Wypowiedzenie umowy zlecenie na L4.

Jestem zatrudniona na umowie zlecenie bezterminowej. Od dwóch dni jestem na L4 (dobrowolne składki chorobowe odprowadzane). Dziś szef poinformował mnie ze mnie zwalnia. Czy to oznacza że zostaje bez ubezpieczenia? Mam zaplanowaną operacje i nie wiem czy będę mieć ubezpieczenie.
anonim cytuj
01-02-2023
Nie szef ale zleceniodawca. Zwolnić może w tym przypadku w 2 sytuacjach.
Jeżeli umowa się końca (nie możemy nazwać tego zwolnieniem)
Lub w przypadku gdy zleceniobiorca powróci do pracy i otrzyma wypowiedzenie umowy.

anonim cytuj
01-02-2023
Czyli póki jest się na L4 to umowa obowiązuje?

anonim cytuj
01-02-2023
Po prostu dziś zadzwonił i powiedział że mnie zwalnia a wypowiedzenie zostanie wysłane do domu.

anonim cytuj
01-02-2023
Jeśli dobrze pamiętam, to ubezpieczenie zdrowotne przestaje obowiązywać po 30 dniach kalendarzowych od dnia zakończenia pracy. Jeśli nic w tej kwestii się nie zmieniło, to łatwo obliczyć czy ubezpieczenie będzie obowiązywać.

anonim cytuj
01-02-2023
Na umowie zlecenie nie ma ochrony przed zwolnieniem. Możesz się zarejestrować w urzędzie pracy i będziesz mieć ubezpieczenie.

anonim cytuj
01-02-2023
UP to nie jest darmowa ubezpieczalnia, a rejestracja w UP oznacza gotowość do podjęcia pracy. Dwa na l4 nikt jej nie zarejestruje.

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Uczelnia wymaga płatności mimo rozwiązania umowy.
Dzień dobry, dnia 1ego października podpisałem umowę z uczelnią. Zajęcia zaczęły się 3.10 i teoretycznie byłem już studentem, jednakże nie otrzymałem odpowiednich informacji, aby móc na nie uczęszczać. Niekompetencja uczelni zmusiła mnie, abym 12.10 złożył rezygnację z umowy. Dzisiaj na mail dostaję informację, w której wymagają ode mnie spłacenia raty za cały miesiąc. Czy taka opłata im się należy?...
Kupiłem samochód z wadą ukrytą, co teraz moge zrobić?
Parę dni kupiłem samochód, gdzie przed kupnem byłem z nim na stacji diagnostycznej. Wady, które udało się diagnoście wykryć były dla mnie w porządku, obaj wiedzieliśmy, że owe istnieją (no tam z wyjątkiem paru pomniejszych rzeczy), podpisaliśmy umowę wszystko spoko. Nagle po 1 dniu jazdy zaświecił się check engine, a z rury wydechowej (czego też diagnosta na stacji diagnostycznej nie zauważył) przy ciepłym silniku wydobywa się biały dym. Po sk...
starszy syn odziedziczył mieszkanie po moich rodzicach testament notarialny
Witam, starszy syn odziedziczył mieszkanie po moich rodzicach testament notarialny bez wydziedziczenia mnie jako jedynego spadkobiorcy ustawowego. Rodzice zawsze chcieli żeby podzielić wnuków , niestety mlodszy jest niepełnoletni. Starszy syn stwierdził że nie sprzeda mieszkania i nie podzieli się " wywlekając" state rodzinne spory. Wiem że mam prawo do zachowku , gdy starszy syn się o tym dowiedział wściekł się że oczekuje sprzedaży mi...
Czy jako współwłaściciel mieszkania możemy go wynająć bez zgody drugiej strony?
Dzień dobry, czy jako współwłaściciel mieszkania możemy go wynająć bez zgody drugiej strony? Drugi współwłaściciel nie dokłada się do mieszkania od 25 lat, opłaty są regulowane przez nas, podatki , czynsze rachunki, bieżące naprawy i remonty, przeprowadzamy się do nowego miejsca ale nie stać nas utrzymywać drugie mieszkanie. A nie możemy się porozumieć w sprawie sprzedania, a sprzedaż połowy też jest ciężka. Dodam że ta osoba przebywa od 35 la...

Wyszukiwarka