Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Dzień dobry dziś dostanę przelew wypłaty na konto , nie zdążę wybrać w banku a nie mogę jej wybrać w bankomacie z powodu zajęcia komorniczego czy ja w poniedziałek te pieniążki będę mogła wybrać w placówce czy zostaną przekazane komornikowi z racji tego że w poniedziałek już nowy miesiąc?. Na konto wpływa tylko wypłata nic więcej czyli to 2257 będę mieć pewne co miesiąc komornik mi ich nie może zabrać ?...
Potrzebuje porady dotyczącej mandatu za wyprzedzanie na przejściu dla pieszych z sygnalizacja świetlną. Stałem na lewym pasie, przede mną stal pojazd. Gdy zapaliło się zielone światło ruszyłem i zaraz zmieniłem pas na prawy, ale zrobiłem to na ciągłej i pasach. Policjant pouczył za linie ciągła ale za wyprzedzaniu na przejściu już nie. Czy taki mandat jest zasadny? Nie było to przejście bez sygnalizacji świetlnej, zrobiłem to na zielonym świetle ...
Mama po udarze 10 lat otrzymuje tylko zasiłek pielęgnacyjne z gopsu 300 zł. Nie pracowała na umowę o pracę. Tata najniższa krajowa. Czy gdzieś można zgłosić się o pomoc lub uzyskać jakieś inne świadczenie?...
Czy po nie przejściu badań wstępnych do pracy, pracodawca może żądać zwrotu kosztu badań? Oraz czy może żądać podania powodu odrzucenia przez lekarza ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: