Praca, zebranie online w czasie urlopu.

Czy pracodawca ma prawo oczekiwać ode mnie, żebym trakcie urlopu połączyła się online na zebranie? Nie było o tym mowy wcześniej, informacja pojawiła się z dnia na dzień. Dodatkowo w ten dzień i o tej godzinie mam wizytę lekarską z dzieckiem.
anonim cytuj
12-02-2023
Nie ma prawa oczekiwać.

anonim cytuj
12-02-2023
Nie ma prawa.

anonim cytuj
12-02-2023
Udawaj ze „jesteś w jaskini” i „telefon Ci się rozładował” bo jeżeli masz urlop to masz urlop i praca Cie nie interesuje.

anonim cytuj
12-02-2023
Jest taka opcja, ale wtedy pracodawca musi "odwołać pracownika z urlopu", oddać ten dzień do puli dostępnych dni urlopowych, oraz pokryć ewentualne koszty Twoje i innych (jeśli np. było się na wakacjach z rodziną) za niewykorzystane rzeczy (np. opłacony z góry hotel) i za konieczność powrotu do pracy (czyli chociażby bilety na powrót do domu).
Jeśli to ma być tylko zebranie online, to chyba najlepiej byłoby się zgodzić na nie (o ile to możliwe) i dostać dodatkowy dzień wolny kiedy indziej.
Ale jeśli oficjalnie wciąż będziesz mieć urlop (pracodawca cię z niego oficjalnie nie odwoła), to nie musisz nic robić.

anonim cytuj
12-02-2023
No ale jeśli w tym czasie będzie w poradni u lekarza z dzieckiem, to trudno wymagać, żeby się rozdwoiła.

anonim cytuj
12-02-2023

Sugerowane Tematy

Sprzedałam używany wózek dla dziecka, nowi właściciele go reklamują bo brakuje jednej części. Czy muszę oddać im pieniążki?
Witam w piątek 25.11 tego roku sprzedaliśmy wózek 3w1 młodej parze. Oglądali wózek bardzo dokładnie co im z resztą wszystko pokazywałam co i jak. W sobotę popołudniu facet do mnie pisze że nie ma pałąka do spacerówki ( w czasie oglądania nawet ja nie zauważyłam ani oni że tego pałąka nie ma. Jeszcze pani oglądała pasy od spacerówki jak się zapina to by od razu i ja i ona zorientowała się że tego pałąka nie ma ) My z mężem kupiliśmy wózek tamtego...
Czy pozbawienie władzy rodzicielskiej to też brak widzeń i wszelkich kontaktów z dzieckiem?
Czy ojciec 10 letniego syna pozbawiony władzy rodzicielskiej może założyć sprawę o widzenia z dzieckiem? Z tego co mi wiadomo to pozbawienie władzy rodzicielskiej to niemożność decydowania o sprawach dziecka. Czy pozbawienie władzy rodzicielskiej to też brak widzeń i wszelkich kontaktów z dzieckiem? Czy mimo pozbawienia praw rodzicielskich jest sens o starania się przed sądem o widzenia z synem?...
Sprzedaż samochodu
Witam, sprawa wygląda następująco. Sprzedałem samochód używany marki Chrysler klientowi z Katowic, ja mieszkam w szczecinie. Kupujący zadzwonił po tygodniu że w aucie uległa uszkodzeniu uszczelka pod głowicą. Dzwoni do mnie ze to jest wada ukryta i żąda zwrotu kosztów naprawy. Co mam zrobić w takim wypadku? Proszę o pomoc. Dzięki....
Naliczanie godzin nadliczbowych.
W zakładzie pracy funkcjonuje elektroniczny system rejestracji czasu pracy, który jak mniemam pozwala na dokonywanie różnego rodzaju zestawień. Pracownicy często kończą pracę z przekroczeniem regulaminowego czasu. W ciągu dnia są to minuty - od kilku do nawet kilkudziesięciu, jednak w skali miesiąca (okres rozliczeniowy), po podsumowaniu, byłyby to już godziny. Pracodawca nie wypłaca rekompensaty z tytułu pracy w godzinach nadliczbowych ani nie ...

Wyszukiwarka