Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada. Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Prosze o informacje ,poradę.
Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada.
Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Dla byłego własciciela ubezpieczyciel przygotowal oferte (dalsza) na OC, której 1 rata jest płatna do 22listopada. Co w sytuacji jeśli ta umowa nie będzie wymówiona ale pierwsza rata za składkę będzie wpłacona pózniej, powiedzmy tydzień pozniej, niz okreslona data wplaty? Czy auto jest w tej sytuacji wciąż ubezpieczone , czy narażam się na karę ?
Będę wdzięczna za info.
1. Nowe OC musisz wykupić najpóźniej do 22 listopada - po tej dacie narażasz się na karę ze strony UFG
2. Propozycja dla byłego właściciela Ciebie nie dotyczy.
Na Tobie jako na nowym właścicielu ciąży obowiązek wykupienia polisy OC.
anonim cytuj
24-11-2022
Warto byłoby też zgłosić do ubezpieczyciela zmianę właściciela pojazdu. Trzeba samemu poszukać nowego ubezpieczenia, bo towarzystwo nie ma obowiązku przesyłać wznowienia dla nabywcy. Kara za brak OC zaczyna się od 1200 zł w zależności od ilości dni.
Po jakim czasie przedawniają się długi alimentacyjne wobec byłej żony ? Chodzi o to że 2 lata temu rozwiodłem się ze swoją żoną, moja była żona z racji tego że rozwód był z mojej winy wywalczyła dla siebie alimenty w kwocie 800zł miesięcznie i o ile na początku musiałem te alimenty płacić to w listopadzie nie przelałem żonie nic. Powody są tego dwa, po pierwsze nie rozumiem dlaczego mam to nadal robić kiedy ona żyje lepiej ode mnie, a drugim powo...
Właśnie za 2 miesiące kończy mi się ważność dowodu osobistego.
Jak teraz jest z tym adresem zamieszkania (stały meldunek) ?
Ja osobiście chciałbym ten adres zamieszkania mieć w dowodzie osobistym tak jak miałem. Nie mam nic do ukrywania i jako obywatel czuję się źle bez adresu zamieszkania w dowodzie osobistym.
Ponadto nie przekonuje mnie że jakoby brak stałego meldunku w dowodzie osobistym to dla mnie kłopot ????
Jak trzeba to zapłacę jak si...
Witam.
Złożyłam dokumenty o zaliczenie czasu pracy w gospodarstwie rodziców. Kadry poprosiły mnie o pismo uzupełniające w którym mam wskazać wykonywane pracę oraz dzienny czas poświęcany na pracę. Będąc niepełnoletnią uczennicą pracowałam w okresie szkolnym 4-6 godzin dziennie od poniedziałku do piątku. W weekendy, wakacje i ferie czas pracy był dłuższy i wynosił nawet ponad 8 godzin. Przygotowując się do napisania tego pisma natrafiłam na infor...