Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie?
Pytanie, czy znak był odwołany lub była określona odległość jego obowiązywania.
anonim cytuj
28-02-2023
Nie było, określonej odległości i nie był odwołany.
anonim cytuj
28-02-2023
Oczywiście ubiegać się można (w tym przypadku ważne jest, żeby była cała procedura zachowana), tylko na 99% roszczenie poleci do śmieci, bo był znak, potem tylko droga sądowa.
Moja mama przepisała mi dom, w zapisie jest dożywotnie zamieszkanie. Teraz jest ciężko chora, leżąca, niezdolna do samodzielnej egzystencji. Nie jestem w stanie się nią opiekować bo mam niepełnosprawne dzieci. Czy mogę znaleźć jej miejsce w DPSie czy muszę zapewnić jej opiekę w domu?...
Jestem osobą, która ukończyła 18 lat. Studiuje zaocznie, pracuje na pół etatu (najniższa krajowa- Ok. 1400 zł netto) za studia płace 600 zł.
Moja mama odcięła nas (mnie, ojca, rodzeństwo) mimo płacenie rachunków od internetu, prądu, wody.
Dom, w którym mieszkamy jest na nią, sąd wydał decyzje, że po sprzedaży rodzice podzielą się pieniędzmi po 50%.
Czy mogę ubiegać się od niej o alimenty?
Słyszałam, że jeśli chodzi o studiowanie zaocznie jest...
Witam czy jesli Majatek mojego ojca opiewa na 1000000 i ma trojke dzieci. Ja otrzymalem dom z dzialka i budynkami gospodarczymi o wartosci 500000 bez wylaczenia ze schedy spadkowej.Kazdy z reszty rodzenstwa otrzymal w gotowce i dzialkach po 250000 z wylaczeniem ze schedy spadkowej. Czy dwojga z rodzenstwa moze wymagac jakiegos zachowku ode mnie ?...
Witam, dzisiaj zaszła sytuacja w wynajmowanym przeze nie mieszkaniu w bloku, że zalałem sąsiada z dołu. Wąż od pralki który wisiał na wannie spadł z niej i zalał podłogę łazienki, zorientowałem się po kilku minutach, że woda z węża zalewa łazienkę. Szybko wziąłem się za wycieranie podłogi do sucha lecz było już za pózno, sąsiad z dołu zapukał do drzwi i poinformował o zalaniu ( nie wiem w jakim stopniu bo po próbie zainteresowania się sprawą i ze...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: