Witam czy jeśli się zwalniam i od 1.08 zaczynam prace w innym zakładzie pracy to pracodawca wypłaca mi ekwiwalent za urlop? Dziś dowiedziałam się ze zapomnieli i że dopiero we wrześniu wypłaca. Czy mogę domagać się wypłaty od razu? .
Zgodnie z art. 167 § 2 Kodeksu pracy, pracodawca jest zobowiązany do wypłaty ekwiwalentu pieniężnego za niewykorzystany urlop wypoczynkowy w przypadku zakończenia stosunku pracy. Jeśli pracodawca opóźnia się z wypłatą tego ekwiwalentu, pracownik ma prawo domagać się jego natychmiastowego wypłacenia.
A jeśli chodzi o te odsetki, to czy są one naliczane od dnia, kiedy powinnam otrzymać ekwiwalent, czy od momentu kiedy powinnam zakończyć pracę w firmie? Czy są jakieś przepisy określające, jak to dokładnie wygląda?
Zgodnie z art. 82 § 1 Kodeksu pracy, jeżeli wynagrodzenie za pracę nie jest wypłacone w terminie, pracownikowi przysługują odsetki za każdy dzień opóźnienia w wypłacie wynagrodzenia, w tym także ekwiwalentu za niewykorzystany urlop. Odsetki naliczane są od dnia, kiedy powinna nastąpić wypłata ekwiwalentu.
Jeżeli chodzi o zgłoszenie problemu, każdy pracownik ma prawo wystąpić do Państwowej Inspekcji Pracy z wnioskiem o przeprowadzenie kontroli w zakresie przestrzegania przez pracodawcę przepisów prawa pracy.