Nieuregulowane alimenty.

Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
anonim cytuj
11-08-2023
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

Darowizna
Dzień dobry. Potrzebuję pomocy. Mąż dostał w darowiźnie działkę przed ślubem. Po ślubie rozpoczęliśmy na niej budowę domu, która nadal trwa. Wiadomo podczas budowy koszta są ogromne, dlatego sprzedałam swoje mieszkanie, by fundusze przeznaczyć na ten cel. Ufam mężowi, ale różne historie dzieją się w życiu, dlatego obydwoje podjęliśmy decyzję o przepisaniu działki na współwłasność. Nie wiem tylko jak ugryźć temat i jak oszacować wartość (czy dodać...
Nabycie spadku po zmarłym.
Pewnie nikt mi nie podpowie ale zapytam, mój tata kiedyś kupil ciągnik, zmarł 5 lat temu. Zawsze myślałem że ten ciągnik nie ma dokumentów itd a jednak po parunastu latach znalazłem dokumenty i rejestrację tego ciągnika w domu. Dowód i rejestracja jest na poprzedniego wlasciciel., Na tatę jest jedynie umowa kupna. Dawno po sprawach spadkowych itd. Jak to teraz zrobić żebym mógł ciągnik zarejestrować na siebie? Bardzo mi na tym zależy....
Praca hybrydowa.
Cześć, pracuje w firmie która zatrudnia ponad 100 tys osób na całym świecie. Ostatnio u nas w Polsce większość działów dostała maila o powrocie do biura na dwa dni w tygodniu. Nigdzie w oficjalnej korespondencji nie jest wspomniane, które to mają być dni. I teraz pytanie, czy mój team leader może wybrać w których dniach mam być w biurze? np. każdy poniedziałek i wtorek mam być w biurze. Czy to jeszcze jest w jego kompetencjach? Rozumiem raz na ja...
Budowa domu bez ślubu.
Mam pytanie czy uważacie, że warto budować dom bez ślubu ? Czy ktoś z Państwa miał takie doświadczenia. Mam partnera jesteśmy ze sobą od prawie 7 lat. Spodziewamy się dziecka. Mamy kupiona działkę przez akt notarialny : 30% moja własność 70% jego. Jeśli zaczniemy budować dom i moja wartość na pewno przekroczy wkład własny na budowę domu to czy jest szansa , że przy rozstaniu odzyskam te pieniądze jeśli ten dom i tak nie będzie mój i będę musia...

Wyszukiwarka