Okres ochronny przedemerytalny.

Znajoma ukończy 56 lat 31 maja tego roku. Dziś dostała wypowiedzenie z pracy, w której pracowała 15 lat, z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia, które kończy się 30 kwietnia. Niestety nie jest jeszcze w okresie ochronnym przedemerytalnym. Wypowiedzenie dostała do ręki. Co zrobić aby wypowiedzenie straciło ważność? Jak ma utrzymać się do tego okresu ochronnego przedemerytalnego?
anonim cytuj
14-01-2023
Jeżeli otrzymała wypowiedzenie to jest ono już skuteczne. Jeżeli się z nim nie zgadza może się odwołać do sądu pracy. Jaki powód podał pracodawca bo rozumiem, że umowa jest ma czas nieokreślony?

anonim cytuj
14-01-2023
Umowa na czas nieokreślony. Powód słaba sytuacja finansowa firmy, gdzie cały czas są nowe ogłoszenia, że przyjmą do pracy.

anonim cytuj
14-01-2023
To jak wyżej, jeżeli uważa powód za nieprawdziwy pozostaje odwołanie do sądu pracy. Tylko sąd może przywrócić do pracy.

anonim cytuj
14-01-2023
Koniecznie niech porobi screeny tych ogłoszeń.

anonim cytuj
14-01-2023
Może chcą wymienić "stare" na "nowe" bo wiedzą że za chwilę okres ochronny się zacznie. Ja bym też szła do sadu pracy zwłaszcza że miała tak duży staż a oni zachowali się po prostu po chamsku.

anonim cytuj
14-01-2023

Sugerowane Tematy

Zakup przez internet
Witam serdecznie. Dokonałam zakupu przez internet. Zaraz po potwierdzeniu zamówienia , zorientowałam się , że nie został dodany do zamówienia produkt dodawany w gratisie do każdych zakupów. Od razu napisałam maila do sklepu ,że wystąpił taki problem i proszę o dodanie tego produktu do zakupów. Na drugi dzień po południu otrzymałam odp. że jest to niemożliwe , bo jest spakowane. Odpisałam ,że proszę o anulowanie zamówienia w takim razie. Po kole...
Alimenty przy jednoosobowej działalności gospodarczej.
Jak wygląda sprawa poboru przez komornika alimentów jeśli prowadzi się jednoosobową działalność gospodarczą?? Czy pobiera jak przy umowie o pracę 60%z wynagrodzenia czy całość zarobioną podczas działalności jak podczas umowy zlecenie???...
Mam pytanie dotyczące prawa do wystawiania opinie w internecie i tzw. Potencjalnego zniesławienia.
Hej! Mam pytanie dotyczące prawa do wystawiania opinie w internecie i tzw. Potencjalnego zniesławienia. skontaktowałam się z firma telefonicznie po wcześniejszym kontakcie mailowym (z ich strony bez odpowiedzi). Pan na ”obsłudze” klienta odniosl się do mnie niesamowicie lekceważąco. No to się zdenerwowałam i napisałam opinie na Google…. Na co szanowny pan najpierw próbował mnie przekupić oferując coś za usunięcie opini a teraz straszy pozwami o...
Opiekun prawny w DPS.
Witam. Mam pytanie. Czy pracownik DPS'u będący opiekunem prawnym podopiecznego DPS'u, poświęcający mu czas poza godzinami pracy w przypadku hospitalizacji, spraw sądowych, zeznań na policji -powinien mieć ten czas odliczony z czasu pracy na danym stanowisku u danego parcodawcy? Generalnie pytam czy np. godziny spędzone na policji (jako opiekun prawny) pomniejszają jego czas pracy jako opiekuna w DPS?...

Wyszukiwarka