Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie?
Pytanie, czy znak był odwołany lub była określona odległość jego obowiązywania.
anonim cytuj
28-02-2023
Nie było, określonej odległości i nie był odwołany.
anonim cytuj
28-02-2023
Oczywiście ubiegać się można (w tym przypadku ważne jest, żeby była cała procedura zachowana), tylko na 99% roszczenie poleci do śmieci, bo był znak, potem tylko droga sądowa.
Mam dość. Od ponad roku ktoś wykorzystuje moje dane osobowe w celach majątkowych. W zeszłym roku wzięto na mnie kredyt online w banku (sprawa się toczy w prokuraturze), a miesiąc temu sprowadzono na moje dane samochód osobowy z Austrii, a co za tym idzie urząd obciążył mnie podatkiem akcyzowym. Toczy się postępowanie w trzech urzędach - tym, który wystawił tytuł, ten, w którym ktoś złożył taka deklarację w moim imieniu oraz moim, tym, który ściąg...
Witam, proszę o poradę. Urodziłam parę dni dziecko, ojciec ma firmy (które nie są na niego). Jaka kwotę alimentów można uzyskać ? Ojciec chce płacić 500 zł ja się z tym nie zgadzam gdyż koszty są dużo większe chociażby ze względu na to ze 90% mojego wynagrodzenia teraz pójdzie na opłatę mieszkania....
Mam po byłym mężu postępowania komornicze z blokada konta, co miesiąc mam z wynagrodzenia o prace potrącane pieniądze wpływa mi tylko kwota wolna od zajęć..
Chcę założyć mojemu niepełnosprawnemu czteroletniemu dziecku konto na które wpływały by świadczenia 500 +, oraz zasiłek pielęgnacyjny. Czy dziecko w tym wieku może mieć swoje konto?, Czy jeśli będę współwłaścicielem konta to również komornik może je zająć?...
Dzień dobry,
Dziś byłam świadkiem ciekawej sytuacji w busie pewnego prywatnego przewoźnika. Mianowicie kobieta rozmawiająca przez telefon (w momencie, kiedy bus jeszcze stał na stanowisku tj. kierowca nie był w trakcie jazdy) została przez niego dosyć perfidnie upomniana, że ma natychmiast przestać rozmawiać gdyż w busie obowiązuje "zakaz używania telefonów komórkowych" po czym kierowca wskazał palcem na stosowną naklejkę umieszczoną n...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: