Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie (motocykl ma wady prawne i techniczne). Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ?
Dzień dobry.
Kupiłem motocykl, który ma wady prawne i techniczne.
Zgłosiłem to sprzedającemu w czasie krótszym niż 14 dni. Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie. Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ?
Sprzedający zgadza się na odebranie motocykla(nie ma wyjścia), gdyż popełnił kilka przestępstw przy sprzedaży mi motocykla.
Na piśmie odstąpić od umowy. Odebrać od sprzedającego stosowne oświadczenie w tej sprawie. Na tej podstawie zgłosić w urzędzie Przejście własności ponownie na sprzedającego.
anonim cytuj
31-07-2022
Dziękuję.
W wydziale komunikacji poinformowano mnie, że wystarczy na piśmie odstąpienie od umowy i potem zgłoszenie tego faktu w urzędzie, w którym zgłosiłem zakup motocykla.
Bo nie bardzo rozumiem jak ma wyglądać: "stosowne oświadczenie w tej sprawie sprzedającego"
Co wtedy z PCC3 ?
anonim cytuj
31-07-2022
Że przyjmuje do wiadomości treść oświadczenia i zgadza się na odstąpienie od umowy
Pracodawca nie wypłaca na czas wynagrodzenia. Zwłoka jest prawie miesięczna, nie zapowiada się, aby kolejne wypłaty były na czas. Sytuacja nie jest jednorazowa.
Posiadam umowę zlecenie (z uwagi na koszty, ponieważ mam poniżej 26 lat), z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia.
1.Czy w obecnej sytuacji mam prawo do zerwania umowy z dnia na dzień?
2. Czy mogę żądać odsetek (art. 481 k.c..)? W którym momencie należałoby złożyć wniosek o takie odse...
Witam wszystkich,
Od 5 roku życia dziecka płace alimenty, teraz że syn ma 21, pracuje wynagrodzenie w kwocie 4000,00 netto, po rozmowie z byłą żoną oraz synem doszliśmy do porozumienia na spokojnie żeby zakończyć z mojej strony płacenie alimentów, jak to zrobić ???
Proszę o pomoc...
Dzień dobry, proszę wyjaśnienie w sprawie działań wspólnoty odnoszących się do pomieszczeń gospodarczych.
Sprawa ma się tak , moja mama mieszka w budynku gdzie jest 5 lokali mieszkalnych. ON i i sąsiad maja wykupione mieszkania na własność. Na działce są oddzielne 2 budynki gospodarcze których część również jest wykupiona na własność. Teraz zarządca wspólnoty chce remontować swój budynek ( ścianę zewnętrzną)ale z funduszu remontowego wspólnoty. ...
Witam!
Proszę o pomoc. Jestem właścicielem nieruchomości była to darowizna od mamy. Podzieliliśmy dużą działkę na 3 mniejsze. Musze dojechać do swojej działki nr 2 przez działkę nr 1. Do swojej działki mam ustaloną nieodpłatnie i na czas nieokreślony objętych Księgą Wieczystą służebność gruntową polegającą na prawie przechodu i przejazdu przez działkę nr 1 pasem szerokości 4m.
Jak wygląda to w perspektywie czasu i prawa jeśli w przyszłości dzia...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: