Zrzec się majątku i długów.

Zmarł ojciec, który zrzekł się sądownie, bardzo dawno temu swoich dzieci i nie utrzymywał z nimi kontaktu. Czy mają one zatem obowiązek pochować ojca z własnych środków? Czy należy udać się do notariusza i jeśli ojciec zrzekł się dzieci?
anonim cytuj
13-04-2023
Zrzekł się, w sensie wydziedziczył testamentem?

anonim cytuj
13-04-2023
Zrzekł się dzieci podczas rozprawy sądowej, gdy tym dzieciom ustalono nową rodzinę zastępczą. O testamencie nic mi nie wiadomo.

anonim cytuj
13-04-2023
Tzn. utracił prawa rodzicielskie i dzieci zostały adoptowane tzn. przysposobione całkowicie przez kogoś innego (zmiana nazwiska itd.)? Czy dzieci były w pieczy zastępczej do 18rz z możliwością adopcji?
Dopytuje, bo w polskim prawie nie da się zrzec dzieci, można utracić prawa do opieki albo mieć ograniczone prawo, ale nie da się zrzec rodziny.

anonim cytuj
13-04-2023
Raczej pozbawienie władzy rodzicielskiej lub ograniczenie władzy rodzicielskiej

anonim cytuj
13-04-2023
Znam prawidłową nomenklaturę, ale chce odpowiednio skomunikować się, tak by zrozumiała intencje czynności.

anonim cytuj
13-04-2023
Muszę dopytać u źródła. Rodzeństwo zostało rozmieszczone w swojej rodzinie i tak m.in. babcia stała się prawnym opiekunem.

anonim cytuj
13-04-2023
Nie można się zrzec dzieci, nie ma takiej możliwości. Jak również nie można się zrzec spadku po śmierci... Spadek można odrzucić.

anonim cytuj
13-04-2023

Sugerowane Tematy

Zasiedzenie.
Po ilu latach zamieszkiwania po rodzicach domu należy się zasiedzenie....
rozmnażanie i sprzedaż gryzoni w celach zarobkowych.
Nie wiem jak zabrać się za temat dotyczący zwierząt. Ktoś poprosił mnie o przedstawienie sytuacji i co w takiej sytuacji zrobić. Pewna osoba sprzedaje gryzonie w celach zarobkowych. Dziewczyna rozmnaża na potęgę szczury hodowlane i je sprzedaje. Nie ma pojęcia jak się za to wziasc a dalej to robi. Szczury, każdy jeden który został od niej kupiony wymagał po tygodniu hospitalizacji. Koszt leczenia takiego szczurka to koszt w granicach 1000zl. ...
Ankieta bezpieczeństwa osobowego
Witam. Mąż musi w pracy złożyć ankietę bezpieczeństwa osobowego do informacji tajnych i ścisłe tajnych. Postępowanie sprawdzające trochę trwa, a ja miałam ostatnio nieprzyjemna sytuacje. Mianowicie czeka mnie pewnie sprawa karna ponieważ ukradłam dosyć sporo w sklepie. Jeszcze nie dostałam żadnego wezwania na policję, ale wiem ze tak się stanie. Moja sytuacja wyglada nie ciekawie nie wiem co mnie czeka. Nigdy nie byłam karana ale obawiam si...
Zakaz prowadzenia pojazdów.
Witam, co mi grozi za jazdę z zakazem prowadzenia pojazdów mechanicznych? Zakaz jest na 3 lata i wiem, że dopiero po tym czasie mogę znowu zdawać egzamin na prawko, które też zostało zabrane, a potrzebuje teraz auta na dojazdy do pracy dosłownie 10 km w jedna stronę, tylko czy warto ryzykować Stan dokumentu: Zatrzymany przez Starostę (PJ, PT) Powody zmian: Przekroczenie prędkości o ponad 50 km/h w obsz. zab., Ponowne przekroczenie 24 punktów. P...

Wyszukiwarka