Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Dzień dobry.
Chciałam dopytać o pewne informacje związane ze zniesieniem współwłasności nieruchomości.
Współwłasność zostanie zniesiona u notariusza, nie w sądzie. Notariusz wyliczył całościowe koszty, wliczając w to podatek od 1/2 wartości nieruchomości, który musi zapłacić strona przejmująca nieruchomość.
Może to głupie pytanie, ale chciałabym się upewnić- pozostałe koszty ponoszą obie strony solidarnie, po połowie? Czy całość kosztów p...
Dzień dobry.
Moi rodzice mają dom własnościowy. Niestety nieruchomość jest zadłużona, kilku komorników czeka w kolejce. Są to długi moich rodziców.
Chciałabym aby rodzice przepisali na mnie ta nieruchomość, zdaje sobie sprawę że biorę ją z długiem. Mam jeszcze dwóch braci, czy po śmierci moich rodziców będę musiała zapłacić im zachowek? Jak to ominąć? Moi rodzice nie chcą aby bracia mieli prawa do tej nieruchomości. Biorę nieruchomość z dłu...
Chcialbym zlozyc skarge na adwokata za nieuzasadnione wypowiedzenie pelnomocnictwa. Zaplacilem za calosc ponad 11 lat temu za sprawe o podzial czesci wspolnych to jest suteren i poddasza w budynku. Posiadam emaile w ktorych adwokat domaga sie oplaty w calosci bo inaczej nie podejmie sie tej sprawy.
Na dzien dzisiejszy sprawa poszla do Sadu Okregowego poniewaz zlozylem pismo odwolawcze od postanowienia wstepnego a moj adwokat zlozyl wypowiedzenie...
Jestem zameldowana u rodziców w ich mieszkaniu własnościowym, ale od kilku lat tam nie mieszkam. Ostatnio dowiedziałam się, że rodzice zrobili sobie spory dług nie płacąc czynszu. Wiem, że z czasem z tego powodu może zostać nałożony komornik, aby ściągnąć należność. Pytanie: czy ja również będę pociągnięta do odpowiedzialności za ten dług i będę go musiała spłacić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: