Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie?
Pytanie, czy znak był odwołany lub była określona odległość jego obowiązywania.
anonim cytuj
28-02-2023
Nie było, określonej odległości i nie był odwołany.
anonim cytuj
28-02-2023
Oczywiście ubiegać się można (w tym przypadku ważne jest, żeby była cała procedura zachowana), tylko na 99% roszczenie poleci do śmieci, bo był znak, potem tylko droga sądowa.
Sklep wielkopowierzchniowy i należąca do sklepu ( jedna firma ) hurtownia spożywcza , pracownicy zatrudnieni na etatach sprzedawcy , magazynierów . Dotychczas , sklep jak i hurtownia obsługiwane były w kwestiach porządku , czystości w obu obiektach jak również w toaletach dla pracowników oraz klientów , a także szatniach i stołówkach przez zewnętrzną firmę sprzątającą.
Na dzień dzisiejszy z powodu braku firmy sprzątającej , pracodawca nakazuje c...
Witam,
Miesiąc temu przyjąłem się do pewnej firmy w której większość to Ukraińscy pracownicy. Pracujemy po 12h razem z weekendami. W tym miesiącu przepracowałem 290h. Jak to wygląda prawnie? Jaka jest ilość godzin, która nie może zostać przekroczona? Ukraińcy sami sobie ustalili taki system pracy po 12h na dwie zmiany. Od 7 do 19 oraz od 19 do 7....
Dzień dobry. Moja mama ponad 30 lat temu przepisała mieszkanie nowe w bloku mojemu bratu. Posiada ona jeszcze jedną nieruchomość - mieszkanie w starej kamienicy.- wymaga ono generalnego remontu ( wymiany : instalacji elektrycznej, centralnego ogrzewania i wodociągowej, drzwi , podłogi , wyrównania ścian) Mama zrobiła testament u notariusza , w którym do całości spadku powołała moją córkę. Mimo ,że mama jeszcze żyje mój brat już mi zapowiedział że...
Dzień dobry. Moja mama miała małe gospodarstwo rolne (pasieka) z wujkiem na mocy umowy cywilnej. Po śmierci mamy mam postanowienie sądowe, że nabywam w całości inwentarz po zmarłej.
Przyszedł czas wpisania mnie do księgi wieczystej. Przy postanowieniu nie było podane, że mama ma ziemię.
Rozliczenie podatku od spadku już złożyłem.
Mam papiery rolnicze, ale nie chcę prowadzić tam żadnej działalności rolniczej.
Czy przy wpisaniu mnie do księgi w...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: