Odszkodowanie za kolizje z dzikim zwierzęciem

Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie?
anonim cytuj
28-02-2023
Pytanie, czy znak był odwołany lub była określona odległość jego obowiązywania.

anonim cytuj
28-02-2023
Nie było, określonej odległości i nie był odwołany.

anonim cytuj
28-02-2023
Oczywiście ubiegać się można (w tym przypadku ważne jest, żeby była cała procedura zachowana), tylko na 99% roszczenie poleci do śmieci, bo był znak, potem tylko droga sądowa.

anonim cytuj
28-02-2023
Policja była wezwana? Masz notatkę?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak.

anonim cytuj
28-02-2023
To próbować można.

anonim cytuj
28-02-2023
Od czego najlepiej zacząć? Zarządca dróg?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak, napisać do zarządcy

anonim cytuj
28-02-2023

Sugerowane Tematy

Jak sprawdzić dewelopera?
Cześć, rozglądam się na rynku pierwotnym i mam parę mieszkań na oku. Nie mam natomiast zielonego pojęcia jak sprawdzić w jakiej kondycji finansowej jest deweloper. Gdzie mogę uzyskać takie informacje i czy w ogóle ktoś może mi takowych udzielić? I druga kwestia - jeśli rynek wtórny, jak sprawdzić czy mieszkanie nie ma jakiejś hipoteki czy innego zadłużenia? Księgi wieczyste itp. to dla mnie czarna magia....
Opłata komornicza po spłacie zadłużenia.
Witam, mam taką sytuację, że jest dług który dotyczy dwóch dłużników. Jeden dłużnik ma komornika i został na poczet tego długu zlicytowany jego dom. Z kolei drugi dłużnik ma potrącaną kwotę z emerytury na poczet tego długu u innego komornika nr 2. Po licytacji domu i planie podziału na początku października bank otrzymał taką kwotę jaką zgłosił do komornika nr 1 tj. 108 000. Komornik nr 1 dodatkowo pobrał swoje koszty egzekucyjne. Tutaj sprawa ...
Jak rozliczyć PIT w imieniu niepełnoletniego dziecka.
Witam. Czy uczeń 2 klasy szkoły branżowej ,otrzymując pit-11 od pracodawcy ,musi rozliczyć się z Urzędem Skarbowym ? W kwietniu ma 18 lat....
Wyprowadzka bez zachowania okresu wypowiedzenia
Moi drodzy. Potrzebuje porady. Razem z narzeczonym wynajmujemy mieszkanie. W mieszkaniu mamy stara instalację wodną, która przecieka. Trzech fachowców stwierdziło, że musi być ona cała wymieniona. Właściciele latają dziury zamiast ją wymienić. Codziennie zakręcamy wodę, aby nic się nie wydarzyło. Czy w związku z tą sytuacją możemy wyprowadzić się bez zachowania okresu wypowiedzenia? Mamy dość zastanawiania się, czy noc będzie spokojna, czy przyjd...

Wyszukiwarka