Okres ochronny przedemerytalny.

Znajoma ukończy 56 lat 31 maja tego roku. Dziś dostała wypowiedzenie z pracy, w której pracowała 15 lat, z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia, które kończy się 30 kwietnia. Niestety nie jest jeszcze w okresie ochronnym przedemerytalnym. Wypowiedzenie dostała do ręki. Co zrobić aby wypowiedzenie straciło ważność? Jak ma utrzymać się do tego okresu ochronnego przedemerytalnego?
anonim cytuj
14-01-2023
Jeżeli otrzymała wypowiedzenie to jest ono już skuteczne. Jeżeli się z nim nie zgadza może się odwołać do sądu pracy. Jaki powód podał pracodawca bo rozumiem, że umowa jest ma czas nieokreślony?

anonim cytuj
14-01-2023
Umowa na czas nieokreślony. Powód słaba sytuacja finansowa firmy, gdzie cały czas są nowe ogłoszenia, że przyjmą do pracy.

anonim cytuj
14-01-2023
To jak wyżej, jeżeli uważa powód za nieprawdziwy pozostaje odwołanie do sądu pracy. Tylko sąd może przywrócić do pracy.

anonim cytuj
14-01-2023
Koniecznie niech porobi screeny tych ogłoszeń.

anonim cytuj
14-01-2023
Może chcą wymienić "stare" na "nowe" bo wiedzą że za chwilę okres ochronny się zacznie. Ja bym też szła do sadu pracy zwłaszcza że miała tak duży staż a oni zachowali się po prostu po chamsku.

anonim cytuj
14-01-2023

Sugerowane Tematy

Czy muszę zapłacić za szkody na rzeczy wynajmującego w moim mieszkaniu?
Mam pewien problem i potrzebuję Waszej pomocy w zrozumieniu pewnej kwestii prawnej. Otóż, wynajmuję mieszkanie od prywatnego właściciela od ponad roku i ogólnie rzecz biorąc, wszystko szło dobrze. Jednak ostatnio, podczas jednej z moich imprez u mnie w mieszkaniu, jeden z moich gości spowodował uszkodzenie pewnych rzeczy, które są własnością właściciela mieszkania. Jestem zupełnie zielony w prawie i nie wiem, jakie są moje obowiązki jako najem...
Szanse na warunkowe umorzenie postępowania
Witam. Będę musiała odpowiedzieć za swoje czyny. Kradłam w sklepie kilkanaście- kilkadziesiąt razy… Nie dostałam jeszcze wezwania na policję na przesłuchanie, ale myśle ze stanie się to niebawem. Dlatego tez nie wiem co na mnie znaleźli i na jaka kwotę. Może to być 3000zl ale również 7000 zł, naprawdę nie wiem ile będą grzebać . Zastanawiam się czy w moim przypadku kiedy ilość tych kradzieży jest znaczna… mam szanse na warunkowe umorzen...
Licytacja komornicza.
Otóż mam problem, a mianowicie chcę kupić nieruchomość rolną zabudowaną z licytacji komorniczej. Nieruchomość ta jest niezamieszkała od około 10 lat i na posesji stoi stary wrak samochodu z tablicami rejestracyjnymi z tego co się zorientowałem na operacie szacunkowym i na zamieszczonych tam zdjęciach z 2009 roku i obecnie 2023 to samochód stoi tam przez cały ten okres lekko 14 lat. I tutaj jest moje pytanie jak go usunąć z tej posesji o ile wysze...
Czy możliwe jest wycofanie zeznań świadka w procesie karnym?
Witam serdecznie, Nie dawno temu złożyłem zeznania jako świadok w procesie karnym. Wówczas byłem przekonany, że mówię prawdę, ale po pewnym czasie zdałem sobie sprawę, że mogłem się pomylić w niektórych szczegółach. Czy jest jakaś możliwość wycofania lub zmiany mojego zeznania? Czy są jakieś konsekwencje prawne związane z takim działaniem? Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem jak postąpić w tej sytuacji. Pozdrawiam...

Wyszukiwarka