Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie?
Pytanie, czy znak był odwołany lub była określona odległość jego obowiązywania.
anonim cytuj
28-02-2023
Nie było, określonej odległości i nie był odwołany.
anonim cytuj
28-02-2023
Oczywiście ubiegać się można (w tym przypadku ważne jest, żeby była cała procedura zachowana), tylko na 99% roszczenie poleci do śmieci, bo był znak, potem tylko droga sądowa.
We wrześniu ubiegłego roku, wynajęłam mieszkanie z chłopakiem on jest najemcą, natomiast ja jestem dopisana jako ,, z osobą może mieszkać”, niestety ale nie układa nam się i chciałabym się wyprowadzić. Mamy podpisaną umowę najmu okazjonalnego, nie jest nic wspominanie o okresie wypowiedzenia. Bardzo proszę o pomoc w kwestii jaki okres wypowiedzenia mnie obowiązuje ?...
Witam. Z dniem 30sierpnia brat wyprowadził się z mieszkania wynajmowanego gdzie miał umowę najmu podpisana do 30.09. Właściciel mieszkania pobrał wcześniej kaucję do tej pory jej nie oddał i domaga się od brata aby ten jemu zapłacił czynsz za wrzesień i grozi że podejmie odpowiednie kroki. Czy właściciel może tak zrobić?...
Czy mogę wnieść sprawę przeciwko prokuraturze albo sądowi? W 2018 został mąż oszukany i mimo zapłaty nie otrzymaliśmy pustaków i stali na budowę domu. Ok 25 tys. Sprawa toczy się kilka lat bez żadnych efektów. Winni mataczyli, sprzedawali majątek a nas straszyli. Prokuratura przekazała sprawę do sądu a Ci nawet nie wiedzą dlaczego. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić jakoś czy prokuratura albo sąd dokonali wszystkich niezbędnych kroków alby uz...
Moja babcia przed laty udostępniała mieszkanie naszej dalszej rodzinie za pomocą ustnej umowy użyczenia. Złożyła już im wypowiedzenie umowy użyczenia na piśmie za potwierdzeniem odbioru i czas wyprowadzki już się skończył, a oni nie zamierzają się stamtąd wyprowadzić. Babcia właśnie będzie składać pozew o eksmisję i chce im naliczać czynsz za bezumowne zamieszkiwanie lokalu. Wiemy jednak, że taka sprawa może ciągnąć się latami...
Czy mógłby ktoś...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: