Lekarz źle wystawił zwolnienie, jak to naprawić?

Kobieta w 8 miesiącu ciąży, lekarz wystawił zwolnienie od 13 stycznia do 13 stycznia, zamiast do 13 lutego, pracodawca grozi że nie wypłaci wynagrodzenia. Teraz pytanie, jak można to naprawić, dodam że lekarz wystawiający zwolnienie jest na L4.
anonim cytuj
01-02-2023
Czy poinformowałaś pracodawcę o zwolnieniu lekarskim? Czy zauważyłaś, że jest wystawione tylko na 1 dzień? Skoro zwolnienie lekarskie obejmowało tylko jeden dzień to... pozostałe dni to nieusprawiedliwiona nieobecność niepłatna, pracodawca ma rację. Zgłoś problem/nieprawidłowość lekarzowi lub przychodni, z której wtedy korzystałaś - nie jestem pewna, czy aż tyle dni wstecz uda się to skorygować, może ktoś jeszcze się wypowie?

anonim cytuj
01-02-2023
Jest ciąża, jest ciągłość zwolnień, błąd lekarza jest i nie ma chętnych żeby ten błąd naprawić, pracodawca też dopiero dzisiaj zobaczył ten błąd.

anonim cytuj
01-02-2023
Proszę skontaktować się z przychodnią i opisać problem i poprosić o korektę zwolnienia.

anonim cytuj
01-02-2023
Niestety, zwolnienie musi zostać poprawione przez lekarza, ewentualnie może kogoś z przychodni inaczej pracodawca nie ma podstaw do wypłaty zasiłku.

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Dziedziczenie mieszkania.
Jeśli moja mama umrze a mieszkanie jest na nią ale wykupione to czy ja to dziedziczę czy bardziej muszę się wyprowadzić ?? Jak to wygląda czy coś muszę napisać albo będą widzieć że opłacam mieszkanie....
pismo z Sądu wydział rodzinny i nieletnich w sprawie pozwu o uchylenie obowiązku alimentacyjnego
Dzień dobry , może ktoś miał z Was taką sytuację , dziś syn zaznaczam pełnoletni odebrał pismo z Sądu wydział rodzinny i nieletnich w sprawie pozwu o uchylenie obowiązku alimentacyjnego . I teraz jak to wygląda od 2012 r , rozwód z orzeczeniem z winy męża , mąż przebywa w DE , alimenty za jego zgoda 250 euro , płaci po orzeczeniu rozwodu przez jakieś 9 miesięcy , pożnij już nic , zero kontaktu z synem który wtedy ma lat 12 , sprawa ląduje w sądzi...
Jak odzyskać od komornika alimenty, zabrane na poczet długu?
Jak odzyskać od komornika alimenty, które wziął mi z konta na poczet długu? Były partner wysłał mi na konto alimenty z zaległością, podpisane było że to alimenty, ale nie było to jeszcze załatwione w banku....
Ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem.
Chciałbym się dowiedzieć czy, jeśli ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem to czy muszę je wydawać ojcu wtedy kiedy on chce i na tak długo jak on chce. Dziecko ma 6 msc dziecko jest karmione piersią. Rzadko kiedy jest "na" butelce. Jak dostaje 500+ to czy tata dziecka może nimi zarządzać? Wpływy są na moje konto. Ale on stwierdził że skoro msc. mniej więcej wychodzi 500 zł na potrzeby małego to 500plus powinna...

Wyszukiwarka