Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.
Dzień dobry. Proszę o poradę w kwestii NFZ a mianowicie brakiem ubezpieczenia zdrowotnego a leczeniem szpitalnym. Otóż naliczono mi zaległość w wysokości 5tys zł - co mogę zrobić w tej kwestii ?Prosić o umorzenie, rozłożenie na raty czy mam inne opcję? Będę wdzięczna za wszelkie informacje....
Dzień dobry, czy w momencie przekazania mieszkania do wynajmu w protokole zdawczo- odbiorczym muszą być spisane wszystkie usterki/zniszczenia? Czy jeżeli nie zostanie to zawarte w protokole sprzed wynajmu, wynajmujący może obarczyć najemcę i w rezultacie np. nie oddać kaucji? Czy można jakoś dowieść braku wyrządzenia szkód przez najemcę?...
Witam. Jestem osobą prywatną. Jestem zatrudniony w firmie normalnie na umowę o pracę.
Mam dodatkową zdolność/umiejętność, którą mogę wykorzystać by sobie "dorobić". Chciałbym się ogłosić na portalach społecznościowych, ale pytanie. Co muszę spełnić/zrobić żeby było to 100% legalne? Słyszałem o czymś takim jak działalność nierejestrowana. Czy mogę mieć problemy jeśli ktoś zgłosi do skarbówki, że deklaruje się na jakąś usługę nie mając...
W najbliższym czasie planuję zakup nieruchomości na kredy hipoteczny. W interesującej mnie nieruchomości mieszka pan, który chce zrobić transakcję wiązaną i za pieniądze ze swojej nieruchomości kupić drugą nieruchomość.
Jak mogę zabezpieczyć się przed taką sytuacją że ja nieruchomość kupię natomiast ten pan się nagle rozmyśli i nie będzie chciał się wyprowadzić?
Jestem całkowicie zielony w takich kwestiach także miłe będą wszelkie porady...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: