Opieka nad schorowaną matką.

Witam. Moja babcia niecały rok temu miała udar i jest sparaliżowana do tego stopnia że nie może mówić, chodzić, nie może sama jeść, wykąpać się, skorzystać z łazienki. Moja mama (czyli jej córka) wzięła ją do siebie by móc się nią opiekować. Jest przy niej 24/7, kapie ja, zmienia pampersy, karmi, wykonuje z nią ćwiczenia przepisane przez rehabilitanta, płaci że swoich pieniędzy za wszystko (leki, jedzenie, artykuły do higieny). Moja mama stara się aby przyznano jej opiekę nad moja babcia ale ciągle dostaje odmowe. Co w takim wypadku może zrobić? Przez to ze ciągle jest przy niej to nie może chodzić do pracy. Nie ma już pieniędzy bo wszystko idzie z jej portfela.
anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

jak odroczyc nakaz zapłaty?
Witam. Pytanie znajomego. Dostał nakaz zapłaty (którego jeszcze nie odebrał, ale sprawdził w e-sadzie) kwota nie duża bo około 700 zł. Nie stać go na spłatę całości od razu. Czy może wpłacić połowę tej kwoty i zaskarżyć nakaz tak aby wierzyciel nie mógł z nim iść do komornika? On resztę chce spłacić w kolejnym miesiącu. Proszę o poradę....
Wypłata art 18?
Dzień dobry razem z 4ma kolegami z pracy zaczęliśmy prace u tego samego pracodawcy jestesmy zatrudnieni na stanowisku młodszy specjalista od dwóch lat na umowę na czas nieokreślony, razem z kolegami zarabiamy równo lecz mniej niż starsi specjaliści którzy wykonują tą same prace te same obowiązki lub mniej oraz maja mniejsze często uprawnienia ale pracują we firmie dłużej, a dostają wieksza wypłatę czy to nie podchodzi pod art 18 kodeksu pracy? Do...
Podatek od sprzedaży.
W 2016 otrzymałyśmy z siostra spadek, w 2020 była sprawa o zniesienie współwłasności i ja mam działkę 900 m , siostra 990. Teraz chce swoją sprzedać. Czy będę musiała zapłacić podatek od sprzedaży bo nie upłynęło 5 lat od podziały jeśli tak to w jakiej części ?...
Blokada środków przez bank.
Dn.22 czerwca została mi pobrana kaucja w wysokości 200zl na poczet pobytu w hotelu. Hotel dwukrotnie próbował zwrócić ta kwotę, ale zamiast zwrotów następowała blokada moich pieniędzy. W tej chwili mam nie wiedzieć czemu zablokowane 600 zł. zamiast oddanych 200zł....

Wyszukiwarka