Odszkodowanie za kolizje z dzikim zwierzęciem

Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie?
anonim cytuj
28-02-2023
Pytanie, czy znak był odwołany lub była określona odległość jego obowiązywania.

anonim cytuj
28-02-2023
Nie było, określonej odległości i nie był odwołany.

anonim cytuj
28-02-2023
Oczywiście ubiegać się można (w tym przypadku ważne jest, żeby była cała procedura zachowana), tylko na 99% roszczenie poleci do śmieci, bo był znak, potem tylko droga sądowa.

anonim cytuj
28-02-2023
Policja była wezwana? Masz notatkę?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak.

anonim cytuj
28-02-2023
To próbować można.

anonim cytuj
28-02-2023
Od czego najlepiej zacząć? Zarządca dróg?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak, napisać do zarządcy

anonim cytuj
28-02-2023

Sugerowane Tematy

Zachowek
Witam,podpisałam u notariusza ugodę o zachowek z bratem,który zobowiązał się do wypłaty .. Teraz jego żona wygraża się że mnie zniszczy i że nie zostawi tak tej sprawy i poniosę dużo większe koszty niż kwota którą otrzymam.. Czy mam się czego obawiać ze strony prawnej? Czy może wymóc w sposób prawny żebym opiekowała się grobem ojca? ...
okres wypowiedzenia
Dzień dobry, 30.09 złożyłam podanie o rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron z dniem 30.11. Podanie zostało rozpatrzone pozytywnie. Prowadzę także jednoosobową działalność gospodarczą. Chciałam zamiast pracy na etat poświęcić swój cały czas prowadzeniu tejże działalności. Niestety okazało się, że jestem poważnie chora i w połowie listopada muszę poddać się operacji plus później dalsze leczenie. Zakładam, że do pracy będę mogła wrócić o...
Zasiedzenie działki przez gminę.
Cześć wszystkim. Posiadam działkę na której gmina wybudowała budynek który nie został skończony. Budowa rozpoczęła się w 1997r. I nie jest skończona. Czy jest możliwe zasiedzenia działki przez gminę? Ile lat ewentualnie jest czasu na wszczęcie postępowania przeciwko gminie?? Czy jest możliwość przerwania tego zasiedzenia ??...
Darowizna pożyczki.
Dwa lata temu przekazałem bratu pieniądze w formie pożyczki (przelewem ponad 50 tys.). Zdecydowaliśmy, że te pieniądze bratu daruje. Proszę o radę jak mógłbym tego dokonać? Najchętniej zmieniłbym tą pożyczkę na darowiznę. Czy w takim wypadku wystarczyłaby zwykła umowa między nami i jakby musiała ona wyglądać?...

Wyszukiwarka