Opieka nad schorowaną matką.

Witam. Moja babcia niecały rok temu miała udar i jest sparaliżowana do tego stopnia że nie może mówić, chodzić, nie może sama jeść, wykąpać się, skorzystać z łazienki. Moja mama (czyli jej córka) wzięła ją do siebie by móc się nią opiekować. Jest przy niej 24/7, kapie ja, zmienia pampersy, karmi, wykonuje z nią ćwiczenia przepisane przez rehabilitanta, płaci że swoich pieniędzy za wszystko (leki, jedzenie, artykuły do higieny). Moja mama stara się aby przyznano jej opiekę nad moja babcia ale ciągle dostaje odmowe. Co w takim wypadku może zrobić? Przez to ze ciągle jest przy niej to nie może chodzić do pracy. Nie ma już pieniędzy bo wszystko idzie z jej portfela.
anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

ile czasu ma sklep na naprawę sprzętu?
Dzień dobry. Zgłosiłem na Allegro sprzedawcy problem z tabletem (wypalony piksel). Jutro 24.09 ma przyjechać kurier odebrać owy tablet. W jakim terminie sklep musi naprawić/wymienić tablet?...
alimenty i widzenia bez sądu
Witam, mam pytanie, rozstajemy się z partnerka lecz mamy wspólne dziecko, chcemy się dogadać w kwestii alimentów i widzeń ale bez sądu , i moje pytanie brzmi czy jeśli będę jej płacił alimenty do 'ręki' i ona mi napisze potwierdzenie że dostała pieniądze to czy takie coś będzie ważne? Czy lepiej wysyłać przez pocztę? Dodam że wysyłanie pieniądzy z konta nie wchodzi w grę.. Proszę o pomoc.....
sprzedaż mieszkania bez opodatkowania
Witam mieszkanie kupione czerwiec 2016 z rynku wtórnego, kiedy można sprzedać nie płacąc 19% podatku?....
Eksmisja lokatorów
Moja babcia przed laty udostępniała mieszkanie naszej dalszej rodzinie za pomocą ustnej umowy użyczenia. Złożyła już im wypowiedzenie umowy użyczenia na piśmie za potwierdzeniem odbioru i czas wyprowadzki już się skończył, a oni nie zamierzają się stamtąd wyprowadzić. Babcia właśnie będzie składać pozew o eksmisję i chce im naliczać czynsz za bezumowne zamieszkiwanie lokalu. Wiemy jednak, że taka sprawa może ciągnąć się latami... Czy mógłby ktoś...

Wyszukiwarka