Ktoś wziął na moją mamę kredyt przez Internet lub chwilówkę.

Dzień dobry,
Moja mama dzisiaj byłam w banku cos załatwić. Dowiedziała się od pracownika placówki, że widnieje na jej koncie dług prawdopodobnie z jakiegoś parabanku. Zaciągnięto na jej dane 8,5 tys. zł a razem z odsetkami 15 tysięcy. Mama jest przerażona. Nigdzie nie klikała, nie odbiera telefonów z nieznanego numeru (jest bardzo ostrożna) ani też nie zgubiła dowodu. Pożyczka była wzięta ponad 500 dni temu. Co można z tym zrobić żeby mama tego nie płaciła? Nigdy nic nie dostała, że ma coś do zapłaty. Żadnej windykacji ani komornika, ale dług widnieje. Nadmienię, że mamy w rodzinie osobę, która jest poszukiwana listem gończym, bo nabrała pożyczek (nie wiemy czy to ona).
anonim cytuj
30-08-2023
Zacząć od uzyskania umowy tej pożyczki.
Idziemy jutro do prawnika, czy on pomoże nam uzyskać informację, gdzie była wzięta? Skąd w ogóle wziąć taką informację?

Co to znaczy, że na koncie mamy widnieje dług? jest jakieś zajęcie na rachunku?
Mama była w banki X cos załatwić i Pani sprawdzała jej konto i powiedziała, że ma niespłacaną pożyczkę, ale nie widniało skąd. Była tylko data kiedy była wzięta , na jaką kwotę i jakie odsetki urosły. Nie wiem , gdzie szukać informacji skąd ten dług się wziął.

Nie ma zajęcia żadnego od ponad 500 dni, a wtedy była wzięta przez kogoś ta pożyczka. Żadnego powiadomienia listownego.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie mieszkania po rodzicach.
Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie podziału mieszkania po rodzicach a dokładniej sytuacja wygląda tak, moja mama wyszła drugi raz za mąż i ma z tego związku córkę. Mieszkanie kupili wspólnie z moim ojczymem. Jak teraz ja i moja przyrodnia siostra dziedziczymy?...
Dział spadku i zniesienie współwłasności
Dział spadku i zniesienie współwłasności Proszę o pomoc- założyłam sprawę o zniesienie wspolwlasnosci w 2019, w trakcie zmarła 1 osoba. Zrobiłam postępowanie spadkowe po niej i dalam kopię prawomocnego postanowienia z udziałami do dokumentów w sprawie o zniesienie wspolwlasnosci. Obecnie Sąd pisze "... Zobowiązuje wnioskodawczynie do zmodyfikowania wniosku poprzez wniesienie o dział spadku po zmarłym... Pod rygorem zawieszenia postępowani...
Kilka pytań odnosnie spadku
Mam kilka pytań odnośnie spadku. Mój mąż ma dużo długów, w tym alimentacyjny. Jest osobą nieodpowiedzialną finansowo, ciągle robi kolejne długi (porada o zmianie męża albo "widziały galy co braly" jest zbędna, człowiek czasem nie wie w co się pakuje...). Nie wiem jak planuje płacić w przyszłości alimenty swojej eks, ale mogę zgadywać, że będzie to rosło, bo raz płaci jej a raz mówi, że nie ma pieniędzy i płaci tylko trochę. Mieszkamy...
Wezwanie przedegzekucyjne.
Dzisiaj ze skrzynki wyjąłem kopertę z pismem od ZTM Warszawa pt. "Wezwanie przedegzekucyjne". Nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym wydany przez Sąd Rejonowy z dnia 2010-08-18. Następnie widnieje kwota zadłużenia na dzień 2023-11-02 oraz standardowo dane do przelewu. Na drugiej stronie w "zestawieniu nieuregulowanych zobowiązań" w polu "data wezwania" wpisano dzień 2009-08-22, a dalej w kolumnie o nazwie "d...

Wyszukiwarka