Wydanie rzeczy osobistych przed pracodawcę.

Zwracam się z uprzejmą prośbą o informację, czy pracodawca może odmówić pracownikowi, będącemu na wypowiedzeniu bez świadczenia pracy, wstępu na teren zakładu pracy w celu odebrania swoich prywatnych rzeczy z szafki? Czy jeżeli tak to jest zobowiązany do przekazania zawartości pracownikowi? Co jeżeli odmówi?
anonim cytuj
18-04-2023
Musi Ci je wydać. Inaczej byłoby to przywłaszczenie. Czy Cię wpuści, czy sam da te rzeczy, to już od szefa zależy?

anonim cytuj
18-04-2023
Jak koleżanka wyżej napisała, musi oddać, inaczej jest to zatrzymanie mienia. Szafkę powinien otworzyć komisyjnie, skoro nie możesz sam zabrać rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023
Sprawa jest dość skomplikowana, ponieważ odkąd się pojawiła ta kierowniczka w firmie, stosowała na mnie mobbing czego i tak nie udowodnię, bo wszyscy tam siedzą cicho jak myszy pod miotła. Muszę też zdać identyfikator i kartę obiegową. Czy ona jako kierowniczka może mi utrudniać takie czynności? Czy ma takie prawo?

anonim cytuj
18-04-2023
Jeżeli umowa i regulamin wewnętrzny firmy wymagają obiegówki i zdania identyfikatora, to nie może Ci tego utrudniać.
Na Twoim miejscu udałabym się do prezesa firmy, lub jego zastępcy i powiedziała o braku możliwości zdania identyfikatora, obiegówki, odebrania swoich rzeczy.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

626kpc
Artkul626 co oznacza ...
Była partnerka uniemożliwia mi kontakt z dzieckiem.
Była partnerka uniemożliwia mi kontakt z dzieckiem , odmawia spotkań lub nie zezwala na opiekę bez jej obecności . Podczas jej obecności zbiera informacje którymi później mataczy oraz reżyseruje . Co mogę zrobić w takiej sytuacji ? Jak zabezpieczyć kontakt z dzieckiem ?...
Badania okresowe w czasie pracy.
Jak, pod kątem prawnym, można zachować się w następującej sytuacji: pracownicy wykonują badania okresowe w czasie godzin swojej pracy, zazwyczaj większość pracowników wychodzi na 2-3h i to im wystarcza. Ale jest kilka takich osób, które zawsze potrzebują "zerwać się" na 4-5h i to przez 2 lub 3 dni. Łatwo wyliczyć, że w ten sposób przepada im 1-1,5 dnia pracy. Nie mam możliwości zweryfikować czy rzeczywiście potrzebują tyle czasu: może ...
Czy umowa o pracę bez podpisów jest nieważna?
W dniu 02.02 skończyła się moja umowa o pracę, dostałam kolejną umowę póki co drogą elektroniczną, ale jej nie podpisałam. Przepracowałam jeden dzień na nowej umówie, ale postanowiłam nie przedłużać jej. Mój pracodawca niestety nie jest w porządku, nie szanuje swoich pracowników, bardzo negatywnie to wpływa na moje zdrowie psychiczne. Po przemyśleniu wszystkiego stwierdziłam, ze nie chce nawiązywać dalszej współpracy z tym zakładem. Proszę o in...

Wyszukiwarka