Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu.
Nadszedł taki etap w życiu, że człowiek zaczął się rozglądać za własnym kątem, którego zakup będzie musiał wspomóc kredytem hipotecznym. W ogłoszeniach często można spotkać stwierdzenie 'spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu z założoną KW'. Czytając kilka artykułów, chciałbym się upewnić w następujących kwestiach: Docelowo chciałbym to zmienić w prawo własności. Zgodnie z prawem trzeba spełnić następujące kwestie: "Działka pod budynk...
Łączenie urlopu rodzicielskiego i wychowawczego
Dzień dobry, czy jest możliwe łączenie urlopu rodzicielskiego i wychowawczego? Przebywam obecnie na urlopie rodzicielskim (1/2 etatu), który łączę z wykonywaniem pracy (1/2 etatu), ale na tę drugą połowę wzięłam urlop wypoczynkowy (zaległy). Czy jest możliwe po wykorzystaniu całego zaległego urlopu i części bieżącego urlopu z tego roku, zawnioskowanie o urlop wychowawczy do końca okresu urlopu rodzicielskiego w wymiarze 1/2 etatu? A następnie po ...
Budowa domu na działce teściów.
Brat wraz z żoną po ślubie zaczęli budować dom na działce rodziców żony (teściów), teściowie ze względu na dopłaty dla rolników nie mogli od razu przepisać działki. dom powstał na działce teściów, plan domu również zakupiony na teściów, ale wszyscy wiedzą, że dom maił być ich. W okresie małżeństwa brat wraz z żoną i przy pomocy finansowej teściów postawił dom w stanie zamkniętym (niewiele pozostało aby tam wejść i mieszkać). Duża część faktur j...
Spis inwentarza.
Zmarła moja mama. Okazało się że spłacała karty kredytowe. Generalnie dużo rzeczy zatajała. Ciężko teraz powiedzieć czy miała jakieś ubezpieczenie prywatne. Czy my jakoś dzieci możemy się dowiedzieć gdzieś co mama posiadała? Czy bank może nam udzielić jakieś informacji ?...

Wyszukiwarka