Opieka nad schorowaną matką.

Witam. Moja babcia niecały rok temu miała udar i jest sparaliżowana do tego stopnia że nie może mówić, chodzić, nie może sama jeść, wykąpać się, skorzystać z łazienki. Moja mama (czyli jej córka) wzięła ją do siebie by móc się nią opiekować. Jest przy niej 24/7, kapie ja, zmienia pampersy, karmi, wykonuje z nią ćwiczenia przepisane przez rehabilitanta, płaci że swoich pieniędzy za wszystko (leki, jedzenie, artykuły do higieny). Moja mama stara się aby przyznano jej opiekę nad moja babcia ale ciągle dostaje odmowe. Co w takim wypadku może zrobić? Przez to ze ciągle jest przy niej to nie może chodzić do pracy. Nie ma już pieniędzy bo wszystko idzie z jej portfela.
anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Wezwanie na policję w charakterze podejrzanego.
Znajomy dostał wezwanie na policję w charakterze podejrzanego. Nie wiem czego sprawa dotyczy. Czy inne osoby, które mają również status podejrzanego będą znać jego adres, miejsce pracy? Mowa o sytuacji kiedy będą chcieli zapoznać się z aktami sprawy. Czy takie dane są utajnione?...
Jak najlepiej sprzedać/odstąpić sklep żeby były jak najmniejszy koszta podatków i innych opat
Od czego trzeba zacząć jeśli ktoś prowadzi sklep spożywczy i chciałby go odstąpić lub sprzedać innej osobie? wiadomo ze nowa osoba potrzebuje otworzyć swoją działalność i załatwić na siebie koncesje, ale jak ja mam odsprzedać jej ten cały towar który jest na sklepie żebyśmy obie poniosły jak najmniejszy koszta podatków i innych opat ,chcieliśmy zrobić tak żeby sklep nie musiał być zamykany tylko zaczął działać na ta druga osobę od razu po zawarci...
Wypowiedzenie umowy z dnia na dzień.
Pracuje na umowę o pracę na czas nieokreślony 3 lata, szef kazał podpisać mi rozwiązanie umowy z dnia na dzień, bez żadnego dnia wypowiedzenia, powiedział, że jeśli tego nie podpisze to zwolni mnie dyscyplinarnie. Proszę o pomoc...
Darowizna od syna.
Dostałam samochód w darowiźnie od syna. Wiem ,że muszę ten fakt zgłosić do US, trochę się gubię z wypełnieniem deklaracji, ale to jakoś ogarnę, zastanawia mnie tylko to, jaki podatek będę musiała zapłacić? Samochód wart koło 14.000 zł....

Wyszukiwarka