Odszkodowanie za kolizje z dzikim zwierzęciem

Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie?
anonim cytuj
28-02-2023
Pytanie, czy znak był odwołany lub była określona odległość jego obowiązywania.

anonim cytuj
28-02-2023
Nie było, określonej odległości i nie był odwołany.

anonim cytuj
28-02-2023
Oczywiście ubiegać się można (w tym przypadku ważne jest, żeby była cała procedura zachowana), tylko na 99% roszczenie poleci do śmieci, bo był znak, potem tylko droga sądowa.

anonim cytuj
28-02-2023
Policja była wezwana? Masz notatkę?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak.

anonim cytuj
28-02-2023
To próbować można.

anonim cytuj
28-02-2023
Od czego najlepiej zacząć? Zarządca dróg?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak, napisać do zarządcy

anonim cytuj
28-02-2023

Sugerowane Tematy

Chcę odpisac sie współwłasności auta
Pytanie co zrobić gdzie mogę zgłosić lub co radzicie zrobić. Otóż jestem współwłaścicielem samochodu mojego byłego partnera ja tym autem nie jeżdżę prosiłam go by mnie wypisał z wszystkich dokumentów minął miesiąc i on nie ma chyba zamiaru tego zrobić dodam że jeździ nie ubezpieczonym autem a nieche mieć z tego tytułu żadnych problemów....
Kopiowanie ogłoszeń.
Gazety i portale internetowe publikują ogłoszenia nadsyłane przez ludzi i firmy. * Kto ma prawo autorskie do tych ogłoszeń? * Czy można legalnie kopiować ogłoszenia z portali i gazet, aby opublikować je we własnym źródle (portalu lub gazecie)? Mam na myśli republikację suchej informacji (przepisanie treści)....
Nieuczciwa konkurencja.
Pracowałem przez dłuższy czas na zasadzie umowy o współpracę (świadczyłem usługi jako jednoosobowa działalność gospodarcza). Bez zapisów o zakazie konkurencji, ale z klauzulą poufności. Jakiś czas temu nasze drogi z pracodawcą się rozeszły (umowa o współpracy wypowiedziana). Ja świadczyłem sobie usługi dalej we już na własną rękę dla nowych klientów. Ostatnio jednak jeden z klientów mojej starej firmy, którego bardzo zaniedbano po moim odejściu ...
Czy szef ma obowiązek zapewnić nam wodę pitną i do umycia kubka czy sztucicy?
Witam. Mam problem z moim szefem a mianowicie: pracuje w zakładzie pracy chronionej jako pracownik ochrony fizycznej bez licencji. Obszar do pilnowania i patrolowania jest duży, bo na posterunek żeby dojść to jest 2 km ponad. Do tego dochodzą patrole podczas służby i podczas powrotu na bazę jeszcze jeden. Dodam, że wszędzie chodzimy pieszo. Zmiany są 12 godzinne (dniówka i nocka). Czy inspektor ma obowiązek zapewnić nam wodę pitną i do umycia kub...

Wyszukiwarka