Praca, zebranie online w czasie urlopu.

Czy pracodawca ma prawo oczekiwać ode mnie, żebym trakcie urlopu połączyła się online na zebranie? Nie było o tym mowy wcześniej, informacja pojawiła się z dnia na dzień. Dodatkowo w ten dzień i o tej godzinie mam wizytę lekarską z dzieckiem.
anonim cytuj
12-02-2023
Nie ma prawa oczekiwać.

anonim cytuj
12-02-2023
Nie ma prawa.

anonim cytuj
12-02-2023
Udawaj ze „jesteś w jaskini” i „telefon Ci się rozładował” bo jeżeli masz urlop to masz urlop i praca Cie nie interesuje.

anonim cytuj
12-02-2023
Jest taka opcja, ale wtedy pracodawca musi "odwołać pracownika z urlopu", oddać ten dzień do puli dostępnych dni urlopowych, oraz pokryć ewentualne koszty Twoje i innych (jeśli np. było się na wakacjach z rodziną) za niewykorzystane rzeczy (np. opłacony z góry hotel) i za konieczność powrotu do pracy (czyli chociażby bilety na powrót do domu).
Jeśli to ma być tylko zebranie online, to chyba najlepiej byłoby się zgodzić na nie (o ile to możliwe) i dostać dodatkowy dzień wolny kiedy indziej.
Ale jeśli oficjalnie wciąż będziesz mieć urlop (pracodawca cię z niego oficjalnie nie odwoła), to nie musisz nic robić.

anonim cytuj
12-02-2023
No ale jeśli w tym czasie będzie w poradni u lekarza z dzieckiem, to trudno wymagać, żeby się rozdwoiła.

anonim cytuj
12-02-2023

Sugerowane Tematy

Błąd sprzedawcy. była zła cena podana i anulował zamówienie, czy może tak zrobić? co w takiej sytuacji?
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę. Mój brat z przyszłą bratową chcieli zamówić zaproszenia ślubne. weszli na stronę internetową która ich interesowała i wybrali sobie zaproszenia . Na stronie głównej zaproszenie kosztowało 14 zł, ale po tym jak kliknęło się w dane zaproszenie pokazała się cena około 7 zł lub 7 zł z groszami. Moja bratowa postanowiła zamówić, ponieważ była to duża różnica cenowa i doszła do wniosku, że może jest jakaś Promoc...
garaz blaszany a pozwolenie na budowe
Cześć wszystkim! Szukam potwierdzenia, jak prawidłowo „ugryźć” formalności przy wolno­stojącym garażu, który chcę postawić na działce budowlanej w pow. otwockim. Chodzi dokładnie o model Garaż Premium od Volussi (link w stopce). Kilka danych technicznych – na potrzeby oceny, czy mieści się w uproszczonej ścieżce: powierzchnia zabudowy 33 m² (szer. 5,9 m × gł. 5,4 m) – producent od razu reklamuje go jako „garaż ≤ 35 m² bez pozwolenia” volu...
Pożyczka wzięta dla kogoś.
Mam taki problem ponieważ kilka miesięcy temu wziąłem pożyczke dla kolegi. Nie spisalismy żadnej umowy. Pożyczka w wysokości 1000 zł do spłaty 1900 w prowidencie. po pewnym czasie przestał się odzywać i mnie unikał. Dał mi tylko na 1 ratę i mam takie pytanie chce iść zgłosić to zajście na policję. Czy np. Takie smsy mogą w czymś pomóc : " JESTEŚ MOIM WAFLEM BO SPŁACIŁEŚ MI PROWIDENTA FAJO"... Lub " A TY JESTEŚ TAKI PUSTY ŻE ZA MNI...
Wypadek przy pracy.
Czy taki zapis w protokole powypadkowym wypadku przy pracy: - zaskoczenie niespodziewanym zdarzeniem - pośpiech podczas wykonywanej pracy - brak koncentracji na wykonywanej czynności - nieprawidłowe wykonywanie prac ręcznych transportowych, tj. niezgodnie z obowiązującą instrukcją BHP dot. zasad bezpiecznego wykonywania ręcznych prac Stwierdza się, że wypadek jest wypadkiem przy pracy. Wypadek był zdarzeniem nagłym, spowodowany przyczyną ze...

Wyszukiwarka