Ktoś wziął na moją mamę kredyt przez Internet lub chwilówkę.

Dzień dobry,
Moja mama dzisiaj byłam w banku cos załatwić. Dowiedziała się od pracownika placówki, że widnieje na jej koncie dług prawdopodobnie z jakiegoś parabanku. Zaciągnięto na jej dane 8,5 tys. zł a razem z odsetkami 15 tysięcy. Mama jest przerażona. Nigdzie nie klikała, nie odbiera telefonów z nieznanego numeru (jest bardzo ostrożna) ani też nie zgubiła dowodu. Pożyczka była wzięta ponad 500 dni temu. Co można z tym zrobić żeby mama tego nie płaciła? Nigdy nic nie dostała, że ma coś do zapłaty. Żadnej windykacji ani komornika, ale dług widnieje. Nadmienię, że mamy w rodzinie osobę, która jest poszukiwana listem gończym, bo nabrała pożyczek (nie wiemy czy to ona).
anonim cytuj
30-08-2023
Zacząć od uzyskania umowy tej pożyczki.
Idziemy jutro do prawnika, czy on pomoże nam uzyskać informację, gdzie była wzięta? Skąd w ogóle wziąć taką informację?

Co to znaczy, że na koncie mamy widnieje dług? jest jakieś zajęcie na rachunku?
Mama była w banki X cos załatwić i Pani sprawdzała jej konto i powiedziała, że ma niespłacaną pożyczkę, ale nie widniało skąd. Była tylko data kiedy była wzięta , na jaką kwotę i jakie odsetki urosły. Nie wiem , gdzie szukać informacji skąd ten dług się wziął.

Nie ma zajęcia żadnego od ponad 500 dni, a wtedy była wzięta przez kogoś ta pożyczka. Żadnego powiadomienia listownego.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Zobowiązania alimentacyjne.
Mój Syn kilka lat temu po pęknięciu tętniaka mózgu, został osobą niepełnosprawną. Posiada orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu znacznym i orzeczenie o niezdolności do samodzielnej egzystencji. Ma orzeczoną z tej przyczyny upadłość konsumencką ponieważ nie był w stanie ze względu na chorobę spłacać zaciągniętych zobowiązań powstałych w czasie trwania w związku z partnerką która pozostawiła go w chorobie. Syn obecnie mieszka z nami i jest pod ...
Stypendium na studiach.
Czy jeżeli skorzystam ze stypendium na studiach dla osób niepełnosprawnych ale nie będę uczęszczać na zajęcia to po skreśleniu z listy studentów między 1 a 2 semestrem poniosę jakieś konsekwencje? Będzie należało zwrócić kwotę stypendium do uczelni bądź ponieść karę za to?...
Wyprowadzka bez zachowania okresu wypowiedzenia
Moi drodzy. Potrzebuje porady. Razem z narzeczonym wynajmujemy mieszkanie. W mieszkaniu mamy stara instalację wodną, która przecieka. Trzech fachowców stwierdziło, że musi być ona cała wymieniona. Właściciele latają dziury zamiast ją wymienić. Codziennie zakręcamy wodę, aby nic się nie wydarzyło. Czy w związku z tą sytuacją możemy wyprowadzić się bez zachowania okresu wypowiedzenia? Mamy dość zastanawiania się, czy noc będzie spokojna, czy przyjd...
Jak najlepiej sprzedać/odstąpić sklep żeby były jak najmniejszy koszta podatków i innych opat
Od czego trzeba zacząć jeśli ktoś prowadzi sklep spożywczy i chciałby go odstąpić lub sprzedać innej osobie? wiadomo ze nowa osoba potrzebuje otworzyć swoją działalność i załatwić na siebie koncesje, ale jak ja mam odsprzedać jej ten cały towar który jest na sklepie żebyśmy obie poniosły jak najmniejszy koszta podatków i innych opat ,chcieliśmy zrobić tak żeby sklep nie musiał być zamykany tylko zaczął działać na ta druga osobę od razu po zawarci...

Wyszukiwarka