Okres ochronny przedemerytalny.

Znajoma ukończy 56 lat 31 maja tego roku. Dziś dostała wypowiedzenie z pracy, w której pracowała 15 lat, z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia, które kończy się 30 kwietnia. Niestety nie jest jeszcze w okresie ochronnym przedemerytalnym. Wypowiedzenie dostała do ręki. Co zrobić aby wypowiedzenie straciło ważność? Jak ma utrzymać się do tego okresu ochronnego przedemerytalnego?
anonim cytuj
14-01-2023
Jeżeli otrzymała wypowiedzenie to jest ono już skuteczne. Jeżeli się z nim nie zgadza może się odwołać do sądu pracy. Jaki powód podał pracodawca bo rozumiem, że umowa jest ma czas nieokreślony?

anonim cytuj
14-01-2023
Umowa na czas nieokreślony. Powód słaba sytuacja finansowa firmy, gdzie cały czas są nowe ogłoszenia, że przyjmą do pracy.

anonim cytuj
14-01-2023
To jak wyżej, jeżeli uważa powód za nieprawdziwy pozostaje odwołanie do sądu pracy. Tylko sąd może przywrócić do pracy.

anonim cytuj
14-01-2023
Koniecznie niech porobi screeny tych ogłoszeń.

anonim cytuj
14-01-2023
Może chcą wymienić "stare" na "nowe" bo wiedzą że za chwilę okres ochronny się zacznie. Ja bym też szła do sadu pracy zwłaszcza że miała tak duży staż a oni zachowali się po prostu po chamsku.

anonim cytuj
14-01-2023

Sugerowane Tematy

Firma zakopał kable internetowe na mojej działce bez mojej zgody
Dzień dobry. Mam pytanie. Kupiliśmy dom z działka. Obecnie jesteśmy za granica, a na naszej działce jakaś firma bez mojej zgody i bez poinformowania mnie, weszli na nasza działkę i najzwyklej na świecie wykopali rów na kable internetowe. Przekopali cała działkę po szerokości,włożyli kable zasypali. O całej sytuacji dowiedziałem się od sąsiada który mnie poinformował. Moje pytanie czy jest to zgodne z prawem, czy mogę przyjechać i ten kabel wykopa...
Darowizna działek rolnych
Mężczyzna dostał w darowiźnie działki rolne o powierzchni 2,5 ha. Chce przekazać je swoim dwóm synom w darowiźnie po 1,25 ha każdemu. Synowie nie są rolnikami, nie mają kwalifikacji rolniczych, pracują na UoP, mieszkają w innym mieście. Czy otrzymanie takich działek wiąże się dla nich z jakimiś konsekwencjami? Czy wtedy nabywają wtedy jakieś obowiązki? Czy będą jakieś problemy związane z ubezpieczeniem? Czy w przypadku straty pracy będą podlegać...
Alimenty na rodziców, jak tego uniknąć?
Moja matka rozwodzi się z ojcem. Sąd zasądził jej 600 zł alimentów na moją niepełnoletnia siostrę. Dowiedziałam się, że ojciec ma w planach leczyć się psychiatrycznie, żeby uznano go za niezdolnego do pracy i pozwać mnie i moją drugą (pełnoletnią) siostrę o alimenty na niego. Nie wyobrażam sobie cokolwiek mu płacić, mam męża i 2 dzieci mam na kogo pracować. W dzieciństwie w domu miałam przez niego piekło. Wiecznie nie pracował, robił awantury znę...
Przedawnienie długu.
Witam, nurtuje mnie problem znajomego, mianowicie w piątek zostało mu zablokowane konto bankowe przez komornika, dziś się dowiedział że niby za jakiś nie spłacony telewizor sprawa z 2007r., on oczywiście nie kojarzy takiego faktu hak to sprawdzić i czy to nie jest zbyt stara sprawa, czy to nie oszustwo....

Wyszukiwarka