Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie (motocykl ma wady prawne i techniczne). Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ?

Dzień dobry.
Kupiłem motocykl, który ma wady prawne i techniczne.
Zgłosiłem to sprzedającemu w czasie krótszym niż 14 dni. Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie. Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ?
Sprzedający zgadza się na odebranie motocykla(nie ma wyjścia), gdyż popełnił kilka przestępstw przy sprzedaży mi motocykla.
anonim cytuj
31-07-2022
Na piśmie odstąpić od umowy. Odebrać od sprzedającego stosowne oświadczenie w tej sprawie. Na tej podstawie zgłosić w urzędzie Przejście własności ponownie na sprzedającego.

anonim cytuj
31-07-2022
Dziękuję.
W wydziale komunikacji poinformowano mnie, że wystarczy na piśmie odstąpienie od umowy i potem zgłoszenie tego faktu w urzędzie, w którym zgłosiłem zakup motocykla.
Bo nie bardzo rozumiem jak ma wyglądać: "stosowne oświadczenie w tej sprawie sprzedającego"
Co wtedy z PCC3 ?

anonim cytuj
31-07-2022
Że przyjmuje do wiadomości treść oświadczenia i zgadza się na odstąpienie od umowy

anonim cytuj
31-07-2022

Sugerowane Tematy

Spis inwentarza.
Zmarła moja mama. Okazało się że spłacała karty kredytowe. Generalnie dużo rzeczy zatajała. Ciężko teraz powiedzieć czy miała jakieś ubezpieczenie prywatne. Czy my jakoś dzieci możemy się dowiedzieć gdzieś co mama posiadała? Czy bank może nam udzielić jakieś informacji ?...
Zapis mieszkania w testamencie.
Cześć, Mieszkanie (poprzez sprawę sądową, testament) zostało podzielone na trzy osoby, tylko jedna z nich jest pełnoletnia i z tego wzgledu mam pytanie- •czy rodzice dwójki małoletnich po sprzedaży dostaną pieniądze normalnie, czy musza być one w jakiś sposób zamrożone do skończenia osiemnastego roku życia przez dzieci? •I czy podatek musi być zapłacony przez wszystkie strony by mieszkanie mogło iść na sprzedaż?...
Chcę odejść od partnerki z którą mam dwójkę dzieci, lecz ona robi problemy
Witam. Mam z partnerką dwoje dzieci ( 11 i 7 lat ) mieszkamy u mnie w domu na kredyt ( nieruchomośc i kredyt na mnie ) ja place wszystkie rachunki i opłaty lecz musze skończyć ten związek. Żadne zdrady normalnie chce ale się nie da. Dzieciaki chodza do szkoły blisko domu wiec mogę się wyprowadzić dla ich dobra . Lecz nawet tu jest problem od mojej partnerki . Ma mieszkanie które wynajmuje po drugiej stronie miasta wiec powiedziałem by mi go dala...
Okres wypowiedzenia najmu.
We wrześniu ubiegłego roku, wynajęłam mieszkanie z chłopakiem on jest najemcą, natomiast ja jestem dopisana jako ,, z osobą może mieszkać”, niestety ale nie układa nam się i chciałabym się wyprowadzić. Mamy podpisaną umowę najmu okazjonalnego, nie jest nic wspominanie o okresie wypowiedzenia. Bardzo proszę o pomoc w kwestii jaki okres wypowiedzenia mnie obowiązuje ?...

Wyszukiwarka