Zdany lokal, czy właściciel może doszukiwać się czegoś po zdaniu kluczy?

Lokal był zdany, po wynajmowaniu, zostały oddane klucze. Następnego dnia albo później zostaly zrobione zdjęcia lokalu, czy jeżeli zdjęcia zostały zrobione bez mojej obecności tylko właściciel robił to ma to znaczenie prawne? Przecież jak opuściłam lokal i podczas mojej obecności już mówił co jest do ewentualnej wymiany to nie powinno się później doszukiwać innych rzeczy, bo to tak jakby ktoś załóżmy nie wiem, podpalił coś w mieszkaniu a później zwalił na kogoś kto już tam nie mieszka jeden dzień. Liczy się chyba to co było przy zdaniu kluczy?
anonim cytuj
06-09-2022
Nie ma znaczenia prawnego. Ciężar udowodnienia faktu obciąża osobę, która z tego faktu wywodzi skutki prawne.

anonim cytuj
06-09-2022
Jak to rozumieć?

anonim cytuj
07-09-2022
To znaczy, ze zdjęcia zrobione później są takim samym dowodem jak każdy. Natomiast sąd ocenia wiarygodność poszczególnych dowodów. Dlaczego nie zrobiliście protokołu?

anonim cytuj
07-09-2022
Nie wiem, to było na szybko właścicielowi oddałam klucze, obejrzał mieszkanie napisał smsem co jego zdaniem do wymiany i tyle. Ja w smsie potwierdziłam to co było. I teraz on sobie nowe rzeczy wymyśla. W momencie kiedy o innych rzeczach w tym dniu oddania kluczy nie mówił. Smsy to też dowód?

anonim cytuj
07-09-2022
Tak

anonim cytuj
07-09-2022

Sugerowane Tematy

wzór pisma do Plusa o anulowanie kary umowej za niezdanie sprzętu w czasie
Proszę o napisanie wzoru wniosku do Plusa o anulowanie kary umownej w związku z niezdaniem dekodera w terminie. Kara wynosi tysiąc złotych. W uzasadnieniu proszę o napisanie, że nie dokonałam zwrotu ze względu na moją nieobecność w Polsce. Dodatkowo proszę uwzględnić, że jestem wieloletnim klientem, płacę rachunki na czas oraz korzystam również z innych produktów/usług Plusa. Proszę uwzględnić, że jestem zadowolona z usług sieci Plus i będę dalej...
Wyłudzenie na blika.
Dzień dobry, zostałem oszukany na blika, dostałem email od olx z fałszywym likiem i potwierdzeniem danych, zalogowałem się do banku zostałem poproszony o numer blik, podałem go i w tej samej chwili pobrało mi 3tys ,zgłosiłem sprawę na policję i olx, bank nie uznał mi reklamacji, napisali, że ja wszystko potwierdziłem a oni w niczym nie zawinili . Czy mogę się jakoś odwołać i jest szansa na to ze bank odda mi stracone pieniądze ? Blik został wysł...
Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący?
Witam chciałam zapytać czy ktoś miał prowadzone sprawy o znecanie fizyczne i psychiczne ...Czy na pierwszej rozprawie jest wyrok skazujący i odsiadka czy jest wyrok w zawieszeniu......
Wypowiedzenie umowy ugody
Witam, kilka miesięcy temu zawarłam umowę ugody ze swoim dłużnikiem, której przedmiotem jest ratalna spłata długu. Zgodnie z zapisami ww. umowy do czerwca 2025 r. mam uzyskać całą sumę. Jednakże, chciałabym wcześniej skierować sprawę do sądu i żądać całości wierzytelności. W umowie znajduje się zapis o możliwości odstąpienia od umowy na wypadek niewywiązywania się dłużnika z obowiązku terminowej spłaty. Czy tym samym jestem pozbawiona możliwości...

Wyszukiwarka