Lekarz źle wystawił zwolnienie, jak to naprawić?

Kobieta w 8 miesiącu ciąży, lekarz wystawił zwolnienie od 13 stycznia do 13 stycznia, zamiast do 13 lutego, pracodawca grozi że nie wypłaci wynagrodzenia. Teraz pytanie, jak można to naprawić, dodam że lekarz wystawiający zwolnienie jest na L4.
anonim cytuj
01-02-2023
Czy poinformowałaś pracodawcę o zwolnieniu lekarskim? Czy zauważyłaś, że jest wystawione tylko na 1 dzień? Skoro zwolnienie lekarskie obejmowało tylko jeden dzień to... pozostałe dni to nieusprawiedliwiona nieobecność niepłatna, pracodawca ma rację. Zgłoś problem/nieprawidłowość lekarzowi lub przychodni, z której wtedy korzystałaś - nie jestem pewna, czy aż tyle dni wstecz uda się to skorygować, może ktoś jeszcze się wypowie?

anonim cytuj
01-02-2023
Jest ciąża, jest ciągłość zwolnień, błąd lekarza jest i nie ma chętnych żeby ten błąd naprawić, pracodawca też dopiero dzisiaj zobaczył ten błąd.

anonim cytuj
01-02-2023
Proszę skontaktować się z przychodnią i opisać problem i poprosić o korektę zwolnienia.

anonim cytuj
01-02-2023
Niestety, zwolnienie musi zostać poprawione przez lekarza, ewentualnie może kogoś z przychodni inaczej pracodawca nie ma podstaw do wypłaty zasiłku.

anonim cytuj
01-02-2023

Sugerowane Tematy

Przerwanie zasiedzenia w złej wierze.
Mam w sąsiedztwie opuszczone gospodarstwo - dom i działkę rolną. Stało to wiele, wiele lat bo ostatni własiciel zmarł i brak spadkobierców. Jakiś cwaniaczek zarejestrował tam firmę i z tego co się dowiedziałem, chce sobie to przejąć. Ci ludzie mieszkają w innej części Polski, wyhaczyli jakoś tą nieruchomość. Dom oczywiście popada w ruinę, działka zarasta, nikt o to nie dba, nikt się tym nie interesuje. Pustostan i bałagan. Jak można przerwać c...
Obiekt handlowy na dzierżawionej działce.
Witam, wydzierżawiłam od miasta teren na którym miałam ustawić obiekt handlowy zgodnie z przedstawiona przeze mnie wizualizacją .postawiłam przyczepę co odbiega od wizualizacji nie jest dokładnie takie ale w podobnym stylu. Stwierdzili ze jest to nieestetyczne. Cały sezon handlowałam teraz napisali mi ze mam to zabierać ,bo jest brzydkie. Zagospodarowanie terenu nie odbiega od innych zagospodarowań w tym mieście ,w czasie sezonu spotkało się z ...
ile komornik może zabrać sobie prowizji ?
Witam , mam pytanie ile komornik może zabrać sobie prowizji ? Mam drobną kwotę a muszę zapłacić drugie tyle czyli płacić mam podwójnie....
Kiedy powinien mi wystawić świadectwo pracy ?
Dnia 2 września skończyła mi się umowa,dzisiaj jest 14 wrzesień,a świadectwa pracy nadal nie otrzymałam,były pracodawca nie odbiera telefonów. Kiedy powinien mi wystawić świadectwo pracy ?...

Wyszukiwarka