Zwrot towaru.

Proszę o informację w sprawie zwrotu towaru. Zakup stacjonarny towar zgodnie z regulaminem można zwrócić do 30 dni z metkami nie używany. Sprzedawca nie chce przyjąć zwrotu, ponieważ zamiast paragonu mam potwierdzenie z konta bankowego. Sklep powołuje się na wewnętrzny regulamin
Natomiast z tego co czytam to powinien przyjąć zwrot. Jak to jest?
anonim cytuj
23-08-2023
Zwrot w sklepie stacjonarnym nie jest wymogiem ustawowym.
Co mówi regulamin na temat zwrotów w kwestii dowodu zakupu?

anonim cytuj
23-08-2023
Możliwość zwrotu w sklepie stacjonarnym to akt dobrej woli sklepu, aczkolwiek na podstawie potwierdzenia z banku jest możliwość odzyskania paragonu - powinien widnieć w systemie. Ja bym poprosił kierownika sklepu i wytłumaczył jemu sytuację, ewentualnie poprosił o numer do regionalnego kierownika sprzedaży.

anonim cytuj
23-08-2023
Zwrot w sklepie stacjonarnym nie jest wymogiem ustawowym.
Co mówi regulamin na temat zwrotów w kwestii dowodu zakupu?

Chciałam dopytać mimo regulaminu bo raz w tym samym sklepie zwracałam towar na podstawie wyciąg z konta. Dziś jedna z pracownic zwrot chciała przyjąć kolejna przyszła i się nie zgodziła. A w sieci czytam równe informacje na ten temat.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie darowanego mieszkania.
Mieszkam w mieszkaniu jakie żona otrzymała od rodziców jako darowizna. Żona mówi abyśmy poszli do notariusza i przepisali jako wspólne. Mi to nie robi, ale ona argumentuje, że gdy się z nią coś stanie to mi się nic nie należy. Tylko dziedziczą dzieci…Czy tak jest, że w przypadku darowizny małżonek nie otrzyma nic? Mamy dwójkę wspólnych dzieci (10 i 14 lat)....
Art 62 ust.2 Posiadanie znacznej ilości narkotykow
Dzień dobry, Sprawa karna dotyczy znalezienia 100g mdma w samochodzie (Art. 62 ust 2) , w mieszkaniu nic nie znaleziono, zastosowano poręczenie majątkowe wobec oskarżonego. Nigdy wcześniej nie karany na terenie Polski (3 lata temu w Niemczech za spowodowanie uszczerbku na zdrowiu) Jaką najlepiej obrać linie obrony sadzie? Przewóz środków odurzających jako kurier czy może jako konsument substancji? Brak dowodów na handel oraz oskarżony nie ...
Wstrzymanie wypłaty na L4 / niewykorzystany urlop
Witam wszystkich! Mam dwa pytania: - Czy pracodawca moze wstrzymać wynagrodzenie jeśli pracownik jest na zwolnieniu lekarskim? - Złożyłem wypowiedzenie umowy o pracę a mam nie wykorzystany urlop za rok poprzedni i dwa lata wstecz. Czy pracodawca winien wypłacić ekwiwalent za wcześniejsze lata?...
.Jakie są możliwości odbioru i legalizacji budynku dzisiaj
Witam mam pytanie.Budynek wybudowany w 1992 r decyzja była brak prowadzenia dziennika budowy.Jakie są możliwości odbioru i legalizacji budynku dzisiaj .Czy można tu zastosować przepis o samowoli jeżeli budynek jest wybudowany 30 lat wcześniej ale decyzja i mapki były...

Wyszukiwarka