Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.
Korzystam z wysyłania przesyłek kurierskich przez brokera, czyli ja jestem nadawcą, płatnikiem jest broker i odbiorcą mój klient. Czy DPD może podnosić, że ja jako nadawca nie mam prawa złożyć reklamacji?...
Witam, mama zmarła pod koniec roku i chcemy razem z bratem odrzucić spadek ze względu na zadłużenie. Jaki to koszt u notariusza? Znajomy powiedział że 600 zł. Czy to możliwe? Można to zrobić za jednym razem? Mieszkamy w innych miastach i ciężko ogarnąć czas ze względu na pracę....
Mama zmarła w 2020r. Posiadała udział w działce leśnej, w której udziały ma 30 osób. Jest to taka wspólnota całej wsi. Obecnie jest możliwość sprzedaży tej działki. Wszyscy wykazują chęć sprzedaży. Moje pytanie, czy ja mogę przekazać obecnie swoje udziały bratu. Jak wygląda kwestia podatku po sprzedaży. Ja z bratem według postanowienia spadkowego na podstawie testamentu odziedziczyliśmy po 1/2. Postepowanie spadkowe było w 2021 r....
Witam. Sytuacja jest dosc skomplikowana
-mąż miał wypadek w pracy w sierpniu i od tej pory jest na L4
-We wrześniu skończyła mu się umowa dostał świadectwo pracy i nosił już L4 do ZUS
-Ja nie pracuje i ja i dziecko byłyśmy dopisanie do jego ubezpieczenia
-od sierpnia nie dostał jeszcze zadnych pieniędzy z ZUS
Dziś w trójkę ja, on i dziecko byliśmy u lekarza ale okazało się że nie możemy być przyjęci bo nie mamy ubezpieczenia, a dziś mąż miał...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: