Opieka nad schorowaną matką.

Witam. Moja babcia niecały rok temu miała udar i jest sparaliżowana do tego stopnia że nie może mówić, chodzić, nie może sama jeść, wykąpać się, skorzystać z łazienki. Moja mama (czyli jej córka) wzięła ją do siebie by móc się nią opiekować. Jest przy niej 24/7, kapie ja, zmienia pampersy, karmi, wykonuje z nią ćwiczenia przepisane przez rehabilitanta, płaci że swoich pieniędzy za wszystko (leki, jedzenie, artykuły do higieny). Moja mama stara się aby przyznano jej opiekę nad moja babcia ale ciągle dostaje odmowe. Co w takim wypadku może zrobić? Przez to ze ciągle jest przy niej to nie może chodzić do pracy. Nie ma już pieniędzy bo wszystko idzie z jej portfela.
anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Co zrobić, gdy klient nie odbiera przesyłki za pobraniem?
Mój brat prowadzi sklep internetowy. Rozstał się jakiś czas temu z dziewczyną i ta dziewczyna chcąc zrobić mu na złość zamawia z jego sklepu różne produkty za pobraniem i nigdy ich nie odbierała. Zamawiała też produkty pod fikcyjne nazwiska i adresy. Proszę mi powiedzieć, czy taki czyn jest karalny? Można ją o coś oskarżyć? Dziewczyna tą twierdzi że ma 14 dni na zwrot bez podania przyczyny i może sobie zamawiać ile chce....
Pozostawione rzeczy po eksmisji.
Witam. Moja mama zrobiła mojemu ojcu eksmisję prawie 4 lata temu. Był komornik, bo wyprowadzać się nie chciał. Sęk w tym, że ma on dużo sprzętów muzycznych. Te sprzęty w dniu egzekucji eksmisji zostały wyniesione z pokoju, który zajmował i przeniesione tylko na dół do innego pokoju (błąd matki, bo nie wynajęła wtedy żadnego garażu na to) Ojciec dostał 4 miesiące na to, ,żeby swoje graty zabrać. Minęły prawie 4 lata a te rzeczy nadal zagracają pok...
L4 na wypowiedzeniu umowy o prace
Czy po dwutygodniowym wypowiedzeniu jeśli będę kontynuować L4, czy przysługuje mi 91 dni płatnego chorobowego? ...
Pracodawca nie wypłaca na czas wynagrodzenia.
Pracodawca nie wypłaca na czas wynagrodzenia. Zwłoka jest prawie miesięczna, nie zapowiada się, aby kolejne wypłaty były na czas. Sytuacja nie jest jednorazowa. Posiadam umowę zlecenie (z uwagi na koszty, ponieważ mam poniżej 26 lat), z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia. 1.Czy w obecnej sytuacji mam prawo do zerwania umowy z dnia na dzień? 2. Czy mogę żądać odsetek (art. 481 k.c..)? W którym momencie należałoby złożyć wniosek o takie odse...

Wyszukiwarka