Odszkodowanie za kolizje z dzikim zwierzęciem

Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie?
anonim cytuj
28-02-2023
Pytanie, czy znak był odwołany lub była określona odległość jego obowiązywania.

anonim cytuj
28-02-2023
Nie było, określonej odległości i nie był odwołany.

anonim cytuj
28-02-2023
Oczywiście ubiegać się można (w tym przypadku ważne jest, żeby była cała procedura zachowana), tylko na 99% roszczenie poleci do śmieci, bo był znak, potem tylko droga sądowa.

anonim cytuj
28-02-2023
Policja była wezwana? Masz notatkę?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak.

anonim cytuj
28-02-2023
To próbować można.

anonim cytuj
28-02-2023
Od czego najlepiej zacząć? Zarządca dróg?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak, napisać do zarządcy

anonim cytuj
28-02-2023

Sugerowane Tematy

Ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych.
Mam dość. Od ponad roku ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych. W zeszłym roku wzięto na mnie kredyt online w banku (sprawa się toczy w prokuraturze), a miesiąc temu sprowadzono na moje dane samochód osobowy z Austrii, a co za tym idzie urząd obciążył mnie podatkiem akcyzowym. Toczy się postępowanie w trzech urzędach - tym, który wystawił tytuł, ten, w którym ktoś złożył taka deklarację w moim imieniu oraz moim, tym, który ściąg...
Alimenty na dziecko.
Witam, proszę o poradę. Urodziłam parę dni dziecko, ojciec ma firmy (które nie są na niego). Jaka kwotę alimentów można uzyskać ? Ojciec chce płacić 500 zł ja się z tym nie zgadzam gdyż koszty są dużo większe chociażby ze względu na to ze 90% mojego wynagrodzenia teraz pójdzie na opłatę mieszkania....
Czy czterolatek może mieć swoje konto bankowe?
Mam po byłym mężu postępowania komornicze z blokada konta, co miesiąc mam z wynagrodzenia o prace potrącane pieniądze wpływa mi tylko kwota wolna od zajęć.. Chcę założyć mojemu niepełnosprawnemu czteroletniemu dziecku konto na które wpływały by świadczenia 500 +, oraz zasiłek pielęgnacyjny. Czy dziecko w tym wieku może mieć swoje konto?, Czy jeśli będę współwłaścicielem konta to również komornik może je zająć?...
Czy przewoźnik może zakazać używania telefonów komórkowych?
Dzień dobry, Dziś byłam świadkiem ciekawej sytuacji w busie pewnego prywatnego przewoźnika. Mianowicie kobieta rozmawiająca przez telefon (w momencie, kiedy bus jeszcze stał na stanowisku tj. kierowca nie był w trakcie jazdy) została przez niego dosyć perfidnie upomniana, że ma natychmiast przestać rozmawiać gdyż w busie obowiązuje "zakaz używania telefonów komórkowych" po czym kierowca wskazał palcem na stosowną naklejkę umieszczoną n...

Wyszukiwarka