Wydanie rzeczy osobistych przed pracodawcę.

Zwracam się z uprzejmą prośbą o informację, czy pracodawca może odmówić pracownikowi, będącemu na wypowiedzeniu bez świadczenia pracy, wstępu na teren zakładu pracy w celu odebrania swoich prywatnych rzeczy z szafki? Czy jeżeli tak to jest zobowiązany do przekazania zawartości pracownikowi? Co jeżeli odmówi?
anonim cytuj
18-04-2023
Musi Ci je wydać. Inaczej byłoby to przywłaszczenie. Czy Cię wpuści, czy sam da te rzeczy, to już od szefa zależy?

anonim cytuj
18-04-2023
Jak koleżanka wyżej napisała, musi oddać, inaczej jest to zatrzymanie mienia. Szafkę powinien otworzyć komisyjnie, skoro nie możesz sam zabrać rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023
Sprawa jest dość skomplikowana, ponieważ odkąd się pojawiła ta kierowniczka w firmie, stosowała na mnie mobbing czego i tak nie udowodnię, bo wszyscy tam siedzą cicho jak myszy pod miotła. Muszę też zdać identyfikator i kartę obiegową. Czy ona jako kierowniczka może mi utrudniać takie czynności? Czy ma takie prawo?

anonim cytuj
18-04-2023
Jeżeli umowa i regulamin wewnętrzny firmy wymagają obiegówki i zdania identyfikatora, to nie może Ci tego utrudniać.
Na Twoim miejscu udałabym się do prezesa firmy, lub jego zastępcy i powiedziała o braku możliwości zdania identyfikatora, obiegówki, odebrania swoich rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Zaciągnięta pożyczka a separacja.
Sytuacja jest taka: Mąż się zadłużył, chce wziąć pożyczkę żeby mu pomóc (ze względu na dzieci ). I teraz chodzi mi o to czy jest taka możliwość zabezpieczenia się prawie np. przez notariusza, żeby spisać jakieś pismo , że w przypadku gdy zechce separacji bądź rozwodu on będzie spłacał pożyczkę którą wzięłam ja, aby mu pomoc. Czy nie ma na to szans? (rozważam na ten moment separacje, ale chce pomóc spłacić żebyśmy z dziećmi mieli spokój)....
Adwokat może żądać prowizji od wyroku?
Cześć, adwokat wziął za napisanie apelacji karnej określoną kwotę, ale nie spisał ze mną żadnej umowy, ja podpisałam z kolei tylko pełnomocnictwo dla niego. Nie mówił nic o żadnym dodatkowym honorarium po zakończeniu. Sprawa skończyła się dla mnie wyrokiem w zawieszeniu. Adwokat oczekuje teraz ode mnie, że go dodatkowo za taki wyrok wynagrodzę i żąda ode mnie kwotę, którą zapłaciłam za napisanie apelacji pomnożoną o 2,5. Ja zwracam mu uwagę, że n...
Pracodawca pomylił PESEL przy rejestracji do ZUS.
Czy istnieje możliwość, że pracodawca pomylił PESEL przy rejestracji do ZUS? Pracuje od niedawna i musiałem iść do lekarza, okazało się, że nie mam ubezpieczenia. Na pasku wyszło, że PESEL się nie zgadza. Czy jest możliwe podanie złego numeru PESEL w ZUS? Bo nie chce mi się w to wierzyć....
Problem z wynajmowanym mieszkaniem - kto odpowiada za awarię?
Chciałbym się dowiedzieć jak to jest z odpowiedzialnością za awarię w wynajmowanym mieszkaniu. Zgadzam się, że nie jestem zbyt biegły w kwestiach prawnych, ale staram się jakoś poradzić w tej sytuacji. Wynajmuję mieszkanie od pół roku, i od początku mieliśmy problemy z instalacją wodno-kanalizacyjną. Właściciel mieszkania, kiedy podpisaliśmy umowę, zapewniał, że wszystko jest w porządku i nic nie trzeba naprawiać. Ale po paru miesiącach, rury ...

Wyszukiwarka