Zwrot towaru.

Proszę o informację w sprawie zwrotu towaru. Zakup stacjonarny towar zgodnie z regulaminem można zwrócić do 30 dni z metkami nie używany. Sprzedawca nie chce przyjąć zwrotu, ponieważ zamiast paragonu mam potwierdzenie z konta bankowego. Sklep powołuje się na wewnętrzny regulamin
Natomiast z tego co czytam to powinien przyjąć zwrot. Jak to jest?
anonim cytuj
23-08-2023
Zwrot w sklepie stacjonarnym nie jest wymogiem ustawowym.
Co mówi regulamin na temat zwrotów w kwestii dowodu zakupu?

anonim cytuj
23-08-2023
Możliwość zwrotu w sklepie stacjonarnym to akt dobrej woli sklepu, aczkolwiek na podstawie potwierdzenia z banku jest możliwość odzyskania paragonu - powinien widnieć w systemie. Ja bym poprosił kierownika sklepu i wytłumaczył jemu sytuację, ewentualnie poprosił o numer do regionalnego kierownika sprzedaży.

anonim cytuj
23-08-2023
Zwrot w sklepie stacjonarnym nie jest wymogiem ustawowym.
Co mówi regulamin na temat zwrotów w kwestii dowodu zakupu?

Chciałam dopytać mimo regulaminu bo raz w tym samym sklepie zwracałam towar na podstawie wyciąg z konta. Dziś jedna z pracownic zwrot chciała przyjąć kolejna przyszła i się nie zgodziła. A w sieci czytam równe informacje na ten temat.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Jak przeprowadzić ubezwłasnowolnienie bliskiej osoby?
Jak wygląda sprawa z ubezwłasnowolnieniem rodzica chorego na alzheimera. Rodzic nie jest w stanie podejmować samodzielnie decyzji. Czy są jakieś kruczki prawne w tym całym procesie i potem po? Czy ja jako opiekun prawny podejmuje decyzje np. w szpitalu, u lekarza itd. czy sąd? Jak to wygląda? Czy ktoś z was ma w tej sprawie doświadczenie?...
Wypłata wynagrodzenia na cudze konto bankowe.
Mam problem, pracowałem w Anglii w agencji, nie miałem tam swojego konta więc użyłem nieużywanego konta mamy mojej dziewczyny, niestety relacje z teściowa opisałbym jedynie jako hitlerowskie Niemcy a polska tamtych czasów, czyli oszukuje, że pieniędzy nie dostała na konto. Jest prawna możliwość odebrania należności? Posiadam jedynie Payslipy czyli kartki potwierdzające przelanie pieniędzy i zarejestrowany jestem również w agencji, w której robiłe...
Nieruchomość bez prawa własności.
Znajomi mieszkają w nieruchomości której nie są właścicielami (nieruchomość po dziadkach ), a ta nieruchomość nie posiada księgi wieczystej opłacają tylko od parunastu lat podatek od tej nieruchomości. Co należało by zrobić po kolei aby nieruchomość stała się ich własnością ? Ile by to trwało oraz na jakie koszta muszą być przygotowani ?...
Problem z odzyskaniem długu.
Witam, pożyczyłem w sierpniu ubiegłego roku znajomemu pieniądze, mniej niż 1000 zł. Miał oddać w następnym miesiącu (wrześniu). Umowy niestety nie mam, aczkolwiek mam wiele wiadomości na messengerze, w których to przyznaje się do długu i określonej kwoty. Przez cały ten czas, ponad pół roku, pisałem systematycznie by przypomnieć o spłacie, lecz nieskutecznie. Zmienił miejsce zamieszkania i nie znam jego adresu, adres e-mail także jest mi nieznany...

Wyszukiwarka