Nieuregulowane alimenty.

Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
anonim cytuj
11-08-2023
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

urlop - siła wyższa
Czy pracownik, który w pierwszym wniosku o urlop z powodu siły wyższej wybrał na przykład 2 godziny może w kolejnym wniosku wybrać w całości 1 dzień roboczy (8 godzin)....
Depresja a renta
Czy mam prawo ubiegać się o rentę z powodu czasowej niezdolności do pracy przy depresji? Zostałam zdiagnozowana co prawda po 18 rż, mając 19 lat ale będąc jeszcze w liceum. Aktualnie mam skończone 20, niestety nie mam stażu pracy przez właśnie tę chorobę, na studia też nie poszłam przez depresję. Mam za sobą 3 hospitalizacje plus 6 miesięcy na oddziale dziennym. Pytanie, czy w ogóle mam prawo się ubiegać o to? Jestem pod stałą opieką lekarza p...
Kto dziedziczy po zmarłej żonie?
Witam moje pytanie brzmi tak, Narzeczona ma syna z poprzedniego związku, który mieszka z ojcem, my mamy dziecko razem i planujemy ślub i kredyt - zakup domu, moje pytanie brzmi, gdy ja wraz z moją partnerką potem już żoną weźmiemy kredyt i kupimy dom dla siebie, to co w przypadku gdy ona np. umrze? Będę miał z własnym dzieckiem na głowie jej byłego męża i syna, bo mu się pół domu po matce należy? Jak rozwiązać tą sytuację? W tym momencie każdy ...
Czy jest okres wypowiedzenia na okresie próbnym?
Mam umowę próbną z pracodawcą zawartą na czas określony 6 miesięcy. W umowie jest zapisane, że okres wypowiedzenia jest zgodny z kodeksem pracy. Normalnie jest tak, że pracując do 6 miesięcy okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie, od 6 miesięcy wzwyż miesiąc. Powiedzcie mi, czy przy takiej umowie jak wyżej okres wypowiedzenia liczy się jako 2 tygodnie, czy jako miesiąc?...

Wyszukiwarka