Wyłączanie ogrzewania na noc przez własciciela.

Czy właściciel mieszkania może wyłączyć ogrzewanie na noc w piecu gazowym, tłumacząc, że 19stopni to optymalna temperatura?
anonim cytuj
11-12-2022
Nie, właściciel mieszkania nie może wyłączać ogrzewania na noc w piecu gazowym, tłumacząc, że 19 stopni to optymalna temperatura. Właściciel mieszkania odpowiada za zapewnienie odpowiednich warunków mieszkaniowych, w tym ogrzewania, dla jego lokatorów. Zgodnie z przepisami prawnymi, właściciel mieszkania musi zapewnić odpowiednią temperaturę w mieszkaniu, co oznacza, że nie może on wyłączać ogrzewania na noc bez uzasadnionej przyczyny. W takiej sytuacji lokatorzy mogą skontaktować się z inspekcją nadzoru budowlanego w celu wyjaśnienia sytuacji i ewentualnego wszczęcia postępowania w sprawie naruszenia przepisów dotyczących warunków mieszkaniowych.

anonim cytuj
11-12-2022
Tak 19 stopni to rzeczywiście optymalna temperatura. 20-21 określane jest jako ciepło, natomiast 22-23 już jako gorąco. Oczywiście różne osoby różnie odczuwają w zależności od wieku, stanu zdrowia, itp. Proponuję po prostu spotkać się z właścicielem I omówić to na spokojnie, że życzyłaby sobie Pani trochę ciepłej, liczę że dojdziecie do porozumienia...

anonim cytuj
11-12-2022

Sugerowane Tematy

Poświadczenie dziedziczenia.
Tata na podstawie poświadczenia dziedziczenia po swej mamie przejął mieszkanie i działkę. Babcia zmarła w 2014 roku. Tata zmarł w 2018. Tata zostawił testament notarialny, w którym zapisami windykacyjnymi przekazał działkę i mieszkanie nieznanym mi osobom. Po jego śmierci podczas sprzątania znalazłam w jego garażu testamenty babci, która zapisała mieszkanie mi a działkę tacie. On je ukrył w swym warsztacie garażowym. Czy można go uznać za niegodn...
Mieszkanie w darowiźnie, a zniesienie współwłasności.
Witam. Partner otrzymał jakiś czas temu część mieszkania w darowiźnie od mamy, drugą część otrzymała jego siostra. Partner poprosił aby go spłaciła jednak ta nie chce twierdząc że nie ma pieniędzy. W jaki sposób można wyegzekwować spłatę od siostry partnera?...
Czy wysłanie jednorazowo osobie trzeciej filmu na którym jest pijany kolega i się wydziera jest karalne ?
Czy wysłanie jednorazowo osobie trzeciej filmu na którym jest pijany kolega i się wydziera jest karalne ? Co jeśli ja wyśle filmik osobie trzeciej a ta rozpowszechni to w internecie ? Też odpowiadam ja jeśli tylko przesłalem go komuś ?...
Wezwanie do zapłaty.
Witam 2 lata temu robiłam remont i dziś dostałam wezwanie do zapłaty po dokładnie 2latach i 3 miesiącach z pobliskiego sklepu z materiałami budowalnymi wezwanie do zapłaty na kwotę 480 zł +odsetki 120 zł. Akurat się tak składa ze wszystkie fv i rachunki mam bo robiłam generalny remont. Fv nie była oczywiście brana na firmę i jak w normalnym sklepie zawsze płaciłam karta lub gotowa i w tym wypadku był to gotówka. Na fv widnieje płatność gotówka, ...

Wyszukiwarka