Wyłączanie ogrzewania na noc przez własciciela.

Czy właściciel mieszkania może wyłączyć ogrzewanie na noc w piecu gazowym, tłumacząc, że 19stopni to optymalna temperatura?
anonim cytuj
11-12-2022
Nie, właściciel mieszkania nie może wyłączać ogrzewania na noc w piecu gazowym, tłumacząc, że 19 stopni to optymalna temperatura. Właściciel mieszkania odpowiada za zapewnienie odpowiednich warunków mieszkaniowych, w tym ogrzewania, dla jego lokatorów. Zgodnie z przepisami prawnymi, właściciel mieszkania musi zapewnić odpowiednią temperaturę w mieszkaniu, co oznacza, że nie może on wyłączać ogrzewania na noc bez uzasadnionej przyczyny. W takiej sytuacji lokatorzy mogą skontaktować się z inspekcją nadzoru budowlanego w celu wyjaśnienia sytuacji i ewentualnego wszczęcia postępowania w sprawie naruszenia przepisów dotyczących warunków mieszkaniowych.

anonim cytuj
11-12-2022
Tak 19 stopni to rzeczywiście optymalna temperatura. 20-21 określane jest jako ciepło, natomiast 22-23 już jako gorąco. Oczywiście różne osoby różnie odczuwają w zależności od wieku, stanu zdrowia, itp. Proponuję po prostu spotkać się z właścicielem I omówić to na spokojnie, że życzyłaby sobie Pani trochę ciepłej, liczę że dojdziecie do porozumienia...

anonim cytuj
11-12-2022

Sugerowane Tematy

Jak ograniczyć niepotrzebne wydatki starszej osobie?
Witajcie, sytuacja trochę żenująca, trochę śmieszna,chociaż rodzinie do śmiechu nie jest. W skrócie wygląda to tak, jest dziadek,wdowiec,80l. Dziadek mieszka sam i całkiem nieźle sobie radzi,gdyby nie to, że całą emeryturę wydaje na oglądanie filmów dla dorosłych w internecie. Potem chodzi i mówi, że nie ma co jeść,więc rodzina kupuje mu leki,jedzenie i generalnie zabezpiecza jego podstawowe potrzeby życiowe. Zabrali mu kartę, to ją zablo...
Czy ma znaczenie przy orzekaniu o winie rozpadu związku, kto składa pozew o rozwód?
Czy ma znaczenie przy orzekaniu o winie rozpadu związku, kto składa pozew o rozwód? Czy nie ma to zadnego znaczenia? W małżeństwie była zdrada (zona ma dowody na zdradę przez męża), ale zona w związku tez robiła mężowi piekło nie zdrada ale innymi rzeczami (tu brak dowodów do sądu). Czy jeśli po zdradzie, to mąż wystąpi pierwszy o rozwód, to czy są większe szanse ze rozwód nie będzie z jego winy mimo ze to on zdradził, czy nie ma to komplet...
Wykonywanie pracy niezgodnej ze stanowiskiem.
Sklep wielkopowierzchniowy i należąca do sklepu ( jedna firma ) hurtownia spożywcza , pracownicy zatrudnieni na etatach sprzedawcy , magazynierów . Dotychczas , sklep jak i hurtownia obsługiwane były w kwestiach porządku , czystości w obu obiektach jak również w toaletach dla pracowników oraz klientów , a także szatniach i stołówkach przez zewnętrzną firmę sprzątającą. Na dzień dzisiejszy z powodu braku firmy sprzątającej , pracodawca nakazuje c...
Szef nie chcę wypłacić wynagrodzenia
Szef nie chce mi wypłacić ostatniego wynagrodzenia (zakończyłam pracę w tej firmie 30.11). Jakie mogę podjąć kroki prawne by wymusić na nim wypłatę wynagrodzenia?...

Wyszukiwarka