Wydanie rzeczy osobistych przed pracodawcę.

Zwracam się z uprzejmą prośbą o informację, czy pracodawca może odmówić pracownikowi, będącemu na wypowiedzeniu bez świadczenia pracy, wstępu na teren zakładu pracy w celu odebrania swoich prywatnych rzeczy z szafki? Czy jeżeli tak to jest zobowiązany do przekazania zawartości pracownikowi? Co jeżeli odmówi?
anonim cytuj
18-04-2023
Musi Ci je wydać. Inaczej byłoby to przywłaszczenie. Czy Cię wpuści, czy sam da te rzeczy, to już od szefa zależy?

anonim cytuj
18-04-2023
Jak koleżanka wyżej napisała, musi oddać, inaczej jest to zatrzymanie mienia. Szafkę powinien otworzyć komisyjnie, skoro nie możesz sam zabrać rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023
Sprawa jest dość skomplikowana, ponieważ odkąd się pojawiła ta kierowniczka w firmie, stosowała na mnie mobbing czego i tak nie udowodnię, bo wszyscy tam siedzą cicho jak myszy pod miotła. Muszę też zdać identyfikator i kartę obiegową. Czy ona jako kierowniczka może mi utrudniać takie czynności? Czy ma takie prawo?

anonim cytuj
18-04-2023
Jeżeli umowa i regulamin wewnętrzny firmy wymagają obiegówki i zdania identyfikatora, to nie może Ci tego utrudniać.
Na Twoim miejscu udałabym się do prezesa firmy, lub jego zastępcy i powiedziała o braku możliwości zdania identyfikatora, obiegówki, odebrania swoich rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Jak wygląda prawnie reklamacja drzwi wejściowych.
Proszę o poradę. Jak wygląda prawnie reklamacja drzwi wejściowych. Miesiąc temu mama wymieniła drzwi,miała wątpliwości co do wykonanej usługi,ale pan zapewniał,że drzwi muszą się wyrobić. Teraz ma problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi,musi je szarpać ,bo inaczej nie idzie normalnie ich użytkować.Szef robotników,którzy robili drzwi zbywa mamę,umawia się,ale nikt dalej nie przyjeżdża. Mama posiada dowód zakupu,ale nie jest to ani faktura ani...
Kwota wolna od zajęcia.
Dzień dobry dziś dostanę przelew wypłaty na konto , nie zdążę wybrać w banku a nie mogę jej wybrać w bankomacie z powodu zajęcia komorniczego czy ja w poniedziałek te pieniążki będę mogła wybrać w placówce czy zostaną przekazane komornikowi z racji tego że w poniedziałek już nowy miesiąc?. Na konto wpływa tylko wypłata nic więcej czyli to 2257 będę mieć pewne co miesiąc komornik mi ich nie może zabrać ?...
Zwrot zadatku po wprowadzeniu w błąd.
Dałem zadatek na zakup działki w kwocie 20 tys. złotych, w międzyczasie dowiedziałem się że dom można postawić 12m od granicy sąsiadującego lasu. Pani, z którą podpisałem umowę przedwstępną udzieliła mi błędnej informacji, że można się budować 4m od granic. Niestety w tym przypadku nie mam możliwości postawienia budynku wg. swojej koncepcji. Zwracam się z prośbą do państwa, czy jest możliwość odzyskania zadatku? Pani, od której chciałem kupić dzi...
Czy Play bez mojej zgody mógł udostępnić moje numery telefonów firmą trzecim??
Play dzieli się swoją bazą numerów z firmami trzecimi? Dzisiaj miałem dziwną sytuację: do mojej żony zadzwoniła firma, która jak sprawdziłem z necie - spamuje telefonami ze zbiórką na pomoc dzieciom (nie wiem czy oszustwo czy nie - nie wnikam na razie). Zmartwiło mnie jednak to, że pytali o mnie z imienia i nazwiska. Byłem przekonany, że nikt poza Play nie ma prawa wiedzieć, jakie inne numery tel. mam u tego dostawcy. Dzwoniłem do Play a tam pow...

Wyszukiwarka