Nieuregulowane alimenty.

Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
anonim cytuj
11-08-2023
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

Czy można wnosić o zasiedzenie, jeśli od lat 80-tych corocznie był płacony podatek
Czy można wnosić o zasiedzenie, jeśli od lat 80-tych corocznie był płacony podatek (decyzje podatkowe z urzędu miasta wysyłane jako do głównego właściciela), ale nieruchomość była wynajmowana najemcy? "Kto rzeczą włada..." wynajmowanie najemcy nieruchomości ( oddanie w posiadanie zależne) jest chyba też formą jej władania (samoistnego)... ...
Nie zapłacona faktura Vat, wezwanie do zapłaty nie poskutkowało. Jakie kroki podjąć w dalszej kolejności?
Witam. Kilka miesięcy temu wykonywałem usługę załadunku i transportu dla jednej z firm . Wystawiłem fakturę Vat z terminem płatności 14dni ( taka była umowa) Faktura nie została opłacona do dnia dzisiejszego ,mimo iż po telefonicznych próbach kontaktu przedstawiciel kontrahenta zapewniał mnie że fakturę opłacą. Bez rezultatu . 6 tygodni temu wysłałem poleconym ,,wezwanie do zapłaty,, ale nadal to nie poskutkowało . Jakie kroki mogę podjąć...
Utrudnianie kontaktów z dzieckiem.
Czy matka może zablokować nr telefonu ojca? Dziecko ma 5 lat. Matka zablokowała nr ojca po tym, jak ten nie zgodził się na odwołanie kolejnego kontaktu z dzieckiem, matka dziecka zasłaniała się tym, że jej matka jest w szpitalu i nie ma teraz głowy do tego a ojciec ma nie przyjeżdżać bo dziecka nie dostanie i koniec. Ojciec się nie zgodził, bo według niego to żaden powód i mógł przyjechać po dziecko. Jeśli wydarzy się coś nieoczekiwanego i ojc...
Dziedziczenie mieszkania.
Jeśli moja mama umrze a mieszkanie jest na nią ale wykupione to czy ja to dziedziczę czy bardziej muszę się wyprowadzić ?? Jak to wygląda czy coś muszę napisać albo będą widzieć że opłacam mieszkanie....

Wyszukiwarka