Kobieta w 8 miesiącu ciąży, lekarz wystawił zwolnienie od 13 stycznia do 13 stycznia, zamiast do 13 lutego, pracodawca grozi że nie wypłaci wynagrodzenia. Teraz pytanie, jak można to naprawić, dodam że lekarz wystawiający zwolnienie jest na L4.
Czy poinformowałaś pracodawcę o zwolnieniu lekarskim? Czy zauważyłaś, że jest wystawione tylko na 1 dzień? Skoro zwolnienie lekarskie obejmowało tylko jeden dzień to... pozostałe dni to nieusprawiedliwiona nieobecność niepłatna, pracodawca ma rację. Zgłoś problem/nieprawidłowość lekarzowi lub przychodni, z której wtedy korzystałaś - nie jestem pewna, czy aż tyle dni wstecz uda się to skorygować, może ktoś jeszcze się wypowie?
anonim cytuj
01-02-2023
Jest ciąża, jest ciągłość zwolnień, błąd lekarza jest i nie ma chętnych żeby ten błąd naprawić, pracodawca też dopiero dzisiaj zobaczył ten błąd.
anonim cytuj
01-02-2023
Proszę skontaktować się z przychodnią i opisać problem i poprosić o korektę zwolnienia.
anonim cytuj
01-02-2023
Niestety, zwolnienie musi zostać poprawione przez lekarza, ewentualnie może kogoś z przychodni inaczej pracodawca nie ma podstaw do wypłaty zasiłku.
Przez olx pani wystawiła za darmo kuchenkę drewniana. Opcilalam przelew w wysokości 40 zł. Niestety ogłoszenie anulowane. Napisałam do banku o cofnięcie przelewu - żeby cofnąć musi odbiorca się zgodzić. Co dalej? Opisałam sytuację na olxc czekam na odpowiedź. Zgłosic na policję? (raczej umorzą bo kwota mała jest ?) czy sobie podarować? Dane imię i nazwisko odbiorcy i nr konta posiadać. Nic więcej....
Ojciec chce przekazać mi samochód poprzez spisanie ze mną umowy darowizny. Obecnie samochód jest zarejestrowany na poprzedniego właściciela. Zostało zgłoszone jedynie kupno oraz opłacone OC.
Czy nie będę miał problemu z rejestracją tego auta?
Czy po spisaniu takiej umowy będę miał możliwość rejestracji tego auta na współwłasność z dziadkiem?
Nie mogę zarejestrować go na współwłasność z ojcem przez "napiętą sytuację"....
Dzień dobry. 30 września miałem kolizję z prawdopodobnie pijanym kierowcą. Sprawca zbiegł z miejsca zdarzenia. Podałem policji Numer rejestracyjny, markę, kolor pojazdu oraz rysopis sprawcy. Po czym dostaje pismo po nowym roku z Komendy powiatowej policji że sprawa została umorzona z powodu niewykrycia sprawcy. Czy podałem zbyt mało informacji? Co mogę zrobić aby wyegzekwować rzetelne podejście do sprawy? Dziękuję i Pozdrawiam....
Witam, w 2012 roku wziąłem pożyczkę w banku X, nie spłaciłem ostatniej raty w wysokości 131,70gr. Ostatnie pismo od banku w spawie braku wpłaty przyszło do mnie 01.03.2013r. Nagle kilka dni temu w sprawie tego długu przyszło do mnie pismo z firmy windykacyjnej nakazem zapłaty w kwocie 1740,20zł. Zadzwoniłem do nich, facet nad wyraz miły zaproponował że jeśli w ciągu 7 dni zapłacę, są w stanie umorzyć mi 40% długu. Zadłużenie w/b banku nie uległo ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: