Kobieta w 8 miesiącu ciąży, lekarz wystawił zwolnienie od 13 stycznia do 13 stycznia, zamiast do 13 lutego, pracodawca grozi że nie wypłaci wynagrodzenia. Teraz pytanie, jak można to naprawić, dodam że lekarz wystawiający zwolnienie jest na L4.
Czy poinformowałaś pracodawcę o zwolnieniu lekarskim? Czy zauważyłaś, że jest wystawione tylko na 1 dzień? Skoro zwolnienie lekarskie obejmowało tylko jeden dzień to... pozostałe dni to nieusprawiedliwiona nieobecność niepłatna, pracodawca ma rację. Zgłoś problem/nieprawidłowość lekarzowi lub przychodni, z której wtedy korzystałaś - nie jestem pewna, czy aż tyle dni wstecz uda się to skorygować, może ktoś jeszcze się wypowie?
anonim cytuj
01-02-2023
Jest ciąża, jest ciągłość zwolnień, błąd lekarza jest i nie ma chętnych żeby ten błąd naprawić, pracodawca też dopiero dzisiaj zobaczył ten błąd.
anonim cytuj
01-02-2023
Proszę skontaktować się z przychodnią i opisać problem i poprosić o korektę zwolnienia.
anonim cytuj
01-02-2023
Niestety, zwolnienie musi zostać poprawione przez lekarza, ewentualnie może kogoś z przychodni inaczej pracodawca nie ma podstaw do wypłaty zasiłku.
Złożyłam pozew o rozwód razem z alimentami i ograniczeniem praw ojcu.(napisany przez radcę prawnego, powiedziała żeby wszystko, za jednym razem złożyć). Mąż nie odebrał pozwu, wynajęłam komornika, który nie dostarczył również pisma, pod wskazany adres, ponieważ teściowa ukrywa mojego męża, twierdzi że tam nie mieszka, a mieszka i to cały czas, ponieważ nie pracuje.... mam dowody, że tam przebywa oraz inna korespondencja polecona do niego zostaje...
Witam, jesteśmy przed rozwodem i posiadamy działkę na sprzedaż. Działka kupiona czerwiec 2019 roku. Czy jeśli teraz byśmy chcieli ją sprzedać, zapłacimy podatek? Ile procent? Bo jeśli sprzedalibyśmy ją za rok to podatek byłby zniesiony tak?...
Witam! Sprawa wyglada tak, ze rok temu złożyłam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa internetowego. Zostałam oszukana na 500zl. Płaciłam pobraniowo przy kurierze problem w tym ze nie pozwolił mi otworzyć paczki i dlatego skończyło się to tak jak się skończyło. Tego samego dnia zgłosiłam oszustwo na komisariacie i pieniądze zostały zatrzymane na poczcie do czasu rozwiązania sprawy. Po roku dostałam informacje o zakończeniu śledztwa a raczej j...
Witam. Moja mama zrobiła mojemu ojcu eksmisję prawie 4 lata temu. Był komornik, bo wyprowadzać się nie chciał. Sęk w tym, że ma on dużo sprzętów muzycznych. Te sprzęty w dniu egzekucji eksmisji zostały wyniesione z pokoju, który zajmował i przeniesione tylko na dół do innego pokoju (błąd matki, bo nie wynajęła wtedy żadnego garażu na to) Ojciec dostał 4 miesiące na to, ,żeby swoje graty zabrać. Minęły prawie 4 lata a te rzeczy nadal zagracają pok...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: