Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie (motocykl ma wady prawne i techniczne). Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ?
Dzień dobry.
Kupiłem motocykl, który ma wady prawne i techniczne.
Zgłosiłem to sprzedającemu w czasie krótszym niż 14 dni. Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie. Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ?
Sprzedający zgadza się na odebranie motocykla(nie ma wyjścia), gdyż popełnił kilka przestępstw przy sprzedaży mi motocykla.
Na piśmie odstąpić od umowy. Odebrać od sprzedającego stosowne oświadczenie w tej sprawie. Na tej podstawie zgłosić w urzędzie Przejście własności ponownie na sprzedającego.
anonim cytuj
31-07-2022
Dziękuję.
W wydziale komunikacji poinformowano mnie, że wystarczy na piśmie odstąpienie od umowy i potem zgłoszenie tego faktu w urzędzie, w którym zgłosiłem zakup motocykla.
Bo nie bardzo rozumiem jak ma wyglądać: "stosowne oświadczenie w tej sprawie sprzedającego"
Co wtedy z PCC3 ?
anonim cytuj
31-07-2022
Że przyjmuje do wiadomości treść oświadczenia i zgadza się na odstąpienie od umowy
Biorę rozwód, nie mamy dzieci, chciałem bez winy, powódka wniosła z winy. Prawdopodobnie sprawa będzie trwała długo i będzie orzeczona z obopólnej winy. Nie ukrywa ,że specjalnie przedłuża, bo chce pieniędzy.
Wybudowalismy dom na mojej działce z przed małżeństwa , kredyt mamy wspólny, ona zamieszkuje tam sama, ja się wyprowadzilem bo prowokowała przemoc.
Czy mogę sam sprzedać dom i czy ona musi się zgodzić?
Czy pieniądze po ewentualnej spr...
Moja mama aktualnie jest właścicielem mieszkania. Będzie chciała je przekazać w darowiźnie (czyli nie jest to opodatkowane) mi, czyli jej córce. Mam 19 lat, studiuje i nie pracuje. Wiem że osoby do 26 roku są zwolnione z podatku dochodowego. Jeśli wynajmę te mieszkanie to będzie to mimo wszystko jakaś moja forma zarobku.
I teraz pojawia się pytanie, czy będę musiała odprowadzać podatek za te mieszkanie czy nie?...
Czy w jakiś sposób umowa najmu okazjonalnego może być niekorzystna na najemcy? Chodzi o samą formę umowy. Osoby zainteresowane wynajmem nie chcą podpisać umowy najmu okazjonalnego, tłumacząc się komplikacjami prywatnymi, których nie chcą mówić. Czy ta umowa w jakiś sposób różni się od umowy na czas określony dla najemcy? Czy np. po zakończeniu umowy na czas określony trzeba znaleźć lokal zastępczy w sytuacji kiedy najemca nie chce się wyprowadz...
Witam.
Mam pytanie odnośnie wypłaty nagrody jubileuszowej w pracy.
Firma prywatna od 10lat wypłaca pracownikom nagrody jubileuszowe. Pracownik uzyskał prawo do 20latki w 2019r będąc na świadczeniu rehabilitacyjnym. Pracodawca jednak nie wypłacił tego wynagrodzenia. Moje pytanie brzmi czy pracownikowi należy się to wynagrodzenie skoro w tym czasie przebywał na świadczeniu rehabilitacyjnym? Dodam ze po skończonym świadczeniu rehabilitacyjnym zos...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: