Opieka nad schorowaną matką.

Witam. Moja babcia niecały rok temu miała udar i jest sparaliżowana do tego stopnia że nie może mówić, chodzić, nie może sama jeść, wykąpać się, skorzystać z łazienki. Moja mama (czyli jej córka) wzięła ją do siebie by móc się nią opiekować. Jest przy niej 24/7, kapie ja, zmienia pampersy, karmi, wykonuje z nią ćwiczenia przepisane przez rehabilitanta, płaci że swoich pieniędzy za wszystko (leki, jedzenie, artykuły do higieny). Moja mama stara się aby przyznano jej opiekę nad moja babcia ale ciągle dostaje odmowe. Co w takim wypadku może zrobić? Przez to ze ciągle jest przy niej to nie może chodzić do pracy. Nie ma już pieniędzy bo wszystko idzie z jej portfela.
anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Zabudowa komórki lokatorskiej.
Kupiliśmy z mężem mieszkanie od dewelopera. Do mieszkania przynależy komórka lokatorska, która znajduje się w garażu podziemnym. Dla mnie wygląda bardziej jak boks na rowery, ale w akcie notarialnym mam zapis o komórce lokatorskiej. Brak w niej światła, najbliższa lampa jaka tam jest, świeci w części sąsiada. I teraz pytanie: czy taką komórkę można zgodnie z prawem zabudować? Zabudować, czyli na przykład zainstalować jakieś płyty zasłaniające w...
Firma sprzątająca nie wywiązuje się ze swoich obowiązków.
Gdzie szukać pomocy kiedy firma sprzątająca zatrudniona w naszym bloku nie wywiązuje się ze swoich obowiązków? Notorycznie lekceważą swoje obowiązki. Nie przychodzą wcale a jeśli już to pracują po łebkach. Na klatkach jest syf, okna nie myte kilka lat. Sprawą zainteresowaliśmy media a i tak nic się nie zmienia. Setki skarg do zarządcy, który zatrudnia firmę niczego nie zmienia. Firma wciąż wygrywa przetargi. PIP twierdzi, że takimi sprawami się n...
Środki z przestępstwa.
Witam mam takie pytanie. Mój znajomy około 10 lat temu został skazany za oszustwo, dzisiaj już sprawa jest zamknięta, poszkodowani spłaceni i znajomy jest osoba oficjalnie nie karana (zatarcie wyroku) Po 10 latach otrzymał wiadomość od banku, że posiada u nich kont, które kiedyś zajęła mu prokuratura wraz z środkami. Myślał, że to konto jest zamknięte, ale nie jest. Poszedł do banku aby zamknąć konto, a okazało się, że są tam jeszcze środki z os...
Jak rozliczyć wynajem pokoju studentom?
Wynajem pokoju studentom, Jak to ma się do polskiego prawa, Jak się rozliczać? Jestem obecnie ubezpieczony na krus, i chciałbym wynajmować pokoje dla studentów ale bez zakładania działalności, Jak się rozliczać i zabezpieczyć odnośnie płacenia podatku dochodowego.jak rozlicyć...

Wyszukiwarka