Czy mam obowiązek poinformować przyszłego wynajmującego przed podpisaniem umowy że jestem w ciąży?
Dzień dobry, czy mam obowiązek poinformować przyszłego wynajmującego (mieszkanie) przed podpisaniem umowy że jestem w ciąży? W ogłoszeniu nie ma informacji że oferta jest skierowana do osób bezdzietnych.
Dopytam.. jak to później rozwiązuje się w przypadku przyjścia na świat dziecka. Umowa (załóżmy) jest podpisana na konkretne osoby to dziecko liczone jest jako dodatkowy najemca?
W umowie najmu niczego nie zmienia - trzeba jedynie zmienić te zaliczki, które są uzależnione od ilości osób, np. śmieci.
Witam wszystkich. Mam taki dylemat. Pracuję na dziale produkcji w firmie, wykonuje prace lekką, nie obsługuje żadnej maszyny, tylko montaż. Jako, że praca wymaga odzieży ochronnej dostaję takową od pracodawcy. I tu moje pytanie. Obuwie pracodawcy ma standard s1p i jest bardzo niewygodne, pocą się stopy i bolą po paru godzinach, już nie mówiąc o zapachu. Chciałem kupić sobie obuwie o tej samej klasie ochronnej lub wyższej ale wygodne, dopasowane d...
Witajcie, problem dotyczy mojego chłopaka.
Pracuje w jednej firmie na dwie umowy, jedna jest to umowa o pracę a druga umowa zlecenie żeby sobie dorobić, dostaje 2 wypłaty za dwie umowy, najniższa krajowa a zlecenie ma płatne od godziny.
Z końcem sierpnia skończyła mu się umowa o pracę i dostał nawet świadectwo pracy, aneks dostał dopiero kilka dni później z datą od 1 września, wypłata to najniższa krajowa.
We wrześniu wypłata za sierpień z umo...
Postanowiłem zapytać jakie jest zdanie osób z większym zasobem wiedzy w temacie. W 2016 roku zatrzymywała mnie policja celem odbycia kary pozbawienia wolności zatrzymanie nie należało do łatwych stawiłem dość duży opór i podczas tego procederu uszkodzono mi nogę. policja jednak nie zawiozła mnie do szpitala tylko do więzienia. Tam przechodziłem badania a lekarze twierdzili że z noga jest wszystko ok i nigdy mnie nie leczono. W 2020 roku opuściłem...
Jeden z współmałżonków posiada mieszkanie które jest tylko jego własnością - otrzymał je w spadku przed zawarciem małżeństwa. Strony ustaliły, że w ramach podziału majątku w trakcie rozwodu mieszkanie ma być przekazane temu drugiemu małżonkowi - mimo że tak naprawdę nie jest to majątek wspólny.
Pytanie: jak to zrobić najprościej zgodnie z prawem (jeśli w ogóle taka możliwość istnieje) zakładając że ta druga strona chce potem to mieszkanie szybko...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: