Przepisanie samochodów.

Witam wszystkich serdecznie, z moja narzeczona nie jesteśmy po ślubie .Chciałbym jej przepisać moje dwa samochody, które należą do mnie. Oczywiście przepisanie dotyczy wtedy kiedy coś mi się stanie no: śmierć , kalectwo stałe , proszę o pomoc.
anonim cytuj
24-08-2023
Czyli chcesz jej zostawić je w spadku? Tak?

anonim cytuj
24-08-2023
Czyli chcesz jej zostawić je w spadku? Tak?

No tak chce żeby jej nic nie zabrakło niczego , jak to zrobić przepisać te dwa samochody ??
Zostaw testament skoro ma to być po twojej śmierci.

Ok czyli, napisać testament w nim wskazać pojazdy , a co w przypadku stałego kalectwa np?
Wtedy przekaże Pan pojazdy partnerce w darowiźnie - nie przeszkadza wcześniej sporządzony testament obejmujący te pojazdy. Wracając do testamentu to jeżeli chce Pan na wypadek śmierci przekazać wyłącznie samochody to testament trzeba sporządzić w formie aktu notarialnego a samochody objąć zapisem windykacyjnym.

Super , dzięki za pomoc

anonim cytuj
24-08-2023

Sugerowane Tematy

PIT-11 od byłego pracodawcy.
Proszę o informację co w sytuacji gdy moja mama otrzymała PIT-11 od pracodawcy u którego nie pracuje od 2 lat. Jest to pracodawca prowadzący działalność gastronomiczną. Mama na wiosnę 2020 przeszła na emeryturę, po czym podpisała z tym pracodawcą kolejną umowę, tym razem na 1/4 etatu z terminem obowiązywania do czerwca 2021. W momencie gdy wybuchła pandemia na wiosnę 2020 mama dostała informację, żeby już nie przychodziła do pracy bo obiekt gastr...
Czy praca młodocianego wlicza się do stażu pracy?
Przez 3 lata byłem zatrudniony jako pracownik młodociany. Były to same praktyki bez szkoły średniej. Praktyki ukończyłem i otrzymałem świadectwo czeladnicze. Do szkoły średniej poszedłem po zakończeniu praktyk. Od tego czasu przez 7 lat pracowałem u jednego pracodawcy a ostanie dwa lata pracuje u obecnego pracodawcy. Czy w takiej sytuacji mój staż pracy wynosi 9 czy 12 lat? Pytam się ponieważ na ten rok otrzymałem 20 dni urlopu....
Spadek po śmierci ojca.
Witam, zgłaszam się z prośbą co mam dalej zrobić w tej sytuacji. Mój tato po śmierci ojca dostał wezwanie do sądu w sprawie podział majątku pomiędzy dwójkę braci. Decyzją sądu był podział majątku na pół. Mój dziadek posiadał działkę rolną, więc każdy z nich ma po połowie. Po około 4 miesiącach tato dostał pismo że widnieje wraz z wujkiem jako właściciele tej działki. Mój tato swoją część działki chce przepisać na mnie w darowiźnie ale nie w...
Znaczne podwyższenie alimentów.
Dostałem od komornika wezwanie o podwyższenie alimentów z kwoty 300 zł na 1700 zł o sprawie nie wiedziałem. Była partnerka od roku czasu utrudnia kontakty, jak byliśmy jeszcze razem, byliśmy u mediatora aby ustalić fikcyjne alimenty na kwotę 300 zł i tak zostało. Po 6 latach rozstaliśmy się, płaciłem jej do ręki nie wiedziałem że pójdzie do komornika, ok poszła płaciłem przez komornika, powiedziałem ze będę więcej płaciłem jak będę widywał dzie...

Wyszukiwarka