Czy ktoś jest w stanie pomoc w sprawie wypowiedzenia umowy o prace na czas nieokreślony od strony pracodawcy?
Podobno powinno być uzasadnione dlaczego dana osoba została zwolniona. Na rozwiązaniu umowy jest tylko mowa o likwidacji stanowiska pracy. ( z czego druga osoba która zajmowała się tym samym, tylko miała inna nazwę stanowiska, została). Czy można żądać od pracodawcy uzasadnienia?
To jest właśnie uzasadnienie. Osoba która została ma inne stanowisko. Nie ma znaczenia jej zakres obowiązków.
anonim cytuj
13-02-2023
A w sytuacji gdy wyleciał kolega, który miał stanowisko pracy takie samo jak 2 inne osoby? I w dzień gdy dali mu wypowiedzenie, dwóm tym osobom zmienili nazwę stanowiska (pewnie z datą wstecz).
anonim cytuj
13-02-2023
Mogą zredukować zespół do jednej osoby i pozostałe osoby zwolnić. To jest w pełni legalne i podchodzi pod likwidację stanowiska bądź redukcję etatów. Nielegalne się staje wtedy gdy w przeciągu pół roku od redukcji zatrudnia się nową osobę na dokładnie to samo stanowisko.
anonim cytuj
13-02-2023
Legalna jest zmiana nazwy stanowiska innych osób w tym samym czasie? Po to, żeby daną osobę zwolnić (skoro przyczyną jest likwidacja stanowiska pracy, a 3 osoby miały takie stanowisko to pozostałym dwóm trzeba było zmienić).
Chciałbym się upewnić, czy dobrze myślę, mianowicie teść wraz ze swoją siostrą odziedziczyli dom po rodzicach (po połowie). Miało to miejsce w czasie, gdy teść był w związku małżeńskim z teściową (która wcześniej wyrzuciła teścia z ich wspólnego domu, ale bez żadnego postępowania sądowego, po prostu miała taki kaprys, do rozwodu nie doszło). Obecnie teść umiera i zastanawia się, czy po jego śmierci jakaś część odziedziczonego po rodzicach domu pr...
Jest szansa na odzyskanie pożyczonych pieniędzy (przelew bankowy ) osoba nie kwapi się z ich oddaniem
Dodam ,że podane konto nie jest na osobę która pożyczała pieniądze....
Witam prracuje od 8 mc na umowe zlecenie ,nie mam ukonczone 26 lat złozyłam taka deklaracjie pracodawcy przy zatrudnieniu .Teraz okazuje sie ze zycie mnie zakoczyło i jestem w ciazy ,w ZUS powiedziano mi ze nie mam takowych sładek odprowadzanych prosze o rade co moge w tej sytuacji zrobic ,bo przaktycznie zostaje bez srodkow do zycia bez pracy bo pracodawca nie chce kobiety w ciazy zasilek dla bezrobotnych tez nie przysłiuguje nie wiem co robic ,...
Mam problem z byłym mężem, który ciągle się miga od płacenia alimentów.
Komornik jest, złożyłam wniosek o egzekucje z ruchomości. (I nic nie dało). Byłam na policji zgłosić sprawę, ale nie było pełnych 3 miesięcy w nie płaceniu. Bo cwaniak płaci tak co ileś czasu. Ostatnio była wpłata ok. 200 zł a zasadzone alimenty to 600. Zadłużenie ok. 10 tys. Ręce mi opadają, bo nie mam pojęcia co zrobić. Założył swoja działalność i ukrywa dochody....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: