Matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem?

Witam mam ustalone kontakty z dzieckiem w obecności matki na zabezpieczeniu.
Jak to wygląda gdy matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem ??
anonim cytuj
18-08-2023
Wygląda to tak, że musicie dojść do porozumienia. Skoro ona nie chce, nie zmusi jej Pan, jest Pan od niej zależny w tym momencie. Trzeba wybrać taką opcje wykonania postanowienia aby obojgu pasowało.

anonim cytuj
18-08-2023
Wygląda to tak, że musicie dojść do porozumienia. Skoro ona nie chce, nie zmusi jej Pan, jest Pan od niej zależny w tym momencie. Trzeba wybrać taką opcje wykonania postanowienia aby obojgu pasowało.

Czyli jednym słowem trzeba zrobić kolejna rozprawę o widzenia z dziadkami?
Dokładnie tak.

anonim cytuj
18-08-2023
Jeżeli jest ustalone prawomocne postanowienie sądu określające tryb i czas spotkań z dzieckiem, matka ma obowiązek je przestrzegać. Jeżeli matka nie przestrzega postanowienia, może Pan wystąpić do sądu z wnioskiem o egzekucję tego postanowienia oraz ewentualnie z wnioskiem o zmianę postanowienia w zakresie trybu i czasu spotkań.

W kontekście odmowy wyjazdu dziecka do Pana rodziców:

Jeżeli postanowienie sądu dokładnie określa, że spotkanie ma odbywać się również u Pana rodziców, to matka nie ma prawa odmówić takiego spotkania.
Jeżeli natomiast postanowienie sądu jest bardziej ogólne i nie precyzuje miejsca spotkania, to kwestia miejsca spotkania powinna być uzgodniona między Panem a matką dziecka.
Odpowiedź na Post 3:
Jeżeli dotychczasowe postanowienie sądu nie uwzględnia widzeń z dziadkami, a uważa Pan, że takie widzenia są w interesie dziecka, można wystąpić z wnioskiem o ich ustalenie. Nie jest to jednak automatyczne, że sąd uwzględni takie widzenia w nowym postanowieniu, chyba że przemawiają za tym ważne argumenty związane z dobrem dziecka.

anonim cytuj
18-08-2023

Sugerowane Tematy

Podział majątku
Witam Serdecznie mam pytanie odnosnie podizału majatku , opisze po krótce o co mi chodzi Mam babcie która mieszka sama i jest włascicielem domu , ma córkę , jej syn nie żyje a po synie została 5 dzieci już pełnoletnich. W chwili obecnej dom jest w krytycznym stanie i córka babci wymyśliła sobie podiał majątku na wszystkie osoby czyli łącznie z babcią 7 osób , Ja osobiście do tego mieszkania nie posiadam do niego praw tylko jestem w nim zameldow...
Przelewy za czynsz.
Dzień dobry, od niedawna wynajmuję z chłopakiem mieszkanie, umowa wynajmu jest na mnie i ja wykonuję opłaty, chłopak natomiast przelewem zwraca mi połowę czynszu. Czy te przelewy od chłopaka mogą być zaliczone pod darowiznę i konieczne będzie odprowadzenie za nie podatku, nawet jeśli tytuł przelewu to "czynsz", lub na przykład "opłata za mieszkanie"? Co należy zrobić aby uniknąć podatku, przelewy te nie są prezentami, lecz o...
Dziedziczenie nieruchomości.
Mam problem odziedziczyłam po rodzinie nieruchomości w której okazało się że jest nielegalny salon gier. Dostałam pismo z urzędu celno- skarbowego że wszczęto przeciwko mnie postępowanie. Kontakt z wynajmującym nieruchomość jest tylko mailowy. Wielokrotnie wysyłałam Informacje że najemcy mają natychmiast opuścić nieruchomość ze względu na prowadzenie nielegalnej działalności. Ale oni nic sobie z tego nie robią. Dowiedziałam się również że urząd c...
czy pracodawca ma prawo mi zapłacić ten nie wykorzystany urlop ?
Jeśli kończy się Umowa z pracodawcą 30 Września 2021 nie zostanie przedłużona. Zostało 9 dni urlopu. Jeśli nie wykorzystam do końca września 9 dni urlopu to pracodawca ma prawo mi zapłacić ten nie wykorzystany urlop ? ...

Wyszukiwarka