Pracodawca nie zgłosił mnie do Zus i nie dał skierowania do lekarza medycyny pracy
Witajcie forumowicze,
Dwa tygodnie temu rozpoczęłam pracę w pewnej firmie. Podpisałam z pracodawcą umowę o pracę na okres próbny. Jednak nie dostałam od niego żadnego skierowania do lekarza medycyny pracy. Niestety po 2 tygodniach nie jestem zgłoszona też do upezpieczeń ZUS. Co w tej sytuacji mam zrobić? Czy to nie jawne łamanie prawa przez pracodawcę?
Tak, nieprzesłanie pracownika na badanie lekarskie oraz niezgłoszenie go do ubezpieczenia ZUS jest naruszeniem przepisów.
W takiej sytuacji powinnaś skontaktować się z pracodawcą i wyjaśnić mu tę sytuację, występując o niezwłoczne zgłoszenie ciebie do ubezpieczenia i wysłanie na badanie lekarskie. Jeśli pracodawca nie będzie chciał tego zrobić, możesz zwrócić się do Powiatowego Inspektora Pracy w celu interwencji w tej sprawie. Możesz także zwrócić się do adwokata lub związku zawodowego, który może ci pomóc w ochronie twoich praw pracowniczych.
Niezgłoszenie pracownika do ubezpieczenia ZUS narusza przepisy ustawy o ubezpieczeniu społecznym, która nakłada na pracodawcę obowiązek zgłoszenia do ubezpieczenia ZUS wszystkich pracowników w okresie ich zatrudnienia.
Niedołączenie pracownika na badanie lekarskie medycyny pracy jest naruszeniem przepisów ustawy o ochronie zdrowia przed niebezpieczeństwem zawodowym. Przepisy te nakładają na pracodawcę obowiązek skierowania pracownika na badanie lekarskie przed rozpoczęciem pracy oraz w określonych sytuacjach, takich jak zmiana stanowiska lub zmiana warunków pracy.
Chcę złożyć wypowiedzenie w nadchodzącym tygodniu, zostałam zatrudniona w firmie 28.10.2020 - NZOZ, w marcu 2022 firma przekształciła się w spółkę z o.o., nastąpiło rozwiązanie umowy z NZOZ i została zawarta ze mną nowa umowa, w związku z tym byłam pewna, że okres wypowiedzenia wynosi miesiąc, natomiast przeczytałam przed chwilą, że "do stażu pracy pracownika w firmie zalicza się okres poprzedniego zatrudnienia jeśli nastąpiło przejście zakł...
Witajcie,
przychodzę z zapytaniem odnośnie sytuacji w mojej pracy. Otóż w sklepie, w którym pracuje są zainstalowane kamery z rejestracją dźwięku. Niejednokrotnie była taka sytuacja, że pracodawca dzwonił do mnie z jakąś sprawą i wiedział wszystko o czym przed chwilą mówiłam do klienta i wiele innych tego typu sytuacji. Czy to jest legalne? Czy w takiej sytuacji przysługuje mi prawo do zgłoszenia pracodawcy do Państwowej Inspekcji Pracy?...
Witam. Mam pytanie może nie do końca natury prawnej, ale może znajdzie się ktoś, kto jest zorientowany w temacie. Jakiś czas temu kilka posesji od mojej została wyznaczona granica działki. Od tego czasu sąsiadka twierdzi, że należy jej się u mnie ok 1m. Pomierzyła szerokości poszczególnych działek po kolei, no i tak jej wyszło. I teraz pytanie: Czy granica działki kilka posesji dalej jest jakimś wyznacznikiem? Czy geodeta brałby to pod uwagę, czy...
Znajomy nie spisał się w powszechnym spisie. Nie dzwonił do niego rachmistrz, więc nie odmówił bezpośrednio. Dzisiaj próbował naprawić swój błąd, ale nie ma opcji aby spisać się po terminie.
Czy ma jakies opcje żeby uniknąć kary?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: