Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Sprzedałem osobie prywatnej odkurzacz.
Działał podobno kilka dni.
Kupujący chce zwrotu pieniędzy.
ok, nie neguje tego.
kupujący opłacił przy zakupie koszta sprzętu + wysyłka.
natomiast ja zapłaciłem z własnej kieszeni za kuriera który ten zwrot miał odebrał od klienta.
Kupujący zapłacił za wysyłkę 18 zł a ja za odbiór od niego 22 zł.
Czy mogę odliczyć koszt wysyłki od kwoty zwrotu do kupującego ?
Ja oraz kupujący jesteśmy osobami prywatny...
Kupiłam na olx telefon 4 miesiące temu i dziś wyświetlił się komunikat, że ze względu na niespłacone raty telefon został zablokowany i nie można z niego korzystać. Nie było żadnej informacji na ten temat a ja nawet nie miałam świadomości, że operator blokuję telefon w przypadku gdy raty nie zostają spłacone, więc nawet nie zadałam takiego pytania. Kontaktowałam się ze sprzedającym, jednak on nie widzi problemu i twierdzi, że kupiłam telefon a nie...
wiem że złożenie ponownego wniosku o dozór elektroniczny przed upływem 3 miesięcy od wydania odmownej decyzji zostaje bez rozpatrzenia. Gdzieś jednak usłyszałam iż warto złożyć na dwa tygodnie przed upływem tych 3 miesięcy aby nadać bieg sprawie - czy to prawda?...
Witam. Moja babcia (matka mojego taty) w 2020 roku przepisała na mnie jako wnuka swoją działkę i dom stojący na niej. Babcia była jedynym właścicielem tej nieruchomości. Babcia posiada dwójkę swoich dzieci tj. mojego ojca i jego siostrę (moją ciocię). Oprócz działki, którą na mnie przepisała posiadała także inną działkę z domem której właścicielami są babcia, mój tata i ciocia w proporcjach 50%-25%-25%. Babcia zmarła dwa tygodnie temu. Jak rozumi...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: