Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.
Członek najbliższej rodziny pożycza mi 50 tysięcy. Czy pozyczka może zostać w jakiś sposób opodatkowana? Powinnam dopełnić jakichś formalności, żeby tego uniknąć?...
Witam. Dostałem pismo z sądu aby stawić się na rozprawę w charakterze świadka. Czy można starać się o zwrócenie kosztów przejazdu dodam że do sądu mam 50 km w jedną stronę. I czy jest coś takiego jak uzasadnienie nie obecności w pracy z tego powodu ?...
Witam, zakupiłem mieszkanie, ogłoszenie było wystawione przez biuro nieruchomości.
Po zakupie mieszkania i podpisania aktu notarialnego blok, w którym kupiłem mieszkanie okazał się o 30 lat starszy pośrednik nakłamał w ogłoszeniu, ponieważ podał rok wybudowania nieruchomości zupełnie inny czynsz również okazał się dużo wyższy we wtorek mam mu zapłacić wynagrodzenie za pośrednictwo uważam, że w tej sytuacji umowa z pośrednikiem powinna zostać zer...
Posiadam samochód osobowy kupiony 3 lata temu, umowa spisana jest na dwóch właścicieli, matkę (I właściciel) i syna (II właściciel). Samochód nie był zarejestrowany, w dowodzie jest poprzedni właściciel, chciałbym zrobić z tym porządek i zarejestrować samochód tylko na siebie (II Właściciel).
Jaką umowę i w jaki sposób można to zrobić? Umowa kupno-sprzedaż?
Darowizna?
Jak to prawnie wygląda, czy możliwe jest sprzedanie, bądź darowizna w schema...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: