Jakie mogę mieć konsekwencje nie odebrania paczki za pobraniem?

Dzień dobry chciałabym zapytać jakie mogę mieć konsekwencje nie odebrania paczki za pobraniem. Jest to kwota 120 zł więc jeżeli coś mi grozi to może lepiej odebrać. Bardzo dużo osób kupiło po poście na FB w tej chwili te osoby które odebrały piszą że przychodzi jakaś tandeta z chin nie będąca faktycznie tym co sugerowała firma. Generalnie nikt nie odważył się odesłać towaru bo nawet nie ma adresu tej firmy. Przesyłki są nadawane z chin. Jak tylko dowiedziałam się że przesyłka idzie napisałam maila że odstępuje od umowy kupna sprzedaży i że nie odbiorę przesyłki po tym jak przeczytałam tak dużo niepokojących komentarzy. Jakie mogę mieć konsekwencje nieodebrania takiej paczki ? Bardzo dziękuję za pomoc.
anonim cytuj
30-08-2023
Grozi za to obarczenie kosztami przesyłki i jej odesłania do nadawcy, ponieważ nieodebrania przesyłki nie jest równoznaczne z jej zwrotem.
Jeżeli przed wysłaniem przesyłki napisałaś tego maila o odstąpieniu od umowy, to w porządku możesz jej nie odbierać.
Napisałam maila jak już się przesyłka pojawiła niestety. Czytam że jest to jedna z firm oszustów i że należy na nią uważać. Wysyłka była darmowa. Więc grozi mi tylko koszt zwrotu przesyłki do nadawcy czy będę musiała ponieść koszty również przedmiotu?

koszty zwrotu jeżeli nimi zostanie Pani obarczona.
W tej sytuacji obawiałabym się, ze firma nie zwróci Pani środków wcale.
To jest paczka pobraniową. Więc ja nic nie zapłaciłam. Boje się że obarcza mnie dużo większymi kosztami za przedmiot, magazynowania no i przesyłek.

anonim cytuj
30-08-2023
Nie odbierać po prostu. Bez konsekwencji.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

Co zrobić z dłużnikiem - alimenciarzem?
Witam, Co zrobić z dłużnikiem - alimenciarzem, który nie płaci regularnie i ma już dług około 34 tys.? Wiem, że posiada na siebie jedynie auto i nic więcej. Jest zgłoszony u komornika, ale komornik powiedział że ma związane ręce, bo można liczyć jedynie na to aż dłużnik sam będzie wpłacał. Konta dwa zajęte,na których nic się nie pojawia. Wiem, że ma już żonę i nowe dziecko,ale to chyba nie ważne. Czy jeżeli on nie płaci mogę pozwać jego matkę o ...
Podział majątku po rozwodzie.
Mam straszny problem z samochodem, który kupiłam z mężem jeszcze w trakcie trwania małżeństwa. Ja jestem współwłaścicielem tego samochodu. Chciałam go sprzedać i oddać mu połowę pieniędzy za niego, tak by było najprościej. Niestety jest człowiekiem zawistnym i samochód zabrał i ja w obecnej chwili nie mam do tego samochodu żadnego dostępu ani do dokumentów. W tej chwili wyjechał i ma to daleko gdzieś. Teraz zaczęły mi przychodzić wezwania do zapł...
Czy szef ma obowiązek zapewnić nam wodę pitną i do umycia kubka czy sztucicy?
Witam. Mam problem z moim szefem a mianowicie: pracuje w zakładzie pracy chronionej jako pracownik ochrony fizycznej bez licencji. Obszar do pilnowania i patrolowania jest duży, bo na posterunek żeby dojść to jest 2 km ponad. Do tego dochodzą patrole podczas służby i podczas powrotu na bazę jeszcze jeden. Dodam, że wszędzie chodzimy pieszo. Zmiany są 12 godzinne (dniówka i nocka). Czy inspektor ma obowiązek zapewnić nam wodę pitną i do umycia kub...
Kupno samochodu.
Prosiłbym o pomoc. Więc kupiłem sobie auto prywatnie od handlarza sprzedał mi na fakturę nie musiałem płacić podatku. Ciągle coś w tym aucie wychodzi zgłosiłem to e mailowo po około 12 dniach. Oczywiście handlarz mówi że nic nie ukryła ni nic mi nie naprawi(auto miało np. El podnoszona klapę bagażnika co się okazało ktoś wyjął z niej silnik ) ale. Najlepsze jest że zapłaciłem online za historię auta i przyszło mi że w Niemczech miał. Dwa razy wyp...

Wyszukiwarka