Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie (motocykl ma wady prawne i techniczne). Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ?

Dzień dobry.
Kupiłem motocykl, który ma wady prawne i techniczne.
Zgłosiłem to sprzedającemu w czasie krótszym niż 14 dni. Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie. Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ?
Sprzedający zgadza się na odebranie motocykla(nie ma wyjścia), gdyż popełnił kilka przestępstw przy sprzedaży mi motocykla.
anonim cytuj
31-07-2022
Na piśmie odstąpić od umowy. Odebrać od sprzedającego stosowne oświadczenie w tej sprawie. Na tej podstawie zgłosić w urzędzie Przejście własności ponownie na sprzedającego.

anonim cytuj
31-07-2022
Dziękuję.
W wydziale komunikacji poinformowano mnie, że wystarczy na piśmie odstąpienie od umowy i potem zgłoszenie tego faktu w urzędzie, w którym zgłosiłem zakup motocykla.
Bo nie bardzo rozumiem jak ma wyglądać: "stosowne oświadczenie w tej sprawie sprzedającego"
Co wtedy z PCC3 ?

anonim cytuj
31-07-2022
Że przyjmuje do wiadomości treść oświadczenia i zgadza się na odstąpienie od umowy

anonim cytuj
31-07-2022

Sugerowane Tematy

Wymiana dokumentu Prawo jazdy
Jeśli siostra miała bezterminowe prawo jazdy, ale zmieniła nazwisko po ślubie i wymieniła dokument prawo jazdy wtedy zmienili jej na terminowe prawo jazdy. Było to ok. 6 lat temu. Wyczytałam w Internecie, że skoro ktoś ma bezterminowe prawo jazdy to po zmianie nazwiska dalej powinny być bezterminowe. Jednakże jej zrobili terminowe. Stąd pytanie: Czy można to jeszcze zmienić ten dokument na bezterminowe?...
Czy można odzyskać pieniądze od firmy która ogłosiła upadłość?
Proszę o pomoc. Gdzie się udać i jak działać w przypadku kiedy firma cateringowa z której korzystałam ogłosiła upadłość. Zaległych posiłków jest na kwotę prawie 4-ech tysięcy....
czy moje dzieci moga przyjać spadek po babci?
Witam. Chciałabym zapytac, czy mimo, iz minął termin 6. miesięcy od zrzeczenia sie spadku przeze mnie, a w imieniu dzieci ani nie nabylam ani się nie zrzeklam, moge zlozyc wniosek do sadu o nabycie spadku wlasnie przez dzieci? (oczywoscie są nastepne "w kolejności" do spadku)...
Wypowiedzenie umowy
Dzień dobry. Moje okresy zatrudnienia w obecnej pracy: 21.08.2021 - 30.09.2021 - umowa zlecenie 01.10.2021 - 31.12.2021 - umowa o pracę, okres próbny, pełny wymiar czasu pracy - 2 tygodniowy okres wypowiedzenia 31.12.2021 - obecnie - umowa o pracę, pełny wymiar pracy, czas nieokreślony - 2 tygodniowy okres wypowiedzenia Moje pytania: 1. Wg. umowy na papierze mój okres wypowiedzenia wynosi 2 tygodnie a wg. ustawy z tego co przeczytałam w...

Wyszukiwarka