Sytuacja następująca: wujek 1grupa inwalidzka, niezdolny do samodzielnej egzystencji. Jest na emeryturze. Ciocia, która się nim opiekuje również ma emeryturę. Nigdy nie prosiła o pomoc, zawsze dawali sobie jakoś radę, ale wszystko coraz droższe i chciałabym im jakoś pomóc. Czy i gdzie ciocia może ubiegać się o jakiś zasiłek na wujka? Proszę o rady.
Zepsuła mi się drukarka fiskalna. Czy na czas naprawy można wszystkim drukować faktury zamiast paragonów? Na fakturę dla osoby nie mającej firmy musi być wpisany NIP?...
Czy mogę wymeldować byłego męża z domu samodzielnie?
Tydzień temu rozwiedliśmy się za porozumieniem stron.
Od miesiąca kredyt na dom jest tylko na mnie. W księgach wieczystych widnieje ja i bank.
Podział majątku dokonany między nami ale mąż nie chce się dobrowolnie wyprowadzić.
Chciałbym zacząć od tego żeby go wymeldować.
Czy mogę to zrobić bez jego wiedzy ?...
Chcemy z mężem wynająć mieszkanie (my jesteśmy właścicielami). Jak do tego rozsądnie podejść? W sensie nie chcemy później mieć problemu z lokatorami, którzy nie chcą opuścić mieszkania. Jak się zabezpieczyć? Na pewno chcemy sporządzić umowę u notariusza. Ale jak do tego podejść? W jaki sposób sporządzić umowę, abyśmy nie zostali później z problem lokatorami na głowie i ewentualnie późniejszym sprawami sądowymi?...
Dzien dobry mam pytanie Ojciec dziecka ma odebrane prawa do syna zaraz po urodzeniu. Matka wychodzi za mąż i dziecko dostaje nazwisko męża. Czy biologiczny ojciec dziecka dalej jest zobowiązany łożyć na dziecko czy juz aktualny mąż który dał nazwisko ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: