Syn skończył studia, żeby zacząć pracę, musi odbyć kosztowne szkolenie za granica. Do kosztów szkolenia musimy dodać koszt pobytu i utrzymania.
Jeśli rodzice przeleją mu każde po 20 tys tytułem szkolenie i utrzymanie to zgłasza w US?
Rodzice są po rozwodzie.
Mam pytanie, jak to jest z gwarancją przedłużoną po serwisie. Czy ona z automatu jest przedłużona czy jak to wygląda. Dokładnie chodzi o drzwi, a mianowicie wymieniany zamek. Był on w czasie gwarancji wymieniany kilka razy ciągle Pękala blaszka przez co drzwi się nie domykały do końca dopóki trwała gwarancja nie było problemu bo za każdym razem przyjeżdżał serwis i wymieniali na nowy. Teraz nam ta blaszka pękła tak że aż wypadła napisałam do serw...
Czy sugerowanie pracownikowi wzięcia urlopu z powodu braku zadań dla niego w pracy to mobbing ? Moj pracodawca przyznał, ze to normalne i tak się robi. Nikt u mnie w firmie się temu nie sprzeciwia. Jednak mi się to nie podoba i uważam, ze nie powinna być nakładana taka presja. Ostatnio nie zgodziłam się na wzięcie urlopu i usłyszałam poniżającą mnie odpowiedz, która brzmiała ,,co tam Ci teraz Twoj mąż podpowiada?’’. Zgłosiłam to do przełożonego m...
Dzień dobry,
Zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc prawną.
Jestem rozwiedziona, wynajęłam mieszkanie i chcę wyprowadzić się z dziećmi (przy rozwodzie zostają przy mnie).
Co powinnam zrobić?
- wystąpić o alimenty
- wystąpić o podział majątku (nie był robiony przy rozwodzie), kto pokrywa kosztu kredytu do czasu podziału?
- na co powinnam zwrócić uwagę, jak ustalić opiekę nad dziećmi. Czy mogę np.na tydzień zostawić je pod opieką ojca, jeśl...
Czesc
Jest problem z Media Markt w Lodzi
Znalazlem dyski, ktore lezaly na polce z widoczna pod nimi cena, ale sprzedawca i kierownik odmawia sprzedazy. Tlumacza, ze ktorys klient zapewne przesunal i stad ta pomylka.
Kierownik mowi ze mozna skierowac sprawe do sadu.
Mam zdjecie produktow i ceny pod nimi. Ich prawidlowe miejsce powinno byc zaraz po prawo, ale lezaly na innej pozycji. Czy to cos zmienia?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: