Mam pytanie odnośnie ubezpieczenia grupowego. Dołączyłem do ubezpieczenia w zakładzie pracy. Ubezpieczyciel oferował też ubezpieczenie dla małżonka. Więc ubezpieczyłem również żonę. Jest to ta sama polisa grupowa. Troszkę odmienne warunki dla mnie i dla mojej żony. Składka osobna za mnie i za moja żonę. Moja żona przebywała w szpitalu, za co uzyskała odszkodowanie zgodnie z warunkami polisy. Teraz ponownie jest w szpitalu więc sobie te polisy przeglądam jeszcze raz. I widzę ze w ogólnych warunkach jest mowa o odszkodowaniu z tytułu pobytu małżonka w szpitalu co przeoczyłem wcześniej. Pytanie moje jest czy ja mogę ubiegać się o takowe odszkodowanie, pomimo ze moja żona już z tego tytułu uzyskała środki. Niby ta sama polisa no ale place w sumie dwie składki. Jaka jest praktyka ubezpieczycieli w takich sytuacjach? Niby mogę złożyć wniosek i zobaczyć co mi odpowiedzą ale czy jest ku temu zasadność w ogóle?
Tak, możesz ponieważ jest to kolejny pobyt Twojej małżonki w szpitalu.
anonim cytuj
03-02-2024
Możesz złożyć taki wniosek do ubezpieczyciela. Podaj w nim nr. polisy żony.
anonim cytuj
03-02-2024
Bardziej mi chodzi o to ze:
- ja i zona jesteśmy objęci ta sama polisa grupowa
- place dwie składki, za siebie i za zonę
- zona miała zaspokojone swoje roszczenie z powodu pobytu w szpitalu
- czy ja mogę mieć dodatkowe roszczenie z tytułu pobytu małżonka w szpitalu?
Czy nie ma tu jakiegoś konfliktu, w sumie to place i za siebie i za zonę wiec wygląda mi ze roszczenie mogłoby być i od mojej zony i ode mnie. Z drugiej strony przedmiotem roszczenia jest to samo zdarzenie na tej samej polisie grupowej tylko widziane jakby z dwóch różnych perspektyw.
anonim cytuj
03-02-2024
Nie ma żadnego konfliktu, możesz złożyć roszczenie za pobyt współmałżonki w szpitalu, tak samo ona może złożyć za swój pobyt w szpitalu. Nie ma znaczenia, że jest to polisa grupowa.
Witam wszystkich. Mam taki dylemat. Pracuję na dziale produkcji w firmie, wykonuje prace lekką, nie obsługuje żadnej maszyny, tylko montaż. Jako, że praca wymaga odzieży ochronnej dostaję takową od pracodawcy. I tu moje pytanie. Obuwie pracodawcy ma standard s1p i jest bardzo niewygodne, pocą się stopy i bolą po paru godzinach, już nie mówiąc o zapachu. Chciałem kupić sobie obuwie o tej samej klasie ochronnej lub wyższej ale wygodne, dopasowane d...
W czerwcu moi teściowie przepisali na mnie i na męża swój dom w ramach umowy dożywocia. Generalnie teraz to my powinniśmy być jego właścicielami. Dzisiaj w wyszukiwarce ksiąg wieczystych zobaczyłam że dalej oni widnieją jako właściciele a jedynie w którymś tam dziale jest tylko wpis że jest użytkowanie dożywotnie. O mnie i o mężu nie jest nigdzie napisane że jesteśmy teraz właścicielami domu. Czy to jest prawidłowo zapisane czy po prostu KW nie z...
Witajcie, napisałem na google opinię o tym jak firma źle wyważyła mi opony po czym jeden z pracowników chcial sprzedać mi używane opony letnie mówiąc że moje nowe (wielosezonowe) nie nadaja się do takie jazdy. Nie wiem czy wyważenie było specjalnie czy też nie, lecz nie bylo udane i przy prędkości powyżej 100 na godzine kierownica strasznie biła, udałem się do innego warsztatu i po prostu wyważyli opony jak trzeba. Mam nawet nagranie jak zachowu...
Mój obecny partner ma syna w akcie urodzenia wpisane jest tylko jego imię. Dziecko ma nazwisko matki. Partner od dwóch miesięcy płaci dobrowolnie 500zł plus robi zakupy dla małego jak go zabiera kupuje ubranka itp. sprawa w sądzie w toku. Matka dziecka robi problemy żąda od ojca dziecka zaległych alimentów których nie ma zasądzonych. Co w takiej sytuacji robić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: