Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.
Zmarła moja mama, która posiadała mieszkanie o wartości 300 tyś. W związku z tym mieszkanie odziedziczył mój tato, mój brat i ja po 1/3. Mój tato ma jednak syna z pierwszego małżeństwa, z którym nigdy nie utrzymywał kontaktów. Syna wydziedziczył u notariusza, przyjmijmy iż skutecznie. Została jednak wnuczka, z którą tato utrzymuje kontakt. Czy po Jego śmierci wnuczka ta dziedziczy Jego część mieszkania? Czy należy Jej się zachowek a jeśli tak to ...
Ojciec dziecka wystąpił o obniżenie alimentów aż o połowę kwoty, argumenty to umowa na najniższej krajowej i że mu się urodziło dziecko. Naszym synem się nie interesuje od urodzenia, prawie 3 lata. Kiedyś powiedział że zacznie się interesować jak będzie duży. Czy ma szansę na takie obniżenie?...
Cześć, jestem przedstawicielem medycznym i w mojej firmie permanentnie wystepują braki towarowe - leki, które promuję są niedostępne. Czy pracodawca ma prawo mnie z tego rozliczać ? Czy jeśli mam nałożony plan na dany lek i jest on ciągle niedostępny to pracowawdca ma prawo brać jego realizację do całościowego wyniku ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: