Nieuregulowane alimenty.

Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
anonim cytuj
11-08-2023
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

Rezygnacji ze studiów w prywatnej uczelni.
Witam, jeśli złożyłam pisemne oświadczenie o rezygnacji ze studiów w prywatnej szkole to czy to jest zgodne z prawem i zasadami współżycia społecznego jeśli szkoła żąda zapłaty czesnego za cały rok?...
Spadek po siostrze.
Siostra nie miała dzieci, zmarła , dziedziczy rodzeństwo. Zostawiła testament chcąc celowo aby jeden z braci (brat D) nic nie dostał z mieszkania, które posiadła. Ale ujęła to w testamencie tak: 47 % siostra A 43 % siostra B 10% brat C Zmarła chciała celowo wydziedziczyć brata D, ale ani nie ujęła w testamencie aby brat D był wydziedziczony, ani nie napisała brat D 0%. Czy w tej sytuacji brat D ma prawo do zachowku. Jak zostanie wezwany do t...
Pozew o alimenty z zabezpieczeniem.
Witam . Sąd w odpowiedzi na pozew o alimenty z zabezpieczeniem wezwał do przedstawienia zobowiązań finansowych takich jakich kredyty czynsz raty pozwanego. Pozwany nie chce udostępnić takich informacji i bezczelnie się śmieje ze nie dostanę zabezpieczenia jeśli on mi tego nie udostępni . Co robić w takiej sytuacji? Pisać jego zobowiązania na "oko" ? Proszę o pomoc. Facet cały czas robi pod górę i cwaniakuje nie współpracuje....
Wypłata na L4
Witam piszę w sprawie wypłaty na L4 Od 31 grudnia jestem na L4 ze względu na zagrożona ciążę pierwsze l4 od 31grudnia do 20 stycznia i od 20 przedłużone do 17 lutego . Umowa na pół etatu czyli 1070 zł na rękę , a dostałam wypłatę 740 zł .. kierowniczka nie potrafi mi tego wylumaczyc .. a z tego co się zorientowałam to L4 jest 100 procent płatne , co mam zrobić w takiej sytuacji?...

Wyszukiwarka