Wydanie rzeczy osobistych przed pracodawcę.

Zwracam się z uprzejmą prośbą o informację, czy pracodawca może odmówić pracownikowi, będącemu na wypowiedzeniu bez świadczenia pracy, wstępu na teren zakładu pracy w celu odebrania swoich prywatnych rzeczy z szafki? Czy jeżeli tak to jest zobowiązany do przekazania zawartości pracownikowi? Co jeżeli odmówi?
anonim cytuj
18-04-2023
Musi Ci je wydać. Inaczej byłoby to przywłaszczenie. Czy Cię wpuści, czy sam da te rzeczy, to już od szefa zależy?

anonim cytuj
18-04-2023
Jak koleżanka wyżej napisała, musi oddać, inaczej jest to zatrzymanie mienia. Szafkę powinien otworzyć komisyjnie, skoro nie możesz sam zabrać rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023
Sprawa jest dość skomplikowana, ponieważ odkąd się pojawiła ta kierowniczka w firmie, stosowała na mnie mobbing czego i tak nie udowodnię, bo wszyscy tam siedzą cicho jak myszy pod miotła. Muszę też zdać identyfikator i kartę obiegową. Czy ona jako kierowniczka może mi utrudniać takie czynności? Czy ma takie prawo?

anonim cytuj
18-04-2023
Jeżeli umowa i regulamin wewnętrzny firmy wymagają obiegówki i zdania identyfikatora, to nie może Ci tego utrudniać.
Na Twoim miejscu udałabym się do prezesa firmy, lub jego zastępcy i powiedziała o braku możliwości zdania identyfikatora, obiegówki, odebrania swoich rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Testament.
Hej, mam dziecko z byłą żoną. Teraz jestem w nowym związku, nie mamy dzieci. Jeśli zapisze w testamencie połowę na dziecko, połowę na moją partnerkę, czy pomimo to dziecko może kiedyś podważyć mój testament? Chodzi o to, że partnerka dużo wniosła w moje życia, nie chcemy ślubu, ale też nie chce żeby po mojej śmierci została bez niczego, bo dokładała się do remont, do samochodu itp... Chcę ich podzielić na pół, jak to będzie wyglądać?...
Spadek a użytkowanie dożywotnie.
Od dziecka mieszkam w domu rodzinnym, moi dziadkowie przepisali w spadku dom mojej mamie i ojcu (ojciec już nie żyje), a w spadku jest zapis ze ciotka może mieszkać dożywotnie. Sprawa wygląda następująco, mamy oddzielne wejścia do domu, cała góra domu stoi pusta, ponieważ wejście jest od strony ciotki która nie się nie zgadza na żadne wchodzenie tam a co dopiero remont . Zajmuje również swoimi gratami oddzielną nieruchomość, gdzie znajduje się ku...
Sprzedaż mieszkania w trakcie umowy najmu.
Od 6 lat wynajmuję mieszkanie. Zawsze w terminie robię opłaty. Kilka dni temu właściciel poinformował mnie, że mieszkanie zostało wystawione na sprzedaż, a ja mam prawo pierwokupu. Niestety Bank nie udzieli mi tak wysokiego kredytu, a jedynie 1/3 potrzebnej kwoty. W rozmowie właściciel powiedział, że w związku z tym da mi wymówienie. Nie mam dokąd się wyprowadzić. Jak ta sytuacja ma się prawnie. Może mnie po prostu wyrzucić? Proszę o pomoc. D...
Pozew o ustalenie ojcostwa i roszczenia z tym związane.
Jestem w ciąży, niebawem rodzę. Partner zostawił mnie już na początku ciąży, Problem jest taki że on wmawia mi że nie jest pewny czy dziecko jest jego i domaga się testów. Pytanie czy mogę w jednym piśmie uwzględnić ustalenie ojcostwa, alimenty, zwrot za wyprawkę i ciąża, 3 miesięczne utrzymanie oraz kontakty? Czy lepiej złożyć osobno?...

Wyszukiwarka