Jakie mogę mieć konsekwencje nie odebrania paczki za pobraniem?

Dzień dobry chciałabym zapytać jakie mogę mieć konsekwencje nie odebrania paczki za pobraniem. Jest to kwota 120 zł więc jeżeli coś mi grozi to może lepiej odebrać. Bardzo dużo osób kupiło po poście na FB w tej chwili te osoby które odebrały piszą że przychodzi jakaś tandeta z chin nie będąca faktycznie tym co sugerowała firma. Generalnie nikt nie odważył się odesłać towaru bo nawet nie ma adresu tej firmy. Przesyłki są nadawane z chin. Jak tylko dowiedziałam się że przesyłka idzie napisałam maila że odstępuje od umowy kupna sprzedaży i że nie odbiorę przesyłki po tym jak przeczytałam tak dużo niepokojących komentarzy. Jakie mogę mieć konsekwencje nieodebrania takiej paczki ? Bardzo dziękuję za pomoc.
anonim cytuj
30-08-2023
Grozi za to obarczenie kosztami przesyłki i jej odesłania do nadawcy, ponieważ nieodebrania przesyłki nie jest równoznaczne z jej zwrotem.
Jeżeli przed wysłaniem przesyłki napisałaś tego maila o odstąpieniu od umowy, to w porządku możesz jej nie odbierać.
Napisałam maila jak już się przesyłka pojawiła niestety. Czytam że jest to jedna z firm oszustów i że należy na nią uważać. Wysyłka była darmowa. Więc grozi mi tylko koszt zwrotu przesyłki do nadawcy czy będę musiała ponieść koszty również przedmiotu?

koszty zwrotu jeżeli nimi zostanie Pani obarczona.
W tej sytuacji obawiałabym się, ze firma nie zwróci Pani środków wcale.
To jest paczka pobraniową. Więc ja nic nie zapłaciłam. Boje się że obarcza mnie dużo większymi kosztami za przedmiot, magazynowania no i przesyłek.

anonim cytuj
30-08-2023
Nie odbierać po prostu. Bez konsekwencji.

anonim cytuj
30-08-2023

Sugerowane Tematy

umowa na czas nieokreślony / własna działalność
Jestem zatrudniony w firmie na podstawie umowy o prace na czas nieokreślony. Czy jeżeli bym otworzył własna działalność to muszę zgłaszać ten fakt pracodawcy wymagana jest jakaś zmiana umowy ? Co z płatnością ZUS jeżeli została by umowa o prace to płaci ja dalej pracodawca?...
Gdzie ubiegać sie o zasiłek dla inwalidy?
Sytuacja następująca: wujek 1grupa inwalidzka, niezdolny do samodzielnej egzystencji. Jest na emeryturze. Ciocia, która się nim opiekuje również ma emeryturę. Nigdy nie prosiła o pomoc, zawsze dawali sobie jakoś radę, ale wszystko coraz droższe i chciałabym im jakoś pomóc. Czy i gdzie ciocia może ubiegać się o jakiś zasiłek na wujka? Proszę o rady....
Klient odebrał paczkę (podobno uszkodzoną)
Dzień dobry, Posiadam sklep internetowy z odzieżą. Klient odebrał paczkę za pobraniem i wysłał mi wiadomość, że wysłałam rozpruta sukienkę. Co jest niezgodne z prawdą. Co w takiej sytuacji?...
Czy można pracować na urlopie wychowawczym?
Dzień dobry, chciałam zapytać czy w czasie przebywania na urlopie wychowawczym mogę podjąć pracę zdalną? Jestem na wychowawczym od września zeszłego roku i mam możliwość podjęcia pracy zdalnej na umowę zlecenie. Prawie pełny etat jednak praca na tyle nie zajmująca, że mogę w jej czasie być w córką normalnie w domu....

Wyszukiwarka