Wydanie rzeczy osobistych przed pracodawcę.

Zwracam się z uprzejmą prośbą o informację, czy pracodawca może odmówić pracownikowi, będącemu na wypowiedzeniu bez świadczenia pracy, wstępu na teren zakładu pracy w celu odebrania swoich prywatnych rzeczy z szafki? Czy jeżeli tak to jest zobowiązany do przekazania zawartości pracownikowi? Co jeżeli odmówi?
anonim cytuj
18-04-2023
Musi Ci je wydać. Inaczej byłoby to przywłaszczenie. Czy Cię wpuści, czy sam da te rzeczy, to już od szefa zależy?

anonim cytuj
18-04-2023
Jak koleżanka wyżej napisała, musi oddać, inaczej jest to zatrzymanie mienia. Szafkę powinien otworzyć komisyjnie, skoro nie możesz sam zabrać rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023
Sprawa jest dość skomplikowana, ponieważ odkąd się pojawiła ta kierowniczka w firmie, stosowała na mnie mobbing czego i tak nie udowodnię, bo wszyscy tam siedzą cicho jak myszy pod miotła. Muszę też zdać identyfikator i kartę obiegową. Czy ona jako kierowniczka może mi utrudniać takie czynności? Czy ma takie prawo?

anonim cytuj
18-04-2023
Jeżeli umowa i regulamin wewnętrzny firmy wymagają obiegówki i zdania identyfikatora, to nie może Ci tego utrudniać.
Na Twoim miejscu udałabym się do prezesa firmy, lub jego zastępcy i powiedziała o braku możliwości zdania identyfikatora, obiegówki, odebrania swoich rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku po terminie.
Witam mam mały problem od śmierci Taty minęło 6 lat. Teraz zgłosił się do mnie komornik z żądaniem spłaty zadłużenia po Tacie bo nie odrzuciłem spadku. O żadnych długach itd nigdy nie wiedziałem z tego co mi było wiadomo tata też nie miał żadnych kredytów itd. Ale na aktualną chwilę wychodzi że jednak coś było zatajone o czym nie wiedziałem. Spadku nie odrzuciłem bo nie było co odrzucać Tata nic nie posiadał, na chwilę śmierci był bezrobotnym, w...
Kamery sąsiada a moja prywatność
Sąsiad z naprzeciwka ma kamery na oknie wprost skierowane na moja okna (z licencja i naklejka na elewacji) jest to zgodne z prawem i czy mogę to gdzieś zgłosić?...
Darowizna działek rolnych
Mężczyzna dostał w darowiźnie działki rolne o powierzchni 2,5 ha. Chce przekazać je swoim dwóm synom w darowiźnie po 1,25 ha każdemu. Synowie nie są rolnikami, nie mają kwalifikacji rolniczych, pracują na UoP, mieszkają w innym mieście. Czy otrzymanie takich działek wiąże się dla nich z jakimiś konsekwencjami? Czy wtedy nabywają wtedy jakieś obowiązki? Czy będą jakieś problemy związane z ubezpieczeniem? Czy w przypadku straty pracy będą podlegać...
Czy muszę stawić się na odczytanie testamentu?
Zmarła moja babcia, wczoraj dostałam sms od siostry z którą od wielu lat nie utrzymuję kontaktów, dotyczący terminu i miejsca odczytania testamentu, z dopiskiem że moja obecność jest obowiązkowa, w internecie na szybko znalazłam informacje, że taka obecność nie jest obowiązkowa, ale wolę mieć pewność, tak więc jak to wygląda w kwestii prawnej? Czy grożą mi jakieś konsekwencje jeśli jednak nie pojawię się w tym terminie we wskazanej kancelarii n...

Wyszukiwarka