Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada. Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Prosze o informacje ,poradę.
Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada.
Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Dla byłego własciciela ubezpieczyciel przygotowal oferte (dalsza) na OC, której 1 rata jest płatna do 22listopada. Co w sytuacji jeśli ta umowa nie będzie wymówiona ale pierwsza rata za składkę będzie wpłacona pózniej, powiedzmy tydzień pozniej, niz okreslona data wplaty? Czy auto jest w tej sytuacji wciąż ubezpieczone , czy narażam się na karę ?
Będę wdzięczna za info.
1. Nowe OC musisz wykupić najpóźniej do 22 listopada - po tej dacie narażasz się na karę ze strony UFG
2. Propozycja dla byłego właściciela Ciebie nie dotyczy.
Na Tobie jako na nowym właścicielu ciąży obowiązek wykupienia polisy OC.
anonim cytuj
24-11-2022
Warto byłoby też zgłosić do ubezpieczyciela zmianę właściciela pojazdu. Trzeba samemu poszukać nowego ubezpieczenia, bo towarzystwo nie ma obowiązku przesyłać wznowienia dla nabywcy. Kara za brak OC zaczyna się od 1200 zł w zależności od ilości dni.
Witam,
Jeśli klient wziął towar na „zeszyt” i długi czas już tego nie opłaca to jest jakaś szansa odzyskania pieniędzy? Imię nazwisko są, ewentualnie nr tel i adres tego klienta.
Z gory dziekuje za pomoc...
Witam. Miałem sprawe o podwyższenie alimentow z 500 zł podwyższono mi na 1400 zł i dodatkowo musze zwrócić koszty sadowe w wysokości 3000 zł co mam zrobić w takiej sytuacji odwołać się? Czy muszę zapłacić te koszty? Zarabiam miesięcznie Ok 5000 mam oprócz tego dziecka na które place alimenty jeszcze dwójkę z obecnego małżeństwa, których sad nie wziął pod uwagę ...
Mam takie luźne pytanie, jakie przepisy wymagają, żeby przy rejestracji auta mieć ciągłość umów, jeżeli ostatni właściciel nie jest wpisany w dowód?
Przecież w WK powinna być informacja, kto był dotychczasowym właścicielem, bo jest obowiązek zgłoszenia. Dodatkowo sprzedawca oświadcza, że jest właścicielem sprzedawanego pojazdu i że pojazd jest wolny od wad prawnych....
Witam. W jaki sposób ponaglić firmę ubezpieczeniową o wypłacenie pieniędzy (chodzi o ubezpieczenie na życie)? Mąż zachorował pod koniec lipca, od sierpnia dokumenty złożone u Ubezpieczyciela (potwierdzenie na e-mail). Firma cały czas twierdzi ze brakuję im czegoś. Gdzie i jakie dokumenty mam złożyć żeby to przyspieszyć?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: