Ktoś wziął na moją mamę kredyt przez Internet lub chwilówkę.

Dzień dobry,
Moja mama dzisiaj byłam w banku cos załatwić. Dowiedziała się od pracownika placówki, że widnieje na jej koncie dług prawdopodobnie z jakiegoś parabanku. Zaciągnięto na jej dane 8,5 tys. zł a razem z odsetkami 15 tysięcy. Mama jest przerażona. Nigdzie nie klikała, nie odbiera telefonów z nieznanego numeru (jest bardzo ostrożna) ani też nie zgubiła dowodu. Pożyczka była wzięta ponad 500 dni temu. Co można z tym zrobić żeby mama tego nie płaciła? Nigdy nic nie dostała, że ma coś do zapłaty. Żadnej windykacji ani komornika, ale dług widnieje. Nadmienię, że mamy w rodzinie osobę, która jest poszukiwana listem gończym, bo nabrała pożyczek (nie wiemy czy to ona).
anonim cytuj
30-08-2023
Zacząć od uzyskania umowy tej pożyczki.
Idziemy jutro do prawnika, czy on pomoże nam uzyskać informację, gdzie była wzięta? Skąd w ogóle wziąć taką informację?

Co to znaczy, że na koncie mamy widnieje dług? jest jakieś zajęcie na rachunku?
Mama była w banki X cos załatwić i Pani sprawdzała jej konto i powiedziała, że ma niespłacaną pożyczkę, ale nie widniało skąd. Była tylko data kiedy była wzięta , na jaką kwotę i jakie odsetki urosły. Nie wiem , gdzie szukać informacji skąd ten dług się wziął.

Nie ma zajęcia żadnego od ponad 500 dni, a wtedy była wzięta przez kogoś ta pożyczka. Żadnego powiadomienia listownego.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Czy przy zwalnianiu się pracodawca ma obowiązek wypłacić mu ekwiwalent za rok 2021?
Witam. Mążowi za rok 2021 zostało 11 dni urlopu. Czy przy zwalnianiu się pracodawca ma obowiązek wypłacić mu ekwiwalent za rok 2021? I jeszcze jedno pytanie. Mąż chodził do technikum (4letnie). Pracę zaczął w listopadzie 2016 roku. Czy teraz już ma prawo do 26 dni urlopu? Z góry dziękuję za pomoc....
Anulowanie umowy zlecenia i brak wynagrodzenia.
Dzień dobry, Bardzo proszę o pomoc w takiej sprawie: wykonywałem pracę dla pewnej firmy (czynności związane z archiwizacją i dokumentacją), z którą podpisałem w styczniu 2022 roku umowę zlecenia. Umowa została zawarta na 6 miesięcy. 26 kwietnia otrzymałem informację, że z przyczyn finansowych i gospodarczych umowa została anulowana. W związku z tym nie dostanę żadnego wynagrodzenia. Wykonana została przeze mnie zlecona praca, nie skończona jeszc...
Darowizna pieniędzy od rodziców.
Dzień dobry, moja mama planuje przekazać mi pewną kwotę pieniędzy jako darowizna. Od jakiej kwoty odprowadza się podatek? Czy te pieniądze wchodzą we wspólnotę majątkową i czy mój mąż ma prawo decydować na co te pieniądze przeznaczyć?...
Pożyczka od brata.
Mój problem jest taki ze jakiś czas temu pożyczyłam od brata pieniądze . Umowa była taka ze oddam jak będę miała , jestem po rozwodzie od Listopada 2022 nie mamy jeszcze podziału majątku . Brat zna moją sytuacje i wie ze oddam jak będę miała . Ale pojawił się problem , otóż mój brat przygarnął była żonę jest e ciąży i nagle Uwaga ! Kupił mieszkanie wpłacił zaliczkę i zadzwonił do mnie i powiedział ze do końca miesiąca Mam oddać pieniądze bo on mu...

Wyszukiwarka