Nieuregulowane alimenty.

Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
anonim cytuj
11-08-2023
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

Podwyższenie alimentów.
Dzień dobry. Za dwa tygodnie mam rozprawę o podwyższenie alimentów. Ojciec dziecka zadeklarował pewną kwotę. Napisał na kartce papieru, że zacznie dana kwotę płacić od listopada, ja mu to podpisałam, ale moje pytanie jest takie: czy taka deklaracja którą ja mu podpisałam na owej kartce papieru odnośnie kwoty na którą się zgadzam jest aktualna? czy tylko liczą się zwiększone alimenty zasądzone prawnie przez Sąd?...
Wykorzystanie zdjęcia bez zgody autora.
Witajcie, proszę o poradę w sprawie wykorzystania mojego zdjęcia, bez mojej zgody przez firmę w celach reklamowych. Jakie podjąć kroki ?...
Wypowiedzenie umowy na urlopie macierzyńskim.
Mam pytanie. Obecnie przebywam na urlopie macierzyńskim, 9 czerwca powinnam już wrócić do pracy, ale jak się okazuje nie ma już dla mnie miejsca. Na jakich zasadach mogę zostać zwolniona? Co może być powodem zwolnienia? Umowa na czas nieokreślony....
Czy jest jakis przepis, który nakazuje w tym przypadku prace w niedzielę?
Witam, przychodze z takim pytaniem. Pracuje w jednej ze znanych sieci handlowych. Od konca czerwca mam zaplanowany i oplacony wyjazd, który zaplanowalam wedlug grafiku. Wedlug niego, 16-18 mam wolne i tak tez zaplanowalam wyjazd. Oczywiście od razu kierownik został poinformowany i kazala sie tylko przypominac w razie jakiejs zmiany. Dzis sie dowiaduje, ze wpisano mnie na niedzielę, bo niby od niedzieli sklep staje sie również urzedem pocztowym. K...

Wyszukiwarka