Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
W 2022 urodziło się mi i mojej byłej dziewczynie dziecko, ale od stycznia tego roku nie mieszkamy razem i płacę na nie co miesiąc alimenty. Niedawno dowiedziałem się o zdradzie i po testach okazało się, że nie jest to moje dziecko. Czy mogę ją pozwać o wyłudzenie alimentów skoro wiedziała, że nie jest moje?...
Posiadam mieszkanie zakupione przed ślubem wzięte na kredyt, na moim prywatnym koncie gdzie przelewana jest wypłata. Od 2015 roku jestem po ślubie, a teraz żona chce się rozwieść i zapowiada że będzie żądać spłaty za opłacany kredyt w tym czasie. Dodam że dopiero od dwóch lat ma stałą pracę, a wcześniej tylko stypendium 1600 zł. Przez większość czasu miałem dwa razy większe dochody, i oprócz spłaty kredytu ze swojego konta i często jeszcze czynsz...
Witam,
Córka chce wynająć mieszkanie. Właściciel przedstawił jej umowę z takimi zapisami - brak możliwości wypowiedzenia umowy przez Najemcę. Zdjęcie w załączeniu. Czy jest to zgodne z prawem?
Z góry dziękuję za merytoryczne odpowiedzi....
Złożyłam wraz z koleżankami zawiadomienie do dziekana o zachowaniu jednego kolegi - wysłał nam ciągle zdjęcia w damskim ubiorze, wypisywał do wielu roczników. Mówił, że kiedy to robi to się masturbuje. Dziekan złożył sprawę do prokuratury, bez naszej zgody/prośby. Nie chcemy zeznawać. Ktoś wie może jak to wygląda?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: