Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
byłam na umowie na czas nieokreślony. rozwiązałam ją za porozumieniem stron.
miałam podpisać umowę w nowej pracy więc nie wzięłam wychowawczego, jednak ta nowa praca pozostawia wiele do życzenia.
mam ciągłość w umowach, czy mogę teraz przejść na wychowawczy w pierwszym miesiącu nowej pracy? (umowa na dwa lata w tej drugiej pracy)
czy będzie to gdzieś wyżej (zus, mops, nie wiem) traktowane jako "wyłudzenie" (nie przekraczam dochodów w...
Mój dziadek miał trójkę rodzeństwa. Ich rodzice czyli moi pradziadkowie mieli dom, który od kilkunastu lat nie jest przez nikogo zamieszkiwany. Nigdy nic na nikogo nie było przepisywane. Rodzeństwo dziadka już nie żyje, został się sam. Teraz chce zrobić przepis. Tutaj pytanie czy całość domu należy już tylko do dziadka czy np. Do dzieci jego rodzeństwa też?...
Czy ma znaczenie przy orzekaniu o winie rozpadu związku, kto składa pozew o rozwód? Czy nie ma to zadnego znaczenia?
W małżeństwie była zdrada (zona ma dowody na zdradę przez męża), ale zona w związku tez robiła mężowi piekło nie zdrada ale innymi rzeczami (tu brak dowodów do sądu).
Czy jeśli po zdradzie, to mąż wystąpi pierwszy o rozwód, to czy są większe szanse ze rozwód nie będzie z jego winy mimo ze to on zdradził, czy nie ma to komplet...
Jestem osobą nieletnią która pod wpływem alkoholu nieświadomie jeździła kradzionym autem na miejscu pasażera auto zostało uszkodzone ogólnie nie zdatne do jazdy w aucie znaleziono dragi całe szczęście nie moje koszta naprawy są spore dziś przyjechała policja ale nikogo nie było w domu wiadomo co może mi za to grozić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: