Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.
Witam.
W e-sad wisi mi sprawa o odzyskanie pieniędzy, która nie zakończyła się dla mnie sukcesem - komornik nie był w stanie ściągnąć wierzytelności.
Co teraz robić, kontaktowałem się z komornikiem, ponoć umorzył sprawę.
Co teraz zrobić aby za jakiś czas (np. za kilka lat) znów spróbować odzyskać dług za pośrednictwem komornika?
Czy e-sad ma jakieś narzędzie, które pozwoli w przyszłości na skierowanie ponownie sprawy do komornika. Czy może ko...
Żona ma problem z pracodawcą. Do 30.11.23 przebywa na urlopie wypoczynkowym bezpośrednio po macierzyńskim.
Dzisiaj chciała złożyć wniosek o urlop wychowawczy 1.12.23-31.12.23.
Pracodawca nie zapoznał się z wnioskiem, powiedział że go ani nie przyjmie ani tym bardziej nie podpisze żeby miała w razie w kopię że dostarczono. Kazał się kontaktować z księgowym. Księgowy nie odbiera telefonu. Kto jest uprawniony do odbioru takich dokumentów i przede ...
Witam.
Sąd zasądził alimenty na kwotę 1800 zł. Ojciec dziecka wcześniej płacić 1200 tytułem zabezpieczenia. W postanowieniu jest punkt, że alimenty w kwocie 1800 są począwszy od dnia 20 stycznia. Sąd nadał klauzulę natychmiastowej wykonalności. Moje pytanie brzmi czy jak strona się odwoła, to alimenty będą płacone na kwotę z zabezpieczenia? Czy ojciec będzie musiał wyrównać alimenty do nowo zasądzonej kwoty? Czy gdy złoży zażalenie to alimenty z...
Witam, Zapadł wyrok, dostałem 4 miesiące do odsiadki za alimenty, czy jest jakaś szansa, żeby się od tego odwołać bądź warunkowo zawiesić? Do jakiego prawnika mogę się udać i czy to coś pomoże? co mogę w tej sytuacji zrobić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: