Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Koszty komornicze.
Mam taki problem że nie mieszkałem trochę w Polsce i oczywiście wiedziałam że mam zadłużenie. Dzisiaj po latach chciałbym je spłacić ale mam taki problem. Zadłużenia są dwa na kwotę 2500 zł otrzymałem dwa pisma od komornika. Z tym że jedna pani komornik naliczyła 1600 zł odsetek a drugi pan komornik naliczył 3 500. Oba zadłużenia są z roku 2014. I i teraz mam pytanie bo wyglądam i coś nie tak. Jak są naliczone odsetki i kiedy istnieje możliwość w...
Ojciec nie chce płacić alimentów na niepełnosprawne dziecko.
Ojciec nie chce płacić alimentów na dziecko (niepełnosprawne) bo twierdzi że przecież mam 500+, świadczenia, zasiłki i pieniądze na subkoncie w fundacji na leczenie dziecka. Twierdzi ze mam lepsze dochody niż on i wręcz to ja powinnam mu dokładać pieniądze. Zaznaczę ze do zbiórki na leczenie się nie przyczynił twierdząc ze nie potrafi udostępnić postu. Czy ojciec dziecka ma prawo nie płacić alimentów jeżeli w rzeczywistości ja dostaje większe pi...
Gdzie się zgłosić gdy pracodawca nie wypłaca wynagrodzenia?
Witam, pracodawca nie wypłacił mi całości wynagrodzenia ( za mało 1 500zł) i w świadectwie pracy wpisał mi że korzystałem z urlopu bezpłatnego 3 dni, a nie korzystałem. Czy jest sens składać pozew przeciwko niemu? I jaki jest mniej więcej koszt napisania takiego pozwu?...
Najem okazjonalny- Oszukany przez najemcę
Witam serdecznie, piszę tutaj poniewaz moze juz ktos mial podobne doswiadczenia i może mi poradzić co powinienem zrobić w tej sytuacji. Od ponad czterech lat wynajmuje mieszkania na umowie najmu okazjonalnego. Do tej pory mialem juz trzech lokatorów. Przy dwóch pierwszych nie bylo problemow. Mieszkanie zostało pozostawiane w stanie do posprzątania, lekkiego odświeżenia i mogłem wynająć je dalej. Przy ostatniej kobiecie odebrałem mieszkanie w moc...

Wyszukiwarka