Co zrobić żeby dostać spadek po zmarłym ojcu który był obywatelem Australii

Dzień dobry, jakie kroki powinnam podjąć starając się o spadek po zmarłym ojcu który był obywatelem Australii i tam też zmarł. Jestem córką z pierwszego małżeństwa.
Z góry dziękuję za pomoc.
anonim cytuj
23-11-2022
Tu chyba pomóc może prawnik z Australii, nie anonimowe osoby z internetu.

anonim cytuj
24-11-2022

Sugerowane Tematy

Składanie fałszywych zeznań.
Mam pytanie bo w sądzie będąc jako świadek i poszkodowany zostałem przesłuchany w sprawie rozboju na ulicy(była kamera gdzie to zarejestrowała). Ukradziono wtedy mi portfel z wypłatą, i złożyłem fałszywą umowę zlecenie że pracowałem u pracodawcy X. Byłem tam zatrudniony częściowo na czarno częściowo na umowę, ale na inną kwotę niż było w mojej fikcyjnej mowie). Sąd wystosował pismo do pracodawcy X i przesłał oryginalną umowę. Co mogę zrobić żeby ...
Czy nauczycielowi przysługuje prawo do stawiania ocen ze sprawdzianu gdy uczeń był nieobecny
Szanowni Państwo, Mam pytania dotyczące zachowań nauczycieli w szkole. 1.Proszę o informację, czy nauczyciel w szkole ma prawo postawić uczniowi ocenę niedostateczną, za to że był nieobecny w szkole na sprawdzianie? Niezależnie od tego, czy jednego dnia nie było ucznia w szkole, czy przez dłuższy okres czasu. 2. Czy nauczycielowi przysługuje prawo do stawiania ocen za próbne matury i za testy diagnostyczne?...
Służebność drogi.
Witam Mam w księdze wieczystej jak jak i inni właściciele sąsiednich nieruchomości ,,bezpłatne użytkowanie, przejazd przechód przez działkę należącą do pana....(10 domów z służebnością drogi ). Mam kilka pytań 1. Co z służebnością w razie śmierci właściciela drogi? 2. Czy może właściciel nam zamknąć drogę? 3. Kto powinien zadbać o nową nawierzchnię na drodze i ewentualne naprawy? Właściciel drogi czy my jako służebnicy? 4. Kto w zimie ma dba...
Mieszkanie komunalne.
Od stycznia jest możliwość złożenia wniosku o mieszkanie komunalne bądź socjalne w tym problem że mam tytuł prawny bo wynajmuje.. Jestem rodzina 6osobowa nie stać mnie na kredyt na mieszkanie.. Czy da się to jakoś ugryź żeby dostać chociaż komunalne? Od 2 lat płynnie przelewam 2.500tys za mieszkanie czy nie ma jakiegoś programu dla rodzin wielodzietnych ? Myślę na przyszłość żeby nie bać się o to że któregoś dnia właściciel nam podziękuje i nie b...

Wyszukiwarka