Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Umowa zlecenie.
Umowa zlecenie zawarta w lipcu do końca września 2024 ? Nie widzę żadnego zapisu o braku możliwości zerwania umowy . Zleceniodawca straszy ze nie mogę się zwolnić przed końcem umowy bo będą kary pieniężne. Czy nie można zerwać umowy przed czasem ? Nie podlega ta umowa ubezpieczeniu zdrowotnemu stąd kolejne pytanie czy l4 usprawiedliwia w takim wypadku od nieobecności w pracy ?...
Czy nauczyciel może sprawdzić zawartość plecaka dziecka?
Taka sytuacja: dziecku szkole zginely drobne rzeczy. Mama tego dziecka przychodzi do szkoly i karze pokazac innemu dziecku caly swoj plecak przy nauczycelce w celu sprawdzenia czy nie ma tam zaginionych rzeczy. Czy to jeat zgodne z prawem??? Jaki art.? ...
montaż monitoringu
Witam Mam dwa pytania Czy mogę bez zgody sąsiadów zamontować monitoring obejmujacy część wspólną spółdzielni mieszkaniowej? (montaż na mojej części nieruchomości) I czy nagranie mogę przekazać Policji w celu wystawienia mandatu za zanieczyszczczanie trawnika? Sąsiad wyprowadza tam psa a moje prośby o zaprzestanie tego "procederu" ma w nosie mimo że tam bawi się moje dziecko. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...
Zaparkowałam auto marketem przy ścianie i jakiś element konstrukcyjny spadł na auto. Co mam w tym momencie zrobić?
Mam problem. Zaparkowałam auto pod dużym marketem przy ścianie. I niestety po powrocie z zakupów jakiś element konstrukcyjny spadł na auto. Sklep podał nr polisy. Po zgłoszeniu do ubezpieczyciela i oględzinach auta, ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania, bo koszt naprawy przewyższa wartość auta. Co mam w tym momencie zrobić? Jestem bez auta i bez pieniędzy na nowe auto....

Wyszukiwarka