Matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem?
Witam mam ustalone kontakty z dzieckiem w obecności matki na zabezpieczeniu.
Jak to wygląda gdy matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem ??
Wygląda to tak, że musicie dojść do porozumienia. Skoro ona nie chce, nie zmusi jej Pan, jest Pan od niej zależny w tym momencie. Trzeba wybrać taką opcje wykonania postanowienia aby obojgu pasowało.
anonim cytuj
18-08-2023
Wygląda to tak, że musicie dojść do porozumienia. Skoro ona nie chce, nie zmusi jej Pan, jest Pan od niej zależny w tym momencie. Trzeba wybrać taką opcje wykonania postanowienia aby obojgu pasowało.
Czyli jednym słowem trzeba zrobić kolejna rozprawę o widzenia z dziadkami?
Dokładnie tak.
anonim cytuj
18-08-2023
Jeżeli jest ustalone prawomocne postanowienie sądu określające tryb i czas spotkań z dzieckiem, matka ma obowiązek je przestrzegać. Jeżeli matka nie przestrzega postanowienia, może Pan wystąpić do sądu z wnioskiem o egzekucję tego postanowienia oraz ewentualnie z wnioskiem o zmianę postanowienia w zakresie trybu i czasu spotkań.
W kontekście odmowy wyjazdu dziecka do Pana rodziców:
Jeżeli postanowienie sądu dokładnie określa, że spotkanie ma odbywać się również u Pana rodziców, to matka nie ma prawa odmówić takiego spotkania.
Jeżeli natomiast postanowienie sądu jest bardziej ogólne i nie precyzuje miejsca spotkania, to kwestia miejsca spotkania powinna być uzgodniona między Panem a matką dziecka.
Odpowiedź na Post 3:
Jeżeli dotychczasowe postanowienie sądu nie uwzględnia widzeń z dziadkami, a uważa Pan, że takie widzenia są w interesie dziecka, można wystąpić z wnioskiem o ich ustalenie. Nie jest to jednak automatyczne, że sąd uwzględni takie widzenia w nowym postanowieniu, chyba że przemawiają za tym ważne argumenty związane z dobrem dziecka.
Witam mam pewien problem mój mąż od stycznia starał się o rentę sprawa była w toku 8 października mąż zmarł,9 października przyszło na konto z ZUS niecałe tysiąc złotych po kilku dniach przyszły kolejne pieniądze ok. 17 tysięcy myślę że to spłata od stycznia bo na obecną chwilę nie przyszła żadna decyzja, teraz ZUS żąda oddania całej kwoty. Czy muszę zwrócić całą kwotę co z pieniędzmi od stycznia do 8 października gdy mąż żył....
Witam,
Jestem nowym przedsiębiorcą i zamierzam rozpocząć sprzedaż garaży blaszanych. Jestem teraz w fazie gromadzenia informacji i chciałbym zrozumieć dokładnie, jakie podatki będę musiał ustalić od moich produktów, a konkretnie, jak będzie wyglądać kwestia VAT-u. Wiem, że podstawowa stawka VAT w Polsce wynosi 23%, ale jestem świadomy, że dla niektórych produktów czy usług stawki te mogą się różnić. Chciałbym dowiedzieć się, czy garaże blaszan...
Moja sytuacja wygląda następująco. Dostałem wczoraj ofertę pracy. Pracuje zdalnie w Łodzi mój obecny pracodawca ma siedzibę w Warszawie. Potrzebuję złożyć wypowiedzenie do końca tego miesiąca ale ze względów zdrowotnych nie będę mógł się pojawić w Warszawie. Czy wypowiedzenie umowy o pracę na czas nieokreślony w formie maila i załączonego do niego pliku pdf bez podpisu elektronicznego będzie skuteczne?...
Witam! Jakiś czas temu zostałam oszukana. Pan przedstawiając się za kogoś kim nie był wyłudził ode mnie towar za który nie zamierzał zapłacić. Faktura na przelew. Odbyło się dochodzenia i sprawa karna. Pan został złapany i ustalono jego prawdziwą tożsamość.
Mam od Sądu wyrok z klauzulą wykonalności. Oczywiście Sąd zobligował Pana do zwrotu pieniędzy i poniesionych przeze mnie kosztów. I co ja dalej z tym pismem powinnam zrobić. Zgłosić się do k...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: