Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Dzień dobry. Studiowałam jeden rok na prywatnej uczelni medycznej, w czerwcu poinformowano nas, że uczelnia się zamyka. Szukam innych uczelni i wszędzie otrzymuję informację, że z powodu dużej różnicy programowej mogę zostać przyjęta ale znowu na pierwszy semestr. Czy mogę założyć sprawę uczelni o zwrot kosztów?...
Witam. Proszę o poradę.
Przed sądem pracy procesowałam się z byłym pracodawcą o pieniądze (zasiłek chorobowy, urlop itd). Sporządzono ugodę, którą podpisaliśmy (ja i adwokat pracodawcy) w obecności Sądu. Pracodawca sam zaproponował 7 dni.
7 dni już minęło... Więc myślę że jednak mi nie zapłaci tych pieniędzy.
Nie odpisuje na SMS
Nie odbiera telefonu
Jeżeli moje obawy się potwierdzą, to co mogę/muszę/powinnam zrobić:
1. Zwrócić się o pomoc d...
Sprzedaż nieruchomości na poczet remontu domu. Jakie koszty mogę ponieść aby nie płacić podatku dochodowego od sprzazy(nie minęło 5 lat od jej nabycia) Czy jest gdzieś dokładnie sprecyzowane co mogę kupić a czego nie? Czy faktura wystawiona przez ekipę remontowa również podlega pod koszty poniesione związane z remontem?...
Witam,
Wynajmujemy mieszkanie, cały czas wynajem z czynszem opłacaliśmy na czas. Regularnie wysyłaliśmy właścicielce stan liczników za gaz czy prąd ale nigdy nie dostaliśmy informacji zwrotnej ile mamy do zapłacenia. Niedługo będziemy szukać innego mieszkania, czy w takiej sytuacji przy rozliczeniu właścicielka będzie mogła nas podliczyć właśnie za prąd i gaz za cały okres jak mieszkaliśmy czy to jej strata, że nie wysyłała nam rozliczenia na bi...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: