Przerwa w pracy

Czy pracodawca może zakazać korzystania z przerwy w pierwszej i ostatniej godzinie swojej zmiany?
anonim cytuj
01-02-2023
Może wyznaczyć pory, w których pracownik ma prawo skorzystać z przerwy (15-minutowej).

anonim cytuj
01-02-2023
Co z przerwa 5 minutową?

anonim cytuj
01-02-2023
Od pracy przy monitorze?

anonim cytuj
01-02-2023
Pracownik ma prawo do przerwy 5minutowej po każdej GODZINIE przy monitorze (gdy ta praca nie jest wykonywana naprzemiennie z czynnościami, które nie obciążają wzroku i umożliwiają wykonywanie pracy w innej pozycji).

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Chce sprzedać działkę za pośrednictwem biura nieruchomości.
Chce sprzedać działkę za pośrednictwem biura nieruchomości. Klient chciał zapłacić w 2 ratach i już po pierwszej racie chciał abym przepisała na niego akt własności. Agentka powiedziała że gdyby nie zapłacił drugiej części to komornik będzie to ścigał. Mi to nie odpowiada. A więc klient zaproponowal że zapłaci 10% teraz i podpiszemy umowę przedwstepną w której będzie zawarte że jeśli on nie wywiąże się i nie zapłaci reszty w ciągu miesiąca to ...
Czy jeśli ma się długi to można mieć więcej niż jednego komornika?
Mam trochę długów nie dużych ale jednak , spłacam aktualnie jednego komornika dogadałam się na pewną kwotę co miesiąc. Czy w tym czasie może inny komornik z innej sprawy domagać się spłaty Czy dopiero jak spłacę tego pierwszego?...
Pojazd z wadą prawną.
Witam zakupiliśmy pojazd osobowy używamy go już 1.5 tygodniu jutro miną 2 tygodnie okazało się że pojazd podczas rejestracji ma wadę prawną i nie da się go zarejestrować a dokładniej mówiąc nie zgadza się pierwsza umowa gdzie 1 właściciel zmarł w 2020 roku (bez możliwości naprawienia umowy ) . A poprzedni właściciel nie chce przyjąć nam zwrotu samochodu bo twierdzi że już go wyrejestrował co możemy zrobić z tym teraz...
Sprawa o uznanie ojcostwa-oszustwo.
W roku 2021 odbyła się sprawa o uznanie ojcostwa. Odbyły się badania dna. Przyszedł wynik wykluczający ojca. Wyrok prawomocny. Matka do dziś jest pewna, że wskazany facet jest ojcem, współżyła tylko z nim w trakcie 3 letniego związku. Tydzień temu ten wskazany ojciec na imprezie u znajomych przyznał się, że na badanie poszedł jego kolega z kolekcjonerskim dowodem osobistym na jego dane. Dodatkowo to co on mówi zostało nagrane telefonem. Czy matka...

Wyszukiwarka