Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Zostałam oskarżona przez pacjenta o kradzież niewielkiej sumy pieniędzy.
Witam pracuje w szpitalu i zostałam oskarżona przez pacjenta o kradzież niewielkiej sumy pieniędzy. Ja tego nie zrobiłam. W jakiej sytuacji jestem i jak się bronić....
Świadczenia rodzinne
przyjechałam właśnie do Polski z Niemiec . W Niemczech nie pobierałam niczego na dziecko gdyż nie posiadałam z synem nawet meldunku . Mój mąż pracuje w Niemczech ma gewerbe , mamy intercyzę i zaznaczam to nie jest Ojciec mojego syna, nie jest wpisany jako ojciec, złożyłam wniosek o 500 plus na dziecko miesiąc temu i dalej nic przyszła mi informacja z której nic nie rozumiem ponieważ wynika z niej że muszą sprawdzić czy mój mąż nie pobiera niczeg...
Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem. Czy może mi sprzedawca odmówić zwrotu? Co w takim przypadku?
Dzień dobry. Mam problem z zakupionym samochodem. Kupiłem samochód powypadkowy, delikatnie uszkodzony o czym wiedziałem po oględzinach pojazdu. Teraz gdy chciałem go naprawić okazało się, że te uszkodzenia, o których byłem poinformowany nie są jedyne, bo samochód był w taki sposób zabezpieczony do sprzedaży, żeby nie było ich widać. Dopiero po odkręceniu kilku części zobaczyłem, co było ukryte. Chciałbym zwrócić sprzedawcy ten samochód. Po pierw...
Zarzuty po odbiorze dzieła.
Witam. Na początku roku wykonywałem usługę u klientki polegająca na szpachlowaniu tynków gipsowym u niej w domu. Po wykonanej usłudze szpachlowania zgłosiłem zakończenie prac zgodnie z umową (e-mail). Zgodnie z zapisami w umowie "wszelkie uwagi przy odbiorze zostaną zanotowane w protokole". Podczas odbioru nie było żadnych uwag więc żadnego protokołu nie sporządziliśmy. Klientka się rozliczyła czyli dzieło zostało oddane. Był tylko e-ma...

Wyszukiwarka