Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Produkt niezgodny z opisem.
Witam serdecznie, Mam takie pytanie, bo co prawda wiem, że zawsze jest prawo do zwrotu do 14 dni, ale tutaj sytuacja jest trochę inna. A więc kupiłem gryf do gitary, od lutnika znalezionego na olx. Za gryf zapłaciłem 2 tysiące i umówiliśmy się na poszczególne parametry. Gdy przyszedł gryf, odebrałem go osobiście, okazało się, że nie ma on dokładnie takich parametrów jakie chciałem, mimo wcześniejszych ustaleń. Początkowo towar przyjąłem, bo pom...
Brak możliwości zażalenia.
Odbywając kare pozbawienia wolności odbyła się sprawa zaoczna bez mojego udziału i powiadomienia mnie o terminie sprawy! Nie otrzymałem postanowienia sądu, dlatego też nie mogłem się od decyzji odwołać. Od służby więziennej dowiedziałem się, że doszło mi następne 4 miesiące odsiadki z art178. To było około 2 miesięcy po wydaniu wyroku. Co najlepsze Nigdy nie zostałem zatrzymany pod wpływem prowadząc pojazd mechaniczny. Myślałem, że żyjemy w pańs...
Zaległy podatek.
Burmistrza Miasta .... postanowił wszcząć postępowanie w przedmiocie zakresu odpowiedzialności spadkobierców z tytułu zaległości podatkowej po zmarłej wpisanej jako płatnik w sprawie łącznego zobowiązania pieniężnego za okres od 2016 do 2023. Uzasadnienie z postanowienia sądu rejonowego wynika, że spadek po zmarłej nabyli dzieci spadkodawca pozostawił niezapłacone zaległości podatkowe. Stosownie do art. 97 ust 1 ustawy ordynacja podatkowa spadkob...
Wypowiedzenie umowy o pracę.
Cześć, zwalniam się z pracy. 27.10 mijają mi 3 lata stażu. Czy jeżeli złoże wypowiedzenie dajmy na to jutro. To obowiązuje mnie miesięczny czy 3-miesieczny okres wypowiedzenia? Bo Panie w kadrach twierdzą, że wypowiedzenie obowiązuje od 1.11 i wtedy będę miał już 3 lata stażu i obowiązuje mnie 3 miesięczne wypowiedzenie. Mają rację?...

Wyszukiwarka