Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.
Jestem cztery lata po rozwodzie. Mam dwóch synów. którzy mają 20 i 22 lata . Nie uczą się już, starszy syn pracuje. Czy mogę rozliczyć się z Urzędem Skarbowym jako osoba samotnie wychowująca dzieci ?...
Witam, czy lekarz ma prawo odmówić przyjęcia chorego pacjenta mówiac że wszystkie numerki przyjęć na dany dzień są wykorzystane? Dodam że jej to dalszy ciąg choroby i chory nadal jest chory....
Jak mogę się dowiedzieć za co mam zajęcie na koncie na 2 tysiące od skarbówki? Istnieje jakaś infolinia czy muszę się udać fizycznie do placówki?
Mam 21 lat i jestem nieprzerwanie uczniem i nie mam w ogóle pomysłu dlaczego mam zajęcie od urzędu skarbowego......
Witam, mam pytanie co zrobić w sytuacji jeżeli kierowca nie będzie chciał mnie wpuścić do autobusu mimo, że spełniam regulamin?
Ostatnio właśnie kierowca mi zagroził, że nie wpuści mnie do autobusu, bo w regulaminie jest "małe zwierzę domowe". Napisane jest jak byk "zwierzę domowe" które jest zabezpieczone i jedzie na kolanach może być w autobusie. Oczywiście on uznał, że mój pies z którym jechałam nie jest zwierzęciem domowy...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: