Opieka nad schorowaną matką.

Witam. Moja babcia niecały rok temu miała udar i jest sparaliżowana do tego stopnia że nie może mówić, chodzić, nie może sama jeść, wykąpać się, skorzystać z łazienki. Moja mama (czyli jej córka) wzięła ją do siebie by móc się nią opiekować. Jest przy niej 24/7, kapie ja, zmienia pampersy, karmi, wykonuje z nią ćwiczenia przepisane przez rehabilitanta, płaci że swoich pieniędzy za wszystko (leki, jedzenie, artykuły do higieny). Moja mama stara się aby przyznano jej opiekę nad moja babcia ale ciągle dostaje odmowe. Co w takim wypadku może zrobić? Przez to ze ciągle jest przy niej to nie może chodzić do pracy. Nie ma już pieniędzy bo wszystko idzie z jej portfela.
anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Pożyczam znajomemu pieniądzę i chciałbym z nim spisać jakąś umowę
Hej... Będę pożyczał kumplowi nie małe pieniądze i chce z nim spisać jakąś umowę oraz deklaracje że w razie jak jemu coś się stanie (śmierć, wypadek, cokolwiek) to spłacą to jego rodzice. Tylko czy bez ich zgody to zadziała? Bo oni o tym nic nie będą wiedzieć (on nie chce żeby wiedzieli)...
Podniesienie ceny w stosunku do tego co było ustalone za wykonanie usługi
Słyszałem, że wykonawca usługi może w jakimś stopniu podnieść jej cenę w stosunku do ego co było ustalone, ale że tu są jakieś maksymalne limity. Ktoś mi powie ile wynosi ten limit?...
sprawa sądowa w związku z zadłużeniem z przed 10lat
Dzień dobry, niemal 10lat temu mój rodzić miał sprawę sądową w związku z zadłużeniem czynszu, miałem wtedy 13 lat, teraz po takim czasie otrzymałem zawiadomienie o wszczęciu postępowania egzekucyjnego w którym pokryć mam koszta sądowe/adwokackie/korespondencyjne+prowizje czy to jest zgodne z prawem? Że pokrywać muszę koszta za sprawę która odbyła się niemal 10 lat temu, a ja byłem niepełnoletni?...
rozliczenie-umowy-zlecenie
Mam nie ukończone 18 lat, pracowałam w wakacje na umowę zlecenie, muszę się rozliczać?...

Wyszukiwarka