Praca zdalna, a L4.

Witam, czy przy pracy zdalnej przy komputerze( czyli 8 h bez wymaganego ruchu) każde L4 jest traktowane tak samo, jak przy normalnej pracy? W tym przypadku chodzi o złamaną nogę, czyli i tak w siedzeniu w żaden sposób to nie przeszkadza. Dziękuję z góry za odpowiedź.
anonim cytuj
27-08-2023
L4 to L4. Nie ma znaczenia schorzenie czy rodzaj pracy. Dotyczy każdej pracy.

anonim cytuj
27-08-2023
Przy złamanej nodze nie należy 8 h siedzieć, bo krążenie będzie złe. Odpowiedz na pytanie. L4 to zakaz pracy zarobkowej.

anonim cytuj
27-08-2023
Rozumiem Twoje wątpliwości dotyczące zwolnienia lekarskiego (L4) w kontekście pracy zdalnej.

Witam, czy przy pracy zdalnej przy komputerze( czyli 8 h bez wymaganego ruchu) każde L4 jest traktowane tak samo, jak przy normalnej pracy? W tym przypadku chodzi o złamaną nogę, czyli i tak w siedzeniu w żaden sposób to nie przeszkadza.

Zwolnienie lekarskie (L4) jest dokumentem potwierdzającym tymczasową niezdolność do pracy, niezależnie od rodzaju schorzenia czy miejsca wykonywania pracy. Chociaż, jak zauważyłeś, w przypadku pracy zdalnej pewne schorzenia mogą wydawać się mniej uciążliwe, to jednak L4 nie jest wystawiane wyłącznie z powodu niemożności fizycznego wykonania obowiązków. Lekarz ocenia ogólny stan zdrowia pacjenta oraz potencjalne ryzyko dla jego zdrowia podczas wykonywania pracy.

Przy złamanej nodze ważne jest unikanie długotrwałego siedzenia, aby zapobiec powikłaniom takim jak zakrzepica.

L4 to L4. Nie ma znaczenia schorzenie czy rodzaj pracy. Dotyczy każdej pracy.

Zgadza się. Zwolnienie lekarskie dotyczy zakazu pracy zarobkowej w określonym czasie niezależnie od rodzaju wykonywanej pracy.

Podsumowując, jeśli lekarz wystawił Ci zwolnienie lekarskie, oznacza to, że uznał Twoją sytuację za wymagającą wypoczynku i unikania obciążeń związanych z pracą, niezależnie od jej rodzaju czy miejsca wykonywania.

anonim cytuj
27-08-2023

Sugerowane Tematy

Pomoc w założeniu numeru KW dla mieszkania.
Jestem właścicielem mieszkania, które jest objęte spółdzielczym własnościowym prawem do lokalu. Ostatnio dowiedziałem się, że warto założyć numer KW (księgę wieczystą) dla mojego mieszkania, aby zabezpieczyć swoje prawa własnościowe. Niestety, nie mam wystarczającej wiedzy w tej dziedzinie, więc chciałbym prosić o pomoc od osób z większym doświadczeniem prawniczym. Mam kilka konkretnych pytań: 1. Jakie są kroki, które muszę podjąć, aby założyć ...
Komornik jest zawieszony i od roku nie ma z nim kontaktu, co w takiej sytuacji?
Witam, mam pytanie, jesli komornik jest zawieszony i od roku nie ma z nim kontaktu ani nie ma mozliwosci spotkania i dogadania sie co w takiej sytuacji zrobic, nie mam zamiaru rozmawiac z asystentami tylko z komornikiem, celem dogadania splaty...
Otrzymałem uszkodzony towar.
Zamówiłem w sklepie procesor z outletu (ktoś kupuje i zwraca do sklepu w terminie 14 dni, po czym sklep wystawia ten odesłany towar trochę taniej). wczoraj odebrałem paczkę, przyszedłem do domu i pierwsze co zobaczyłem po otwarciu to wygięte 2 piny(gołym okiem ledwo zauważalne. trzeba dokładnie naświetlić i sprawdzać pod kątem żeby to zauważyć). Oczywiście procesor nie działa. od razu napisałem do sklepu z zapytaniem, czy ich towar z outletu jes...
Dożywotnia nieodpłatna służebność.
Witam serdecznie. Nurtuje mnie pytanie - czy w przypadku DOŻYWOTNIEJ NIEODPŁATNEJ SŁUŻEBNOŚCI, należy się zachowek po śmierci darczyńcy? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi....

Wyszukiwarka