Wypadek przy pracy.

Witam 3 dni temu miałem wypadek w pracy, co powinienem zrobić, mam złamany mały palec, poszedłem do chirurga który wystawił mi zwolnienie lekarskie, jakie kolejne kroki powinienem podjąć, ponieważ wiem, że zakład pracy ma 14 dni na sporządzenie protokołu wypadkowego, ale oni chyba za bardzo się tą sprawą nie chcą zajmować, czy zwolnienie lekarskie będzie płatne, nawet bez tego protokołu?, ogólnie co powinienem zrobić bo ja pierwszy raz miałem wypadek w pracy. Czy pracodawca ma obowiązek wystawić taki protokół czy może olać sprawę?
anonim cytuj
14-08-2023
Ty zgłaszasz wypadek pracodawcy - przełożonemu - kierownikowi , dopytaj być może macie wzór zgłoszenia jaki obowiązuje w firmie, wydrukuj 2 egz. jeden żebyś miał potwierdzenie zgłoszenia.
Płatne , ale bez protokołu 80%.

anonim cytuj
14-08-2023

Sugerowane Tematy

Córka nie płaci za użyczone mieszkanie.
Dzień dobry. Mój partner od sześciu lat przebywa u mnie. Posiada duże mieszkanie w bloku. Do dwóch lat wstecz opłacał regularnie czynsz. Kiedy przeszedł na emeryturę, poprosił żeby koszty mieszkania wzięli na siebie córka z partnerem, którzy tam cały czas mieszkają. Niedawno okazało się, że nie płacili i mieszkanie jest zadłużone na sporą kwotę, są też już koszty sądowe razem ponad 20 tys. Oboje są dorośli. mają stałe i dobre prace. Partner o ni...
Czy odebranie praw do dziecka zwalnia z płacenia alimentów?
Dzien dobry mam pytanie Ojciec dziecka ma odebrane prawa do syna zaraz po urodzeniu. Matka wychodzi za mąż i dziecko dostaje nazwisko męża. Czy biologiczny ojciec dziecka dalej jest zobowiązany łożyć na dziecko czy juz aktualny mąż który dał nazwisko ?...
Wypadek w pierwszym dniu próbnym pracy
Witam. Potrzebuję odpowiedzi. Sytuacja ma się tak. Partner z końcem miesiąca wrzesień (30.09) Zakończył umowę z firmą w której pracował. O 1.10 zaczął szukać pracy 4.10 już był w nowej pracy na dniu próbnym. W trakcie dnia próbnego partner coś podniósł i wypadł mu dysk od 4.10 jest na L4. Wiem że 30.10 kończy się ubezpieczenie w ZUS. Jednak co gdy choroba będzie trwać dłużej niż do 30.10? Jak to ugryźć co zrobić żeby było ubezpieczenie i c...
Potrącenie z wynagrodzenia.
Ostatnio podpisałam umowę w charakterze hostessy. Podczas eventu zostały zrobione zdjęcia jako dowód pracy. Wszystko ładnie, pięknie. a po wysłaniu odpowiedź na zdjęcia: super. Gdy przyszło do wypłaty - nie dość, że wynagrodzenie przyszło z około 2-tygodniowym opóźnieniem, to dodatkowo potrącili mi -30% - za podobno ,,pognieciony" strój na zdjęciach. (paczkę ze strojem dostałam pocztą, które jak było widać były już otwierane - były niechlu...

Wyszukiwarka