Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Bezskuteczność egzekucji.
Witam. W e-sad wisi mi sprawa o odzyskanie pieniędzy, która nie zakończyła się dla mnie sukcesem - komornik nie był w stanie ściągnąć wierzytelności. Co teraz robić, kontaktowałem się z komornikiem, ponoć umorzył sprawę. Co teraz zrobić aby za jakiś czas (np. za kilka lat) znów spróbować odzyskać dług za pośrednictwem komornika? Czy e-sad ma jakieś narzędzie, które pozwoli w przyszłości na skierowanie ponownie sprawy do komornika. Czy może ko...
Pracodawca nie zatwierdził urlopu.
Żona ma problem z pracodawcą. Do 30.11.23 przebywa na urlopie wypoczynkowym bezpośrednio po macierzyńskim. Dzisiaj chciała złożyć wniosek o urlop wychowawczy 1.12.23-31.12.23. Pracodawca nie zapoznał się z wnioskiem, powiedział że go ani nie przyjmie ani tym bardziej nie podpisze żeby miała w razie w kopię że dostarczono. Kazał się kontaktować z księgowym. Księgowy nie odbiera telefonu. Kto jest uprawniony do odbioru takich dokumentów i przede ...
Alimenty
Witam. Sąd zasądził alimenty na kwotę 1800 zł. Ojciec dziecka wcześniej płacić 1200 tytułem zabezpieczenia. W postanowieniu jest punkt, że alimenty w kwocie 1800 są począwszy od dnia 20 stycznia. Sąd nadał klauzulę natychmiastowej wykonalności. Moje pytanie brzmi czy jak strona się odwoła, to alimenty będą płacone na kwotę z zabezpieczenia? Czy ojciec będzie musiał wyrównać alimenty do nowo zasądzonej kwoty? Czy gdy złoży zażalenie to alimenty z...
Zapadł wyrok (alimenty). Czy jest szansa się odwołać bądź zawiesić?
Witam, Zapadł wyrok, dostałem 4 miesiące do odsiadki za alimenty, czy jest jakaś szansa, żeby się od tego odwołać bądź warunkowo zawiesić? Do jakiego prawnika mogę się udać i czy to coś pomoże? co mogę w tej sytuacji zrobić?...

Wyszukiwarka