Wydanie rzeczy osobistych przed pracodawcę.

Zwracam się z uprzejmą prośbą o informację, czy pracodawca może odmówić pracownikowi, będącemu na wypowiedzeniu bez świadczenia pracy, wstępu na teren zakładu pracy w celu odebrania swoich prywatnych rzeczy z szafki? Czy jeżeli tak to jest zobowiązany do przekazania zawartości pracownikowi? Co jeżeli odmówi?
anonim cytuj
18-04-2023
Musi Ci je wydać. Inaczej byłoby to przywłaszczenie. Czy Cię wpuści, czy sam da te rzeczy, to już od szefa zależy?

anonim cytuj
18-04-2023
Jak koleżanka wyżej napisała, musi oddać, inaczej jest to zatrzymanie mienia. Szafkę powinien otworzyć komisyjnie, skoro nie możesz sam zabrać rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023
Sprawa jest dość skomplikowana, ponieważ odkąd się pojawiła ta kierowniczka w firmie, stosowała na mnie mobbing czego i tak nie udowodnię, bo wszyscy tam siedzą cicho jak myszy pod miotła. Muszę też zdać identyfikator i kartę obiegową. Czy ona jako kierowniczka może mi utrudniać takie czynności? Czy ma takie prawo?

anonim cytuj
18-04-2023
Jeżeli umowa i regulamin wewnętrzny firmy wymagają obiegówki i zdania identyfikatora, to nie może Ci tego utrudniać.
Na Twoim miejscu udałabym się do prezesa firmy, lub jego zastępcy i powiedziała o braku możliwości zdania identyfikatora, obiegówki, odebrania swoich rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Uporczywe nękanie ze strony brata.
Od roku jestem w konflikcie z bratem. Mieszkamy na jednej posesji jednak każdy w swoim odrębnym domu, współwłasność ułamkowa. Brat ciągle uprzykrza mi życie, czepia się o wszystko nawet, że mój pies za głośno szczeka na kuriera. W święta wparował z awanturą, że moje dorosłe już dzieci biorą narkotyki, są ćpunami i że w moim domu jest patologia. Synowie oczywiście nie biorą żadnych narkotyków, pracują, są odpowiedzialnymi ludźmi. Brat przyniósł na...
Zakup nieruchomości na kredy hipoteczny.
W najbliższym czasie planuję zakup nieruchomości na kredy hipoteczny. W interesującej mnie nieruchomości mieszka pan, który chce zrobić transakcję wiązaną i za pieniądze ze swojej nieruchomości kupić drugą nieruchomość. Jak mogę zabezpieczyć się przed taką sytuacją że ja nieruchomość kupię natomiast ten pan się nagle rozmyśli i nie będzie chciał się wyprowadzić? Jestem całkowicie zielony w takich kwestiach także miłe będą wszelkie porady...
Freelancer na umowy o dzieło - pracujący czy bezrobotny?
Witam. Jestem freelancerem wykonującym usługi graficzne dla różnych firm bądź instytucji. Rozliczam się za pomocą umów o dzieło. Takich umów podpisuje np. 1-2 w miesiącu, czasem z przerwami między nimi. Pytanie tak jak w tytule. To, że nie można rejestrować się wtedy jako bezrobotny jest mi znane, gdyż to normalna praca zarobkowa - ale nie jest ciągła (umowy o dzieło często mają przerwy czasowe) Jak zatem można określić status takiej osoby gdy t...
Wspieram rodzeństwo finansowo, jak i kiedy zgłosić to do urzędu skarbowego
Dzień dobry, Co miesiąc wypłacam trójce młodszego, studiującego rodzeństwa po 1000 zł na konto każdego. W jaki sposób zgłosić to do urzędu skarbowego i kiedy? Czy tytule muszę wpisywać słowo „darowizna”? Będę wdzięczny za odpowiedź....

Wyszukiwarka