W jaki sposób ponaglić firmę ubezpieczeniową o wypłacenie pieniędzy?

Witam. W jaki sposób ponaglić firmę ubezpieczeniową o wypłacenie pieniędzy (chodzi o ubezpieczenie na życie)? Mąż zachorował pod koniec lipca, od sierpnia dokumenty złożone u Ubezpieczyciela (potwierdzenie na e-mail). Firma cały czas twierdzi ze brakuję im czegoś. Gdzie i jakie dokumenty mam złożyć żeby to przyspieszyć?
anonim cytuj
15-09-2022
Wszelkie informacje znajdzie Pani w polisie i w OWU. Z posta nie wynika, żeby były jakieś opóźnienia. Skoro czegoś brakuje to należy to uzupełnić.

anonim cytuj
15-09-2022

Sugerowane Tematy

Koniec okresu próbnego a powrót na zasiłek dla bezrobotnych.
Witam, Od lutego byłem zarejestrowany w Urzędzie Pracy. Miałem prawo do zasiłku przez 12 miesięcy. W maju podjąłem zatrudnienie (sam znalazłem pracę). Dostałem umowę na okres próbny 3 miesiące. Z racji tego otrzymuje dodatek aktywizacyjny. Moja umowa wygasa wraz końcem lipca. Moje pytanie brzmi: Czy w przypadku nie otrzymania kolejnej umowy będę mógł wrócić na zasiłek ? Teoretycznie przez podjęciem zatrudnienia mogłem pobierać zasiłek do lutego...
Jak uniknąć spłaty długów?
Mój ojciec ma bardzo dużo kredytów, które płaci regularnie. Jego obecny stan zdrowa się pogarsza. Kontakt z ojcem mam, poprawny ( gdy on tego chce). Słyszałam o możliwości zrobienia " czegoś" że za życia ojca ja nie będę odpowiadała za jego długi gdyby on nie był w stanie już ich spłacać. Nasza sytuacja prawna wygląda następująco: Dostałam w darowiźnie od ojca mieszkanie, jest to mieszkanie kupione od miasta z kredytem. Kredyt na ...
Wyrobienie paszportu przez pełnomocnika.
Mam pytanie dotyczące paszportu... a mianowicie, obecnie mieszkam poza granicami kraju, chciałabym się dowiedzieć czy adwokat za pełnomocnictwem może ubiegać się o nowy paszport dla osoby poszukiwanej listem gończym (za wyłudzenia bankowe) nie posiadającej obecnie żadnego dokumentu (ważnego) stwierdzającego tożsamość i z powodów zdrowotnych nie może podróżować (w obecnym miejscu zamieszkania nie ma konsulatu polskiego)....
Wymiana drzwi w mieszaniu komunalnym
Witam.Mam taki problem, mieszkam w bloku 3 piętrowym.Mieszkanie nie jest własnościowe dostałem je od miasta.Wyremontowalem całe mieszkanie rok temu wymieniłem także drzwi od mieszkania tyle ze jak większość sąsiadów otwieranie na zewnątrz, teraz spółdzielnia napisała mi list że przyjdą i będą wymieniać mi drzwi żeby otwierały się do wewnątrz i tyle zero dodatkowych info tzn jakie drzwi itd..rozumiem przepisy pożarowe itd ale pytanie czy mogą rozw...

Wyszukiwarka