Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Witam was serdecznie :) Pisze do was z tego względu ponieważ moja żona ma dostać samochód w darowiźnie od siostry jej matki (cioci) która mieszka w Niemczech i samochód również jest na rejestracjach niemieckich . Nie do końca wiem jak to wyglada a ciocia poprosiła abym się tym pozajmował , byłem w urzędzie i pani cichym tonem mówiła że lepiej będzie jak umowa będzie podpisana na terenie Niemiec .. I teraz pytanie do was : Dlaczego lepiej będzie...
Sytuacja wygląda tak, partner wpłaca alimenty przez komornika na 18 letnia córkę. Ona zrzekła się egzekucji komorniczej alimentów, wczoraj do niego zadzwoniła że od lutego do września nie chce alimentów bo przerwała edukację. Ale od września chce je ponownie.. co zrobić żeby odbyło się to z godnie z prawem?...
Chciałbym się dowiedzieć czy zarząd wspólnoty może podnieść stawkę na fundusz remontowy o ponad 100% kwoty liczone od metra kw. mieszkania.
Chodzi o to że na zebraniu najbliższym chcą przedstawić taka uchwałę, ponieważ pieniądze chcą przeznaczyć na utwardzenie i nową nawierzchnie drogi. Nie udał się zarządowi pomysł aby każdy z mieszkańców.
Dobrowolnie wpłacił około 1500 zł tytułem wpłaty na remont drogi, więc chcą wymusić w funduszu remontowym...
Witam, czy jeśli ktoś wpłaci mi na konto 60 tys zł za dany przedmiot, to czy urząd skarbowy bądź inna instytucja będą pytać co to za pieniądze, za co?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: