Zwolnienie lekarskie w okresie wypowiedzenia.

Witam, otrzymałem wypowiedzenie z umowy o pracę w trybie natychmiastowym którego nie podpisałem, lecz w tym samym dniu poszedłem na L4 czy ono jest wtedy aktywne?
anonim cytuj
30-08-2023
Twoje L4 nic nie zmieniło, wypowiedzenie dostałeś i się z nim zapoznałeś, nic nie musiałeś podpisywać.
Nie jest tak że jeżeli pracownik odmówi wypowiedzenia to pracodawcą musi sporządzić notatkę służbową czy to jest tylko na zasadzie żeby miał podkładkę do sądu?

Notatkę pewnie sporządził, ale to nie zmienia twojego położenia. Dostałeś wypowiedzenie i koniec.

anonim cytuj
30-08-2023
L4 nie chroni przed rozwiązaniem umowy bez okresu wypowiedzenia. Możesz się od tego odwołać do sądu pracy. Chyba, że to jedynie propozycja rozwiązania umowy na mocy porozumienia była.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

kolidujący termin rozprawy
Dzien dobry dostalam wezwanie na sprawę, jako świadek stawiennictwo obowiązkowe. Godzina i termin rozprawy koliduje mi z zakończeniem zajęć lekcyjnych syna . Nie mogę się stawić. Jeżeli sama nie przyjadę to coś się stanie?...
Odkupienie działalności.
Kupuję z kumplem biznes od osoby trzeciej. Umowa którą nam zaproponowano to bubel i chcemy mieć inną, dobrze napisaną, więc będziemy musieli opłacić prawnika. Pytanie tutaj: Czy do umowy sprzedaży działalności wystarczy dowolny prawnik, potrzebny jest jakiś prawnik z konkretną specjalizacją, czy może po prostu marsz do notariusza?...
potrzebuję ściągnąć dług od osoby prywatnej
Dzień dobry, potrzebuję ściągnąć dług od osoby prywatnej. Adwokat wysłała list adwokacki, ale niestety osoba nie odpowiedziała na ten list. Co mogę zrobić aby odzyskać dług? Pozdrawiam....
Odrzucenie spadku po ojcu.
Powiedzcie mi jak napisać wniosek o odrzucenie spadku po ojcu . Mama już to zrobiła jestem ja moje siostry i nasze dzieci. Nie ma testamentu .....

Wyszukiwarka