Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Jak odzyskać część działki zajętej przez sąsiada ?
Mam problem z sąsiadem. Dostałam w spadku działkę budowlaną wraz z domem, która graniczy z sąsiada działką. Sąsiad przywłaszczył sobie kawałek działki, twierdząc że zmarła sąsiadka pozwoliła mu mieć dojazd do domu (nie ma tego nigdzie na piśmie, jedynie on ma nagranie ) owszem sąsiadka się zgodziła ale tylko na czas budowy. Zaznaczam że ma dojazd do swojej działki z drogi gminnej. Co w takiej sytuacji zrobić? Czy ma on prawo sobie przywłaszczyć k...
Dyskryminacja? Nieprawidłowość? proszę o radę
Moja skarga dotyczy dyskryminacji w miejscu pracy oraz spraw związanych z urlopami. Pracuję w systemie zadaniowym 2 na 2 (dwa dni pracy dwa wolnego). Praca w ruchu ciągłym również w weekendy i święta. Od początku doświadczam dyskryminacji. Nie mam dzieci i jako jedyny jestem singlem. Kiedy któregoś z pracowników nie ma, bo jest na urlopie lub L4, zmienia się grafik i jestem wrzucany na weekend, który akurat mam wolny wg grafiku. W lipcu był...
Czy to oszustwo?
Hej, jakiś czas temu moja mama poznała pewnego mężczyznę w internecie, nigdy się nie widzieli, a ich kontakt sprowadza się tylko do rozmów telefonicznych i pisania SMSów. Okazało się, ze ten mężczyzna wysłał mojej mamie przekazem pocztowym 700zł(pieniądze dotarły dzisiaj) i teraz chce wysyłać 2000zł miesięcznie. Jest to dla mnie bardzo podejrzane, dlatego pisze post na grupie i proszę o rady. Czy w ten sposób moja mama może paść ofiarą jakiegoś o...
Reklamacja
Jak mam złożyć reklamację na biurko zakupione na firmę przez internet, blat po 3 miesiącach zagiął się na środku ,chyba za cienki jest. Sprzedajacy ma poniższy zapis w regulminie: 1. Sprzedający na podstawie art. 558§1 Kodeksu cywilnego całkowicie wyłącza odpowiedzialność wobec Klientów z tytułu wad fizycznych i prawnych (rękojmia)...

Wyszukiwarka