Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Licytacja auta przez gminę.
Dzień dobry. Czy ktoś spotkał się z sytuacją, że auto zostało zabrane na parking policyjny z niewiadomych przyczyn. Właściciel auta nie żyje, auto na parkingu stało ponad 6 msc. Aktualnie trwa postępowanie o podział spadku, który odziedziczę. Na dzisiejszej wizycie na parkingu policyjnym dowiedzieliśmy się, że auto zostało zlicytowane przez gminę/miasto. Czy jest to możliwe, żeby gmina mogła wylicytować auto z niezakończoną sytuacja prawną? Przy...
Jak rozwiązać umowę o pracę?
Jestem kierowcą, umowa o pracę. Jak zwolnić się z dnia na dzień? Jak rozwiązać to prawnie? Jak odebrać niewykorzystany urlop?...
Właściciel mieszkania podnosi czynsz. Moje pytanie brzmi czy ma prawo tak zrobić?
Wynająłem pokój za X zł miesięcznie, w cenie są wszystkie rachunki za prąd, woda i internet. Mam zapisane w umowie, że to jedyna stała opłata. Parę dni temu właściciel oznajmił że w związku z wysokimi kosztami energii podnosi czynsz o Y zł, być może jak będą dalsze podwyżki to znów podniesie. Moje pytanie brzmi czy ma prawo tak zrobić? Jest ewentualność żeby wypowiedzieć umowę najmu ale obecnie nie znajdę nic w tej cenie a przy podpisywaniu umowy...
Wniosek o podwyższenie alimentów.
Witam, 1.wniosek o podwyższenie alimentów napisałam i złożyłam samodzielnie. 2. jest już odp. powanego, którą uzyskałam z czytelni. Sąd nie podjął jeszcze kroków w naszej sprawie. 3. pozwany ma pełnomocnika, w odpowiedzi kłamstwa, oczernianie mojej osoby i twierdzenia, że żyję w dostatku, mam wątpliwości co do zarobków, które są podane w odpowiedzi. Nie wspomnę już o podważanie moich kosztów, które na prawdę uczciwie policzyłam. moje pytanie:...

Wyszukiwarka