Opieka nad schorowaną matką.

Witam. Moja babcia niecały rok temu miała udar i jest sparaliżowana do tego stopnia że nie może mówić, chodzić, nie może sama jeść, wykąpać się, skorzystać z łazienki. Moja mama (czyli jej córka) wzięła ją do siebie by móc się nią opiekować. Jest przy niej 24/7, kapie ja, zmienia pampersy, karmi, wykonuje z nią ćwiczenia przepisane przez rehabilitanta, płaci że swoich pieniędzy za wszystko (leki, jedzenie, artykuły do higieny). Moja mama stara się aby przyznano jej opiekę nad moja babcia ale ciągle dostaje odmowe. Co w takim wypadku może zrobić? Przez to ze ciągle jest przy niej to nie może chodzić do pracy. Nie ma już pieniędzy bo wszystko idzie z jej portfela.
anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

zniszczone rzeczy w wynajmowanym mieszkaniu
Witam, wynajmowałam mieszkanie i jak to jest, jak zniszczyły się rzeczy od normalnego użytkowania. Wynajmowałam ponad 5 lat i te rzeczy były stare zlat 80 i zużyły się. Czy muszę je odkupić? A poza tym kanapa była ze skai i popękała po roku użytkowania. Dwa, krzesła z lat 80 tych się połamały i wyrzuciłam oraz telewizor, kturego już dawno kupić nie można nawet używany też się zepsuł. Przez ponad 5 lat płaciłam za wynajem, odstępne dla właścicielk...
Alimenty przy jednoosobowej działalności gospodarczej.
Jak wygląda sprawa poboru przez komornika alimentów jeśli prowadzi się jednoosobową działalność gospodarczą?? Czy pobiera jak przy umowie o pracę 60%z wynagrodzenia czy całość zarobioną podczas działalności jak podczas umowy zlecenie???...
Pomoc w założeniu numeru KW dla mieszkania.
Jestem właścicielem mieszkania, które jest objęte spółdzielczym własnościowym prawem do lokalu. Ostatnio dowiedziałem się, że warto założyć numer KW (księgę wieczystą) dla mojego mieszkania, aby zabezpieczyć swoje prawa własnościowe. Niestety, nie mam wystarczającej wiedzy w tej dziedzinie, więc chciałbym prosić o pomoc od osób z większym doświadczeniem prawniczym. Mam kilka konkretnych pytań: 1. Jakie są kroki, które muszę podjąć, aby założyć ...
Zmiana miejsca pracy.
Witam! Pracodawca już któryś raz z kolei chce przymusić mnie do delegacji, ale między innymi z powodu sytuacji w domu jechać nie mogę. Czy mogę odmówić delegacji powołując się na art. 42 par 4? (jestem maszynista i na umowie mam wpisane "moja miejscowość", a oni chcą mnie do "innej miejscowości" oddelegować na to samo stanowisko)....

Wyszukiwarka