Ile wynosi okres wypowiedzenia?

Mam pytanie odnośnie okresu wypowiedzenia.
Pracuję 2 lata u jednego pracodawcy, mam umowę na czas nieokreślony, lecz podpisałem ją w czerwcu.
Ile zatem wynosi okres wypowiedzenia? 2 Tygodnie czy miesiąc?
Drugie pytanie to czy można złożyć wypowiedzenie za porozumieniem stron będąc na urlopie wypoczynkowym?
anonim cytuj
30-08-2023
Nie ma czegoś takiego jak "wypowiedzenie za porozumieniem stron". Jest wypowiedzenie albo porozumienie stron.
Pracownik może złożyć wypowiedzenie na urlopie, podobnie strony mogą się porozumieć w trakcie urlopu. Pracodawca nie może wypowiedzieć umowy w trakcie urlopu. Okres wypowiedzenia jest uzależniony od stażu pracy u danego pracodawcy - wynosi 1 miesiąc.
No wiadomo o co chodzi.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Sąsiad donosi na policje że mój pies szczeka od rana do wieczora. jak mam się bronić?
Cześć Od dłuższego czasu mam problem z sąsiadem, Chodzi na policję do administracji że mój pies szczeka od rana do wieczora. Co jest nie prawdą, pies szczeka 10 minut i jest spokój. Nagrywam kiedy wychodzę z domu żeby mieć dowody. Od lipca 2022 sąsiad zmodyfikował nagranie naszego psa i puszcza mi po 3-4 godziny w weekendy. Nie chce chodzić po sądach .... Ostatnio dowiedziałam się że chodzi po sąsiadach i zbiera podpisy żeby odebrać mi psa....
Podatek od darowizny.
3 lata temu zmarł mój tata, był formalnie właścicielem domu, w którym mieszkał razem z moją mamą od 30 lat. Po śmierci taty właścicielką domu została moja mama, razem z bratem zrzekliśmy się spadku tak, aby ona była właścicielką i mogła zarządzać nieruchomością bez naszego udziału. Ale jednocześnie spisała testament u notariusza, w którym zapisuje całość majątku mnie. Niestety życie pokazało, że ciężko jej dom utrzymać samej, zdecydowała o sprzed...
Posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania.
Czy posiedzenie sądu w kwestii warunkowego umorzenia postępowania odbywa się w posiedzeniu jawnym? Na posiedzeniu będzie rozpatrywany wniosek o warunkowe umorzenie postępowania, sprawca wypadku przyznał się do zarzucanego czynu i czyn nie budzi wątpliwości, sama poszkodowana nie może wziąć udziału w posiedzeniu ze względu na stan zdrowia, czy jako publiczność w posiedzeniu mogą wziąć udział osoby bliskie? Czy posiedzenie jest z urzędu rozpatrywan...
Zmiana stanowiska pracy
Witam. Za 2 miesiące kończę urlop rodzicielski i czeka mnie powrót do pracy (praca na jednym i tym samym stanowisku pracy przez 15 lat, umowa o pracę na czas nieokreslony). Dotarły jednak do mnie informacje, iż pracodawca zamierza przenieść mnie na inne stanowisko pracy (inny wydział, inne obowiązki), a moje dotychczasowe stanowisko pracy ma zająć pracownik X który aktualnie pracuje na stanowisku, na które pracodawca chce przerzucić mnie. W ten s...

Wyszukiwarka