Wypowiedzenie umowy zlecenie na L4.

Jestem zatrudniona na umowie zlecenie bezterminowej. Od dwóch dni jestem na L4 (dobrowolne składki chorobowe odprowadzane). Dziś szef poinformował mnie ze mnie zwalnia. Czy to oznacza że zostaje bez ubezpieczenia? Mam zaplanowaną operacje i nie wiem czy będę mieć ubezpieczenie.
anonim cytuj
01-02-2023
Nie szef ale zleceniodawca. Zwolnić może w tym przypadku w 2 sytuacjach.
Jeżeli umowa się końca (nie możemy nazwać tego zwolnieniem)
Lub w przypadku gdy zleceniobiorca powróci do pracy i otrzyma wypowiedzenie umowy.

anonim cytuj
01-02-2023
Czyli póki jest się na L4 to umowa obowiązuje?

anonim cytuj
01-02-2023
Po prostu dziś zadzwonił i powiedział że mnie zwalnia a wypowiedzenie zostanie wysłane do domu.

anonim cytuj
01-02-2023
Jeśli dobrze pamiętam, to ubezpieczenie zdrowotne przestaje obowiązywać po 30 dniach kalendarzowych od dnia zakończenia pracy. Jeśli nic w tej kwestii się nie zmieniło, to łatwo obliczyć czy ubezpieczenie będzie obowiązywać.

anonim cytuj
01-02-2023
Na umowie zlecenie nie ma ochrony przed zwolnieniem. Możesz się zarejestrować w urzędzie pracy i będziesz mieć ubezpieczenie.

anonim cytuj
01-02-2023
UP to nie jest darmowa ubezpieczalnia, a rejestracja w UP oznacza gotowość do podjęcia pracy. Dwa na l4 nikt jej nie zarejestruje.

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Alimenty na siebie i dziecko.
Właśnie rozwodzę się z mężem mamy syna 6 miesięcy w sierpniu skończy mi się macierzyńskie. Czy mogę podać go o alimenty na siebie i na małego czy na siebie dopiero w sierpniu. Do zajścia w ciążę cały czas pracowałam, ale teraz nie mam jak iść do pracy. Miejsca w żłobku nie ma, a małego nie mam z kim zostawić....
Czy USC może odmówić wydania aktu zgonu w celu zrzeknięcia się spadku po zmarłym.
Dzień dobry.Czy USC może odmówić wydania aktu zgonu w celu zrzeknięcia się spadku po zmarłym. Mąż ma problem gdyż jego stryj ( brat jego taty) zmarł na początku września. Był pod opieką gosp i to oni zajęli się pochówkiem. Nie miał już nikogo był kawalerem ,bez dzieci, a jedyną najbliższą rodziną był mój mąż,i jego dwaj bracia. Stryj zmarł w innej miejscowości niż mieszkał. W USC powiedzieli że nie wydadzą owego odpisu bo nie są w linii prostej....
Odwołanie darowizny.
Moja mama przepisała w darowiźnie działkę na mojego brata, jej syna. Działka została podzielona na dwie części. Jedna jest jego druga jej. Na jej działce stoi dom, w którym mieszka też brat z żoną. Mieszkają tam, nie płacą za nic, nie kupują jedzenia, a wręcz wysługują się moimi rodzicami i tak jakby ograniczają ich funkcjonowanie w tym domu. "Rządzą się". W związku z tym moja mama chciałaby "odwołać" tą darowiznę. Dostali od ...
Dziedziczenie mieszkania, a nowe małżeństwo seniora.
Witam, Moi dziadkowie będąc w małżeństwie posiadają mieszkanie. Babcia zmarła parę lat temu i przed śmiercią testamentem spisała mieszkanie na moją mamę i ciocię. Na testamencie jest również podpisany dziadek. Dziadkowi załatwiliśmy opiekunkę, która jak się okazało namawia dziadka na małżeństwo, do czego sama się przyznała. Dziadek ma blisko 90 lat i jest nie do końca poczytalny - nie zdaje sobie sprawy z wielu rzeczy i konsekwencji, zapomina i...

Wyszukiwarka