Okres ochronny przedemerytalny.

Znajoma ukończy 56 lat 31 maja tego roku. Dziś dostała wypowiedzenie z pracy, w której pracowała 15 lat, z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia, które kończy się 30 kwietnia. Niestety nie jest jeszcze w okresie ochronnym przedemerytalnym. Wypowiedzenie dostała do ręki. Co zrobić aby wypowiedzenie straciło ważność? Jak ma utrzymać się do tego okresu ochronnego przedemerytalnego?
anonim cytuj
14-01-2023
Jeżeli otrzymała wypowiedzenie to jest ono już skuteczne. Jeżeli się z nim nie zgadza może się odwołać do sądu pracy. Jaki powód podał pracodawca bo rozumiem, że umowa jest ma czas nieokreślony?

anonim cytuj
14-01-2023
Umowa na czas nieokreślony. Powód słaba sytuacja finansowa firmy, gdzie cały czas są nowe ogłoszenia, że przyjmą do pracy.

anonim cytuj
14-01-2023
To jak wyżej, jeżeli uważa powód za nieprawdziwy pozostaje odwołanie do sądu pracy. Tylko sąd może przywrócić do pracy.

anonim cytuj
14-01-2023
Koniecznie niech porobi screeny tych ogłoszeń.

anonim cytuj
14-01-2023
Może chcą wymienić "stare" na "nowe" bo wiedzą że za chwilę okres ochronny się zacznie. Ja bym też szła do sadu pracy zwłaszcza że miała tak duży staż a oni zachowali się po prostu po chamsku.

anonim cytuj
14-01-2023

Sugerowane Tematy

Pozwany chory na schozofrenie, nagadał głupot czym się pogrązył. Czy można to jakoś odkręcić lub unieważnić?
Witam, mam takie pytanie mam w rodzinie chorego na schizofrenie paranoidalaną, i tak we wtorek była rozprawa on był pozwanym i strasznych głupot nagadał czym się pogrążył, I teraz moje pytanie czy można to jakoś odkręcić unieważnić rozprawę czy coś takiego, wyrok juz zapadł we wtorek właśnie I teraz się zastanawiamy jak to rozwiązać lub gdzie szukać rozwiązania... bardzo proszę o każda radę bo my juz wyczerpaliśmy pomysły ( podobno nie da się tak...
Mobbing w miejscu pracy
Cześć! Pisze w imieniu mojej siostry, która poprosiła abym jej problem tu opisała. Post ten tyczy się zakresu z prawa pracy. Siostra zatrudniona jest na UoP w klinice medycyny estetycznej. Pracuje tam już trzy lata, ale ostatni rok to jakiś koszmar. Salon prowadzi małżeństwo, które nie potrafi się zbytnio ze sobą dogadać i swoje przewinienia zwalają na pracowników. Atmosfera w pracy jest nie do zniesienia. Robienie na złość pracownikom je...
Wyrok bez uzasadnienia.
Moja sprawa została rozpatrzona na posiedzeniu niejawnym. Dostałem informację jedynie o wyroku. Aby dostać uzasadnienie, muszę wysłać pismo. Pytanie: kto to w ogóle wymyślił? Dlaczego?...
Wykup mieszkania komunalnego.
Moi rodzice ze względu na długi okres wynajmu mają prawo wykupu mieszkania komunalnego(tzw. zasiedlenie). Miasto daje jednak warunek. Miasto ponosi koszty ekspertyzy tylko w przypadku jeżeli zainteresowany wykupi mieszkanie. W przeciwnym wypadku koszt ekspertyzy w tym przypadku poniosą rodzice. I tutaj moje pytanie. Czy miasto może wymagać od zainteresowanych poniesienia kosztów ekspertyzy w przypadku, gdy nie zdecydują się na wykup? W końcu nie ...

Wyszukiwarka