Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Po jakim czasie przysługuje pracownikowi płatny urlop na żądanie?
Siostra podpisała we wrześniu 2023r. umowę o pracę tymczasową z agencją pracy tymczasowej, gdy poprosiła o dzień urlopu na żądanie to agencja stwierdziła że ten dzień będzie bezpłatny.
Koordynator agencji stwierdził że dopiero po przepracowanych 6 miesiącach przysługuje płatny UŻ. Ile w tym prawdy jest ?...
Witajcie
Zalalismy sasiadow
Moj maz zajmujacy sie na codzien budowlanka zobowiazal sie do naprawy szkod
Mieszkanie to bylo zalane juz 4 lata wczesniej i patrzac na jego stan po tamtym zalaniu nie bylo remontu gdyz zalanie bylo z winy wlasciciela
Okazało się ze własciciel wymaga od nas jeszcze wymiany podłogi w pokoju i drzwi które rzekomo zostały uszkodzone w wyniku naszego zalania
My uważamy ze sąsiad zwyczajnie chce nas naciągnąć
Jak taka...
Jestem właścicielem mieszkania, które zamierzam sprzedać ale w księdze wieczystej tego lokalu jest wpis w dziale 3 KW odnośnie ograniczonego prawa rzeczowego o nieodpłatnej dożywotnej służebności osobistej dla mojego dziadka i babci, którzy już zmarli. Mam pytanie czy sama muszę wyprostować te zmiany w księdze wieczystej czy podczas sprzedaży zrobi to notariusz....
Czy składając osobiście wypowiedzenie umowy o pracę potrzebuję podpis osoby, która je przyjmie, czy sam bieg wypowiedzenia zaczyna się w momencie przekazania pisma na ręce kierownika firmy?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: