Praca, zebranie online w czasie urlopu.

Czy pracodawca ma prawo oczekiwać ode mnie, żebym trakcie urlopu połączyła się online na zebranie? Nie było o tym mowy wcześniej, informacja pojawiła się z dnia na dzień. Dodatkowo w ten dzień i o tej godzinie mam wizytę lekarską z dzieckiem.
anonim cytuj
12-02-2023
Nie ma prawa oczekiwać.

anonim cytuj
12-02-2023
Nie ma prawa.

anonim cytuj
12-02-2023
Udawaj ze „jesteś w jaskini” i „telefon Ci się rozładował” bo jeżeli masz urlop to masz urlop i praca Cie nie interesuje.

anonim cytuj
12-02-2023
Jest taka opcja, ale wtedy pracodawca musi "odwołać pracownika z urlopu", oddać ten dzień do puli dostępnych dni urlopowych, oraz pokryć ewentualne koszty Twoje i innych (jeśli np. było się na wakacjach z rodziną) za niewykorzystane rzeczy (np. opłacony z góry hotel) i za konieczność powrotu do pracy (czyli chociażby bilety na powrót do domu).
Jeśli to ma być tylko zebranie online, to chyba najlepiej byłoby się zgodzić na nie (o ile to możliwe) i dostać dodatkowy dzień wolny kiedy indziej.
Ale jeśli oficjalnie wciąż będziesz mieć urlop (pracodawca cię z niego oficjalnie nie odwoła), to nie musisz nic robić.

anonim cytuj
12-02-2023
No ale jeśli w tym czasie będzie w poradni u lekarza z dzieckiem, to trudno wymagać, żeby się rozdwoiła.

anonim cytuj
12-02-2023

Sugerowane Tematy

Wyłudzenie już raz opłaconych alimentów.
Od wielu lat regularnie i zawsze w terminie przelewam alimenty na rzecz córki w uzgodnionej wspólnie przed sądem formie oraz w pełnej ustalonej przez sąd wysokości. Tuż przed osiągnięciem przez córkę pełnoletności, jej matka zaczęła grozić mi komornikiem, żądając ode mnie powtórnego przekazania jej pieniędzy, które zostały przeze mnie w pełnej wymaganej kwocie z tytułu alimentów już wcześniej przelane. Pomimo moich wyjaśnień oraz przedstawionych...
Co zrobić ze złośliwym sąsiadem?
W mojej klatce mieszka nienormalna starsza sąsiadka. Wszystkich się czepia, straszy policją, sądami, bombą itp. Dowiedziałam się, że od wielu lat nie wpuszcza kontroli gazu i kominiarza. Chciałabym to zgłosić, bo jest to niebezpieczne. Do tego często przy jej drzwiach czuć gazem. Mieszkam we wspólnocie mieszkaniowej. Jak to zgłosić, żeby nie było na mnie. Sąsiadka i tak mi utrudnia życie....
Kontynuacja l4 po ustaniu jednej z umow o pracę
Witam, pracuję na dwa etaty, w kontroli na czas nieokreślony oraz na kasie również z umową o pracę na czas określony do 31 grudnia br. 24 października na cito miałam operację cieśni nadgarstka i przebywam aktualnie na zwolenieniu do 5 stycznia 2024. W wyniku kompikacji i dłuższej rehabilitacji ortopeda do pracy chce mnie dopuścić dopiero minimum pod koniec stycznia. Umowa o pracę na kasie wygaśnie w trakcie trwania l4, dlatego nie wiem jak ZUS kt...
Osoba sprzedaje działkę, nie posiada konta, pieniądze kupujący przelewa na konto córki sprzedającego, zgłosić to do Us?
Witam, osoba sprzedaje działkę, nie posiada konta, pieniądze kupujący przelewa na konto córki sprzedającego , czy jeśli córka wyciągnie pieniądze na drugi dzień i odda ojcu to musi zgłosić to do Us?...

Wyszukiwarka