W jaki sposób ponaglić firmę ubezpieczeniową o wypłacenie pieniędzy?

Witam. W jaki sposób ponaglić firmę ubezpieczeniową o wypłacenie pieniędzy (chodzi o ubezpieczenie na życie)? Mąż zachorował pod koniec lipca, od sierpnia dokumenty złożone u Ubezpieczyciela (potwierdzenie na e-mail). Firma cały czas twierdzi ze brakuję im czegoś. Gdzie i jakie dokumenty mam złożyć żeby to przyspieszyć?
anonim cytuj
15-09-2022
Wszelkie informacje znajdzie Pani w polisie i w OWU. Z posta nie wynika, żeby były jakieś opóźnienia. Skoro czegoś brakuje to należy to uzupełnić.

anonim cytuj
15-09-2022

Sugerowane Tematy

Testament.
Hej, mam dziecko z byłą żoną. Teraz jestem w nowym związku, nie mamy dzieci. Jeśli zapisze w testamencie połowę na dziecko, połowę na moją partnerkę, czy pomimo to dziecko może kiedyś podważyć mój testament? Chodzi o to, że partnerka dużo wniosła w moje życia, nie chcemy ślubu, ale też nie chce żeby po mojej śmierci została bez niczego, bo dokładała się do remont, do samochodu itp... Chcę ich podzielić na pół, jak to będzie wyglądać?...
Jaki jest termin na zrzeczenie sie spadku w imieniu małoletniego?
Witam wszystkich serdecznie! Proszę o pomoc w doliczeniu się terminu do kiedy mogę zrzec się spadku w imieniu małoletniego syna. 14 marca 2022 ja zrzeklam się spadku po dziadku. 9.08 złożony wniosek do sądu dla nieletnich o zgodę 23.11 Sąd wydał postanowienie o zgodzie na odrzucenie spadku. Postanowienie przyszło pocztą odebrane 30.11 Z góry dziękuję...
Niechciani lokatorzy
Dzień dobry. Nie wiem za bardzo co zrobić w sytuacji w jakiej znalazła się moja rodzina i pisze w prośba do osób, które znają się na tym temacie o pomoc. Moja babcia ma 80 lat, przez większość życia wychowywała mojego kuzyna, mieszkał u niej ponad 30 lat. Jego matka nie interesowała sie nim za bardzo. Dodam, ze w tym samym bloku, w którym mieszka babcia z kuzynem, piętro niżej mieszka jego druga babcia, matka jego ojca, która nie uznaje go za swo...
Alimenty (znajomy za granicą)
Witam, piszę w sprawie znajomego. Nie dawno dowiedział się że ma przyznane już alimenty od jakiegoś roku (on mieszka za granicą ) nic mu nie przyszło na adres w Niemczech. Kontakt z była żona ma nie za bardzo tylko z córką przez cały czas wysyłał pieniądze western union i paczki dla małej teraz się okazuje że ma duży dlug a na sprawie nie był i o niej nie wiedział. Więc to już ponad rok a to 600zl miesięcznie. Wie że musi się skontaktować jak...

Wyszukiwarka