Jak wygląda sytuacja z ubezpieczeniem, jak jeleń wleciał w samochód a znak A-18b był 6 km przed zderzeniem? Czy da się uzyskać jakiekolwiek odszkodowanie?
Pytanie, czy znak był odwołany lub była określona odległość jego obowiązywania.
anonim cytuj
28-02-2023
Nie było, określonej odległości i nie był odwołany.
anonim cytuj
28-02-2023
Oczywiście ubiegać się można (w tym przypadku ważne jest, żeby była cała procedura zachowana), tylko na 99% roszczenie poleci do śmieci, bo był znak, potem tylko droga sądowa.
Witam, od 2 miesięcy zalegam z czynszem w prywatnej kamienicy dostałem pisemne wypowiedzenie najmu bez uprzedniego pisma o uregulowanie płatności w ciągu miesiąca i odłączono mi gaz czy tak można?...
Otrzymałem 25.08.2023 r. Wezwanie na posiedzenie sądu penitencjarnego w sprawie dot. Uchylenia mi zezwolenia na odbywanie kary w systemie SDE. Problem w tym, że wezwanie to jest na 9.10.2023r A kara, która odbywam w systemie SDE kończy mi się 18.09.2023r.
Jak mam to rozumieć?...
Mądre głowy proszę o pomoc.
Sprawa wygląda następująco ,mój syn uczeń 2 klasy szkoły branżowej lat 17.Ma praktyki zawodowe przez całe wakacje do tego co drugą sobotę i niedzielę ma być w pracy .Nie zostało, ustalone też większe wynagrodzenie czyli kwota za powyższą pracę w granicach 330 zł za miesiąc. Czy to zgodne z przepisami??
Jego przełożony twierdzi ,że to dlatego iż w roku szkolnym był nieobecny w pracy 10 dni i musi nadrobić te godziny....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: