Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

JEDNORAZOWE ZLECENIE (UMOWA O DZIEŁO)
Chciałabym jednorazowo zatrudnić sprzątaczkę do sprzątnięcia mieszkania po remoncie, całość zajmie maksymalnie dwie godziny. W jaki sposób muszę to zrobić, aby odbyło się to legalnie, w jaki sposób jako osoba prywatna sporządzić umowę? Czy chcąc zatrudnić osobę prywatną (nie firmę sprzątającą) muszę to gdzieś zgłaszać?...
Zasiedzenie nieruchomości rolnej.
Babcia zapisała mi grunt, który przez ostatnie 25 lat obsiewał sąsiad umową ,, na słowo". Dodam że nie płacił żadnych podatków. Czy taki pan może ubiegać się o zasiedzenie ?...
Czy mam obowiązek odpowiedzieć na pismo wysłane przez adwokata na mojego e-maila ?
Czy mam obowiązek odpowiedzieć na pismo wysłane przez adwokata na mojego e-maila ? Listu za potwierdzeniem odbioru nie było. Wyznaczył mi termin 7 dni co mnie śmieszy, bo nie ma żadnego przepisu na odpowiedź na jego zadania, w dodatku to ja jestem osoba poszkodowana w tej sprawie....
Podstawa prawna do złożenia reklamacji w banku-utrata pieniędzy.
W dniu wczorajszym zostałam oszukana na olx. Wystawiłam ogłoszenie na OLX w sprawie sprzedaży. Odezwała się do mnie kobieta na whatsappie, że jest chętna na zakup i załatwi kuriera. Kazała mi wejść w link, który wyglądał jak strona inpostu, wybrałam swój bank i poproszono mnie o imię, nazwisko, hasło. Pani powiedziała, że przelew powinien dojść wieczorem. Po jakiejś godzinie ponownie do mnie napisała, że transakcja się nie powiodła i ponownie kaz...

Wyszukiwarka