Dwa odszkodowania z tej samej polisy.

Mam pytanie odnośnie ubezpieczenia grupowego. Dołączyłem do ubezpieczenia w zakładzie pracy. Ubezpieczyciel oferował też ubezpieczenie dla małżonka. Więc ubezpieczyłem również żonę. Jest to ta sama polisa grupowa. Troszkę odmienne warunki dla mnie i dla mojej żony. Składka osobna za mnie i za moja żonę. Moja żona przebywała w szpitalu, za co uzyskała odszkodowanie zgodnie z warunkami polisy. Teraz ponownie jest w szpitalu więc sobie te polisy przeglądam jeszcze raz. I widzę ze w ogólnych warunkach jest mowa o odszkodowaniu z tytułu pobytu małżonka w szpitalu co przeoczyłem wcześniej. Pytanie moje jest czy ja mogę ubiegać się o takowe odszkodowanie, pomimo ze moja żona już z tego tytułu uzyskała środki. Niby ta sama polisa no ale place w sumie dwie składki. Jaka jest praktyka ubezpieczycieli w takich sytuacjach? Niby mogę złożyć wniosek i zobaczyć co mi odpowiedzą ale czy jest ku temu zasadność w ogóle?
anonim cytuj
03-02-2024
Tak, możesz ponieważ jest to kolejny pobyt Twojej małżonki w szpitalu.

anonim cytuj
03-02-2024
Możesz złożyć taki wniosek do ubezpieczyciela. Podaj w nim nr. polisy żony.

anonim cytuj
03-02-2024
Bardziej mi chodzi o to ze:
- ja i zona jesteśmy objęci ta sama polisa grupowa
- place dwie składki, za siebie i za zonę
- zona miała zaspokojone swoje roszczenie z powodu pobytu w szpitalu
- czy ja mogę mieć dodatkowe roszczenie z tytułu pobytu małżonka w szpitalu?
Czy nie ma tu jakiegoś konfliktu, w sumie to place i za siebie i za zonę wiec wygląda mi ze roszczenie mogłoby być i od mojej zony i ode mnie. Z drugiej strony przedmiotem roszczenia jest to samo zdarzenie na tej samej polisie grupowej tylko widziane jakby z dwóch różnych perspektyw.

anonim cytuj
03-02-2024
Nie ma żadnego konfliktu, możesz złożyć roszczenie za pobyt współmałżonki w szpitalu, tak samo ona może złożyć za swój pobyt w szpitalu. Nie ma znaczenia, że jest to polisa grupowa.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

problem ze zwierzętami sąsiadów
Witam. Mam problem z sąsiadem. Nawet z dwoma. Jeden sąsiad ma około 10 kotów których ilość z roku na rok się powiększa, na wiosnę i jesień kotki chodzą w ciąży. Drugi też ma ale około pięciu. Te stworzonka całymi dniami siedzą u mnie koło domu, chodzą po samochodach rysując je, jak zostawię otwarty garaż lub piwnice od razu tam wchodzą i wszystko obsikują. Zostawię buty na zewnatrz? Już obsikane, urządziły sobie u mnie toaletę wszędzie są ich odc...
Kupno samochodu.
Prosiłbym o pomoc. Więc kupiłem sobie auto prywatnie od handlarza sprzedał mi na fakturę nie musiałem płacić podatku. Ciągle coś w tym aucie wychodzi zgłosiłem to e mailowo po około 12 dniach. Oczywiście handlarz mówi że nic nie ukryła ni nic mi nie naprawi(auto miało np. El podnoszona klapę bagażnika co się okazało ktoś wyjął z niej silnik ) ale. Najlepsze jest że zapłaciłem online za historię auta i przyszło mi że w Niemczech miał. Dwa razy wyp...
Urząd nie zgadza się na zmianę mojego imienia.
Witam państwa, piszę tutaj w bardzo ważnej dla mnie sprawie mianowicie od bardzo wielu lat zastanawiam się nad zmianą swojego imienia, którego szczerze nienawidzę byłam w swoim urzędzie stanu cywilnego gdzie kierownik powiedział mi że nie mam o czym marzyć ponieważ imię nie jest ani ośmieszające ani nie widzi innego powodu żeby taki wniosek został pozytywnie rozpatrzony. Nie ukrywam że jestem szczerze załamana już dwa razy próbowałam rozmawiać z ...
brak testamentu
Jedyna corka zmarlego ojca. Nie zostawil testamentu. Kto dziedziczy spadek skoro jest jeszcze jego zona (brak wspolnych dzieci) dodam ze nie jest moją mamą....

Wyszukiwarka