Czy zwolnienie chorobowe anuluje urlop?

Obecnie przebywam na L4 i mam urlop. Czy ten urlop można wykorzystać w późniejszym czasie? Jestem na 3-miesięcznym okresie wypowiedzenia. Pracodawca sam wyznaczył mi urlop +- 1 dzień. Proszę o informację i podstawę prawną.
anonim cytuj
26-01-2023
Tak, zwolnienie lekarskie (choroba własna) anuluje urlop wypoczynkowy, istotne jest to, że ponownie musisz o ten urlop zawnioskować lub pracodawca musi ponownie ma niego skierować po zakończeniu niezdolności do pracy.

anonim cytuj
26-01-2023

Sugerowane Tematy

Po jakim czasie przedawniają się długi alimentacyjne wobec byłej żony ?
Po jakim czasie przedawniają się długi alimentacyjne wobec byłej żony ? Chodzi o to że 2 lata temu rozwiodłem się ze swoją żoną, moja była żona z racji tego że rozwód był z mojej winy wywalczyła dla siebie alimenty w kwocie 800zł miesięcznie i o ile na początku musiałem te alimenty płacić to w listopadzie nie przelałem żonie nic. Powody są tego dwa, po pierwsze nie rozumiem dlaczego mam to nadal robić kiedy ona żyje lepiej ode mnie, a drugim powo...
Psy sąsiadów biegające luzem (brak płotu). Sąsiadka nie widzi w tym nic złego, ja czuję zagrożenie. Co mówi na ten temat prawo?
Witam. Mieszkam na osiedlu domków jednorodzinnych. Mam 4 małe psy, które wyprowadzam na smyczy. Obok w sąsiednim domu mieszka rodzina, która adoptowała ze schroniska 6 psów. Teren ma nieogrodzony. Psy są trzymane w kojcu. Wiem, że psy muszą się wybiegać, ale sytuacja z dzisiejszego poranka mnie przeraziła. Wracając ze spaceru ze swoimi psami widzę, że psy sąsiadów z kojca zostały wypuszczone. Stałam jak wryta z moimi 200 metrów dalej modląc się, ...
Wniosek o uzasadnienie złożony w dniu ogłoszenia wyroku.
Wiem że wniosek złożony w dzień ogłoszenia wyroku ale w godzinach poprzedzających jego ogłoszenie jest nieważny. Teoretycznie więc można złożyć go tuż po tym jak wyrok został ogłoszony. Tak więc zrobiłem, wychodząc z rozprawy złożyłem wniosek na dzienniku podawczym. Na drugim egzemplarzu dostałem pieczątkę z potwierdzeniem daty wpływu. Nie ma tam jednak wpisanej godziny złożenia wniosku dlatego zacząłem obawiać się czy nie będzie później jakichś...
Pozew o podwyższenie alimentów.
Złożony pozew o podwyższenie alimentów na początku sierpnia z zabezpieczeniem roszczenia. Dopiero w tamtym tygodniu sędzia zwrócił akta i pozew został wysłany do drugiej strony. Dalej brak odpowiedzi na zabezpieczenie. Czy to normalna procedura czy tylko u mnie wygląda to inaczej ? Ojciec nie utrzymuje kontaktu mimo, że są ustalone sądownie. Potrafił nie odzywać się po kilka miesięcy, w grudniu minie 3 lata jak ostatni raz widział córkę. Dziecko...

Wyszukiwarka