Opieka nad schorowaną matką.

Witam. Moja babcia niecały rok temu miała udar i jest sparaliżowana do tego stopnia że nie może mówić, chodzić, nie może sama jeść, wykąpać się, skorzystać z łazienki. Moja mama (czyli jej córka) wzięła ją do siebie by móc się nią opiekować. Jest przy niej 24/7, kapie ja, zmienia pampersy, karmi, wykonuje z nią ćwiczenia przepisane przez rehabilitanta, płaci że swoich pieniędzy za wszystko (leki, jedzenie, artykuły do higieny). Moja mama stara się aby przyznano jej opiekę nad moja babcia ale ciągle dostaje odmowe. Co w takim wypadku może zrobić? Przez to ze ciągle jest przy niej to nie może chodzić do pracy. Nie ma już pieniędzy bo wszystko idzie z jej portfela.
anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Sąsiad donosi na policje że mój pies szczeka od rana do wieczora. jak mam się bronić?
Cześć Od dłuższego czasu mam problem z sąsiadem, Chodzi na policję do administracji że mój pies szczeka od rana do wieczora. Co jest nie prawdą, pies szczeka 10 minut i jest spokój. Nagrywam kiedy wychodzę z domu żeby mieć dowody. Od lipca 2022 sąsiad zmodyfikował nagranie naszego psa i puszcza mi po 3-4 godziny w weekendy. Nie chce chodzić po sądach .... Ostatnio dowiedziałam się że chodzi po sąsiadach i zbiera podpisy żeby odebrać mi psa....
Po jakim czasie przedawniają się długi alimentacyjne wobec byłej żony ?
Po jakim czasie przedawniają się długi alimentacyjne wobec byłej żony ? Chodzi o to że 2 lata temu rozwiodłem się ze swoją żoną, moja była żona z racji tego że rozwód był z mojej winy wywalczyła dla siebie alimenty w kwocie 800zł miesięcznie i o ile na początku musiałem te alimenty płacić to w listopadzie nie przelałem żonie nic. Powody są tego dwa, po pierwsze nie rozumiem dlaczego mam to nadal robić kiedy ona żyje lepiej ode mnie, a drugim powo...
Kontakty z dzieckiem.
Jeśli dziecko jest na stałe u matki, czy matka ma obowiązek dowozić dziecko do ojca w celu realizacji kontaktów przez ojca? (Kontakty nieuregulowane sądownie) co w sytuacji gdy ojciec powie, że nie przyjedzie po dziecko "bo nie ma na bilet"? A gdy matka nie przywiezie mu dziecka czy będzie to utrudnianie kontaktu?...
Jak uniknąć spłaty długów?
Mój ojciec ma bardzo dużo kredytów, które płaci regularnie. Jego obecny stan zdrowa się pogarsza. Kontakt z ojcem mam, poprawny ( gdy on tego chce). Słyszałam o możliwości zrobienia " czegoś" że za życia ojca ja nie będę odpowiadała za jego długi gdyby on nie był w stanie już ich spłacać. Nasza sytuacja prawna wygląda następująco: Dostałam w darowiźnie od ojca mieszkanie, jest to mieszkanie kupione od miasta z kredytem. Kredyt na ...

Wyszukiwarka