Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Rozwód a podział majątku.
Mam 2 samochody na siebie niestety kupione po ślubie teraz czekam.na sprawę rozwodową. I chciała bym sprzedać drugi samochód bo nie są mi potrzebne 2. Ale "jeszcze" mąż nie chce oddać mi ani samochodu ani dowodu rejestracyjnego żebym mogła auto na siebie przerejestrować. Dodam ze auto stoi na mnie ubezpieczenie także. Policjant kiedyś mi powiedział, że jeśli auto jest na mnie i ubezpieczenie tez to ja decyduje kto jeździ samochodem, al...
Renta / alimenty dla nienarodzonego dziecka
Witam , proszę o pomoc. Jestem w 7 miesiacu ciazy, natomiast ojciec dziecka popełnił samobójstwo… nie wiem co zrobić, poniewaz aktualnie nie pracuje. Nie byliśmy małżeństwem i nie wiem czy należą mi się jakieś świadczenia na zapomogę dziecka.. Partner pracował za granica - Holandia, Legalnie- przez agencje pracy. Z tego co czytałam przysługuje renta… gdzie najlepiej się udać dowiedzieć co w tej sytuacji ? ZUS ? Chodzi również o to ze jeżeli o...
Odwołanie darowizny jest możliwe?
Mam pytanie retoryczne. Siostra otrzymała kilka lat temu mieszkanie od mojego ojca pod warunkiem pomocy mu na starość (przepisał je na nią a nie umowa dożywocia). Siostra olewa ojca od wielu lat zajmuje się nim ja i mój brat (tata jeszcze dorabia sobie do emerytury ale jednak trzeba z nim jeździć do lekarza lub na zakupy, posprzątać mu w domu Itp.). Czy możemy z bratem starać się o zachowek od tej siostry? Nie chcieliśmy na początku od niej nic...
zepsuta drukarka a NIP
Zepsuła mi się drukarka fiskalna. Czy na czas naprawy można wszystkim drukować faktury zamiast paragonów? Na fakturę dla osoby nie mającej firmy musi być wpisany NIP?...

Wyszukiwarka