Witam jeśli ojciec dziecka nie płaci na dziecko i prawdopodobnie pracuje za granicą to jak mam odzyskać pieniądze ? Już 2 razy siedział w więzieniu za niepłacenie . 13 lat nie płaci a z funduszu nie dostane bo dochód przekracza.
Od 1 października kwota na osobę wzrośnie 1209 zł jeśli chodzi o alimenty. Więc przeliczyć i zobaczyć czy nie przekroczy jeśli o grosze to powinni zrobić złotówka za złotówkę. Tylko pisze o tym że kwota wzrośnie żeby złożyć do funduszu.
Tydzień temu były chłopak mojej siostry, i ojciec jej dziecka wyszedł z więzienia i zapowiedział, że chce się widzieć ze swoim dzieckiem. Co w przypadku kiedy będzie chciał widywać się w naszym domu i zezwoli na to moja siostra czy ja jako współwłaściciel mogę zadzwonić na policję w celu wyprowadzenia tego osobnika z domu? Ja i moja młodsza siostra boimy się go i nie chcemy żeby przebywał w naszym domu chociażby ze względu na swoją przeszłość kry...
Dokonałem spłaty długu już po przetargu/licytacji, komornik oświadczył, że niestety wiąże go art. 781 kpc i mógł umorzyć egzekucję gdybym okazał potwierdzenie wpłaty zaksięgowane do czasu zakończenia licytacji, a czas na spłatę miałem do końca przetargu. Mimo wszystko po około tygodniu skontaktowałem się z wierzycielami (3 wierzycieli) i wpłaciłem im wszystko to co z nakazów i odsetki (bez kosztów komorniczych) z prośbą o cofnięcie wniosków o egz...
Witam wszystkich. Mam druga sprawę 22 sierpnia i pytanie takie. Czy mogę donieść dowód w postaci płytki. Jako dowód o niewinności.. Dodam że pierwsza się odbyła a jeden świadek oskarżający się nie stawił i odroczono ją.
Dwóch było oskarżających zeznawali. Sprawa z policją.
I czy po prostu sąd uwzględnił mój dowód?...