Nieuregulowane alimenty.

Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
anonim cytuj
11-08-2023
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

Czy mam obowiązek informować pracodawcę na co choruję?
Dzień dobry. Czy będąc na zwolnieniu L4 czy mam obowiązek informować pracodawcę na co choruję? Informację dostał e-mail owo, że jestem na zwolnieniu i czy muszę od niego odbierać telefony? ( Obecnie jestem na wypowiedzeniu)...
Zapalenie się auta po odbiorze z warsztatu, odmowa wypłaty odszkodowania. Co w tym przypadku zrobić? Jak się odwołać do ubezpieczyciela?
Znajomy oddał auto do warsztatu samochodowego. Robione były m.in. wtryski... Odebrał auto, w drodze do domu auto mu się zapaliło. Jako że zdarzenie nastąpiło zaraz po odebraniu auta z warsztatu, domniemana wina warsztatu. Sprawa zgłoszona do ubezpieczyciela z oc warsztatu. Był rzeczoznawca, stwierdził że to wina warsztatu, że nie użyli klucza dynamometrycznego. Dzisiaj przyszło pismo o odmowie wypłaty odszkodowania. Co w tym przypadku zrobić? Jak...
Czy komornik może zabrać coś z najniższej krajowej?
Mam pytanie odnośnie zajęcia przez komornika. Mam długi z tytułu niespłaconych pożyczek, dostałem też informację o zajęciu części mieszkania. Czy jeśli dostaję najniższą krajową (a więc minimum) to czy komornik może coś z tego ruszyć (zabrać jakąś część)?...
Nie mogę wyegzekwować sfinalizowania umowy o dzieło.
Mam problem z wyegzekwowaniem pieniędzy z umowy o dzieło. Miesiąc temu wykonałem dla pewnej niewielkiej firmy (w zasadzie kilkuosobowej) sklep internetowy. W późniejszej rozmowie dowiedziałem się, że fajnie fajnie, ale jeszcze trzeba będzie wprowadzić tam jakieś dane dotyczące firmy, które ta osoba miała mi dostarczyć mailowo. Do tego momentu ich nie otrzymałem, a produkt jest gotowy. Na maile nie dostaję żadnej odpowiedzi, zaś w momencie, gdy si...

Wyszukiwarka