Nieuregulowane alimenty.

Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
anonim cytuj
11-08-2023
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

Co zrobić jeśli pracodawca nie wysłał PITu?
Poprzedni pracodawca nie wysłał PIT 11. Co można zrobić? Prośby o wysyłkę mailem nie odniosły skutku....
Zapisy w Księdze Wieczystej.
Na działce ,którą chcemy nabyć znajdują się obiekty budowlane ( stary dom, studnia i budynek gospodarczy) w Księdze Wieczystej nie ma na ten temat żadnych zapisów, jest tylko określona powierzchnia nieruchomości. Czy jest jakieś niebezpieczeństwo przy nabywaniu takiej nieruchomości i czy w akcie notarialnym zapisy dotyczące tego co się znajduje na działce powinny być szczegółowo opisane ? Budynki są stare i nie posiadają dokumentacji....
Nabycie spadku po zmarłym.
Pewnie nikt mi nie podpowie ale zapytam, mój tata kiedyś kupil ciągnik, zmarł 5 lat temu. Zawsze myślałem że ten ciągnik nie ma dokumentów itd a jednak po parunastu latach znalazłem dokumenty i rejestrację tego ciągnika w domu. Dowód i rejestracja jest na poprzedniego wlasciciel., Na tatę jest jedynie umowa kupna. Dawno po sprawach spadkowych itd. Jak to teraz zrobić żebym mógł ciągnik zarejestrować na siebie? Bardzo mi na tym zależy....
Wniosek o uchylenie alimentów.
Proszę o poradę: jestem po rozwodzie, komornik ściąga od ex alimenty na konto syna. Syn skończył 26 lat i nie chce już pobierać alimentów, ponieważ podjął pracę i nie chce mieć kłopotów. Jak to rozwiązać? Nie mamy kontaktu z ex....

Wyszukiwarka