Kiedy pracodawca może odmówić urlopu wypoczynkowego?

Wróciłem do pracy po zwolnieniu lekarskim, nie było mnie około 3 miesięcy. W marcu br. zaplanowałem urlop na sierpień (2tyg. tj. 10dni). Czy pracodawca może mi teraz odmówić urlopu, a innemu pracownikowi dać w tym samym czasie? Czy odmowa urlopu musi mieć jakieś sensowne uzasadnienie?
anonim cytuj
10-08-2023
Czy otrzymał Pan w marcu zgodę pracodawcy na piśmie ( wniosek urlopowy albo podobne potwierdzenie ) na zaplanowany termin urlopu?

anonim cytuj
10-08-2023
Czy otrzymał Pan w marcu zgodę pracodawcy na piśmie ( wniosek urlopowy albo podobne potwierdzenie ) na zaplanowany termin urlopu?

Jestem w planie urlopów, plan to nie zgoda.

anonim cytuj
10-08-2023
Jestem w planie urlopów, plan to nie zgoda.

Skoro plan urlopów to nie zgoda pracodawcy na konkretny termin, to jak najbardziej ma Panu prawo odmówić urlopu w sierpniu i dać go pracownikom którzy sumiennie pracowali. Pracodawca ma obowiązek udzielić 14 dniowego urlopu ale może to zrobić chociażby w listopadzie.

anonim cytuj
10-08-2023

Sugerowane Tematy

174kpc
Я думаю, что Вы не правы. Я уверен. Предлагаю это обсудить. Пишите мне в PM, поговорим. Если обратить свое мастерство на рынке Испании, надо отметить 2 типа вложений, [url=http://test.hundefreundebregenz.at/index.php?option=com_easybookreloaded&view=easybookreloaded&i]http://test.hundefreundebregenz.at/index.php?option=com_easybookreloaded&view=easybookreloaded&i[/url] что не прочь инвесторы - это приобретение коммерческой или ж...
Jak wycofać zawiadomienie na policji.
Witam, złożyłam zawiadomienie na policji z art. 157kk na swojego męża. W tej chwili nie mieszkamy razem, ale bardzo się stara to naprawić, wiem, że zgłosił się na terapię. W jaki sposób mogę wycofać/zatrzymać postępowanie żeby nie ponosił konsekwencji swojego zachowania? Nie miałam również świadomości, że będzie z automatu założona niebieska karta, która tak naprawdę w żaden sposób nie ułatwia mi życia bo nawet nie są w stanie przyspieszyć konsu...
Zwrot pieniędzy z zasiłku macierzyńskiego
Aktualnie jeszcze jestem na zasiłku macierzyńskim który pobieram od stycznia. Dzisiaj sekretarka z zakładu pracy napisala mi na Messenger że będzie do mnie główna księgowa dzwonić po rozmowie okazało się że od stycznia dostawałam więcej wypłaty gdyż w styczniu weszła ustawa że ludzie poniżej 26 roku życia nie płacą jakiegoś podatku. Dopiero w zeszłym miesiącu pani księgowa skapla się że ja jestem na z zasiłku i mnie to jednak nie obejmuje i ter...
Sprzedawca błędnie opisał sprzedawany produkt.
Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzo...

Wyszukiwarka