Nieuregulowane alimenty.

Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
anonim cytuj
11-08-2023
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.

anonim cytuj
11-08-2023

Sugerowane Tematy

Czy przysługuje mi chorobowe (umowa zlecenie)
Witam, Mam pytanie. Czy pracując na umowie zlecenie przysługuje chorobowe jeżeli pracodawca płaci do ZUS? Umowa, którą on podaje to tylko 1/8 etatu, natomiast wyrabiam 180h miesięcznie, więc pełny etat....
Testament ustny zmarłego.
Witam, sprawa którą chcę poruszyć tak pod koniec 2021 roku zmarł mój dziadek, ostatnią jego wolą ustną było to by w razie jego śmierci przelać środki które miał na koncie na konto wnuka, zgodnie z art. 952kc istnieje taka szansa lecz musi być jednocześnie 3 świadków, co z powodu ówczesnej pandemii nie miało racji bytu i każdy niestety oddzielnie dostał takie informacje. Bank po 1 miesiącu od śmierci mojego dziadka wysłał mi pismo (nie wiem swoją ...
Zwolnienie na L4
Czy mogłam zostać zwolniona z pracy na L4? Byłam na umowie 1rok 3m, do końca było dwa tygodnie. Miała zostać przedłużona a kierowniczka dwa dni przed końcem telefonicznie mnie poinformowała że nie przedluża umowy. Dodam że jeszcze byłam na L4 bez dnia przerwy....
Czy nakaz zapłaty z 2011r ma jeszcze ważność prawna?
Mam pytanie czy nakaz zapłaty z 2011r ma jeszcze ważność prawna? minęło 11lat to sprawa jest chyba przedawniona...

Wyszukiwarka