Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada. Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?

Prosze o informacje ,poradę.
Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada.
Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Dla byłego własciciela ubezpieczyciel przygotowal oferte (dalsza) na OC, której 1 rata jest płatna do 22listopada. Co w sytuacji jeśli ta umowa nie będzie wymówiona ale pierwsza rata za składkę będzie wpłacona pózniej, powiedzmy tydzień pozniej, niz okreslona data wplaty? Czy auto jest w tej sytuacji wciąż ubezpieczone , czy narażam się na karę ?
Będę wdzięczna za info.
anonim cytuj
24-11-2022
1. Nowe OC musisz wykupić najpóźniej do 22 listopada - po tej dacie narażasz się na karę ze strony UFG
2. Propozycja dla byłego właściciela Ciebie nie dotyczy.
Na Tobie jako na nowym właścicielu ciąży obowiązek wykupienia polisy OC.

anonim cytuj
24-11-2022
Warto byłoby też zgłosić do ubezpieczyciela zmianę właściciela pojazdu. Trzeba samemu poszukać nowego ubezpieczenia, bo towarzystwo nie ma obowiązku przesyłać wznowienia dla nabywcy. Kara za brak OC zaczyna się od 1200 zł w zależności od ilości dni.

anonim cytuj
25-11-2022

Sugerowane Tematy

Kradzież
Witam. Jest mi strasznie wstyd za to co zrobiłam Ale nie wiem co mam roni. Dokonałam kradzieży za Granica. W sklepie odzieżowym za kwotę 60€. Wezwali policję, tylko spisali moje dane Jednak to sklep dał mi mandat na 150€ Policja powiedziała ze mam czekać na telefon od tłumacza.. Nie umiałam języka wiec nie wiele zrozumiałam. Jakie mogą być tego konsekwencje ? ...
Współwłaściciel odmawia udostępnienia samochodu.
Witam. Jestem współwłaścicielem samochodu wraz z byłą partnerką. Partnerka odeszła, zabierając m.in. nasz samochód na posesję jej matki w innym mieście. Zabrała także wszystkie dokumenty, w tym moją kopię umowy kupna-sprzedaży, lecz jestem wpisany jako współwłaściciel w dowodzie rejestracyjnym i karcie pojazdu. Kilkukrotnie zażądałem przez telefon, SMS i email, aby udostępniła mi auto na kilka dni - odmawia. Zabrania także wejścia na posesję. Za...
Wadliwe wypowiedzenie umowy
Na jaki artykuł kodeksu pracy mogę się powołać jeżeli wypowiedzenie umowy o pracę jest wadliwe? Chodzi tu o brak podpisu kwalifikowanego na wypowiedzeniu przesłanym drogą mailową....
Podział majątku po rozwodzie.
Witam, jestem po rozwodzie, nie mam podziału majątku. Mieszkam w domu, który kupiliśmy w trakcie trwania małżeństwa, na który wzięliśmy kredyt hipoteczny i to ja spłacam raty kredytu. Mój były mąż ma syna w nowym związku. Moje pytanie czy należy mu się część z tego majątku?...

Wyszukiwarka