Darmowa wysyłka.

Witam. Zamówiłam w sklepie internetowym rzeczy za kwotę, która kwalifikowała się do darmowej wysyłki. Chce zwrócić część rzeczy (gdybym ich od razu nie zamówiła nie załapałam się na darmową wysyłkę). Sprzedawca chce potrącić mi że zwrotu kwotę za wysyłkę do mnie. Czy to jest zgodne z prawem? Zamawiając nie wiedziałam że będę zwracała część rzeczy, to ubrania musiałam je zmierzyć. Dodatkowo gdybym miała płacić wzięłabym najtańsza opcje, a sprzedawca liczy mi za najdroższą.
anonim cytuj
23-08-2023
Tak, sprzedawca ma prawo. Kupując za określoną kwotę - sklep poniósł koszt wysyłki do Pani. skoro Pani zwraca towar to nie kwalifikuje się do darmowej wysyłki i sklep ma prawo potrącić te kwotę.

anonim cytuj
23-08-2023
Tak, sprzedawca ma prawo. Kupując za określoną kwotę - sklep poniósł koszt wysyłki do Pani. skoro Pani zwraca towar to nie kwalifikuje się do darmowej wysyłki i sklep ma prawo potrącić te kwotę.

W wysokości najdroższej wysyłki?
Potrącają taką wysyłkę jaką dokonali

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Czy mogę założyć stowarzyszenie, fundację jako sołtys?
Moi drodzy, mam pytanie. Zostałam wybrana sołtysem Postanowiliśmy w ramach sołeckiego funduszu zakupić „coś”, co postawimy na wydzierżawionym przez gminę gruncie. Coś – bo to ma być drewniany domek albo garaż ocieplony. Wyjaśnienie – grunt jest oczywiście u nas na wsi, należy do jednego z mieszkańców. Umowa dzierżawy zostala podpisana między właścicielem tego gruntu a gminą). Podobno – choć nie do końca wierzę w tę teorię – nie możemy kupić teg...
Opóźnienie w alimentach od dłużnika.
Komornik co miesiąc przelewa mi alimenty na dziecko ściągnięte od dłużnika. W Internecie przeczytałam, że niezwłocznie powinien mi te alimenty przekazać, jednak otrzymuję je po ponad tygodniu. W tytule przelewu jest informacja "alimenty na dzień 13..." a na moje konto wpływają po 20.... Czy to tak może być?...
Rozwiązanie umowy z przedszkolem.
Dzień dobry, Syn dostał się do zerówki w przedszkolu publicznym, w związku z tym chcieliśmy złożyć wypowiedzenie w obecnym przedszkolu prywatnym z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Jednakże napotkaliśmy na problem. W umowie widnieje zapis: 1. Rodzice/Opiekunowie prawni mogą rozwiązać umowę, bez zachowania okresu wypowiedzenia w przypadku zmiany Regulaminu ograniczającej ich dotychczasowe prawa lub prawa dziecka, lub zwiększającej zakres ich obo...
Wymeldowanie małoletniego dziecka.
Mój narzeczony przebywa w zakładzie karnym w jego miejscu zamieszkania zameldowaliśmy nasza córkę, która obecnie ma 9 miesięcy. Mój teściu wczoraj oznajmił mi że zamierza wymeldować syna chodzi za pewne o sprzedaż mieszkania bo chcieli już kiedyś tak zrobić ale tam jest również zameldowana nasza córka. Chciałam się zapytać czy jest taka możliwość że mogą ją wymeldować a jak tak to na jakiej zasadzie i czy również narzeczonego też. Dodam że jest t...

Wyszukiwarka