Nieuregulowane alimenty.

Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
anonim cytuj
11-08-2023
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

zasiłek macierzyński
Żona urodziła 22 lipca córkę - 3 sierpnia pracodawca otrzymał wszystkie dokumenty wraz z wnioskiem o urlop macierzyński. Przez 2 miesiące żona nie otrzymała żadnych świadczeń, zaś w dniu dzisiejszym pracodawca poinformował ją, iż wysłał wszystko do ZUS 9 września (?). Moje pytanie brzmi, czy ZUS zapłaci należne świadczenie od 22 lipca, czy jednak pracodawca nie dopilnował terminu? Jest jakiś przepis, regulujący te terminy: pracownik -> pracoda...
Jak dostarczyć rzeczy do aresztu śledczego?
Partner został zatrzymany w areszcie śledczym, jak dostarczyć mu ubrania czy golarki i inne środki czystości? Poprostu zrobić paczkę i przesłać do aresztu z jego danymi ? Może ktoś się orientuje co mogę zabrać na widzenie czy wtedy mogę przekazać mu np. znaczki pocztowe pieniądze?...
Spadek po rodzicu
Witam, proszę o poradę/sugestię. Miesiąc temu zmarła moja matka, po kilkumiesięcznej walce z rakiem. Kilka dni przed śmiercią sporządziła testament, w którym ujęła swojego męża (nie jest to mój ojciec), córkę czyli moją siostrę i mnie. Mężowi zapisała połowę swojego mieszkania, samochód, część działki, siostrze połowę innego mieszkania, połowę oszczędności z konta bankowego (kwota nie była zapisana w testamencie), część działki a mnie połowę oszc...
Wyrok sądu, kiedy i jak do mnie dotrze?
Witam miałam sprawę o alimenty z ojcem dziecka wygrana. Problem w tym że się przeprowadziłam a wyrok sądu nie dotarł. Cóż mogę zrobić gdzie go szukać? Nie było też żadnego awizo. Wyrok miał przyjść pocztą....

Wyszukiwarka