Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Mam dozór policyjny sama sobie dni wybrałam dwa razy w miesiącu muszę się meldowac. Ale w grudniu wypada 25 czyli 1 dzień świąt i będę u rodzicow policja nie zgodziła się na inny dzien meldunku bo system nie przepusci. Gdzie mam się zgłosić o zmianę tego dnia to tylko jednorazowa sytuacja do prokuratury która wniosła o dozór?...
Hej, chciałabym prosić o poradę, w skrócie, mój tata mieszka w mieszkaniu po swoim ojcu, mieszka tam koło 30 lat, mieszkanie nie było wykupione na własność, było zadłużone ale zostało spłacone i mój tata będąc w spółdzielni dowiedział się że ma do końca września się wyprowadzić i dostanie tylko wkład własny mieszkania koło 240 tys. I teraz moje pytanie brzmi czy oni mogą tak po prostu mojego tatę wyrzucić z tego mieszkania? Nie dostał żadnego pi...
Otrzymałam w darowiźnie dom i działkę. Później wzięłam ślub i rozszerzałam umową majątkową małżeńską wspólność i wyszczególniona była ta darowizna od rodziców ze tez wchodzi w majątek wspólny. Czy ten akt notarialny jest sporządzony zgodnie z prawem? Chce się z nim rozwieźć i teraz nie wiem czy musimy to dzielić na pół?...
Dzień dobry
Rok temu przebywałam w szpitalu 7 dni. Spowodowane to było złymi wynikami i ujawnieniem się choroby nerek. Ostatnio dowiedziałam się że można otrzymać pieniądze za pobyt w szpitalu. W firmie gdzie pracuje opłacam składki przeznaczone na to. Czy mogę ubiegać się jeszcze o wypłatę tych pieniędzy mimo że minął już rok od pobytu w szpitalu?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: