Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Dzień dobry, rodzice nie żyją, jest brat z którym nie utrzymuje kontaktów i dwie przyrodnie siostry. Mam męża, dzieci brak. Spisany testament notarialnie jeszcze przed ślubem gdzie wskazuje męża( wtedy jeszcze partnera) że dziedziczy po mnie 100 %. I na odwrót mąż wskazuje mnie w 100 % Wszystko co mam kupione jeszcze przed ślubem( mieszkanie) po ślubie samochód też na mnie. Nie mamy rozdzielności majątkowej. Mąż ma dzieci z poprzedniego małżeńst...
Wykonałem pewną usługę zdalnie, usługa według mnie została wykonana prawie 3 miesiące temu, klient dla którego usługę wykonałem w naszej rozmowie telefonicznej mówi to samo.
Problemem natomiast jest to, że przez te 3 miesiące nie mogę doprosić się o dane do faktury.
Tutaj też ciekawostka, której wcześniej nie sprawdziłem, mianowicie klient zawiesił z początkiem poprzedniego roku działalność gospodarczą natomiast świadczył usługi związane z zawi...
Hej,
Mam pewien dylemat prawny związany z moją sytuacją rodzinno-finansową i szukam pomocy w zrozumieniu moich praw. Otóż, od kilku lat jestem partnerem kobiety, która ma dziecko z poprzedniego związku. Bardzo się zżyliśmy i staram się być dobrym opiekunem dla jej dziecka, ale teraz mamy poważny problem.
Niedawno okazało się, że biologiczny ojciec dziecka przestał płacić alimenty, co powoduje duże trudności finansowe w naszym gospodarstwie ...
Witam, kto decyduje o moim urlopie, chodzi mi o całe 26 dni. Ja czy zakład pracy? Mimo, że jest praca zakład chce wysyłać pracowników na 5 dni urlopu, żeby pracownik miał mniej urlopu, czy tak może zrobić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: