Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.
Dzień dobry.
W zakładzie pracy jest lista na którą każdy ma się wpisać. Dotyczy szczepienia przeciwko covid 19. Czy pracodawca ma prawo zmusić pracowników do szczepienia ?
Czy jeżeli ktoś odmówi może to być powodem do zwolnienia dyscyplinarnego?
Pracuje w sklepie, a w mojej firmie jest nakaz szczepienia przeciwko covid do 10 grudnia, oraz obowiązek dostarczenia certyfikatu ze szczepienia.
Jeżeli nie ma prawa zmusić nas do tego, to jak się br...
Mam pytanie odnośnie zawieszenie komornika.
Sprawa wygląda tak wygrałam sprawę o podwyższenie alimentów były mąż płaci regularnie ale nie zapłacił mi pieniądze które sąd przeznaczył że ma zapłacić zaległości alimenty od złożenia wniosku w sumie wyszło to 1300 zł więc podałam go do komornika by ściągnął mu tą kwotę wszystko dostałam . A Były mąż pisze żebym poszła i zapytała bo po raz kolejny ściągnęli mu dużą kwotę. I co teraz mam zrobić ?
Cz...
Pisze w imieniu koleżanki, która poszukuje wniosku o zabezpieczenie alimentacyjne dla siebie. Złożyła wniosek o rozwód pięć miesięcy temu i niestety mąż przeciąga sprawę nie odbierając korespondencji, a ona teraz po takim czasie dopiero chce złożyć o zabezpieczenie na siebie, tylko czy można to zrobić z datą wstecz?...
Nieruchomość leśna stanowi współwłasność kilkudziesięciu osób. Część osób jest właścicielami, a część posiadaczami samoistnymi tej nieruchomości. Każda z tych osób posiada określoną część ułamkową w całej nieruchomości. Zmarł jeden z posiadaczy samoistnych tej nieruchomości, pozostawiając kilku spadkobierców. Czy jest możliwość aby jeden ze spadkobierców zasiedział udziały pozostałych spadkobierców tego samoistnego posiadacza ? Wiedząc, że nie mo...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: