Odszkodowanie za kolizje z dzikim zwierzęciem

Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie?
anonim cytuj
28-02-2023
Pytanie, czy znak był odwołany lub była określona odległość jego obowiązywania.

anonim cytuj
28-02-2023
Nie było, określonej odległości i nie był odwołany.

anonim cytuj
28-02-2023
Oczywiście ubiegać się można (w tym przypadku ważne jest, żeby była cała procedura zachowana), tylko na 99% roszczenie poleci do śmieci, bo był znak, potem tylko droga sądowa.

anonim cytuj
28-02-2023
Policja była wezwana? Masz notatkę?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak.

anonim cytuj
28-02-2023
To próbować można.

anonim cytuj
28-02-2023
Od czego najlepiej zacząć? Zarządca dróg?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak, napisać do zarządcy

anonim cytuj
28-02-2023

Sugerowane Tematy

Problem z odebraniem nadgodzin.
Problem jest następujący: pracuję jako asystent na okienku w placówce Poczty Polskiej. Tydzień temu z przyczyn ode mnie niezależnych mój czas pracy został przekroczony o około 45 minut. Według grafiku kończyłem pracę o 15.30 po zamknięciu poczty o godzinie 15.00. Ponieważ był to mój ostatni dzień na tej konkretnej placówce gdzie zastępowałem inną osobę byłem zobligowany do przewiezienia swoich rzeczy oraz kluczy od placówki na inny urząd pocztow...
Służebność osobista mieszkania.
Mam zapytanie: Czy jeśli w umowie darowizny jest zapis na życzenie darczyńców o dożywotniej i bezpłatnej oraz niepodzielna służebność osobista mieszkania- czy to trzeba zgłosić do ksiąg wieczystych? Czy bez tego wpisu Umowa darowizny ma moc prawną? Drugie zapytanie: Mój ojciec wydziedziczył przy Umowie darowizny syna z I małżeństwa. Moja matka z kolei miała syna z I małżeństwa, który zmarł, ma 2 dzieci. Nie wydziedziczyła swojego syna. Jakie p...
Odsetki za opóźnienie w zapłacie.
Witam, Pismem z dnia 25.09.2022 r. odstąpiłam od umowy sprzedaży - wada prawna rzeczy. Pismo wysłane Pocztą Polską - poleconym za potwierdzeniem odbioru. Po nieudanej próbie doręczenia 27.09.2022, przesyłka dwukrotnie awizowana (27.09.2022 r i 05.10.2022 r. ) - bez skutku. Moim zdaniem pismo celowo nieodebrane przez sprzedawcę. Pytanie: W pozwie o wydanie nakazu zapłaty od jakiego dnia liczyć odsetki za opóźnienie?...
Działalność nierejestrowana.
Mam pytanie jeżeli osoba ma 4 dzieci nie pracuje na żądaną umowę o pracę żyje z renty dziecka i 500 plus a obecnie dorabia na tortach ile może dorobić żeby nie płacić podatku w urzędzie skarbowym torty robione w domu....

Wyszukiwarka