Wypowiedzenie umowy zlecenie na L4.

Jestem zatrudniona na umowie zlecenie bezterminowej. Od dwóch dni jestem na L4 (dobrowolne składki chorobowe odprowadzane). Dziś szef poinformował mnie ze mnie zwalnia. Czy to oznacza że zostaje bez ubezpieczenia? Mam zaplanowaną operacje i nie wiem czy będę mieć ubezpieczenie.
anonim cytuj
01-02-2023
Nie szef ale zleceniodawca. Zwolnić może w tym przypadku w 2 sytuacjach.
Jeżeli umowa się końca (nie możemy nazwać tego zwolnieniem)
Lub w przypadku gdy zleceniobiorca powróci do pracy i otrzyma wypowiedzenie umowy.

anonim cytuj
01-02-2023
Czyli póki jest się na L4 to umowa obowiązuje?

anonim cytuj
01-02-2023
Po prostu dziś zadzwonił i powiedział że mnie zwalnia a wypowiedzenie zostanie wysłane do domu.

anonim cytuj
01-02-2023
Jeśli dobrze pamiętam, to ubezpieczenie zdrowotne przestaje obowiązywać po 30 dniach kalendarzowych od dnia zakończenia pracy. Jeśli nic w tej kwestii się nie zmieniło, to łatwo obliczyć czy ubezpieczenie będzie obowiązywać.

anonim cytuj
01-02-2023
Na umowie zlecenie nie ma ochrony przed zwolnieniem. Możesz się zarejestrować w urzędzie pracy i będziesz mieć ubezpieczenie.

anonim cytuj
01-02-2023
UP to nie jest darmowa ubezpieczalnia, a rejestracja w UP oznacza gotowość do podjęcia pracy. Dwa na l4 nikt jej nie zarejestruje.

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Pracodawca narzuca termin urlopu.
Męża zakład pracy ma urlop wakacyjnych na początku lipcu. Mamy zabudowany pobyt wakacyjny na przełomie lipca/sierpnia. Czy mąż musi godzić się na urlop wtedy kiedy stoi cały zakład pracy. Dodam, że jest to bieżący urlop. Na jaki artykuły może powołać się mąż lub co możemy zrobić w tej sytuacji. Nie mamy jak przełożyć terminów domków, są już opłacone....
Umowa dożywocia
Chciałam zapytać czy dobrze rozumiem jedną rzecz. Mniej więcej nakreślę sytuacje- mój brat zmarł, jednak ma córkę (nieletnią) która w zeszłym roku w spadku nabyła część mojego rodzinnego domu z części mojego ojca, w skrócie ja i ona mamy po 1/6 domu moja mama ma 4/6. Jej matka jest złą kobietą i chce abyśmy my we dwie miały po połowie (strasznie się sądziła z nami po śmierci brata, podła baba, nie chcemy do tego dopuścić, zwłaszcza że ja nie mam ...
podpis osoby trzeciej
Dobry wieczór. Jestem byłym doradcą klienta Provident . 3 lata temu za klientkę podpisała się jej mama wyszło z tego zadłużenie ok 800 zł bo pożyczka nie została spłacona . Teraz po moim samoistnym zwolnieniu wydzło że to nie ta osoba się podpisała tylko jej mama ( nagonka z strony pozyskiwania klienta) Teraz mi każą spłacać to zadłużenie . Pieniądze wypłaciłam i z nich nie korzystałam . Mam kilka nagrań telefonicznych z powiedzmy takim naciskiem...
Umowa najmu czy użyczenia.
Dzień dobry. W związku z rejestracją działalności gospodarczej potrzebuje tytułu prawnego do nieruchomości, w której będzie wykonywana działalność. Od kilku lat mieszkam z chłopakiem. Dwa lata temu kupowaliśmy mieszkanie, ale wszystko jest na niego. Jak w najłatwiejszy sposób bez ponoszenia kosztów uzyskać tytuł prawny do nieruchomości? W przypadku podpisania umowy najmu nawet na jakąś małą kwotę, to i tak on będzie musiał rozliczać podatek, a wi...

Wyszukiwarka