Opieka nad schorowaną matką.

Witam. Moja babcia niecały rok temu miała udar i jest sparaliżowana do tego stopnia że nie może mówić, chodzić, nie może sama jeść, wykąpać się, skorzystać z łazienki. Moja mama (czyli jej córka) wzięła ją do siebie by móc się nią opiekować. Jest przy niej 24/7, kapie ja, zmienia pampersy, karmi, wykonuje z nią ćwiczenia przepisane przez rehabilitanta, płaci że swoich pieniędzy za wszystko (leki, jedzenie, artykuły do higieny). Moja mama stara się aby przyznano jej opiekę nad moja babcia ale ciągle dostaje odmowe. Co w takim wypadku może zrobić? Przez to ze ciągle jest przy niej to nie może chodzić do pracy. Nie ma już pieniędzy bo wszystko idzie z jej portfela.
anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Zalaliśmy sąsiada. My uważamy ze sąsiad zwyczajnie chce nas naciągnąć, Jak taka sytuacja wygląda od strony prawnej?
Witajcie Zalalismy sasiadow Moj maz zajmujacy sie na codzien budowlanka zobowiazal sie do naprawy szkod Mieszkanie to bylo zalane juz 4 lata wczesniej i patrzac na jego stan po tamtym zalaniu nie bylo remontu gdyz zalanie bylo z winy wlasciciela Okazało się ze własciciel wymaga od nas jeszcze wymiany podłogi w pokoju i drzwi które rzekomo zostały uszkodzone w wyniku naszego zalania My uważamy ze sąsiad zwyczajnie chce nas naciągnąć Jak taka...
W jakiej sytuacji sąd w przypadku rozwodu z orzeczeniem o winie może zasądzić alimenty na korzyść pozywającego?
Mam pytanie w jakiej sytuacji sąd w przypadku rozwodu z orzeczeniem o winie może zasądzić alimenty na korzyść pozywającego? Na jakiej podstawie sąd orzeka o winie? Nie mam żadnych dowodów na sytuację, które miały miejsce w małżeństwie - totalny brak współżycia, ignorowanie, chamstwo, traktowanie domu jak hotelu, nałogowe granie w gry komputerowe. Trwam w tym związku ze względów finansowych, mąż podejrzewam również bo nie łączą nas kompletnie ża...
Nadużycie władzy przez straż miejską.
Witam sprawa wygląda następująco w Lipcu tego roku będąc na Rynku ze znajomymi nagle straż miejska podjechała do naszego jednego znajomego skontrolować go my ze znajomymi próbowaliśmy się dowiedzieć o co chodzi lecz Funkcjonariusze nas odganiali i mówiliśmy że za chwilę będziemy wiedzieć byliśmy w trakcie zabawy był to początek weekendu podszedłem jeszcze raz zapytać o co chodzi funkcjonariusz straży miejskiej wyciągnął Gaz pieprzowy w takiej Duż...
Mąż zadłuża siebie/nas. Co robić?
Dzień dobry. Jestem emerytką. Mój mąż z którym faktycznie już tylko mieszkamy w jednym domu, tzw. pożycie dawno ustało, gospodarstwa też prowadzimy osobne chociaż pod jednym dachem ma problem alkoholowy i to duży co było jedną z przyczyn naszego rozstania. Formalnie jednak pozostajemy małżeństwem i mamy wspólnotę majątkową. Mąż też jest emerytem. Ostatnio dowiedziałam się, że mąż trafił w dziwne towarzystwo z którym pije i pod jego wpływem zaczą...

Wyszukiwarka