Opieka nad schorowaną matką.

Witam. Moja babcia niecały rok temu miała udar i jest sparaliżowana do tego stopnia że nie może mówić, chodzić, nie może sama jeść, wykąpać się, skorzystać z łazienki. Moja mama (czyli jej córka) wzięła ją do siebie by móc się nią opiekować. Jest przy niej 24/7, kapie ja, zmienia pampersy, karmi, wykonuje z nią ćwiczenia przepisane przez rehabilitanta, płaci że swoich pieniędzy za wszystko (leki, jedzenie, artykuły do higieny). Moja mama stara się aby przyznano jej opiekę nad moja babcia ale ciągle dostaje odmowe. Co w takim wypadku może zrobić? Przez to ze ciągle jest przy niej to nie może chodzić do pracy. Nie ma już pieniędzy bo wszystko idzie z jej portfela.
anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Oszustwo - brak zapłaty za faktury wystawione na kogoś innego.
Witam. Zgłosił się do mnie skład budowlany w którym zostały wzięte towary na kwotę około 5tys. Okazało się, że faktura jest wystawiona na dane mojej firmy i skład budowlany oczekuje, że za to zapłacę. Towar wziął mój znajomy, który uciekł do Niemiec. W składzie mają jego oświadczenie, że zobowiązuje się do zapłaty, ale stał się dla nich nieosiągalny i teraz zgłaszają się do mnie po pieniądze. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Zgłosić się na polic...
Egzekucja komornicza.
Witam serdecznie, poradźcie co robić. Komornicy na wniosek firmy windykacyjnej prowadzili przeciw mnie dwie egzekucje, spłaciłem wszystko, co do grosza, komornik jeden jak i drugi przysłał mi postanowienie o zakończeniu postępowania i że "tytuł wykonawczy pozostaje w aktach sprawy, ponieważ całe roszczenie egzekucyjne wynikające z tytułu wykonawczego zostało w całości zaspokojone. Postępowanie egzekucyjne zostało zakończone. Firma dalej atak...
Zajęcie i licytacja nieruchomości.
Temat jest taki ,odezwała się firma windykacyjna i z tego co wiem wystąpiła do sądu o nakaz zapłaty ,i teraz pytanie mam zaległość około 10 tys. z czego 8 to należność główna ,czy jest możliwe że komornik zajmie moje mieszkanie, w której moja własność to 25% ,mieszkanie warte około 320 tys. zł ,zaznaczam że od momentu wezwania przez firmę windykacyjną spłacam regularnie po 400 zł co miesiąc! Ile czasu ktoś się orientuje ile trwa taka procedura od...
Ile muszę zapłacić zachowku?
Proszę o rady, adwokaci się głowią nad tym zagadnieniem, a ja nie wiem, na czym stoję. Dziadek wydziedziczył w testamencie swojego syna, a mojego ojca. Dziadek zmarł. Po dziadku majątek odziedziczyła babcia. Dodam, ze dziadkowie mieli tylko jedno dziecko - mojego ojca. I mają tylko jedną wnuczkę - mnie. Babcia sporządziła ze mną u notariusza umowę dożywocia. Po pewnym czasie babcia otrzymała pozew o zachowek od swojego syna, a mojego ojca opi...

Wyszukiwarka