Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada. Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Prosze o informacje ,poradę.
Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada.
Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Dla byłego własciciela ubezpieczyciel przygotowal oferte (dalsza) na OC, której 1 rata jest płatna do 22listopada. Co w sytuacji jeśli ta umowa nie będzie wymówiona ale pierwsza rata za składkę będzie wpłacona pózniej, powiedzmy tydzień pozniej, niz okreslona data wplaty? Czy auto jest w tej sytuacji wciąż ubezpieczone , czy narażam się na karę ?
Będę wdzięczna za info.
1. Nowe OC musisz wykupić najpóźniej do 22 listopada - po tej dacie narażasz się na karę ze strony UFG
2. Propozycja dla byłego właściciela Ciebie nie dotyczy.
Na Tobie jako na nowym właścicielu ciąży obowiązek wykupienia polisy OC.
anonim cytuj
24-11-2022
Warto byłoby też zgłosić do ubezpieczyciela zmianę właściciela pojazdu. Trzeba samemu poszukać nowego ubezpieczenia, bo towarzystwo nie ma obowiązku przesyłać wznowienia dla nabywcy. Kara za brak OC zaczyna się od 1200 zł w zależności od ilości dni.
Dobry wieczór wszystkim, jestem ciekaw ile osoba niepełnoletnia może mieć przy sobie alkoholu i czy w ogóle może go posiadać, nie pytam o bycie pod wpływem, bo tutaj jest wszystko jasne.
...
Mam umowę próbną z pracodawcą zawartą na czas określony 6 miesięcy. W umowie jest zapisane, że okres wypowiedzenia jest zgodny z kodeksem pracy. Normalnie jest tak, że pracując do 6 miesięcy okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie, od 6 miesięcy wzwyż miesiąc. Powiedzcie mi, czy przy takiej umowie jak wyżej okres wypowiedzenia liczy się jako 2 tygodnie, czy jako miesiąc?...
Zmarł mój ojciec który żył w konkubinacie z moją mamą, miał zasądzone alimenty nade mną, przez długi czas nie płacił i narosło mu około 20 tysięcy polskich złotych zaległości, część komornik zajął z tej kwoty około 300zł + bieżące alimenty.
Wiem że spadkobiercy przejmują długi, lecz zobowiązania alimentacyjne już nie.
Spadkobiercami są dwaj bracia którzy mają wysokie emerytury górnicze (5-7tyś zł) + dorabiają, więc żyją dość zamożnie.
Dodatkow...
Jeśli zarabiam 5000zl brutto i nie mam ukończonych 26 lat, nie jestem uczniem i przy zatrudnieniu podpisywałem obniżenie podatku ze względu na wiek to ile zarobię. Wiem, że u osób powyżej 26 roku wychodzi 3738 netto ....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: