Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Kupiłam kosmetyk który zamiast pomóc, zaszkodzil (Jak zareklamować?)
Kupilam kosmetyk na allegro. W nazwie Anti Irritate. Podrażnil mi skóre i wystąpiła mocna reakcja alergiczna. Zamiast pomóc, bardzo zaszkodzil. Sprzedawca skontaktował mnie z producentem. Producent poprosil z zdjecia, numer produktu, nazwe, obajwy oraz dane teleadresowe. Jak wygladaja takie reklamacje. Wole oddac przez Smart Allegro. Niz inwestowac w koszty kuriera zeby odsylac do producenta, ktory nakazuje wypelniac kolejne ankiety. Czy sp...
ekwiwalent za niewykorzystany urlop
Witam Mam pytanie czy komornik może zabrać ekwiwalent za niewykorzystany urlop??...
Przepisanie połowy domu po śmierci.
Dzień dobry, Chciałbym pokrótce opisać sytuację. Rodzice mieszkają w domu (dwa oddzielne wejścia). Połówka w której mieszkają rodzice jest przepisana na mamę. Druga połówka była przepisana na dziadków, którzy obecnie nie żyją. Za życia nie chcieli uregulować prawnie drugiej połówki (bez wnikania w szczegóły). Teraz druga połówka stoi pusta, moi rodzice zajmują się tą częścią. Po stronie dziadka jest jeszcze dwójka rodzeństwa, reszta nie żyje ale...
Złożyłem zawiadomienie o przestępstwie z art. 161 2kk, prokurator wydał postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia.
Dzień dobry, złożyłem zawiadomienie o przestępstwie z art. 161 2kk, prokurator wydał postanowienie o odmowie wszczęcia dochodzenia, napisałem zażalenie do prokuratury i sąd na posiedzeniu podtrzymuje decyzję prokuratora, a ja jestem pewien że osoba wiedziała o tym że jest na coś chora ale mi o tym nie powiedziała, co w tej sytuacji powinienem zrobić? pozdrawiam...

Wyszukiwarka