Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada. Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Prosze o informacje ,poradę.
Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada.
Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Dla byłego własciciela ubezpieczyciel przygotowal oferte (dalsza) na OC, której 1 rata jest płatna do 22listopada. Co w sytuacji jeśli ta umowa nie będzie wymówiona ale pierwsza rata za składkę będzie wpłacona pózniej, powiedzmy tydzień pozniej, niz okreslona data wplaty? Czy auto jest w tej sytuacji wciąż ubezpieczone , czy narażam się na karę ?
Będę wdzięczna za info.
1. Nowe OC musisz wykupić najpóźniej do 22 listopada - po tej dacie narażasz się na karę ze strony UFG
2. Propozycja dla byłego właściciela Ciebie nie dotyczy.
Na Tobie jako na nowym właścicielu ciąży obowiązek wykupienia polisy OC.
anonim cytuj
24-11-2022
Warto byłoby też zgłosić do ubezpieczyciela zmianę właściciela pojazdu. Trzeba samemu poszukać nowego ubezpieczenia, bo towarzystwo nie ma obowiązku przesyłać wznowienia dla nabywcy. Kara za brak OC zaczyna się od 1200 zł w zależności od ilości dni.
Witam serdecznie I proszę o poradę.
Syn mojej znajomej mieszkający z nią skradł tożsamość swojej matki i założył co najmniej kilkanaście kont w różnych sklepach internetowych podając tam jej nazwisko i adres oraz swój adres mailowy /matka nie wie jaki. Ciągle zamawia drogie rzeczy. Pod nieobecność matki odbiera paczki. Matka dowiaduje się o tym często dopiero gdy przychodzą ponaglenia zapłaty. Matka płaci wszystkie rachunki i tylko kilkakrotnie...
Pytanie, czy jest ktos w stanie podac podstawe prawna, ze nie wolno sobie spalac galezi, drewna itd na swój posesji? Sąsiedzi na za duzo i zbyt czesto sobie pozwalaja na frywolne palenie resztek po porzadkach w ogródkach i przestaje mi sie to podobac ? smrod i dym nie do zniesienia ? prosze tylko o podstawe prawna....
Mam dozór policyjny sama sobie dni wybrałam dwa razy w miesiącu muszę się meldowac. Ale w grudniu wypada 25 czyli 1 dzień świąt i będę u rodzicow policja nie zgodziła się na inny dzien meldunku bo system nie przepusci. Gdzie mam się zgłosić o zmianę tego dnia to tylko jednorazowa sytuacja do prokuratury która wniosła o dozór?...
Witam. Minęło 5 lat od śmierci mojej matki, która w testamencie zapisała mi mieszkanie. Chciałabym obecnie przepisać je na syna, z wyłączeniem jego żony. Czy jest taka możliwość, aby w razie niepowodzenia ich małżeństwa ów mieszkanie pozostało w całości jego?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: