Odszkodowanie za kolizje z dzikim zwierzęciem

Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie?
anonim cytuj
28-02-2023
Pytanie, czy znak był odwołany lub była określona odległość jego obowiązywania.

anonim cytuj
28-02-2023
Nie było, określonej odległości i nie był odwołany.

anonim cytuj
28-02-2023
Oczywiście ubiegać się można (w tym przypadku ważne jest, żeby była cała procedura zachowana), tylko na 99% roszczenie poleci do śmieci, bo był znak, potem tylko droga sądowa.

anonim cytuj
28-02-2023
Policja była wezwana? Masz notatkę?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak.

anonim cytuj
28-02-2023
To próbować można.

anonim cytuj
28-02-2023
Od czego najlepiej zacząć? Zarządca dróg?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak, napisać do zarządcy

anonim cytuj
28-02-2023

Sugerowane Tematy

Sąsiad chce podłączyć się do mojego odpływu, który jest w ścianie nośnej
Witam serdecznie. Jestem najemca mieszkania w którym sama przeprowadzałam gruntowne remonty. Sąsiad który wynajął mieszkanie za ścianą chce abym pozwoliła mu przekłuć się przez ścianę nośną do mojej łazienki w celu podłączenia się do mojego odpływu. Na tą chwilę sąsiad na odpływ ale chce zwiększyć średnicę rury i przenieść go w inne miejsce. Do odpływu chce podłączyć WC i prysznic. Mam obawy ze skutkowało by to zapychaniem się rury lub wybiciem d...
obciążenie finansowe
Dzień dobry, córka podjęła pracę w sklepie na umowę zlecenie. W sklepie znajduje się punkt Lotto, który obsługują wszyscy pracownicy. Podczas nieobecności szefa zniknęły zdrapki o wartości około 400 zł. Szef podejrzewa jednego z pracowników, ale nie jest wstanie udowodnić kradzieży tej osobie. Poinformował, że z najbliższej wypłaty odejmie każdemu część pieniędzy żeby pokryć stratę. Jeśli złodziej przyzna się do winy to pieniądze mają zostać zwr...
Zyski z adsense a podatki
Mam małą stronkę internetową, na której co prawda nic nie robię, ale są tam reklamy od google (adsense), i co miesiąc mam z tego tytułu ok. 500zł. Czy w zwiazku z tym jestem zobowiazany do rozliczania sie z dochodu, placic podatki, albo zalozyc dzialalnosc gospodarcza?...
Umowa kupna/sprzedaży samochodu
Witam, czy w umowie kupna sprzedaży (samochód) wymagany jest numer i seria dowodu? Czy bez tych danych umowa jest nieważna i nie da zarejestrować się samochodu? Kupujący chce napisać taką umowę, ponieważ nie ma ważnego dowodu ale według mnie jest ona nieważna....

Wyszukiwarka