Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Dzień Dobry, zostałam zwolniona za brak maseczki ( niechodzenie w masce w pracy) czy pracodawca miał takie prawo? Byłam na umówię zlecenie, stwierdził ze to główny powód, chodź nie podał innego. Czy to było zgodne z prawem ? Czy jestem wstanie coś z tym zrobić?
Z góry dziękuje za odpowiedzi....
Witam.
Dostałam pismo od komornika o wszczęciu egzekucji za dług o którym nie wiedziałam.
Zadzwoniłam do kancelarii i dostałam namiar na firmę windykacyjną która przejęła dług od wierzyciela i się okazało że to CYFROWY POLSAT któremu jestem podobno winna 2 tys złotych
Owszem miałam podpisaną z nimi umowę ale nie byłam zadowolona i po jej wygaśnięciu zakończyłam ją z nimi i dopelnilam formalności w odpowiednim punkcie. Umowa była zakończona w 2...
Dzień dobry
Mam zapytanie w kwestii prawa rodzinnego. Może to klasyk ale pierwszy raz jestem w takiej sytuacji i próbuje sobie pomóc:
Rozwód z orzeczeniem dla winy męża. Dziecko od lat ze mną pod jednym dachem. Ojciec płaci alimenty i raczej wychowawczo się nie udziela. Dziecko ma zapewnione wszystko, moja opiekę, spokojny dom. Pracuje od lat by zapewnić wszystko w ramach rozsądku. Przyszedł bunt dojrzewania. Oczywista oczywistość że teraz dzi...
Witam, sprawa o alimenty.
Pozew wniesiono luty 2020 do dziś nie było rozprawy. Sąd wydał postanowienie o szukaniu pozwanego za pomocą komornika, gdyż nie odbierał listów. Następnie na posiedzeniu nie jawnym wydano postanowienie o zawieszeniu sprawy. Co dalej zrobić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: