Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie spraw egzekucyjnych. Otrzymałam pismo od komornika o podstawienie pojazdu pod kancelarię, celem zajęcia mienia. Czy komornik moze żądać ruchomości, która prawie 20krotnie przekracza wysokosc długu? Dług opiewa na 1500 zł już z opłatami komorniczymi, wartość auta to ponad 25000. Dodatkowo, auto ma dwóch właścicieli, a postępowanie tyczy się tylko jednego z nich. Nie jest to małżeństwo. Jak rozwiązać tą sprawę? Ko...
Dwa mieszkania kupiłem przed zawarciem związku małżeńskiego. Teraz je sprzedaję. Czy pieniądze ze sprzedaży tych mieszkań stanowią dalej moją odrębność majątkową czy wliczają się do wspólnego majątku? I jak to wygląda np. w razie rozwodu przy podziale majątku?...
Jestem po rozwodzie, ojciec ma nieograniczona władze rodzicielska, mamy dwójkę dzieci. Ojciec ma widzenia dwa razu w tyg. i co drugi weekend wedle porozumienia rodzicielskiego zawartego w pozwie. Mam partnera i planujemy założyć rodzinę, ze względu na jego dobrze zarobkowa prace wolelibyśmy przeprowadzić się 50 km od obecnego miasta. Były mąż wciąż się mną interesuje, często wypytuje o mnie dzieci i opowiada różne rzeczy na mojego partnera, nie m...
Wraz z mamą byliśmy współwłaścicielami samochodu. Po śmierci mamy w 2016r. samochód jest nieużywany i stoi na niestrzeżonym parkingu. W międzyczasie wszyscy spadkobiercy (w tym ja) zrzekli się spadku (nadal trwa postępowanie spadkowe). Samochód nie posiada przeglądu technicznego, posiada wykupione ubezpieczenie OC. Chciałbym go przepisać na siebie i wyrejestrować aby móc go sprzedać lub zezłomować. Wydział Komunikacji poinformował mnie, że dopóki...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: