Opieka nad schorowaną matką.

Witam. Moja babcia niecały rok temu miała udar i jest sparaliżowana do tego stopnia że nie może mówić, chodzić, nie może sama jeść, wykąpać się, skorzystać z łazienki. Moja mama (czyli jej córka) wzięła ją do siebie by móc się nią opiekować. Jest przy niej 24/7, kapie ja, zmienia pampersy, karmi, wykonuje z nią ćwiczenia przepisane przez rehabilitanta, płaci że swoich pieniędzy za wszystko (leki, jedzenie, artykuły do higieny). Moja mama stara się aby przyznano jej opiekę nad moja babcia ale ciągle dostaje odmowe. Co w takim wypadku może zrobić? Przez to ze ciągle jest przy niej to nie może chodzić do pracy. Nie ma już pieniędzy bo wszystko idzie z jej portfela.
anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Czy można odmówić wystawienia faktury imiennej?
Prowadzę działalność nierejestrowaną i zbieram faktury/paragony imienne aby odliczyć sobie koszty. Ostatnio w jednej z sieciówek odmówiono mi wystawiania, tłumacząc, że bez NIP-u nie wystawią. Co mogę zrobić w takiej sytuacji? Prosić o kierownika? Zależy mi na towarze ale na fakturze również...
pracownik na zwolnieniu lekarskim nie dostarcza zwolnienia
Pracownik jest na zwolnieniu lekarskim od przeszlo 180 dni (minelo 5 dni temu). Nie donosi kolejnego zwolnienia, nie zjawia sie do pracy. Na mozliwosc jego zwolnienia odpowiada szantazem, ze jesli to nastapi, on wtedy doniesie na pracodawce do urzedu (bo, jak twierdzi, MA zwolnienie. Ale jednak od 5 dni go nie dostarcza). Pytanie: Czy mozna go spokojnie zwolnic, czy trzeba sie faktycznie czegos obawiac ze strony Urzedu? Pracownik zartudniony n...
Zabezpieczenie kontaktów ojca z dzieckiem.
Odbyła się rozprawa sądowa o zabezpieczenie kontaktów ojca z dzieckiem na której każdy z nas. Podpisał zgodę że zgadzamy się na to zabezpieczenie.3 dni po rozprawie ojciec dziecka przynosi mi grafik z firmy do której został świeżo zatrudniony i chce zmiany widzeń według jego grafiku. Czy tak można postąpić gdy zabezpieczenie jest już przyznane przez sąd w innych dniach?...
Jak uzyskać akt zgonu?
Śmierć dziadka. W ubezpieczeniu zgłoszeni jego trzej synowie oraz wnuczka (dlatego że to córka zmarłej córki dziadka). Konflikt rodzinny. Jak dowiedzieć się czegoś o tym ubezpieczeniu, aktu zgonu nie wyda syn, który załatwiał pogrzeb....

Wyszukiwarka