Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Dzień dobry. Żona pracuje od 5 lat w jednym zakładzie pracy, umowa na czas nieokreślony. Okazało się że jest w ciąży (test pozytywny robiony ok 2 tyg temu). Czy jeżeli powie o tym przełożonemu a nie była jeszcze u lekarza może dostać wypowiedzenie i zostać zwolniona? Chciałaby pracodawcę poinformować jak najszybciej lecz boi się jak zareaguje. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam...
Zastanawia mnie moja sytuacja.
Pozostawałem na zasiłku chorobowym do dnia 15 marca b.r. Następnie dnia 16 marca podjąłem umowę o pracę i pracowałem do 3 kwietnia. Następnego dnia (tj. 4 kwietnia) pojawiły się silne objawy choroby i lekarz wystawił zwolnienie. Czy w takiej sytuacji należy mi się prawo do zasiłku chorobowego?...
Bliska mi osoba wniosła pozew rozwodowy przeciw swojemu mężowi + alimenty, bo dysproporcja w zarobkach jest kolosalna. Sprawa niedawno się skończyła z wyłączną winą pozwanego, ale alimentów sąd nie zasądził. Problem pojawił się podczas rozprawy-sędzina prowadząca rozprawę sprawiała wrażenie nienawidzącej kobiet, poniżała powódkę i przesłuchiwała jak na policji w sprawie zabójstwa... natomiast pozwanego praktycznie nie (mimo że powódka dostarczyła...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: