Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada. Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Prosze o informacje ,poradę.
Kupiłam samochód , OC jest ważne do 22 listopada.
Czy muszę wykupić OC od razu po 22 listopada ?
Dla byłego własciciela ubezpieczyciel przygotowal oferte (dalsza) na OC, której 1 rata jest płatna do 22listopada. Co w sytuacji jeśli ta umowa nie będzie wymówiona ale pierwsza rata za składkę będzie wpłacona pózniej, powiedzmy tydzień pozniej, niz okreslona data wplaty? Czy auto jest w tej sytuacji wciąż ubezpieczone , czy narażam się na karę ?
Będę wdzięczna za info.
1. Nowe OC musisz wykupić najpóźniej do 22 listopada - po tej dacie narażasz się na karę ze strony UFG
2. Propozycja dla byłego właściciela Ciebie nie dotyczy.
Na Tobie jako na nowym właścicielu ciąży obowiązek wykupienia polisy OC.
anonim cytuj
24-11-2022
Warto byłoby też zgłosić do ubezpieczyciela zmianę właściciela pojazdu. Trzeba samemu poszukać nowego ubezpieczenia, bo towarzystwo nie ma obowiązku przesyłać wznowienia dla nabywcy. Kara za brak OC zaczyna się od 1200 zł w zależności od ilości dni.
Zastała mnie niemiła niespodzianka - dowiedziałem się, że wynajmuję mieszkanie od osoby, która nie jest jego właścicielem.
W zeszłym roku wynająłem mieszkanie od osoby A. Osoba ta poinformowała mnie podczas wynajmu, że jest właścicielem mieszkania i podpisaliśmy umowę, która zawiera taką właśnie informację.
Niedawno zgłosiła się do mnie osoba B, która twierdzi, że jest właścicielem mieszkania. Ku mojemu zdziwieniu, okazało się, że to prawda. Pr...
Pobieram alimenty na dzieci z funduszu alimentacyjnego, mam partnera z którym na pewno chciała bym zawrzeć związek małżeński. Pytanie, czy biorąc ślub, nadal będę otrzymała alimenty z funduszu, czy wtedy po prostu jest zakończenie ponieważ poprawiłam swój status? Dodam, że partner również płaci alimenty na 2 dzieci....
Znalazłem mieszkanie na sprzedaż w mojej okolicy. Okazało się, że obecny właściciel pozbywa się majątku ze względu na jakieś długi z lat młodzieńczych. Sprawa wygląda tak że w trakcie sprawy przepisał mieszkanie na ojca. I ja mam kupić od ojca. Bank dowiedział się o tym, że jest nowy właściciel (ojciec) i podał sprawę do sądu. Czy mogę legalnie kupić to mieszkanie od ojca byłego właściciela? Bo się że że jak kupie to mi je zabiorą....