Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Kradzież rodzinnych pamiątek przez opiekunkę.
W ten weekend wzięliśmy się z rodziną za sprzątanie domu po babci, która zmarła w święta. Babcia była bardzo ciężko chora, dlatego na stałe przebywały z nią dwie opiekunki. Około 1,5 roku temu, gdy babcia była jeszcze w miarę świadoma, kazała mojej mamie zebrać biżuterię (naprawdę wartościową, duża jej część była w rodzinie od pokoleń) i zamknąć ją w wyznaczonej szafce, po czym pod nieobecność opiekunek sprawdzać, czy wszystko jest na swoim miej...
Jak policzyć alimenty wstecz?
Mam problem z ustaleniem kwot za alimenty. Złożyłam w sierpniu 2021 pozew o podniesienie alimentów z zabezpieczeniem. Dostałam zabezpieczenie w październiku na kwotę 700 zł płatne od. dnia złożenia. Wyliczyłam i dostałam po jakimś czasie to wyrównanie. W listopadzie sąd przyznał mi 1000 zł na takich samych zasadach jak poprzednio: płatne od dnia złożenia pozwu. Wyliczyłam na listopad i nie dostałam tego wyrównania. Dłużnik się odwołał i sąd zmn...
Zasiłek macierzyński a bezrobocie.
Pracownikowi urodziło się dziecko. Matka jest bezrobotna więc nie ma prawa do urlopu macierzyńskiego. Czy w takiej sytuacji pracownik też nie ma prawa do urlopu macierzyńskiego i rodzicielskiego, który mógłby wziąć za matkę?...
Odroczenie rozprawy.
W sądzie toczy się postepowanie o zmianę wyroku rozwodowego w zakresie wykonywania władzy rodzicielskiej. Złożone zostały wnioski dowodowe potwierdzające brak zainteresowania dzieckiem, dowody że ojciec na stałe przebywa za granicą co według KRIO jest trwałą przeszkodą w wykonywaniu władzy rodzicielskiej oraz została załączona opinia psychologa dziecięcego w której stwierdzono że dziecko nie zna ojca, nie chce się z nim spotykać i nie ma z nim wi...

Wyszukiwarka