Matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem?
Witam mam ustalone kontakty z dzieckiem w obecności matki na zabezpieczeniu.
Jak to wygląda gdy matka odmawia wyjazdu do moich rodziców w mój dzień lub moich propozycji odbycia spotkania z Synem ??
Wygląda to tak, że musicie dojść do porozumienia. Skoro ona nie chce, nie zmusi jej Pan, jest Pan od niej zależny w tym momencie. Trzeba wybrać taką opcje wykonania postanowienia aby obojgu pasowało.
anonim cytuj
18-08-2023
Wygląda to tak, że musicie dojść do porozumienia. Skoro ona nie chce, nie zmusi jej Pan, jest Pan od niej zależny w tym momencie. Trzeba wybrać taką opcje wykonania postanowienia aby obojgu pasowało.
Czyli jednym słowem trzeba zrobić kolejna rozprawę o widzenia z dziadkami?
Dokładnie tak.
anonim cytuj
18-08-2023
Jeżeli jest ustalone prawomocne postanowienie sądu określające tryb i czas spotkań z dzieckiem, matka ma obowiązek je przestrzegać. Jeżeli matka nie przestrzega postanowienia, może Pan wystąpić do sądu z wnioskiem o egzekucję tego postanowienia oraz ewentualnie z wnioskiem o zmianę postanowienia w zakresie trybu i czasu spotkań.
W kontekście odmowy wyjazdu dziecka do Pana rodziców:
Jeżeli postanowienie sądu dokładnie określa, że spotkanie ma odbywać się również u Pana rodziców, to matka nie ma prawa odmówić takiego spotkania.
Jeżeli natomiast postanowienie sądu jest bardziej ogólne i nie precyzuje miejsca spotkania, to kwestia miejsca spotkania powinna być uzgodniona między Panem a matką dziecka.
Odpowiedź na Post 3:
Jeżeli dotychczasowe postanowienie sądu nie uwzględnia widzeń z dziadkami, a uważa Pan, że takie widzenia są w interesie dziecka, można wystąpić z wnioskiem o ich ustalenie. Nie jest to jednak automatyczne, że sąd uwzględni takie widzenia w nowym postanowieniu, chyba że przemawiają za tym ważne argumenty związane z dobrem dziecka.
Witajcie,
czy firma windykacyjna w przypadku podpisania przez dłużnika ugody ma prawo naliczać odsetki? Zaciekawił mnie przypadek mojego klienta. Dzisiaj przyszedł zawiesić działalność i podczas rozmowy powiedział, że dostał od firmy windykacyjnej właśnie taką informację. Chodzi o jakaś starą fakturę za telefon, jakaś firma wykupiła dług i dostał taką propozycje, że rozłożą mu na raty kwotę, ale od pierwszej do ostatniej raty będą mu rosły ods...
Odrobiłem pracę społeczne.
Zakład pracy w którym je robiłem był jakimś żartem, bo przychodziłem do pracy a ci mnie odsyłali ileś razy do domu "że nie ma nic do zrobienia, że się niby spóźniłem pół godziny", przez co zamiast chodzić na wpisane dni(kazali się wpisywać) musiałem chodzić i oczywiście tracić czas na dojazdy,o tych parę dni więcej, pomijając już inne rzeczy.
Inni opowiadali że wszyscy cpaja i piją ale nikt nie zwraca na t...
Zamówiłem w sklepie procesor z outletu (ktoś kupuje i zwraca do sklepu w terminie 14 dni, po czym sklep wystawia ten odesłany towar trochę taniej).
wczoraj odebrałem paczkę, przyszedłem do domu i pierwsze co zobaczyłem po otwarciu to wygięte 2 piny(gołym okiem ledwo zauważalne. trzeba dokładnie naświetlić i sprawdzać pod kątem żeby to zauważyć). Oczywiście procesor nie działa. od razu napisałem do sklepu z zapytaniem, czy ich towar z outletu jes...
Witam, proszę o poradę?
Syn, student na zleceniu , lat 23, właśnie przeszedł operację barku, artroskopia, rehabilitacja, pewnie powró do zdrowia zajmie ze dwa miesiące, jest zgłoszony do mojego ubezpieczenia zdrowotnego, czy jest szansa na płatne zwolnienie lekarskie??? Co robić w takiej sytuacj? ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: