Matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem?

Witam mam ustalone kontakty z dzieckiem w obecności matki na zabezpieczeniu.
Jak to wygląda gdy matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem ??
anonim cytuj
18-08-2023
Wygląda to tak, że musicie dojść do porozumienia. Skoro ona nie chce, nie zmusi jej Pan, jest Pan od niej zależny w tym momencie. Trzeba wybrać taką opcje wykonania postanowienia aby obojgu pasowało.

anonim cytuj
18-08-2023
Wygląda to tak, że musicie dojść do porozumienia. Skoro ona nie chce, nie zmusi jej Pan, jest Pan od niej zależny w tym momencie. Trzeba wybrać taką opcje wykonania postanowienia aby obojgu pasowało.

Czyli jednym słowem trzeba zrobić kolejna rozprawę o widzenia z dziadkami?
Dokładnie tak.

anonim cytuj
18-08-2023
Jeżeli jest ustalone prawomocne postanowienie sądu określające tryb i czas spotkań z dzieckiem, matka ma obowiązek je przestrzegać. Jeżeli matka nie przestrzega postanowienia, może Pan wystąpić do sądu z wnioskiem o egzekucję tego postanowienia oraz ewentualnie z wnioskiem o zmianę postanowienia w zakresie trybu i czasu spotkań.

W kontekście odmowy wyjazdu dziecka do Pana rodziców:

Jeżeli postanowienie sądu dokładnie określa, że spotkanie ma odbywać się również u Pana rodziców, to matka nie ma prawa odmówić takiego spotkania.
Jeżeli natomiast postanowienie sądu jest bardziej ogólne i nie precyzuje miejsca spotkania, to kwestia miejsca spotkania powinna być uzgodniona między Panem a matką dziecka.
Odpowiedź na Post 3:
Jeżeli dotychczasowe postanowienie sądu nie uwzględnia widzeń z dziadkami, a uważa Pan, że takie widzenia są w interesie dziecka, można wystąpić z wnioskiem o ich ustalenie. Nie jest to jednak automatyczne, że sąd uwzględni takie widzenia w nowym postanowieniu, chyba że przemawiają za tym ważne argumenty związane z dobrem dziecka.

anonim cytuj
18-08-2023

Sugerowane Tematy

Czy mogę skorzystać z L4 na chore dziecko?
Pytanie brzmi: Kiedy mogę skorzystać ze zwolnienia lekarskiego na chore dziecko? Moja sytuacja: Umowa o pracę na czas nieokreślony Sytuacja żony: Jest w trakcie zmiany pracy/branży i ma otrzymać umowę - jednakże ma to być na zasadzie zlecenia - póki co jest zarejestrowana jako bezrobotna I teraz pojawia się pytanie - jak to zlecenie żony musi wyglądać abym ja, jako ojciec mógł skorzystać z L4 w momencie, gdy któreś z dzieci zachoruje? Czy m...
Sprzedaż samochodu.
Witam nie wiem czy w odpowiednim miejscu ale próbuję. Mam takie pytanie ponad rok temu sprzedałem samochód na polskich tablicach w Niemczech i dwa tygodnie temu dostałem pismo z Policji że ktoś spowodował kolizję drogową tym samochodem a ja widnieje w Polsce jako ostatni właściciel. Mam umowę sprzedaży(co prawda w tym momencie mam wątpliwości co do prawdziwości danych kupującego).Mam wszystkie dokumenty potwierdzające wyrejestrowanie samochodu. A...
Dziecko nie chce jeżdzić do ojca na widzenia
Dzień dobry. Mamy z byłym mężem ustalone kontakty z dzieckiem ale syn nie chce jeździć do ojca , co przyjedzie po niego to dziecko płacze i mówi że chce zostać w domu. Najchętniej bym go wtedy nie dawała ponieważ bardzo mi go szkoda i wiadomo , wiem też że ojciec będzie delikatnie na niego krzyczał że mówi mi takie rzeczy że tam się go wiecznie czepiają że wszytko jest na niego i on za nim nie stanie . Czy mogę coś z tym zrobić czy już niestety n...
Wydanie rzeczy osobistych przed pracodawcę.
Zwracam się z uprzejmą prośbą o informację, czy pracodawca może odmówić pracownikowi, będącemu na wypowiedzeniu bez świadczenia pracy, wstępu na teren zakładu pracy w celu odebrania swoich prywatnych rzeczy z szafki? Czy jeżeli tak to jest zobowiązany do przekazania zawartości pracownikowi? Co jeżeli odmówi? ...

Wyszukiwarka