Praca zdalna, a L4.

Witam, czy przy pracy zdalnej przy komputerze( czyli 8 h bez wymaganego ruchu) każde L4 jest traktowane tak samo, jak przy normalnej pracy? W tym przypadku chodzi o złamaną nogę, czyli i tak w siedzeniu w żaden sposób to nie przeszkadza. Dziękuję z góry za odpowiedź.
anonim cytuj
27-08-2023
L4 to L4. Nie ma znaczenia schorzenie czy rodzaj pracy. Dotyczy każdej pracy.

anonim cytuj
27-08-2023
Przy złamanej nodze nie należy 8 h siedzieć, bo krążenie będzie złe. Odpowiedz na pytanie. L4 to zakaz pracy zarobkowej.

anonim cytuj
27-08-2023
Rozumiem Twoje wątpliwości dotyczące zwolnienia lekarskiego (L4) w kontekście pracy zdalnej.

Witam, czy przy pracy zdalnej przy komputerze( czyli 8 h bez wymaganego ruchu) każde L4 jest traktowane tak samo, jak przy normalnej pracy? W tym przypadku chodzi o złamaną nogę, czyli i tak w siedzeniu w żaden sposób to nie przeszkadza.

Zwolnienie lekarskie (L4) jest dokumentem potwierdzającym tymczasową niezdolność do pracy, niezależnie od rodzaju schorzenia czy miejsca wykonywania pracy. Chociaż, jak zauważyłeś, w przypadku pracy zdalnej pewne schorzenia mogą wydawać się mniej uciążliwe, to jednak L4 nie jest wystawiane wyłącznie z powodu niemożności fizycznego wykonania obowiązków. Lekarz ocenia ogólny stan zdrowia pacjenta oraz potencjalne ryzyko dla jego zdrowia podczas wykonywania pracy.

Przy złamanej nodze ważne jest unikanie długotrwałego siedzenia, aby zapobiec powikłaniom takim jak zakrzepica.

L4 to L4. Nie ma znaczenia schorzenie czy rodzaj pracy. Dotyczy każdej pracy.

Zgadza się. Zwolnienie lekarskie dotyczy zakazu pracy zarobkowej w określonym czasie niezależnie od rodzaju wykonywanej pracy.

Podsumowując, jeśli lekarz wystawił Ci zwolnienie lekarskie, oznacza to, że uznał Twoją sytuację za wymagającą wypoczynku i unikania obciążeń związanych z pracą, niezależnie od jej rodzaju czy miejsca wykonywania.

anonim cytuj
27-08-2023

Sugerowane Tematy

kupiłem telefon od osoby prywatnej.
Witam , potrzebuję porady prawnej . Partner zakupił telefon od osoby prywatnej za 2500 zł . Po 3 tygodniach telefon został zablokowany , ponieważ był zakupiony na raty w plusie i osoba nie spłaca . Partner posiada fakturę kupna sprzedaży z komisu gdzie rzekoma osoba ten telefon zakupiła , po czym sprzedała go mojemu partnerowi . Co w tej sytuacji ? Czy istnieje możliwość , żeby odzyskać pieniądze ? Odblokować telefon ?...
Podział majątku wspólnego przed rozwodem.
Witam, jestem z żoną w separacji faktycznej ( nie sądowej) od 8 mcy ze względu na długotrwałe przemocowe zachowania żony. Terapię u psychologów nie pomagały, agresywne zachowania żony nasilały się więc dla dobra dzieci wyprowadziłem się. Obecnie mam dylemat tego rodzaju : Mamy rozpoczętą budowę domu. 3/4 wkładu finansowego na budowę domu pochodziły z mojego majątku osobistego z przed ślubu oraz darowizny pieniężnej od moich rodziców, pozostała ...
Wspólnota mieszkaniowa, problemy z zarządzaniem osiedlem.
Kupiłem mieszkanie w bloku dwa lata temu. Nikt nie sprząta przed blokiem. Jeśli sprząta, to bardzo rzadko, maksymalnie 2 razy na rok. Obszar przed domem zawsze jest brudny, pełen śmieci. Co można zrobić w takiej sytuacji? wspólnota mieszkaniowa....
Jak odzyskać kaucję?
Witam, piszę tutaj z zapytaniem o mieszkanie, które wynajmujemy z chłopakiem. Nasza sprawa wygląda tak: -rok temu dostaliśmy mieszkanie w średnim stanie (stare sprzęty agd, ściany w słabym stanie, zasikane przez zwierzęta kanapy itp.) -zgłaszaliśmy sprawę do pośrednika, bo z właścicielem nie było kontaktu o wymianę kanapy, bo najzwyczajniej w świecie śmierdziała, ale mimo kilku próśb nikt nic nie zrobił. Problemem była także spłuczka, którą wy...

Wyszukiwarka