Kobieta w 8 miesiącu ciąży, lekarz wystawił zwolnienie od 13 stycznia do 13 stycznia, zamiast do 13 lutego, pracodawca grozi że nie wypłaci wynagrodzenia. Teraz pytanie, jak można to naprawić, dodam że lekarz wystawiający zwolnienie jest na L4.
Czy poinformowałaś pracodawcę o zwolnieniu lekarskim? Czy zauważyłaś, że jest wystawione tylko na 1 dzień? Skoro zwolnienie lekarskie obejmowało tylko jeden dzień to... pozostałe dni to nieusprawiedliwiona nieobecność niepłatna, pracodawca ma rację. Zgłoś problem/nieprawidłowość lekarzowi lub przychodni, z której wtedy korzystałaś - nie jestem pewna, czy aż tyle dni wstecz uda się to skorygować, może ktoś jeszcze się wypowie?
anonim cytuj
01-02-2023
Jest ciąża, jest ciągłość zwolnień, błąd lekarza jest i nie ma chętnych żeby ten błąd naprawić, pracodawca też dopiero dzisiaj zobaczył ten błąd.
anonim cytuj
01-02-2023
Proszę skontaktować się z przychodnią i opisać problem i poprosić o korektę zwolnienia.
anonim cytuj
01-02-2023
Niestety, zwolnienie musi zostać poprawione przez lekarza, ewentualnie może kogoś z przychodni inaczej pracodawca nie ma podstaw do wypłaty zasiłku.
Pracodawca wydłuża tydzień pracy z 5 do 6 dni.
pracownicy mają w umowach klauzulę:
"informacja o obowiązującej dobowej i tygodniowej normie czasu pracy: przeciętnie 8 godzin na dobę, w przeciętnie 5-ciodniowym tygodniu roboczym i przeciętnie 40 godzin tygodniowo"
Za przepracowane soboty docelowo nie będzie można odbierać dnia wolnego,
czy w tych wszystkich "przeciętnie" tkwi jakiś haczyk, czy pracodawca wprost zmienia waru...
Kwarantanna a L4.
Mąż dostał skierowanie na wymaz pod kątem covid, co skutkowało automatycznym zwolnieniem lekarskim. Wynik był negatywny, więc został z kwarantanny zwolniony. Jednak zakład pracy już w momencie, gdy mąż został skierowany na test, dostał od sanepidu informację, że pracownik przebywa przez kolejne 10 dni na kwarantannie. O tym że została ona skrócona, pracodawca nie dostał żadnej informacji.
Czy to oznacza, że przerwanie kwaranta...
Witam, mój tata miał wypadek na rowerze. Został potrącony przez samochód (kobieta najechała na niego od tyłu), został zabrany do szpitala, na miejscu była również policja. Proszę o poradę w jaki sposób przygotować pismo do ubezpieczyciela osoby która spowodowała wypadek, jakie informacje należy w nim zawrzeć aby skutecznie wywalczyć sprawiedliwe odszkodowanie z polisy OC. Jakie załączniki dołączyć do pisma?...
Dzień dobry chciałabym zapytać jakie mogę mieć konsekwencje nie odebrania paczki za pobraniem. Jest to kwota 120 zł więc jeżeli coś mi grozi to może lepiej odebrać. Bardzo dużo osób kupiło po poście na FB w tej chwili te osoby które odebrały piszą że przychodzi jakaś tandeta z chin nie będąca faktycznie tym co sugerowała firma. Generalnie nikt nie odważył się odesłać towaru bo nawet nie ma adresu tej firmy. Przesyłki są nadawane z chin. Jak tylko...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: