Czy tylko w jednej aptece mogę zrealizować receptę?

Na recepcie mam 5 opakowań mleka dla dziecka. Wykupiłam 1 opakowanie po czym dziś chciałam wykupić pozostałe 4, niestety brak mleka w aptece i hurtowni. Pani powiedziała, że nie wiadomo kiedy będzie wiec chciałam zabrać receptę i wykupić w innej aptece co okazało się nie możliwe. Czy to jest zgodne z prawem, że nie mogę zabrać recepty i iść do innej apteki?
anonim cytuj
14-12-2022
Jeśli rozpocznie się receptę w danej aptece to już nie można iść do innej.

anonim cytuj
14-12-2022
Dokładnie.

anonim cytuj
14-12-2022
Leki z recepty możesz wykupić w różnych aptekach. Ale dotyczy to różnych pozycji.
Opakowania z tej samej pozycji trzeba wykupić w tej aptece, w której się zaczęło.

anonim cytuj
14-12-2022
Dziękuję bardzo za odpowiedzi.
Wszystko już wiem. Pozdrawiam.

anonim cytuj
14-12-2022

Sugerowane Tematy

Przedsądowe wezwanie do zwrotu zadatku.
13.08.2023 zawarłem jako sprzedający umowę przedwstępną sprzedaży mieszkania. Kupujący wpłacił 10tys zadatku. Po kilku dniach ustalilismy telefonicznie że odstępujemy od umowy. Kupujący zgodził się i poprosił o zwrot zadatku na konto, co uczyniłem i o sprawie zapomniałem. Lokalu nie sprzedałem. Dziś dostałem od prawnika przedsądowe wezwanie do zwrotu jeszcze raz zadatku (jako ze się nie wywiązałem z umowy). Co mogę zrobić w tej sytuacji? U...
Pracę społeczne z zamianą na areszt.
Witam, mam orzeczony wyrok roku ograniczenia wolności konkretniej 30 godz. miesięcznie. Odrobiłem już 10 miesięcy ten jest jedenasty, mam masę spraw na głowie i może być tak że nie zdążę wyrobić 7,5 h w tym miesiącu . Wcześniej w grudniu nie odrobiłem 14h, o tamto konsultowałem się z kuratorem i będę to mógł odrobić w kwietniu, pytanie co by było gdyby mi ostatecznie chcieli zamienić to na pozbawienie wolności? Byłaby to połowa z całego wyroku cz...
Zakaz zbliżania.
Witam, zostałem skazany na 7 miesięcy w zawieszeniu na 2 lata za przemoc wobec narzeczonej. Poszedłem na ugodę okazałem skruchę i do wszystkiego się przyznałem i jeszcze na etapie postępowania pogodziłem się z narzeczoną, wróciłem do mojego mieszkania gdzie mieszka również ona i dzieci i zaczęliśmy normalnie funkcjonować jako rodzina. Ze względu na to że poszedłem na ugodę, nic nie wycofywaliśmy zwłaszcza, że ja do winy jak najbardziej się poczuw...
Opinia rzeczoznawcy.
Jestem w trakcie podziału majątku. Na skutek braku porozumienia z byłym mężem w ustaleniu wartości mieszkania i samochodu (jedno niebotycznie zawyżone przez niego drugie nierealnie niskie). Sąd powołał rzeczoznawców, których wycena jest zbieżna z wartościami podawanymi przeze mnie. Strategia mojego eks - to wykończenie mnie kosztami sądowymi, on pieniądze ma. Czy zawsze Sąd kosztami opinii obciąża strony po połowie? Postawa drugiej strony jest ni...

Wyszukiwarka