Zasiłek chorobowy

Witam. Mam pytanie. Z końcem roku 2023 skończyła mi się umowa o prace. Tydzień po rozwiązaniu rozpocząłem l4 które trwa. Jesli nie zgłosiłem zwolnienia do pracodawcy ani do ZUS czy jest jeszcze szansa na zasiłek chorobowy? Pozdrawiam
#L4
anonim cytuj
13-02-2024

Sugerowane Tematy

Ubezpieczenie od kosztów rezygnacji.
Sytuacja miała miejsce w sierpniu 2020. Zostałem pobity kilka dni przed wylotem. Policja, karetka i obdukcja. Kilka dni później miałem wylatywać na wycieczkę. Ze względu na zły stan zdrowia (obrażenia głowy) postanowiłem skorzystać z ubezpieczenia od kosztów rezygnacji (TU Europa). Po bardzo długim procesie, odwołaniach itd itd. Środki nie zostały zwrócone. Powód? Policja wykazała że w momencie zderzenia byłem pod wpływem alkoholu. Uważam że nie...
Uchylenie alimentów.
Płacę alimenty na dziecko( już dorosłe 24 lata). Dziecko studiowało może studiuje ( wg mnie już powinno zakończyć naukę) nie mam jak tego sprawdzić a matka regularnie co miesiąc wysyła przypominajkę. Moje pytania są następujące: 1. Jak mogę sprawdzić status dziecka na które płacę alimenty? (czy się uczy czy może pracuje) 2. Czy mogę sam zakończyć płacenie alimentów. 3. Jeżeli nie( dotyczy pyt 2) to czy muszę załatwiać to przez sąd czy może w...
sprawa sądowa w związku z zadłużeniem z przed 10lat
Dzień dobry, niemal 10lat temu mój rodzić miał sprawę sądową w związku z zadłużeniem czynszu, miałem wtedy 13 lat, teraz po takim czasie otrzymałem zawiadomienie o wszczęciu postępowania egzekucyjnego w którym pokryć mam koszta sądowe/adwokackie/korespondencyjne+prowizje czy to jest zgodne z prawem? Że pokrywać muszę koszta za sprawę która odbyła się niemal 10 lat temu, a ja byłem niepełnoletni?...
Alimenty
Witam. Była żona wniosła do sądu pozew o podwyższenie alimentow z 700zl na 1100zl. Ja w odp na pismo zgodziłem się na 900zl. Ogólnie zabieram syna czesto do siebie, mamy stały kontakt, widujemy się czesto. Dostaje ode mnie pieniądze. Zapewniam mu dużo rozrywek. Przedstawiłem wszystkie dowody, faktury, paragony itd w odpowiedzi do sądu. Otrzymałem pismo z sądu jak poniżej. Proszę o podpowiedź czy to postanowienie dotyczy tylko zabezpieczenia i ma...

Wyszukiwarka