Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada. Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?

Prosze o informacje ,poradę.
Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada.
Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Dla byłego własciciela ubezpieczyciel przygotowal oferte (dalsza) na OC, której 1 rata jest płatna do 22listopada. Co w sytuacji jeśli ta umowa nie będzie wymówiona ale pierwsza rata za składkę będzie wpłacona pózniej, powiedzmy tydzień pozniej, niz okreslona data wplaty? Czy auto jest w tej sytuacji wciąż ubezpieczone , czy narażam się na karę ?
Będę wdzięczna za info.
anonim cytuj
24-11-2022
1. Nowe OC musisz wykupić najpóźniej do 22 listopada - po tej dacie narażasz się na karę ze strony UFG
2. Propozycja dla byłego właściciela Ciebie nie dotyczy.
Na Tobie jako na nowym właścicielu ciąży obowiązek wykupienia polisy OC.

anonim cytuj
24-11-2022
Warto byłoby też zgłosić do ubezpieczyciela zmianę właściciela pojazdu. Trzeba samemu poszukać nowego ubezpieczenia, bo towarzystwo nie ma obowiązku przesyłać wznowienia dla nabywcy. Kara za brak OC zaczyna się od 1200 zł w zależności od ilości dni.

anonim cytuj
25-11-2022

Sugerowane Tematy

umowa zlecenie/wypowiedzenie
Na umówie zlecenie mam dwutygodniowy okres wypowiedzenia w umówie. 1.Czy liczy mi się on tak jak w przypadku umowy o prace, tzn musi zakończyć się w sobotę? 2. Jeśli jest inaczej to czy jeśli złoże wypowiedzenie w poniedziałek to kończy się ono dwa tygodnie później w poniedziałek? 3. Jeśli złoże wypowiedzenie w sobotę to równo dwa tygodnie później w sobotę się kończy? A co jeśli złoże w niedziele? Pracuje na recepcji w hotelu wiec obiekt czyn...
Czy my jako firma musimy fakturę z vatem wystawić?
Witam Serdecznie . Pytanie do ekspertów . Jako firma sprzedajemy auto . Klient jest z Ukrainy ,czy my jako firma musimy fakturę z vatem wystawić? Czy w tym przypadku jest faktura 0 ? ...
Umowa użyczenia.
Bardzo proszę o poradę w kwestii wynajmu mieszkania. 1) Wynajmuję bratu mieszkanie. Po jego stronie są wszystkie opłaty (czynsz, woda, prąd).Nie mam z tego żadnych korzyści materialnych. Czy muszę taką sytuację zgłosić do US? 2) Czy mój brat będąc zameldowany w mieszkaniu ,które mu wynajmuję na podstawie ustnej umowy ,nie posiada do niego żadnego tytułu prawnego może występować o dodatek mieszkaniowy?...
Podwójne pobranie pieniędzy.
W piątek płaciłam za paliwo na stacji benzynowej. 160 zł gotówka i 130 zl blikiem. Pierwsza transakcja blik na terminalu odrzucona - dostałam kopie, ale pieniądze zostały pobrane z konta. Pan mi się pytał czy mogę zapłacić karta, powiedziałam, ze nie posiadam. Zapłaciłam na drugim terminalu tez blikiem i płatność przeszła. Mam jutro dzwonić na stacje jednak blik nie został zwrócony. Czy ktoś miał podobna sytuacje? Bank zrzuca na stacje, stacja ...

Wyszukiwarka