Wydanie rzeczy osobistych przed pracodawcę.

Zwracam się z uprzejmą prośbą o informację, czy pracodawca może odmówić pracownikowi, będącemu na wypowiedzeniu bez świadczenia pracy, wstępu na teren zakładu pracy w celu odebrania swoich prywatnych rzeczy z szafki? Czy jeżeli tak to jest zobowiązany do przekazania zawartości pracownikowi? Co jeżeli odmówi?
anonim cytuj
18-04-2023
Musi Ci je wydać. Inaczej byłoby to przywłaszczenie. Czy Cię wpuści, czy sam da te rzeczy, to już od szefa zależy?

anonim cytuj
18-04-2023
Jak koleżanka wyżej napisała, musi oddać, inaczej jest to zatrzymanie mienia. Szafkę powinien otworzyć komisyjnie, skoro nie możesz sam zabrać rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023
Sprawa jest dość skomplikowana, ponieważ odkąd się pojawiła ta kierowniczka w firmie, stosowała na mnie mobbing czego i tak nie udowodnię, bo wszyscy tam siedzą cicho jak myszy pod miotła. Muszę też zdać identyfikator i kartę obiegową. Czy ona jako kierowniczka może mi utrudniać takie czynności? Czy ma takie prawo?

anonim cytuj
18-04-2023
Jeżeli umowa i regulamin wewnętrzny firmy wymagają obiegówki i zdania identyfikatora, to nie może Ci tego utrudniać.
Na Twoim miejscu udałabym się do prezesa firmy, lub jego zastępcy i powiedziała o braku możliwości zdania identyfikatora, obiegówki, odebrania swoich rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie a separacja.
Witam jestem z mężem od 2 lat po ślubie mamy córkę, tego roku odziedziczyłam dom po tacie lecz z mężem nie mamy podpisanej rozdzielności jeśli sprzedam nieruchomość i kupię za te środki inną to będzie wliczać się do majątku małżeństwa czy w dalszym ciągu pozostanie jako dziedziczenie i mąż nie będzie miał do tego prawa ?? Proszę o rady i ewentualna pomoc jakie mogę zastosować druki prawne dodam również że z mężem jesteśmy w trakcie załatwiania sp...
Dożywotnia służebność.
Jestem właścicielem mieszkania, które zamierzam sprzedać ale w księdze wieczystej tego lokalu jest wpis w dziale 3 KW odnośnie ograniczonego prawa rzeczowego o nieodpłatnej dożywotnej służebności osobistej dla mojego dziadka i babci, którzy już zmarli. Mam pytanie czy sama muszę wyprostować te zmiany w księdze wieczystej czy podczas sprzedaży zrobi to notariusz....
Egzekucja z nieruchomości.
Czy Naczelnik Urzędu Skarbowego może prowadzić egzekucję ze wspólnej nieruchomości (działka w trakcie zabudowy) na zasadzie wspólności majątkowej małżeńskiej kiedy jeden z małżonków nie wiedział o długach drugiego? Doprecyzowując są to zaległe podatki po zamkniętej działalności gospodarczej do której drugi z małżonków w ogóle się nie wtrącał ani nie miał z tą działalnością nic wspólnego....
Zakaz wykonywania zawodu liczy się od wydania wyroku czy od uprawomocnienia go?
Witam. Znajomy miał wyrok za przekroczenie uprawnień oraz zakaz wykonywania zawodu na okres pięciu lat. Wyrok był z czerwca 2017, natomiast uprawomocnił się w styczniu 2018. Od której daty należy liczyć te pięć lat zakazu wykonywania zawodu? Z dobry dziękuję za odpowiedź ...

Wyszukiwarka