Odszkodowanie za kolizje z dzikim zwierzęciem

Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie?
anonim cytuj
28-02-2023
Pytanie, czy znak był odwołany lub była określona odległość jego obowiązywania.

anonim cytuj
28-02-2023
Nie było, określonej odległości i nie był odwołany.

anonim cytuj
28-02-2023
Oczywiście ubiegać się można (w tym przypadku ważne jest, żeby była cała procedura zachowana), tylko na 99% roszczenie poleci do śmieci, bo był znak, potem tylko droga sądowa.

anonim cytuj
28-02-2023
Policja była wezwana? Masz notatkę?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak.

anonim cytuj
28-02-2023
To próbować można.

anonim cytuj
28-02-2023
Od czego najlepiej zacząć? Zarządca dróg?

anonim cytuj
28-02-2023
Tak, napisać do zarządcy

anonim cytuj
28-02-2023

Sugerowane Tematy

1-miesięczny okres wypowiedzenia.
Proszę o pomoc. Kiedy zacznie się 3 miesięczny okres wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, dla osoby zatrudnionej 16.06.21 chodzi mi o to kiedy jest ostatni moment, żeby złożyć wypowiedzenie zachowując 1-miesięczny okres wypowiedzenia....
18 tysięcy przychodu rocznego. Czy mam obowiązek opłacać ryczałt do urzędu skarbowego?
Wynajmuje mieszkanie. Mój roczny przychód to 18 tys zł, 1500 zł miesięcznie. Czy mam obowiązek opłacać ryczałt do urzędu skarbowego?...
Dodatek węglowy.
Przychodzę z pytaniem, czy właściciel budynku ( lokal wynajmowany) może żądać ode mnie faktur za opał, który został zakupiony z dodatku węglowego, wiosek składałam sama na siebie i na adres loku wynajmowanego....
Sprawca uciek z miejsca kolizji, co moge zrobić?
Dzień dobry. 30 września miałem kolizję z prawdopodobnie pijanym kierowcą. Sprawca zbiegł z miejsca zdarzenia. Podałem policji Numer rejestracyjny, markę, kolor pojazdu oraz rysopis sprawcy. Po czym dostaje pismo po nowym roku z Komendy powiatowej policji że sprawa została umorzona z powodu niewykrycia sprawcy. Czy podałem zbyt mało informacji? Co mogę zrobić aby wyegzekwować rzetelne podejście do sprawy? Dziękuję i Pozdrawiam....

Wyszukiwarka