Sytuacja następująca: wujek 1grupa inwalidzka, niezdolny do samodzielnej egzystencji. Jest na emeryturze. Ciocia, która się nim opiekuje również ma emeryturę. Nigdy nie prosiła o pomoc, zawsze dawali sobie jakoś radę, ale wszystko coraz droższe i chciałabym im jakoś pomóc. Czy i gdzie ciocia może ubiegać się o jakiś zasiłek na wujka? Proszę o rady.
Dobry wieczór, niecodzienna sytuacja ale może ktoś się w takiej już znalazł…
Rozeszłam się z mężem rok temu, jednak do tego czasu żadne z nas nie złożyło pozwu rozwodowego. Mam od kilku miesięcy nowego partnera dzisiaj dowiedziałam się że jestem z nim w ciąży.
Wiem że istnieje coś takiego jak domniemanie ojcostwa czyli dziecko i tak dostanie nazwisko byłego męża nawet po rozwodzie..
proszę poradźcie jak tą sprawę „ugryźć” i jak najlepiej za...
Witam
Jak odzyskać pieniądze od pracodawcy za zaległe 2 miesiące pracy jeśli pracodawca ciągle zwodzi z pieniędzmi a teraz wysłał świadectwo pracy bez wypowiedzenia umowy o pracę. Praca od lutego z umową na dwa lata. Do mają wypłacalny....
Obecnie przebywam na L4 i mam urlop. Czy ten urlop można wykorzystać w późniejszym czasie? Jestem na 3-miesięcznym okresie wypowiedzenia. Pracodawca sam wyznaczył mi urlop +- 1 dzień. Proszę o informację i podstawę prawną.
...
Płacę alimenty na syna 14 lat.
Była partnerka, wniosła o podwyższenie alimentów na kwotę 1000zł i zabezpieczenie które na tą chwilę przyznał Sąd w kwocie 800zł, rozprawa koniec stycznia, czy jest taka możliwość aby Sąd na rozprawie zszedł poniżej zabezpieczenia? Czy kwestia tylko teraz tych 200zł? Z góry dziękuję za odpowiedź.
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: