie z umowy o pracę w trybie natychmiastowym którego nie podpisałem, lecz w tym samym dniu poszedłem na L4 czy ono jest wtedy aktywne?
anonim cytuj
30-08-2023
Twoje L4 nic nie zmieniło, wypowiedzenie dostałeś i się z nim zapoznałeś, nic nie musiałeś podpisywać.
Nie jest tak że jeżeli pracownik odmówi wypowiedzenia to pracodawcą musi sporządzić notatkę służbową czy to jest tylko na zasadzie żeby miał podkładkę do sądu?

Notatkę pewnie sporządził, ale to nie zmienia twojego położenia. Dostałeś wypowiedzenie i koniec.

anonim cytuj
30-08-2023
L4 nie chroni przed rozwiązaniem umowy bez okresu wypowiedzenia. Możesz się od tego odwołać do sądu pracy. Chyba, że to jedynie propozycja rozwiązania umowy na mocy porozumienia była.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Opóźnienie w alimentach od dłużnika.
Komornik co miesiąc przelewa mi alimenty na dziecko ściągnięte od dłużnika. W Internecie przeczytałam, że niezwłocznie powinien mi te alimenty przekazać, jednak otrzymuję je po ponad tygodniu. W tytule przelewu jest informacja "alimenty na dzień 13..." a na moje konto wpływają po 20.... Czy to tak może być?...
Czy sprzedawca, może odrzucić możliwość zwrotu podręczników?
Zakupiłem on-line podręczniki do nauki. Jako, że chodzi o naukę języka, który wykorzystuje zawodowo do zakupu wziąłem fakturę. Podręczniki okazały się słabe i chciałem je zwrócić. Sprzedawca odrzucił możliwość zwrotu powołując się na klauzurę: "Oświadczam, że zawierana przeze mnie umowa sprzedaży jest bezpośrednio związana z prowadzoną przeze mnie działalnością gospodarczą, a także posiada ona dla mnie charakter zawodowy wynikający z pr...
L4 po ustaniu zatrudnienia.
Co w wypadku gdy po ustaniu zatrudnienia poszedłem na l4 na 14 dni. W takim wypadku kiedy kończy mi się prawo do świadczenia NFZ? ...
Czy jest realna szansa na zwrot kosztów adwokackich?
Szanowni, chciałbym się dowiedzieć, czy jest realna szansa na zwrot kosztów adwokackich. Siostra pół roku temu zawarła ugodę przed sądem co do kontaktów ojca z dzieckiem. W zasadzie zgodziła się na to o co wnioskował ojciec. Po dwóch m-cach od ugody, ojciec przestał realizować te kontakty, wybierał sobie czas w którym zabierze dziecko, jednocześnie nie informując matki, że w inne wyznaczone dni się nie pojawi. Dziecko było zawsze do spotkania prz...

Wyszukiwarka