Nieuregulowane alimenty.

Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
anonim cytuj
11-08-2023
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

Właściciel nie chcę oddać kaucji, czy jest jakakolwiek możliwość odzyskania tych pieniędzy?
Witam, mam taki problem. Wynajmowałam mieszkanie, właściciel powiedział, że nie odda mi kaucji od razu bo musi poczekać, aż przyjdą wyrównania ze spółdzielni. Kazał czekać do lipca. Mieszkanie zdałam w kwietniu. Odezwałam się do niego dwa tygodnie temu i niestety cisza. Nie odpisuje, nie odbiera. Mam tylko umowę najmu, a brak zwrotu kaucji tylko ustnie przy zdaniu mieszkania. Czy jest jakakolwiek możliwość odzyskania tych pieniędzy? Co mogę zrobi...
przyczepienie pergoli tarasowej do domu
Witam mam teraz w domu i chciałbym dołożyć sobie Taras który będzie przyczepiony do elewacji budynku proszę mi powiedzieć czy mogę to zrobić na zgłoszenie czy wymagany jest jakiś specjalny projekt budowlany pod to. Zależy mi na jak najmniejszych formalnościach jeżeli będzie trzeba to mogę nawet lekko odsunąć o centymetr od elewacji te pergole byle tylko nie mieszać się w papierologię...
Bezpodstawne wzywanie opieki społecznej.
Dzień dobry. Co można zrobić gdy jedna osoba z różnych kont e-mail zgłasza nas do mopsu bezpodstawnie ? Jest na to jakiś paragraf ?...
Przebywam na urlopie wychowawczym i chcę złożyć wypowiedzenie o pracę.
Witam, przebywam obecnie na urlopie wychowawczym, ale chcę złożyć wypowiedzenie o pracę. Czy składam tylko to wypowiedzenie i automatycznie urlop mi się kończy czy muszę jakieś osobne pismo w tej sprawie złożyć?...

Wyszukiwarka