Zdany lokal, czy właściciel może doszukiwać się czegoś po zdaniu kluczy?

Lokal był zdany, po wynajmowaniu, zostały oddane klucze. Następnego dnia albo później zostaly zrobione zdjęcia lokalu, czy jeżeli zdjęcia zostały zrobione bez mojej obecności tylko właściciel robił to ma to znaczenie prawne? Przecież jak opuściłam lokal i podczas mojej obecności już mówił co jest do ewentualnej wymiany to nie powinno się później doszukiwać innych rzeczy, bo to tak jakby ktoś załóżmy nie wiem, podpalił coś w mieszkaniu a później zwalił na kogoś kto już tam nie mieszka jeden dzień. Liczy się chyba to co było przy zdaniu kluczy?
anonim cytuj
06-09-2022
Nie ma znaczenia prawnego. Ciężar udowodnienia faktu obciąża osobę, która z tego faktu wywodzi skutki prawne.

anonim cytuj
06-09-2022
Jak to rozumieć?

anonim cytuj
07-09-2022
To znaczy, ze zdjęcia zrobione później są takim samym dowodem jak każdy. Natomiast sąd ocenia wiarygodność poszczególnych dowodów. Dlaczego nie zrobiliście protokołu?

anonim cytuj
07-09-2022
Nie wiem, to było na szybko właścicielowi oddałam klucze, obejrzał mieszkanie napisał smsem co jego zdaniem do wymiany i tyle. Ja w smsie potwierdziłam to co było. I teraz on sobie nowe rzeczy wymyśla. W momencie kiedy o innych rzeczach w tym dniu oddania kluczy nie mówił. Smsy to też dowód?

anonim cytuj
07-09-2022
Tak

anonim cytuj
07-09-2022

Sugerowane Tematy

zamknięta uczelnia / zwrot kosztów
Dzień dobry. Studiowałam jeden rok na prywatnej uczelni medycznej, w czerwcu poinformowano nas, że uczelnia się zamyka. Szukam innych uczelni i wszędzie otrzymuję informację, że z powodu dużej różnicy programowej mogę zostać przyjęta ale znowu na pierwszy semestr. Czy mogę założyć sprawę uczelni o zwrot kosztów?...
Praca w systemie dwuzmianowym.
Dzień dobry,piszę z następującym problemem: od środy do dziś byłam na L4 (pracuje w trybie dwuzmianowym) ten tydzień wypadal mi na drugą zmianę. Dzis zostałam poinformowana przez kierownika,że od przyszłego tygodnia znowu mam druga zmianę. Zapytałam kierownika z jakiego powodu,na co otrzymałam odpowiedź,ze zachodzi taka potrzeba i szanowny kierownik nie musi mi się tłumaczyć. Czy kierownictwo ma takie prawo ? Dodam ze w regulaminie wewnątrzzakł...
Pielęgniarka zrobiła mi test pcr wymaz z gardła, zamiast zrobić wymaz dźgnęła mnie w gardło od czego mam paraliż prawego nerwu fałdu gardła oraz paraliż połowy krtani
Witam 2 lata temu w sierpniu podczas przyjęcia do szpitala pielegniarka oddziałowa zrobiła mi test pcr wymaz z gardła . Niestety były to początki testowania i zamiast zrobić wymaz dźgnęła mnie w gardło od czego mam paraliż prawego nerwu fałdu gardła oraz paraliż połowy krtani … straciłam głos + problemy z połykaniem ( krztusze się własna ślina lub podczas jedzenia picia ) . Czy była by możliwość pociągnięcia do odpowiedzialności szpitala ? Dodam...
Czy policja może przepytywać dzieci bez obecności rodzica w domu ?
Dzieci poniżej 13 roku życia są same w domu. Przychodzi policja i wiedzą, że w domu nie ma dorosłych i przepytują dzieci o drugiego rodzica, czy tu mieszka, czy nie itp. Pytanie: Czy policja może beż obecności rodzica przepytywać dzieci?...

Wyszukiwarka