Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Mieszkam w domku jednorodzinnym z partnerką i dwójką naszych wspólnych dzieci od ponad 6 lat.
Dom stoi na partnerkę. Ja posiadam mieszkanie własnościowe które jest na obecną chwilę WYNAJMOWANE. Niestety jak to w życiu bywa rozstaję się z partnerką ( znalazła sobie lepsza połówkę ) i ona każe mi się jak najszybciej wyprowadzić - wiadomo najlepiej dziś. Czy może mnie wyrzucić? Eksmitować? Jakie ma prawnie kroki żebym opuścił jej dom? Twierdzi, że ...
Witam, zaczęłam pracować w lodziarni, jak wygląda prawnie praca w niedziele i święta w takim biznesie? Jestem na umowie o pracę. Szefostwo goni nas do roboty codziennie plus w każdą niedziele i w każde święto. Pracujemy we dwie. Czy kłania się tu PIP?...
Witam. Proszę o poradę.
Przed sądem pracy procesowałam się z byłym pracodawcą o pieniądze (zasiłek chorobowy, urlop itd). Sporządzono ugodę, którą podpisaliśmy (ja i adwokat pracodawcy) w obecności Sądu. Pracodawca sam zaproponował 7 dni.
7 dni już minęło... Więc myślę że jednak mi nie zapłaci tych pieniędzy.
Nie odpisuje na SMS
Nie odbiera telefonu
Jeżeli moje obawy się potwierdzą, to co mogę/muszę/powinnam zrobić:
1. Zwrócić się o pomoc d...
Witam. Piszę w imieniu koleżanki. Zacznę od tego że pracowała w sklepie monopolowym 3 lata. Umowy miała różne zlecenia , na pół etatu. Od grudnia 2020 ma umowę na czas nieokreślony. W lutym poszła na zwolnienie ze względu na ciążę(szefowa wiedziała o ciąży, mimo to dała jej taką umowę). 3 sierpnia 2021 urodziła dziecko. 01.08.2022 kończy jej się macierzyński i chciała by skorzystać z bezpłatnego urlopu wychowawczego. I tu zaczyna się cyrk. Szef...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: