Nie, właściciel mieszkania nie może wyłączać ogrzewania na noc w piecu gazowym, tłumacząc, że 19 stopni to optymalna temperatura. Właściciel mieszkania odpowiada za zapewnienie odpowiednich warunków mieszkaniowych, w tym ogrzewania, dla jego lokatorów. Zgodnie z przepisami prawnymi, właściciel mieszkania musi zapewnić odpowiednią temperaturę w mieszkaniu, co oznacza, że nie może on wyłączać ogrzewania na noc bez uzasadnionej przyczyny. W takiej sytuacji lokatorzy mogą skontaktować się z inspekcją nadzoru budowlanego w celu wyjaśnienia sytuacji i ewentualnego wszczęcia postępowania w sprawie naruszenia przepisów dotyczących warunków mieszkaniowych.
anonim cytuj
11-12-2022
Tak 19 stopni to rzeczywiście optymalna temperatura. 20-21 określane jest jako ciepło, natomiast 22-23 już jako gorąco. Oczywiście różne osoby różnie odczuwają w zależności od wieku, stanu zdrowia, itp. Proponuję po prostu spotkać się z właścicielem I omówić to na spokojnie, że życzyłaby sobie Pani trochę ciepłej, liczę że dojdziecie do porozumienia...
Czy Nadzór budowlany może nakazać winowajcy doprowadzenie do stanu zgodnego z prawem budowlanym pozostawionej po rozbudowie części budynku poszkodowanego ?
Innymi słowy kto ma wykonać czynności naprawcze budynku, który został pozostawiony po rozbudowie (budowie nowego budynku ). Właściciel pozostawionego budynku, czy inwestor który postawił nowy budynek ?...
Witam, osoba która mnie bardzo skrzywdziła podała mnie w sądzie jakoś świadka w swojej sprawie. Nie mam kontaktu z ta osoba od lat. Aż tu nagle wezwanie. (Sprawa dotyczy przeszłości jakieś 10lat temu chodzi podobno o jakieś odszkodowanie dla tej osoby) Stawiennictwo mam obowiązkowe. Sąd jest około 60/70 km od mojego miejsca zamieszkania. Nie chce,boje się jechać na sprawę nie z obawy przez zeznaniami a przed tym człowiekiem… nie mam prawa jazdy, ...
Witam. Moja dziewczyna wykonuje okazyjnie obrazy na zamówienie. Umówiła się z klientem przez messengera na 2 obrazy. Podała wycenę za jeden obraz w granicach 300-400zł, co było wyraźnie napisane w wiadomości. Obrazy zostały wykonane terminowo, klient ich nie odbiera od miesiąca. Dziewczyna napisała w wiadomości, czy można się umówić w końcu na odbiór albo czy przynajmniej może dostać zapłatę przelewem za dwa obrazy - 660zł. Tutaj klient odpisał, ...
Brat mojej znajomej jest alkoholikiem z długami. jego długi sięgają ponad 200 tysięcy złotych przez pożyczki, a banki nadal mu ich udzielają. znajoma była w urzędzie, by spytać co może zrobić, by mu pomóc. poradzili, żeby go ubezwłasnowolniła. zaczęła kompletować papiery, by do tego doprowadzić, ale wtedy zaczęły być silniejsze przymrozki i zaczęło być jej po prostu szkoda, że on śpi na ławce. poszła na policję, żeby dopytać się, czy na pewno nie...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: