Zwracam się z uprzejmą prośbą o informację, czy pracodawca może odmówić pracownikowi, będącemu na wypowiedzeniu bez świadczenia pracy, wstępu na teren zakładu pracy w celu odebrania swoich prywatnych rzeczy z szafki? Czy jeżeli tak to jest zobowiązany do przekazania zawartości pracownikowi? Co jeżeli odmówi?
Musi Ci je wydać. Inaczej byłoby to przywłaszczenie. Czy Cię wpuści, czy sam da te rzeczy, to już od szefa zależy?
anonim cytuj
18-04-2023
Jak koleżanka wyżej napisała, musi oddać, inaczej jest to zatrzymanie mienia. Szafkę powinien otworzyć komisyjnie, skoro nie możesz sam zabrać rzeczy.
anonim cytuj
18-04-2023
Sprawa jest dość skomplikowana, ponieważ odkąd się pojawiła ta kierowniczka w firmie, stosowała na mnie mobbing czego i tak nie udowodnię, bo wszyscy tam siedzą cicho jak myszy pod miotła. Muszę też zdać identyfikator i kartę obiegową. Czy ona jako kierowniczka może mi utrudniać takie czynności? Czy ma takie prawo?
anonim cytuj
18-04-2023
Jeżeli umowa i regulamin wewnętrzny firmy wymagają obiegówki i zdania identyfikatora, to nie może Ci tego utrudniać.
Na Twoim miejscu udałabym się do prezesa firmy, lub jego zastępcy i powiedziała o braku możliwości zdania identyfikatora, obiegówki, odebrania swoich rzeczy.
Witam.
Czy pracodawca ma prawo wliczyć 500+ do wyliczenia wczasów pod gruszą tłumacząc że muszę podać swoją sytuację finansową wszystkich domowników? Jest jakaś podstawa prawna mimo że 500+ nie jest opodatkowane?...
Witam. Czy policjant mający dziecko poniżej 4 roku życia musi się zgadzać na wyjazd na szkolenie, które trwa ponad miesiąc i jest ono oddalone o kilka set km od domu? Żona również pracuje na pełen etat....
Czy kierownik może usunąć grafik na połowę miesiąca jeśli wcześniej już był przekazany do informacji? Nie mam teraz żadnych informacji jak pracuje przez kolejne dwa tygodnie....
Przez rok odkładałem 1600 zł i uzbierałem sporo sumę , i teraz bym chciał je wpłacić do banku bo nie chcę ich trzymam w domu , a te sumę wypłacałem co miesiąc z konta i jest ślad wypłacania i czy mogę wpłaci bez problemu żeby urząd skarbowy się tym nie zainteresował ....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: