Zaległy urlop.

Z końcem kwietnia kończy mi się UOP na czas określony. Nie będę przedłużał umowy i tu moje pytanie: czy pracodawca ma obowiązek udzielenia mi zaległego urlopu?
anonim cytuj
18-04-2023
Nie ma obowiązku informowania pracodawcy o braku chęci kontynuacji umowy. W takiej sytuacji pracodawca powinien wypłacić ekwiwalent, chyba że wcześniej będzie uzgodnione, to wtedy pracodawca będzie chciał oddać wolnym niż wypłacić.

anonim cytuj
18-04-2023

Sugerowane Tematy

Podatek od sprzedaży.
W 2016 otrzymałyśmy z siostra spadek, w 2020 była sprawa o zniesienie współwłasności i ja mam działkę 900 m , siostra 990. Teraz chce swoją sprzedać. Czy będę musiała zapłacić podatek od sprzedaży bo nie upłynęło 5 lat od podziały jeśli tak to w jakiej części ?...
Jak sprawdzic czy ktoś na mnie nie wziął kredytu ?
Jak sprawdzic czy ktoś na mnie nie wziął kredytu ?...
Kredyt na nr PESEL
Hej, czy jest możliwość aby wziąć kredyt posiadając czyjś numer PESEL bez serii i numeru dowodu?...
Wysokie alimenty.
Szukam orzecznictwa dot. alimentów, ale zasądzających wysokie kwoty. Wszystko co znajduję, to max 2-2,5 tys. Czytałam na tym forum wiele postów, napisałam nawet do jednego z autorów z prośbą o dokończenie swojego wątku o informację jakie alimenty zostały zasądzone, ale cisza. Interesują mnie okoliczności zasądzania alimentów w okolicach 5-10 tys zł i więcej na jedno dziecko. Jeśli ktoś zna takie orzeczenia lub wie w jaki sposób i gdzie szukać,...

Wyszukiwarka