Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.
Dzień dobry, jestem obecnie na urlopie macierzyńskim kończy się on w marcu 2024. Czy mogę podjąć naukę w szkole zaocznej (weekendowej) podczas urlopu macierzyńskiego ?...
Czy jeśli w sprawie cywilnej sama się reprezentuję (nie mam pełnomocnika) to Sąd przyzna mi koszty zastępstwa procesowego? Oczywiście zakładając że "wygram" sprawę. Musiałam poświęcić mnóstwo czasu na przestudiowanie prawa w tym zakresie, doszkolenie się.
Czy jest jakiś sposób aby sąd jednak koszty zastępstwa procesowego mi zasądził?...
Dzień dobry. Mam pytanie, dotyczące ubezpieczenie OC auta. Kupiłam je wczoraj, ale jeszcze nie odebrałam z komisu. Obecne ubezpieczenie wygasa 24.01. Czy mogę je w jakiś sposób opłacić, aby nie było przerwy (bez nowej rejestracji)? Będę w stanie odebrać samochód dopiero w poniedziałek (22.01) i prawdopodobnie nie zdążę go przerejestrować....
Małżeństwo posiada na własność garaż wartości ok. 20.000zl. Umiera żona. Mąż chce sprzedać ten garaż. Spadkobiercami jest też dwójka pełnoletnich dzieci. Czy przed sprzedażą musi być przeprowadzona sprawa spadkową w Sądzie? Czy wystarczy aby wszyscy spadkobiercy podpisali umowę sprzedaży przed notariuszem?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: