Nieuregulowane alimenty.

Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
anonim cytuj
11-08-2023
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

Zawieszenie postępowania komorniczego.
Jakiś czas temu spadł na mnie niespodziewany wyrok, na mocy którego miałam zapłacić pewnej spółce wysoką kwotę (to nie był mój dług). Wierzyciel szybko uzyskał dokumenty i skierował sprawę do komornika, po czym niezwłocznie doprowadziłam do podpisania ugody i w I miesiącu wpłaciłam na jego konto żądaną częściową kwotę. Złożył on wniosek do komornika o zawieszenie postępowania egzekucyjnego. Całkowita spłata została dokonana zgodnie z umową, trwał...
Sprzedawca nie chce wysłać towaru.
Przeglądając sklep internetowy zauważyłem, iż jeden z towarów warty ok 2000 PLN (cenę sprawdziłem teraz, w momencie dokonania zakupu nie znałem tej ceny) jest w promocyjnej cenie 1 PLN. Kupiłem 2 sztuki. Sklep na stronie nie posiada regulaminu sklepu. Sklep stacjonarny jest otwarty pon-pt 11.00-19.00. Zakupu dokonałem dzisiaj (w niedzielę), więc w momencie dokonania zakupu nie byłem w stanie skontaktować się ze sprzedawcą. Sprzedawca wysłał maile...
Pojazd niedopuszczonym do ruchu.
Zostałem zatrzymany na nie swoim skuterze, byłem bez kasku i karty motorowerowej, która posiadam lecz nie miałem jej przy sobie. Właściciel skutera znajdował się dosłownie 10 m ode mnie, poproszony zostałem o dokumenty pojazdu. Powiedziałem, że nie jest to mój skuter i zawołałem właściciela, wyszło, że pojazd był nie zarejestrowany, nie miał kompletnie nic żadnych dokumentów, zabrali nas na komisariat, skuter został na parkingu, ja dostałem wezwa...
Czy tylko w jednej aptece mogę zrealizować receptę?
Na recepcie mam 5 opakowań mleka dla dziecka. Wykupiłam 1 opakowanie po czym dziś chciałam wykupić pozostałe 4, niestety brak mleka w aptece i hurtowni. Pani powiedziała, że nie wiadomo kiedy będzie wiec chciałam zabrać receptę i wykupić w innej aptece co okazało się nie możliwe. Czy to jest zgodne z prawem, że nie mogę zabrać recepty i iść do innej apteki?...

Wyszukiwarka