Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Jaka jest stawka godzinowa w 2024r. ?
Byłem na rozmowie o pracę gdzie zostałem przyjęty. Będę pracował na pół etatu na umowie o pracę. Zaproponowano mi stawkę 25.25 zł za godzinę pracy. Prace będę wykonywać tylko w godzinach nocnych więc będę miał 20 procent dodatku za pracę w godzinach nocnych. Wiem ,że teraz stawka z nowym rokiem wzrosła i również że może być stawka niższa na umowie pod warunkiem ,że pracodawca to wyrówna np. dodając premie itd. Czy te dodatkowe 20% za godziny noc...
Zwolnienie z podatku dochodowego do 26 roku życia.
Moja mama aktualnie jest właścicielem mieszkania. Będzie chciała je przekazać w darowiźnie (czyli nie jest to opodatkowane) mi, czyli jej córce. Mam 19 lat, studiuje i nie pracuje. Wiem że osoby do 26 roku są zwolnione z podatku dochodowego. Jeśli wynajmę te mieszkanie to będzie to mimo wszystko jakaś moja forma zarobku. I teraz pojawia się pytanie, czy będę musiała odprowadzać podatek za te mieszkanie czy nie?...
Wniosek do sądu za odmowę przyjęcia mandatu.
Ile czasu ma policja na skierowanie wniosku do sądu za odmowę przyjęcia mandatu odmówiłem przyjęcia mandatu i mija ponad miesiąc i cisza nawet dzwoniłem do sądu nie wniesiono żadnej sprawy...
jak kupic działkę,która jest podzielona na 4?
Witam, mam problem szwagier chce kupić działkę od ciotki, problem wynika z tego że działka jest podzielona na 4 działki, 2 po niżej 30 arów, 2 po ponad 30 arów. Szwagier dalsza rodzina, ani nie jest rolnikiem indywidualnym. Notariusz twierdzi że musi wszystko iść przez KOWR (ziemia jest klasy 5). Czy da się w jakiś sposób to ominąć?...

Wyszukiwarka