Wypowiedzenie umowy zlecenie na L4.

Jestem zatrudniona na umowie zlecenie bezterminowej. Od dwóch dni jestem na L4 (dobrowolne składki chorobowe odprowadzane). Dziś szef poinformował mnie ze mnie zwalnia. Czy to oznacza że zostaje bez ubezpieczenia? Mam zaplanowaną operacje i nie wiem czy będę mieć ubezpieczenie.
anonim cytuj
01-02-2023
Nie szef ale zleceniodawca. Zwolnić może w tym przypadku w 2 sytuacjach.
Jeżeli umowa się końca (nie możemy nazwać tego zwolnieniem)
Lub w przypadku gdy zleceniobiorca powróci do pracy i otrzyma wypowiedzenie umowy.

anonim cytuj
01-02-2023
Czyli póki jest się na L4 to umowa obowiązuje?

anonim cytuj
01-02-2023
Po prostu dziś zadzwonił i powiedział że mnie zwalnia a wypowiedzenie zostanie wysłane do domu.

anonim cytuj
01-02-2023
Jeśli dobrze pamiętam, to ubezpieczenie zdrowotne przestaje obowiązywać po 30 dniach kalendarzowych od dnia zakończenia pracy. Jeśli nic w tej kwestii się nie zmieniło, to łatwo obliczyć czy ubezpieczenie będzie obowiązywać.

anonim cytuj
01-02-2023
Na umowie zlecenie nie ma ochrony przed zwolnieniem. Możesz się zarejestrować w urzędzie pracy i będziesz mieć ubezpieczenie.

anonim cytuj
01-02-2023
UP to nie jest darmowa ubezpieczalnia, a rejestracja w UP oznacza gotowość do podjęcia pracy. Dwa na l4 nikt jej nie zarejestruje.

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie (motocykl ma wady prawne i techniczne). Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ?
Dzień dobry. Kupiłem motocykl, który ma wady prawne i techniczne. Zgłosiłem to sprzedającemu w czasie krótszym niż 14 dni. Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie. Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ? Sprzedający zgadza się na odebranie motocykla(nie ma wyjścia), gdyż popełnił kilka przestępstw przy sprzedaży mi motocykla....
Ujadający pies
Będzie długo.. Proszę o pomoc... Nasz pies cierpi na lek separacyjny, niestety... Robimy wszystko co jest zalecane w tej sytuacji i staramy się praktycznie w ogole nie zostawiać go samego... Niestety czasami są sytuacje gdy musi zostać sam np. Godzinę kazdej niedzieli lub jakieś szybkie zakupy w tygodniu... Niestety sasiedzi skarża się na ujdanie gdy wychodzimy - mamy kamerkę w domu i nie zawsze ujadają gdy sasiedzi to zgłaszają... Pies nigdy n...
kaucja przy rozwiązaniu umowy
Witam wszystkich. Czy wynajmujacy ma prawo zabrać kaucję za mieszkanie przy rozwiązaniu umowy najmu okazjonalnego przed końcem trwania umowy? W umowie są zawarte tylko sytuacje opisane w k.c oraz za porozumieniem stron. My doszliśmy do porozumienia ale w ramach kary zabrano nam kaucję. Czy jest sens walczyć o kaucję w sądzie? Dodam, że wynajmujący na piśmie zaznaczył, że nie wnosi uwag do stanu mieszkania a na poczet wcześniejszego rozwiązania u...
ojciec chcę odebrać samochód
Dzień dobry, chciałabym prosić o poradę dla mojej mamy, która znalazła się w trudnej sytuacji. Sytuacja przedstawia się następująco: rodzice są współwłaścicielami 2 samochodów. Jednym z samochodów moja mama dojeżdża do pracy oddalonej o ponad 30 km od domu. Drugi jest do dyspozycji ojca, który to aby uprzykrzyć życie mamie, chce odebrać jej ten samochód, a dokładniej nosi się z zamiarem zrobienia tego dzisiaj, wiedząc, że mama ma nocny dyżur.(z...

Wyszukiwarka