Praca zdalna, a L4.

Witam, czy przy pracy zdalnej przy komputerze( czyli 8 h bez wymaganego ruchu) każde L4 jest traktowane tak samo, jak przy normalnej pracy? W tym przypadku chodzi o złamaną nogę, czyli i tak w siedzeniu w żaden sposób to nie przeszkadza. Dziękuję z góry za odpowiedź.
anonim cytuj
27-08-2023
L4 to L4. Nie ma znaczenia schorzenie czy rodzaj pracy. Dotyczy każdej pracy.

anonim cytuj
27-08-2023
Przy złamanej nodze nie należy 8 h siedzieć, bo krążenie będzie złe. Odpowiedz na pytanie. L4 to zakaz pracy zarobkowej.

anonim cytuj
27-08-2023
Rozumiem Twoje wątpliwości dotyczące zwolnienia lekarskiego (L4) w kontekście pracy zdalnej.

Witam, czy przy pracy zdalnej przy komputerze( czyli 8 h bez wymaganego ruchu) każde L4 jest traktowane tak samo, jak przy normalnej pracy? W tym przypadku chodzi o złamaną nogę, czyli i tak w siedzeniu w żaden sposób to nie przeszkadza.

Zwolnienie lekarskie (L4) jest dokumentem potwierdzającym tymczasową niezdolność do pracy, niezależnie od rodzaju schorzenia czy miejsca wykonywania pracy. Chociaż, jak zauważyłeś, w przypadku pracy zdalnej pewne schorzenia mogą wydawać się mniej uciążliwe, to jednak L4 nie jest wystawiane wyłącznie z powodu niemożności fizycznego wykonania obowiązków. Lekarz ocenia ogólny stan zdrowia pacjenta oraz potencjalne ryzyko dla jego zdrowia podczas wykonywania pracy.

Przy złamanej nodze ważne jest unikanie długotrwałego siedzenia, aby zapobiec powikłaniom takim jak zakrzepica.

L4 to L4. Nie ma znaczenia schorzenie czy rodzaj pracy. Dotyczy każdej pracy.

Zgadza się. Zwolnienie lekarskie dotyczy zakazu pracy zarobkowej w określonym czasie niezależnie od rodzaju wykonywanej pracy.

Podsumowując, jeśli lekarz wystawił Ci zwolnienie lekarskie, oznacza to, że uznał Twoją sytuację za wymagającą wypoczynku i unikania obciążeń związanych z pracą, niezależnie od jej rodzaju czy miejsca wykonywania.

anonim cytuj
27-08-2023

Sugerowane Tematy

18 tysięcy przychodu rocznego. Czy mam obowiązek opłacać ryczałt do urzędu skarbowego?
Wynajmuje mieszkanie. Mój roczny przychód to 18 tys zł, 1500 zł miesięcznie. Czy mam obowiązek opłacać ryczałt do urzędu skarbowego?...
Wezwanie do bycia rodziną zastępczą.
Członek z dalekiej rodziny, ale jednak spokrewniony, napisał list w desperacji, że wskaże mnie jako rodzinę zastępczą dla swojego dziecka (odebrano mu prawa). Myślę, że już dawno to dziecko jest w rodzinie zastępczej, ale chciałabym podpytać o kwestie prawne. Czy może przyjść do mnie wezwanie do stawienia się w sądzie w innym mieście, gdzie ja nawet nie wyrażam na to zgody. Nie chcę się tułać przez pół Polski, bo ktoś sobie wymyślił, że będą rodz...
Niedopełnienie obowiązku przez sędziego.
Witam mam pytanie dostałem wyrok nakazowy w sprawie w której byłem karany za recydywę przez to że prokurator sporządził błędny akt oskarżenia a sędzia rozpatrujący sprawę nie zbadał tego czy dany paragraf ma zastosowanie względem mojej osoby Czy jest jakaś możliwość złożyć skargę lub żądać odszkodowania od tej sędziny ?...
Zasiedzenie - rozprawa.
Zostałem pozwany o zasiedzenie. We wniosku są napisane takie głupoty, które uważam, że na spokojnie obalę. Chciałbym wiedzieć jak wygląda postępowanie o zasiedzenie. Czy uczestnik, może zadawać pytania przesłuchiwanemu? Czy może wnioskować oraz wyrażać sprzeciw w trakcie zeznać? Co dobrze jeszcze wiedzieć przed taką sprawą?...

Wyszukiwarka