Od 21.06 przebywam na l4 z tym, że zatrudniony byłem do 31.08. Chorobowe kontynuuje bez przerwy i teraz pytanie czy maksymalnie mogę chorować 182 dni czy 91 po ustaniu zatrudnienia
Mam 20 lat i uczę się w szkole policealnej, pracuje na umowie zlecenie.
Czy muszę wypełniać jakiś PIT? Zleceniodawca wysłał mi PIT 11 i nie wiem co dalej.
...
Co sprawdzić przed zakupem garażu od osoby prowadzącej działalność?
Jak sprawdzić czy na nieruchomości jest obciążenie albo zajęcie?
Czy sprawdzenie stanu prawnego jest obowiązkiem notariusza?
Nie chciałabym wpakować się w jakieś problemy, gdyż pieniądze na garaż będą pożyczone od rodziców....
Witam . Jest taka sytuacja że mi się skończyła umowa najmu mieszkania a właściciel nie dał mi nowej umowy najmu a obiecał mi nowa umowe najmu . Jak to wygląda z strony prawnej wynajmującego....
Dzień dobry! Miałem podpisać umowę o najem mieszkania. Wpłaciłem kaucje o wysokości 2000pln a po zapoznaniu się z dodatkowymi szczegółami podjął decyzje o rezygnacji z tego mieszkania. Nie akceptowałem i nie podpisywałem żadnych umów tylko wysłałem przelew z tytułem kaucja. W tej chwili właściciel mieszkania nie odbiera telefonu i nie odpisuje. Jak mam postępować?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: