Zwrot towaru.

Proszę o informację w sprawie zwrotu towaru. Zakup stacjonarny towar zgodnie z regulaminem można zwrócić do 30 dni z metkami nie używany. Sprzedawca nie chce przyjąć zwrotu, ponieważ zamiast paragonu mam potwierdzenie z konta bankowego. Sklep powołuje się na wewnętrzny regulamin
Natomiast z tego co czytam to powinien przyjąć zwrot. Jak to jest?
anonim cytuj
23-08-2023
Zwrot w sklepie stacjonarnym nie jest wymogiem ustawowym.
Co mówi regulamin na temat zwrotów w kwestii dowodu zakupu?

anonim cytuj
23-08-2023
Możliwość zwrotu w sklepie stacjonarnym to akt dobrej woli sklepu, aczkolwiek na podstawie potwierdzenia z banku jest możliwość odzyskania paragonu - powinien widnieć w systemie. Ja bym poprosił kierownika sklepu i wytłumaczył jemu sytuację, ewentualnie poprosił o numer do regionalnego kierownika sprzedaży.

anonim cytuj
23-08-2023
Zwrot w sklepie stacjonarnym nie jest wymogiem ustawowym.
Co mówi regulamin na temat zwrotów w kwestii dowodu zakupu?

Chciałam dopytać mimo regulaminu bo raz w tym samym sklepie zwracałam towar na podstawie wyciąg z konta. Dziś jedna z pracownic zwrot chciała przyjąć kolejna przyszła i się nie zgodziła. A w sieci czytam równe informacje na ten temat.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Zachowek.
Dzień dobry. Moja mama ponad 30 lat temu przepisała mieszkanie nowe w bloku mojemu bratu. Posiada ona jeszcze jedną nieruchomość - mieszkanie w starej kamienicy.- wymaga ono generalnego remontu ( wymiany : instalacji elektrycznej, centralnego ogrzewania i wodociągowej, drzwi , podłogi , wyrównania ścian) Mama zrobiła testament u notariusza , w którym do całości spadku powołała moją córkę. Mimo ,że mama jeszcze żyje mój brat już mi zapowiedział że...
Jak zakończyć płacenie alimentów na dziecko?
Mam 19 letnie dziecko, które mieszka z rodzicem. Nie chce się uczyć, ani pracować. Płacę alimenty, ale chciałbym uchylić się od obowiązku skoro dziecko nic nie robi i tylko żąda coraz więcej....
Zwolnienie lekarskie.
Witam, jeżeli mam zwolnienie lekarskie wypadkowe od dnia 11.08 do 30.09, i mam umówioną wizytę dopiero na 11.09, a lekarz chirurg może wystawić takie zwolnienie tylko 3 dni wstecz, to czy zwolnienie wypadkowe jest traktowane tak jak przepracowane 33 czy tam 30 dni w pracy i mogę np. wziąć zwykłe zwolnienie od jakiegoś lekarza na okres do 11.09?...
Darowizna a rozwód.
Razem z mężem kupiliśmy mieszkanie 1/2 własności, mamy rozdzielność majątkową. Pieniądze na wkład własny pochodziły z majątku męża. Tuż przed odbiorem mieszkania mąż zrezygnował z zakupu i postanowił wziąć sobie na kredyt samochód. Przy rozwiązaniu umowy deweloperskiej mąż w akcie notarialnym wyraził zgodę na przekazanie zwrotu tych pieniędzy na moje konto, ustnie ustaliliśmy, ze w ten sposób mąż pomoże mi kupić małe mieszkanie dla mnie. W chwili...

Wyszukiwarka