Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Jak wygląda sytuacja zagranicznej matki rodzącej polskiego obywatela? Z dziewczyną spodziewamy się dziecka i chcielibyśmy przeprowadzić się, rodzić w Polsce i mieszkać tu na stałe. Czy taka osoba jest traktowana jak zwykły obcokrajowiec, czy jako matka Polaka ma specjalne prawa stałego pobytu, ubezpieczenia, ubiegania się o obywatelstwo itp.? Szukam przepisów, ale nie widzę nic na ten temat....
Witam,
W zeszłym roku kupiłem swój pierwszy samochód. Ubezpieczenie było opłacone do 20.11.2023. Zbliżał się koniec terminu ubezpieczenia, więc 03.11 kupiłem OC u innego ubezpieczyciela, z datą ochrony od 20.11.2023. Dostałem od razu przypominajkę, żebym czasem nie zapomniał wypowiedzieć u obecnego ubezpieczyciela OC, bo mi się zdublują. Nie chciałem czekać do 19.11 z wypowiedzeniem, bo nie wiedziałem ile trwa proces i nie chciałem mieć zdublowa...
Witam. Mam pytanie odnośnie zrzeczenia się spadku po moim ojcu. Czy moje dzieci też muszę brać pod uwagę? (8 lat i niespełna rok)
Nie wydaje mi się żeby ojciec miał komorników za pożyczki czy kredyty. Na pewno miał komornika za alimenty. Czy dług po dziadku może przejść na dzieci ?...
Witam.Kupilismy psa rasy shih tzu.Mamy umowę z hodowcą.Teraz pytanie czy to prawda, że muszę zapłacić podatek od kwoty ,która widnieje na umowie?Nie jest to problem dla mnie ,ale chcę zasięgnąć opinii . pozdrawiam
...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: