Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Czy w sądzie rejonowym udzielą mi informacji na temat pewnej działki i jego właściciela
Witam, chciałabym zapytać, czy aby dowiedzieć się kto jest właścicielem pewnej działki, wystarczy pójść do wydziału ksiąg wieczystych w sądzie rejonowym i poprosić o numer księgi tej działki i sprawdzić na portalu internetowym kto nim jest ? Czy też można po prostu dowiedzieć się od razu w tym wydziale? Czy może nie każdy może otrzymać takie informacje? Jak to wygląda ?...
Szanse na warunkowe umorzenie postępowania
Witam. Będę musiała odpowiedzieć za swoje czyny. Kradłam w sklepie kilkanaście- kilkadziesiąt razy… Nie dostałam jeszcze wezwania na policję na przesłuchanie, ale myśle ze stanie się to niebawem. Dlatego tez nie wiem co na mnie znaleźli i na jaka kwotę. Może to być 3000zl ale również 7000 zł, naprawdę nie wiem ile będą grzebać . Zastanawiam się czy w moim przypadku kiedy ilość tych kradzieży jest znaczna… mam szanse na warunkowe umorzen...
Kto odpowiada za stan utrzymania drogi/alejki na terenie Rodzinnych Ogrodów Działkowych?
Pytam z uwagi na uszkodzenie pojazdu o wystający z ziemi element ogrodzenia, który w wysokiej trawie ,pomiędzy koleinami po ostatnich deszczach nie był widoczny. Zahaczenie podwoziem skutkowało dość poważnymi uszkodzeniami pojazdu. Zarząd działek nie chce wskazać numeru polisy ubezpieczyciela ROD celem naprawy uszkodzenia twierdząc, że winę ponoszę ja bo bez jakichkolwiek ustaleń stwierdza że : bagażnik był załadowany, ja nie dostosowałem prędkoś...
Apelacja
Ile czasu sąd ma na rozpatrzenie apelacji w 2023r ?...

Wyszukiwarka