Wyłączanie ogrzewania na noc przez własciciela.

Czy właściciel mieszkania może wyłączyć ogrzewanie na noc w piecu gazowym, tłumacząc, że 19stopni to optymalna temperatura?
anonim cytuj
11-12-2022
Nie, właściciel mieszkania nie może wyłączać ogrzewania na noc w piecu gazowym, tłumacząc, że 19 stopni to optymalna temperatura. Właściciel mieszkania odpowiada za zapewnienie odpowiednich warunków mieszkaniowych, w tym ogrzewania, dla jego lokatorów. Zgodnie z przepisami prawnymi, właściciel mieszkania musi zapewnić odpowiednią temperaturę w mieszkaniu, co oznacza, że nie może on wyłączać ogrzewania na noc bez uzasadnionej przyczyny. W takiej sytuacji lokatorzy mogą skontaktować się z inspekcją nadzoru budowlanego w celu wyjaśnienia sytuacji i ewentualnego wszczęcia postępowania w sprawie naruszenia przepisów dotyczących warunków mieszkaniowych.

anonim cytuj
11-12-2022
Tak 19 stopni to rzeczywiście optymalna temperatura. 20-21 określane jest jako ciepło, natomiast 22-23 już jako gorąco. Oczywiście różne osoby różnie odczuwają w zależności od wieku, stanu zdrowia, itp. Proponuję po prostu spotkać się z właścicielem I omówić to na spokojnie, że życzyłaby sobie Pani trochę ciepłej, liczę że dojdziecie do porozumienia...

anonim cytuj
11-12-2022

Sugerowane Tematy

Zniszczenie mienia.
Posiadam działkę którą wyniku darowizny otrzymałem po zmarłych teściach .Działka ta graniczy ,z działką sąsiada ,który od 15 lat wchodzi na pas rozgraniczenia??? tych działek i wypala trawę/chemia/ na szerokości do 1,5m i dł. 80m,po mojej stronie, twierdząc ,że za budynkami i płotem którego jest właścicielem sąsiad jest też jego, mama na to dokumenty itd. Robił to bez mojej wiedzy i przyzwolenia. Ja mieszkam w innej miejscowości/miasto/ i tylko ...
Zwolnienie lekarskie w okresie wypowiedzenia.
Witam, otrzymałem wypowiedzenie z umowy o pracę w trybie natychmiastowym którego nie podpisałem, lecz w tym samym dniu poszedłem na L4 czy ono jest wtedy aktywne?...
Zakaz konkurencji.
Pracowałam 4 lata na umowę zlecenie u jednego pracodawcy w prowadzeniu zajęć dodatkowych w różnych placówkach oświatowych. Co roku podpisywałam umowy zlecenia z tym jednym zleceniodawcą w których miałam zapis o zakazie konkurencji i prowadzeniu takich lub podobnych zajęć tylko za zgodą byłego zleceniodawcy w tych konkretnych placówkach przez okres 3 lat od zakończenia umowy pod rygorem kary pieniężnej. Czy te umowy się sumują i nie mogę wykonyw...
Zdarzenie drogowe z dzikim zwierzęciem.
Proszę o informację na temat możliwości uzyskania odszkodowania od zarządcy drogi za kolizję z dzikim zwierzęciem: - droga w mieście której otoczenie to tereny leśne (na jej przebiegu znajduje się park uroczysko), stan pasa drogowego również pozostawia wiele do życzenia - brak oznakowania o dzikich zwierzętach - zarząd dróg posiada informację o zdarzeniach ze zwierzętami w bieżącym roku oraz latach ubiegłych (w piśmie zobowiązuje się do postaw...

Wyszukiwarka