Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada. Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?

Prosze o informacje ,poradę.
Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada.
Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Dla byłego własciciela ubezpieczyciel przygotowal oferte (dalsza) na OC, której 1 rata jest płatna do 22listopada. Co w sytuacji jeśli ta umowa nie będzie wymówiona ale pierwsza rata za składkę będzie wpłacona pózniej, powiedzmy tydzień pozniej, niz okreslona data wplaty? Czy auto jest w tej sytuacji wciąż ubezpieczone , czy narażam się na karę ?
Będę wdzięczna za info.
anonim cytuj
24-11-2022
1. Nowe OC musisz wykupić najpóźniej do 22 listopada - po tej dacie narażasz się na karę ze strony UFG
2. Propozycja dla byłego właściciela Ciebie nie dotyczy.
Na Tobie jako na nowym właścicielu ciąży obowiązek wykupienia polisy OC.

anonim cytuj
24-11-2022
Warto byłoby też zgłosić do ubezpieczyciela zmianę właściciela pojazdu. Trzeba samemu poszukać nowego ubezpieczenia, bo towarzystwo nie ma obowiązku przesyłać wznowienia dla nabywcy. Kara za brak OC zaczyna się od 1200 zł w zależności od ilości dni.

anonim cytuj
25-11-2022

Sugerowane Tematy

Samobójstwo fotografa, jak odzyskać pamiątki ślubne?
Proszę o poradę. Sprawa jest dosyć trudna, ponieważ dotyczy kwestii śmierci. Koleżanka skorzystała z usług fotografa, uprzednio płacąc za usługę wykonania zdjęć ŚLUBNYCH, niestety kilka dni po zdjęciach osoba popełniła samobójstwo. Nie bardzo wiemy co mamy w takiej sytuacji zrobić, czy jest szansa odzyskania jakkolwiek tych udokumentowanych wspomnień bądź chociaż pieniędzy? Jak to wygląda w kwestii prawnej?...
Czy mogę dostać NK z wf z powodu braku frekwencji mając zwolnienie cało roczne ?
Czy mogę dostać NK z wf z powodu braku frekwencji mając zwolnienie cało roczne ? Wf to 1 i ostania lekcja wszystkie nieobecności są usprawiedliwione....
Umowa przedwstępna - czy da się zrezygnować?
Witam. W poniedziałek podpisałem umowę przedwstępną na rozpoczęcie pracy w nowej firmie nie później niż do 2.10 (mój okres wypowiedzenia w obecnej firmie kończy się z końcem września). Umowa ma być na czas określony 6 miesięcy (do marca 2024). W umowie jest punkt, który mówi, że zobowiązuję się zapłacić jednomiesięczne wynagrodzenie (13000 brutto), na które się z nimi umówiłem jeśli nie dojdzie do podpisania umowy z mojej winy. 1. Pytanie do ...
Uznanie jego ojcostwa po śmierci.
Brat miał syna z kochanką lecz nie dał nazwiska ponieważ za imprezami nie miał czasu niestety on zginął tragicznie jego kochanka wystąpiła do sądu o uznanie jego ojcostwa po śmierci czy takie coś można zrobić wiemy że on żadnych dokumentów nie zostawił żeby tam pisało że on jest ojcem....

Wyszukiwarka