Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Dzień dobry. Zamówiłam w lipcu wykonanie szafy i komody na wymiar. Zadanie trudne bo ściany skośne, ale wykonawca po oględzinach podjął się zadania. W związku nietypowym kształtem mieszkania duża ilość materiałów będzie odpadem, więc zgodziłam się na proponowaną przybliżoną dość wysoką cenę. Termin ustaliliśmy na połowę, ewentualnie koniec września. Wpłaciłam zaliczkę 1000 zł, na które dostałam pokwitowanie wpłaty, umowy nie podpisywaliśmy. Minęł...
Obok terenu, na którym stoi mój dom rozpoczęto budowę dużego obiektu. Mój teren jest nieogrodzony ale na wszelkich planach zagospodarowania można sprawdzić, że jest on prywatny. Firma budowlana postanowiła bez pytania podłączyć się do naszej przydomowej skrzynki, mało tego, przekopali całą szerokość działki i położyli kabel na głębokości ok 50cm. Bardzo proszę o poradę czy mają prawo żądać możliwości przyłączenia do skrzynki przydomowej, ...
Ja tylko o poradę/podpowiedź dla znajomej.
Małżeństwo dwa lata po ślubie bez wspólnych dzieci (dzieci tylko posiada żona z poprzedniego małżeństwa)
Małżonek zmarł jakiś miesiąc temu nie pozostawiając testamentu i tu właśnie pytanie znajomej.
Czy do przyjęcia spadku po zmarłym wystarczy tylko notariusz i przyjęcie spadku u niego za dość spora opłatą czy mimo notariusza musi być też postępowanie w sądzie?...
Witam mam pytanie jak wyjadę z dzieckiem do mamy maz ma niebieska kartę złożyłam o powierzenie praw do dziecka. Jak przyjedzie z policją owo mam obowiązek dać mu dziecko? Jeszcze toczy się sprawa w Rybniku o znęcanie się psychiczne i fizyczne....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: