Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Witam, może ktoś coś poradzi. Sąsiad zarzucił mojemu tacie, że niby podczas koszenia trawy,(traktorem) uszkodził mu elewacje domu, na elewacji jest rysa ok 3 cm z czego nie można było jej obejrzeć bo nie wpuścił na poseje. Dodam że sąsiad miał już wyrok za nękanie moich rodzicow.Co chwila wzywa na nich policję. Rodzice początkowo nie podali numeru polisy bo nie zgadzają się z zaistniałą sytuacją, bo nie mógł tego zrobić z odległości ok 100 metrów...
Proszę o informację na temat możliwości uzyskania odszkodowania od zarządcy drogi za kolizję z dzikim zwierzęciem:
- droga w mieście której otoczenie to tereny leśne (na jej przebiegu znajduje się park uroczysko), stan pasa drogowego również pozostawia wiele do życzenia
- brak oznakowania o dzikich zwierzętach
- zarząd dróg posiada informację o zdarzeniach ze zwierzętami w bieżącym roku oraz latach ubiegłych (w piśmie zobowiązuje się do postaw...
Dzień dobry,
Jestem na umowie o pracę na okres próbny 3 miesięczny na stanowisku tłoczarz metalu/ operator urządzeń od początku września.
chciałem się dopytać o dwie kwestie dotyczące mojej umowy:
Po pierwsze po dodaniu wynagrodzenia zasadniczego i premii uznaniowej wychodzi mi kwota 26,40 zł brutto za godzinę, co jest kwotą niższą niż najniższa krajowa, która od lipca tego roku wynosi 28,10 zł. Dodam, że mam normalny 5 dniowy tydzień pracy, 8...
Witam mieszkam w bloku, bezczelna sąsiadka dzień w dzień zostawia 2 psy w domu i ujadają ze nie da się wytrzymać od rana do nocy dzień w dzień. Żadne uwagi nie skutkują ma wszystkich mieszkańców w dupie. Co można zrobić z takimi delikwentami?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: