Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Pozew o zapłatę.
Jakie pismo powinnam złożyć w sądzie o odzyskanie pieniędzy za niepłacenie rachunków/czynszu itp.? Osoba zameldowana, która mieszka w moim mieszkaniu od dwóch lat nie dokłada się do opłat....
Użytkowanie auta po rozwodzie.
Witam, mój były mąż domaga się abym umożliwiła mu korzystanie z auta które zakupiłam w trakcie trwania małżeństwa. Pierwsza sprawa o podział majątku miała miejsce w lutym tego roku i we wniosku zostało wskazane ze auto zostaje u mnie zwłaszcza że ja za nie zapłaciłam i od samego początku sama ponosiłam wszelkie koszty utrzymania tego auta. Były na naszej wspólnej działce budowlanej chce zrobić przyłącze kanalizacyjne i ja miałam mu napisać oświad...
Działania terenowe komornika.
Zastanawia mnie kwestia egzekucji komorniczej z wejściem do lokalu w którym nie mieszka dłużnik. Dlaczego? Kiedyś dostałem na swój adres list z firmy windykacyjnej adresowany do właściciela mieszkania sprzed 20 lat. Mieszkanie jest moją własnością od ponad 5 lat kalendarzowych (bliżej 10 ) Urodziło się jednak w mej głowie pytanie: a co gdyby komornik przyszedł do mojego mieszkania w którym kiedyś zamieszkiwał dłużnik, otworzył by pod moją nie...
Praca przy zbiorze malin.
Dzień dobry ja z zapytaniem bo nie wiem już co mam robić , pracowałam przy zbiorze malin , zarobiłam 2700, z czego wypłacili mi 1000zl a na resztę miałam zaczekać ok tygodnia .Minęło już dwa tygodnie nie odbierają telefonu nie odpisują na smsy . Czy w tej sytuacji mogę coś zrobić czy już raczej zapomnieć o pieniądzach?...

Wyszukiwarka