Okres ochronny przedemerytalny.

Znajoma ukończy 56 lat 31 maja tego roku. Dziś dostała wypowiedzenie z pracy, w której pracowała 15 lat, z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia, które kończy się 30 kwietnia. Niestety nie jest jeszcze w okresie ochronnym przedemerytalnym. Wypowiedzenie dostała do ręki. Co zrobić aby wypowiedzenie straciło ważność? Jak ma utrzymać się do tego okresu ochronnego przedemerytalnego?
anonim cytuj
14-01-2023
Jeżeli otrzymała wypowiedzenie to jest ono już skuteczne. Jeżeli się z nim nie zgadza może się odwołać do sądu pracy. Jaki powód podał pracodawca bo rozumiem, że umowa jest ma czas nieokreślony?

anonim cytuj
14-01-2023
Umowa na czas nieokreślony. Powód słaba sytuacja finansowa firmy, gdzie cały czas są nowe ogłoszenia, że przyjmą do pracy.

anonim cytuj
14-01-2023
To jak wyżej, jeżeli uważa powód za nieprawdziwy pozostaje odwołanie do sądu pracy. Tylko sąd może przywrócić do pracy.

anonim cytuj
14-01-2023
Koniecznie niech porobi screeny tych ogłoszeń.

anonim cytuj
14-01-2023
Może chcą wymienić "stare" na "nowe" bo wiedzą że za chwilę okres ochronny się zacznie. Ja bym też szła do sadu pracy zwłaszcza że miała tak duży staż a oni zachowali się po prostu po chamsku.

anonim cytuj
14-01-2023

Sugerowane Tematy

Zobowiązanie do kredytu.
Posiadam z żoną wspólność majątkową. Zamierzamy w nie długim czasie zrobić u notariusza rozdzielność. Chciałbym poręczyć (zobowiązać się) żonie już teraz, że będę za nią spłacał kredyt który zaciągnęła na siebie. Jak to zrobić? Notariusz mówi, że takich umów nie robi i odsyła do kancelarii prawnej....
Niejasności dotyczące podziału majątku po rozwodzie
Cześć, Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże zrozumieć co się dzieje. Otóż, jestem w trakcie rozwodu i muszę się zająć podziałem majątku. W naszym przypadku jest to bardziej skomplikowane, bo mamy wspólnie nabytą nieruchomość, a także nasz stary samochód, który kupiłem jeszcze przed ślubem. Nasza nieruchomość jest na kredyt hipoteczny. Zostało nam jeszcze sporo do spłaty, ale z drugiej strony już sporo wpłaciliśmy. Samochód jest stary, ale nadal ...
darowizna samochodu grupa II na terenie niemiec czy Polski?
Witam was serdecznie :) Pisze do was z tego względu ponieważ moja żona ma dostać samochód w darowiźnie od siostry jej matki (cioci) która mieszka w Niemczech i samochód również jest na rejestracjach niemieckich . Nie do końca wiem jak to wyglada a ciocia poprosiła abym się tym pozajmował , byłem w urzędzie i pani cichym tonem mówiła że lepiej będzie jak umowa będzie podpisana na terenie Niemiec .. I teraz pytanie do was : Dlaczego lepiej będzie...
Rozliczenie PIT.
Witam serdecznie, proszę o poradę dotyczącą rozliczenia pit a mianowicie od półtora roku nie jestem razem z mężem, nie jesteśmy razem i on płaci mi alimenty na dwójkę dzieci, on w tym roku rozliczył się wspólnie ze mną, ja nie pracuję i przez przypadek się o tym dowiedziałam. Moje pytanie czy to rozliczenie jest zgodne z prawem, skoro nie mieszkamy i nie żyjemy razem?...

Wyszukiwarka