Nieuregulowane alimenty.

Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
anonim cytuj
11-08-2023
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

Dług spadkowy.
Pan X umiera z długami. Nie ma dzieci ani żony. Żyje jego matka. Proszę o informację, czy w razie gdyby matka zmarła i nie zdążyła odrzucić spadku w ciągu 6 m-cy, czy dług Pana X przechodzi na dalszą rodzinę tj. siostrzenice ?...
Odprawa, wypowiedzenie z winy pracodawcy.
Wypowiedziałam firmie umowę o pracę z winy pracodawcy ze względu na rażące niedbalstwo jakim jest nie wypłacanie wynagrodzenia w terminie. W przeciągu pół roku 2 razy było po terminie ( 14 i 17 ) ale w tym miesiącu konkretne przegiął bo dopiero w piątek 22 września wypłacił wynagrodzenie. A w umowie jasno mamy, że do 10 każdego miesiąca. W firmie pracuję ponad 3 lata. Czy oprócz standardowego wynagradzania należy mi się jakaś odprawa? Jakieś zad...
Przestępstwo popełnione wiele lat temu.
Witam chciałem zadać pytanie, jeśli ktokolwiek popełni przestępstwo np. oszustwo internetowe powyżej 500pln, lub kradzież etc. w wieku 12/13 lat, i po skończeniu 20 lat (przez osobę, która popełnia przestępstwo) nagle ktoś po czasie je zgłosi, jak taka osoba odpowiada przed sądem? jako nieletni? Znalazłem na ten temat artykuł i przeczytałem że jeśli osoba popełni przestępstwo w wieku 12 lat i zostanie to zgłoszone po tym jak skończyła 18 to odpow...
Przyłączenie się do egzekucji z nieruchomości.
Witam! Sytuacja wygląda następująco: 1 wierzyciel rozpoczął egzekucje z nieruchomości i jest na ten temat wpis w księdze wieczystej. 2 wierzyciel przyłączył się do egzekucji z nieruchomości i także jest wpis w kw. 1 wierzyciel został w całości spłacony i złożył wniosek o umorzenie postępowania egzekucyjnego. Z 2 wierzycielem została zawarta ugoda i postepowanie egzekucyjne zostało zawieszone. Czy znikną dwa wpisy z KW czy tylko wpis 1 wierzyciela...

Wyszukiwarka