Matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem?

Witam mam ustalone kontakty z dzieckiem w obecności matki na zabezpieczeniu.
Jak to wygląda gdy matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem ??
anonim cytuj
18-08-2023
Wygląda to tak, że musicie dojść do porozumienia. Skoro ona nie chce, nie zmusi jej Pan, jest Pan od niej zależny w tym momencie. Trzeba wybrać taką opcje wykonania postanowienia aby obojgu pasowało.

anonim cytuj
18-08-2023
Wygląda to tak, że musicie dojść do porozumienia. Skoro ona nie chce, nie zmusi jej Pan, jest Pan od niej zależny w tym momencie. Trzeba wybrać taką opcje wykonania postanowienia aby obojgu pasowało.

Czyli jednym słowem trzeba zrobić kolejna rozprawę o widzenia z dziadkami?
Dokładnie tak.

anonim cytuj
18-08-2023
Jeżeli jest ustalone prawomocne postanowienie sądu określające tryb i czas spotkań z dzieckiem, matka ma obowiązek je przestrzegać. Jeżeli matka nie przestrzega postanowienia, może Pan wystąpić do sądu z wnioskiem o egzekucję tego postanowienia oraz ewentualnie z wnioskiem o zmianę postanowienia w zakresie trybu i czasu spotkań.

W kontekście odmowy wyjazdu dziecka do Pana rodziców:

Jeżeli postanowienie sądu dokładnie określa, że spotkanie ma odbywać się również u Pana rodziców, to matka nie ma prawa odmówić takiego spotkania.
Jeżeli natomiast postanowienie sądu jest bardziej ogólne i nie precyzuje miejsca spotkania, to kwestia miejsca spotkania powinna być uzgodniona między Panem a matką dziecka.
Odpowiedź na Post 3:
Jeżeli dotychczasowe postanowienie sądu nie uwzględnia widzeń z dziadkami, a uważa Pan, że takie widzenia są w interesie dziecka, można wystąpić z wnioskiem o ich ustalenie. Nie jest to jednak automatyczne, że sąd uwzględni takie widzenia w nowym postanowieniu, chyba że przemawiają za tym ważne argumenty związane z dobrem dziecka.

anonim cytuj
18-08-2023

Sugerowane Tematy

Pracodawca spóźnia się z wynagrodzeniem. Co zrobić
Witam. Mój pracodawca od kwietnia tego roku zaczął spóźniać się z wypłacaniem wynagrodzenia. Termin wypłaty w umowie o pracę wyznaczony jest na 10 dzień miesiąca, a wynagrodzenie na koncie pojawia się dzień, dwa lub trzy dni po tym terminie. Dzisiaj mamy 10 dzień miesiąca, wynagrodzenie znowu na konto nie wpłynęło, czyli będzie najszybciej w poniedziałek. Pracodawca zarzeka się, że przelewy robi w terminie. I teraz pytanie, jak go skutecznie &q...
Czy darowizna wchodzi do masy spadkowej?
Dzień dobry, proszę o pomoc, będę wdzięczna za wszelkie informacje. Otóż: trzy lata temu zmarł wuj, nie pozostawiając testamentu. Jego rodzice nie żyją, wuj nie miał dzieci. Osoby dziedziczące to żona oraz czwórka jego rodzeństwa. 16 lat przed śmiercią wuj przepisał jednemu bratu oraz jednej siostrze po hektarze ziemi. Pytanie: czy te darowizny na rzecz dwójki rodzeństwa wchodzą w skład masy spadkowej? Czy jeśli wartość tych nieruchomości jest...
Sąd nie chce wprowadzić drugiego wyroku
Dzień dobry, szukam informacji w internecie ale niestety nie mogę znaleźć. Spotkanie z adwokatem mam dopiero 20 kwietnia. Chciałabym zapytać czy ktoś mógłby mi odpowiedzieć czemu sad nie wprowadza wyroku. Mój partner odsiaduje jeden wyrok 6 miesięcy a 2 wyrok również 6 miesięcy wisi w zawieszeniu. Sąd nie chce teraz wprowadzić go do odbywania, poinformował nas iż nie musi robić tego teraz tylko poczeka aż tamten będzie się kończył. Nie możemy otr...
Co grozi za niestawienie się w sądzie jako świadek?
Co można zrobić, jakie podjąć kroki gdy Sad Rejonowy wydział cywilny wzywa na przesłuchanie dotyczące wyjawienia majątku tyle ze osoba mieszka za granica a wezwanie odbiera w swoim Sadzie Rejonowym i okazuje się, że w momencie odbioru wezwania przesłuchanie odbyło się prawie 3 tygodnie temu. Chodzi o unikniecie konsekwencji niestawiennictwa....

Wyszukiwarka